Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZajsonek wrote:https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/kalendarz.png
co wam wychodzi ?
mi chłopak
wiek (skończone lata, nie rocznikowo)
dziewczynka jeszcze przez 2 miesiące potem chłopak)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:57
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć
buziaki dla Was wszystkich z gorącego Egiptu
zrobilam wczoraj test czułości 10 i negatywny
@ ma być 13 -14 czerwiec
bole przed @ mialam zawsze pare dni i koniec a teraz mam caly czas a zdnia na dzień czesciej i silniejsze. trwaja 3s a zgina mnie w pol
kupil mi dzisiaj maz Egipski test powtórze jutro ale na pewno @ za rogiem. glupia robie sobie mala nadzieje
mamy internet tylko w 1 miejscu po godz 18 wiec zajrze do Was jutro
papa :*Zajsonek, Daisy, mizzelka, samira lubią tę wiadomość
-
Ale zbieg okoliczności
Zeby mieć synka musiałabym zajść w sierpniu i właśnie bardzo byma chciala wtedy zaciążyć aby urodzić w maju. Wiem, ze tego sie nie da zaplanować
ale tak mi się marzy bo my z mezem jeteśmy z 4 maja więc dzidzia też moglaby być, najlepiej to bliźniaki:)
Zajsonek, Kasia * lubią tę wiadomość
-
AnusiaM wrote:cześć
buziaki dla Was wszystkich z gorącego Egiptu
zrobilam wczoraj test czułości 10 i negatywny
@ ma być 13 -14 czerwiec
bole przed @ mialam zawsze pare dni i koniec a teraz mam caly czas a zdnia na dzień czesciej i silniejsze. trwaja 3s a zgina mnie w pol
kupil mi dzisiaj maz Egipski test powtórze jutro ale na pewno @ za rogiem. glupia robie sobie mala nadzieje
mamy internet tylko w 1 miejscu po godz 18 wiec zajrze do Was jutro
papa :*
spokojnie zrób w dniu spodziewanej miesiączki
a jak chcesz wcześniej to na betę
trzymam kciuki -
Ofelaine wrote:Ale zbieg okoliczności
Zeby mieć synka musiałabym zajść w sierpniu i właśnie bardzo byma chciala wtedy zaciążyć aby urodzić w maju. Wiem, ze tego sie nie da zaplanować
ale tak mi się marzy bo my z mezem jeteśmy z 4 maja więc dzidzia też moglaby być, najlepiej to bliźniaki:)
kochana widzę, że masz torbielkę i podejrzenie endometriozy - to zupełnie tak jak ja
mimo tego cały czas mam nadzieję, że uda nam się i to już niebawem
może nawet ten cykl
widzę, że u Ciebie nowy się zacząłnowy cykl, nowe szansę także wspieram kochanie
-
nick nieaktualnyOfelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu
))
-
nick nieaktualny
-
Kasia * wrote:Ofelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu
))
powiem wam, że ja też bym chciała urodzić w maju, bo razem jesteśmy od 18 maja to już 5 lat -
Zajsonek wrote:kochana widzę, że masz torbielkę i podejrzenie endometriozy - to zupełnie tak jak ja
mimo tego cały czas mam nadzieję, że uda nam się i to już niebawem
może nawet ten cykl
widzę, że u Ciebie nowy się zacząłnowy cykl, nowe szansę także wspieram kochanie
Ja uniknęlam laparo ale czasami się zastanawiam czy nie lepiej było iść się pokroić i wiedzieć czy to na 100 % enometrioza. Na sczescie po tabletkach jedna torbiellka niknęla a druga sporo zmalała i dostaliśmy zielone światlo na jakiś czas. Więc zależy mi na czasie zeby szybko zajść zanim się nzów torbiele pojawią. I jakoś tak ten sierpien sobie upatrzyłam i mocno wierze, ze jak nie teraz to wtedy się uda. Byłyby jaja jakby cała moja rodzinka obchodzila urodziny 4 maja hehe
Dzięki i ja też mocno wspieram i życze 2 kreseczek kochanaZajsonek, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Kasia * wrote:Ofelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu
))
Sierpień będzie naszKasia * lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Ja uniknęlam laparo ale czasami się zastanawiam czy nie lepiej było iść się pokroić i wiedzieć czy to na 100 % enometrioza. Na sczescie po tabletkach jedna torbiellka niknęla a druga sporo zmalała i dostaliśmy zielone światlo na jakiś czas. Więc zależy mi na czasie zeby szybko zajść zanim się nzów torbiele pojawią. I jakoś tak ten sierpien sobie upatrzyłam i mocno wierze, ze jak nie teraz to wtedy się uda. Byłyby jaja jakby cała moja rodzinka obchodzila urodziny 4 maja hehe
