X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/kalendarz.png

co wam wychodzi ? :D
    mi chłopak :)

wiek (skończone lata, nie rocznikowo) :D

samira lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/kalendarz.png

co wam wychodzi ? :D
    mi chłopak :)

wiek (skończone lata, nie rocznikowo) :D

dziewczynka jeszcze przez 2 miesiące potem chłopak :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:57

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    dziewczynka jeszcze przez 2 miesiące potem chłopak :))
    mi się marzy chłopak :D
    i wychodzi na to, że możliwe jest że będzie chłopak :D
    w czerwcu i przez kolejne 3 miesiące :D

Kasia *, samira lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    buziaki dla Was wszystkich z gorącego Egiptu
    zrobilam wczoraj test czułości 10 i negatywny :(
    @ ma być 13 -14 czerwiec
    bole przed @ mialam zawsze pare dni i koniec a teraz mam caly czas a zdnia na dzień czesciej i silniejsze. trwaja 3s a zgina mnie w pol
    kupil mi dzisiaj maz Egipski test powtórze jutro ale na pewno @ za rogiem. glupia robie sobie mala nadzieje
    mamy internet tylko w 1 miejscu po godz 18 wiec zajrze do Was jutro

papa :*

Zajsonek, Daisy, mizzelka, samira lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zbieg okoliczności :) Zeby mieć synka musiałabym zajść w sierpniu i właśnie bardzo byma chciala wtedy zaciążyć aby urodzić w maju. Wiem, ze tego sie nie da zaplanować :) ale tak mi się marzy bo my z mezem jeteśmy z 4 maja więc dzidzia też moglaby być, najlepiej to bliźniaki:)

Zajsonek, Kasia * lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    cześć
    buziaki dla Was wszystkich z gorącego Egiptu
    zrobilam wczoraj test czułości 10 i negatywny :(
    @ ma być 13 -14 czerwiec
    bole przed @ mialam zawsze pare dni i koniec a teraz mam caly czas a zdnia na dzień czesciej i silniejsze. trwaja 3s a zgina mnie w pol
    kupil mi dzisiaj maz Egipski test powtórze jutro ale na pewno @ za rogiem. glupia robie sobie mala nadzieje
    mamy internet tylko w 1 miejscu po godz 18 wiec zajrze do Was jutro

papa :*

spokojnie zrób w dniu spodziewanej miesiączki :)
    a jak chcesz wcześniej to na betę :)
    trzymam kciuki :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram info na temat zelu conceive plus. Gdyż, iż ponieważ po tabletkach mam zanik śluzu płodnego ;(

Ktoś, coś??:)

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ale zbieg okoliczności :) Zeby mieć synka musiałabym zajść w sierpniu i właśnie bardzo byma chciala wtedy zaciążyć aby urodzić w maju. Wiem, ze tego sie nie da zaplanować :) ale tak mi się marzy bo my z mezem jeteśmy z 4 maja więc dzidzia też moglaby być, najlepiej to bliźniaki:)

kochana widzę, że masz torbielkę i podejrzenie endometriozy - to zupełnie tak jak ja :)
    mimo tego cały czas mam nadzieję, że uda nam się i to już niebawem :D
    może nawet ten cykl :D
    widzę, że u Ciebie nowy się zaczął :D nowy cykl, nowe szansę także wspieram kochanie <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu ;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam żel concelve dobry polecam ja mam tubke nie aplikatory

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    Ofelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu ;)))

powiem wam, że ja też bym chciała urodzić w maju, bo razem jesteśmy od 18 maja to już 5 lat :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    kochana widzę, że masz torbielkę i podejrzenie endometriozy - to zupełnie tak jak ja :)
    mimo tego cały czas mam nadzieję, że uda nam się i to już niebawem :D
    może nawet ten cykl :D
    widzę, że u Ciebie nowy się zaczął :D nowy cykl, nowe szansę także wspieram kochanie <3

Ja uniknęlam laparo ale czasami się zastanawiam czy nie lepiej było iść się pokroić i wiedzieć czy to na 100 % enometrioza. Na sczescie po tabletkach jedna torbiellka niknęla a druga sporo zmalała i dostaliśmy zielone światlo na jakiś czas. Więc zależy mi na czasie zeby szybko zajść zanim się nzów torbiele pojawią. I jakoś tak ten sierpien sobie upatrzyłam i mocno wierze, ze jak nie teraz to wtedy się uda. Byłyby jaja jakby cała moja rodzinka obchodzila urodziny 4 maja hehe :)
    Dzięki i ja też mocno wspieram i życze 2 kreseczek kochana :)

Zajsonek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja mam żel concelve dobry polecam ja mam tubke nie aplikatory

Gdzie go zamawiałaś, ja szukam na allegro ale jakoś się boję, że mogę trafić na jakieś podróby

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:

Sierpień będzie nasz :)