Dzięki i ja też mocno wspieram i życze 2 kreseczek kochana
mi też się udało uniknąć laparo
ale jak mi się nie uda do sierpnia, to idę do mojej gin o skierowanie na laparo
chciała mi dać tabletki, po których czułabym się jak w czasie menopauzy (brak miesiączki przy czym brak owulacji, złe samopoczucie itd..) ale się nie zgodziłam, bo chcę dzidzie
mówię, jeśli nie uda się do sierpnia to idę na laparo, boję się ale wolę się tego za przeproszeniem gówna pozbyć
dziękuję bardzo za wsparcie -
nick nieaktualnyOfelaine ja kupowałam w aptece dbam o zdrowie tzn zadzwoniłam zapytałam dostarczyli na moje zamówienie ale wiem jest problem ztym zelem ja bym zamówiła z allegro juz praiwe miałam zamwiac alemąz zadzwonił do apteki i powiedizeli ze zamówia jesli mi sie skonczy a w aptece nie bedzie to za mówie z allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:29
-
Zajsonek wrote:mi też się udało uniknąć laparo
ale jak mi się nie uda do sierpnia, to idę do mojej gin o skierowanie na laparo
chciała mi dać tabletki, po których czułabym się jak w czasie menopauzy (brak miesiączki przy czym brak owulacji, złe samopoczucie itd..) ale się nie zgodziłam, bo chcę dzidzie
mówię, jeśli nie uda się do sierpnia to idę na laparo, boję się ale wolę się tego za przeproszeniem gówna pozbyć
dziękuję bardzo za wsparcie
Ja wlaśnie brałam zwykłe tabletki anty przez 9 miesięcy non stop, dzięki nich jedna torbiel zniknęla z prawego jajnika a na lewym zmalała. Poza tym czulam się dobrze, żadnych efektów ubocznych nie miałam. Teraz zaczynam 3 cykl bez tabletek i o dziwo okres przyłazi sam, i niby owulka byla wg ovu... Hormony w normie;)Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czytalam w necie, ze torbiele endo w ogóle się nie zmniejszają i trzeba je wyciąć bo same nigdy nie zniką a mój znokął więc może jednak to nie to dziadostwo... No ale dopóki nie pójde na laparo to się nie dowiem.
-
Kasia * wrote:ja kupowałam w aptece dbam o zdrowie tzn zadzwoniłam zapytałam dostarczyli na moje zamówienie ale wiem jest problem ztym zelem ja bym zamówiła z allegro juz praiwe miałam zamwiac alemąz zadzwonił do apteki i powiedizeli ze zamówia jesli mi sie skonczy a w aptece nie bedzie to za mówie z allegro
W takim razie jutro sobię zamówie na allegro i mam nadzieję, że mi pomoże.
-
Ofelaine wrote:Ja wlaśnie brałam zwykłe tabletki anty przez 9 miesięcy non stop, dzięki nich jedna torbiel zniknęla z prawego jajnika a na lewym zmalała. Poza tym czulam się dobrze, żadnych efektów ubocznych nie miałam. Teraz zaczynam 3 cykl bez tabletek i o dziwo okres przyłazi sam, i niby owulka byla wg ovu... Hormony w normie;)Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czytalam w necie, ze torbiele endo w ogóle się nie zmniejszają i trzeba je wyciąć bo same nigdy nie zniką a mój znokął więc może jednak to nie to dziadostwo... No ale dopóki nie pójde na laparo to się nie dowiem.
mi od 2 cykli wgl nie rośnie, ani nie maleje.
brałam duphaston teraz w tym cyklu antybiotyki a później mam dostać tabletki (nie anty), które właśnie mają zatrzymać wszystko
nie wiem, wolę chyba laparo -
Zajsonek wrote:mi od 2 cykli wgl nie rośnie, ani nie maleje.
brałam duphaston teraz w tym cyklu antybiotyki a później mam dostać tabletki (nie anty), które właśnie mają zatrzymać wszystko
nie wiem, wolę chyba laparo
To dobrze, że się nie powiększami gin powiedzial tydzien temu na wizycie,że mój jeszcze zmalał ale się zdziwilam bo bylam pewna, ze po @ coś urosło.
Zobacze jak po tym okresie będzie, 13 dnia cyklu ide na monitoring.
W ogóle to się boję, ze jesli to endometrioza to zrosty zatkalay mi jajowody ;/