Kasia * lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja uniknęlam laparo ale czasami się zastanawiam czy nie lepiej było iść się pokroić i wiedzieć czy to na 100 % enometrioza. Na sczescie po tabletkach jedna torbiellka niknęla a druga sporo zmalała i dostaliśmy zielone światlo na jakiś czas. Więc zależy mi na czasie zeby szybko zajść zanim się nzów torbiele pojawią. I jakoś tak ten sierpien sobie upatrzyłam i mocno wierze, ze jak nie teraz to wtedy się uda. Byłyby jaja jakby cała moja rodzinka obchodzila urodziny 4 maja hehe :)
    Dzięki i ja też mocno wspieram i życze 2 kreseczek kochana :)

mi też się udało uniknąć laparo :)
    ale jak mi się nie uda do sierpnia, to idę do mojej gin o skierowanie na laparo :)
    chciała mi dać tabletki, po których czułabym się jak w czasie menopauzy (brak miesiączki przy czym brak owulacji, złe samopoczucie itd..) ale się nie zgodziłam, bo chcę dzidzie :)
    mówię, jeśli nie uda się do sierpnia to idę na laparo, boję się ale wolę się tego za przeproszeniem gówna pozbyć :)
    dziękuję bardzo za wsparcie <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja kupowałam w aptece dbam o zdrowie tzn zadzwoniłam zapytałam dostarczyli na moje zamówienie ale wiem jest problem ztym zelem ja bym zamówiła z allegro juz praiwe miałam zamwiac alemąz zadzwonił do apteki i powiedizeli ze zamówia jesli mi sie skonczy a w aptece nie bedzie to za mówie z allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:29

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    mi też się udało uniknąć laparo :)
    ale jak mi się nie uda do sierpnia, to idę do mojej gin o skierowanie na laparo :)
    chciała mi dać tabletki, po których czułabym się jak w czasie menopauzy (brak miesiączki przy czym brak owulacji, złe samopoczucie itd..) ale się nie zgodziłam, bo chcę dzidzie :)
    mówię, jeśli nie uda się do sierpnia to idę na laparo, boję się ale wolę się tego za przeproszeniem gówna pozbyć :)
    dziękuję bardzo za wsparcie <3

Ja wlaśnie brałam zwykłe tabletki anty przez 9 miesięcy non stop, dzięki nich jedna torbiel zniknęla z prawego jajnika a na lewym zmalała. Poza tym czulam się dobrze, żadnych efektów ubocznych nie miałam. Teraz zaczynam 3 cykl bez tabletek i o dziwo okres przyłazi sam, i niby owulka byla wg ovu... Hormony w normie;)Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czytalam w necie, ze torbiele endo w ogóle się nie zmniejszają i trzeba je wyciąć bo same nigdy nie zniką a mój znokął więc może jednak to nie to dziadostwo... No ale dopóki nie pójde na laparo to się nie dowiem.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja kupowałam w aptece dbam o zdrowie tzn zadzwoniłam zapytałam dostarczyli na moje zamówienie ale wiem jest problem ztym zelem ja bym zamówiła z allegro juz praiwe miałam zamwiac alemąz zadzwonił do apteki i powiedizeli ze zamówia jesli mi sie skonczy a w aptece nie bedzie to za mówie z allegro

W takim razie jutro sobię zamówie na allegro i mam nadzieję, że mi pomoże. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja wlaśnie brałam zwykłe tabletki anty przez 9 miesięcy non stop, dzięki nich jedna torbiel zniknęla z prawego jajnika a na lewym zmalała. Poza tym czulam się dobrze, żadnych efektów ubocznych nie miałam. Teraz zaczynam 3 cykl bez tabletek i o dziwo okres przyłazi sam, i niby owulka byla wg ovu... Hormony w normie;)Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czytalam w necie, ze torbiele endo w ogóle się nie zmniejszają i trzeba je wyciąć bo same nigdy nie zniką a mój znokął więc może jednak to nie to dziadostwo... No ale dopóki nie pójde na laparo to się nie dowiem.

mi od 2 cykli wgl nie rośnie, ani nie maleje.
    brałam duphaston teraz w tym cyklu antybiotyki a później mam dostać tabletki (nie anty), które właśnie mają zatrzymać wszystko :(
    nie wiem, wolę chyba laparo :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    mi od 2 cykli wgl nie rośnie, ani nie maleje.
    brałam duphaston teraz w tym cyklu antybiotyki a później mam dostać tabletki (nie anty), które właśnie mają zatrzymać wszystko :(
    nie wiem, wolę chyba laparo :D

To dobrze, że się nie powiększa ;) mi gin powiedzial tydzien temu na wizycie,że mój jeszcze zmalał ale się zdziwilam bo bylam pewna, ze po @ coś urosło.
    Zobacze jak po tym okresie będzie, 13 dnia cyklu ide na monitoring.

W ogóle to się boję, ze jesli to endometrioza to zrosty zatkalay mi jajowody ;/

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