X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/kalendarz.png

co wam wychodzi ? :D
    mi chłopak :)

wiek (skończone lata, nie rocznikowo) :D

samira lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/kalendarz.png

co wam wychodzi ? :D
    mi chłopak :)

wiek (skończone lata, nie rocznikowo) :D

dziewczynka jeszcze przez 2 miesiące potem chłopak :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 18:57

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    dziewczynka jeszcze przez 2 miesiące potem chłopak :))
    mi się marzy chłopak :D
    i wychodzi na to, że możliwe jest że będzie chłopak :D
    w czerwcu i przez kolejne 3 miesiące :D

Kasia *, samira lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    buziaki dla Was wszystkich z gorącego Egiptu
    zrobilam wczoraj test czułości 10 i negatywny :(
    @ ma być 13 -14 czerwiec
    bole przed @ mialam zawsze pare dni i koniec a teraz mam caly czas a zdnia na dzień czesciej i silniejsze. trwaja 3s a zgina mnie w pol
    kupil mi dzisiaj maz Egipski test powtórze jutro ale na pewno @ za rogiem. glupia robie sobie mala nadzieje
    mamy internet tylko w 1 miejscu po godz 18 wiec zajrze do Was jutro

papa :*

Zajsonek, Daisy, mizzelka, samira lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zbieg okoliczności :) Zeby mieć synka musiałabym zajść w sierpniu i właśnie bardzo byma chciala wtedy zaciążyć aby urodzić w maju. Wiem, ze tego sie nie da zaplanować :) ale tak mi się marzy bo my z mezem jeteśmy z 4 maja więc dzidzia też moglaby być, najlepiej to bliźniaki:)

Zajsonek, Kasia * lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnusiaM wrote:
    cześć
    buziaki dla Was wszystkich z gorącego Egiptu
    zrobilam wczoraj test czułości 10 i negatywny :(
    @ ma być 13 -14 czerwiec
    bole przed @ mialam zawsze pare dni i koniec a teraz mam caly czas a zdnia na dzień czesciej i silniejsze. trwaja 3s a zgina mnie w pol
    kupil mi dzisiaj maz Egipski test powtórze jutro ale na pewno @ za rogiem. glupia robie sobie mala nadzieje
    mamy internet tylko w 1 miejscu po godz 18 wiec zajrze do Was jutro

papa :*

spokojnie zrób w dniu spodziewanej miesiączki :)
    a jak chcesz wcześniej to na betę :)
    trzymam kciuki :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram info na temat zelu conceive plus. Gdyż, iż ponieważ po tabletkach mam zanik śluzu płodnego ;(

Ktoś, coś??:)

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ale zbieg okoliczności :) Zeby mieć synka musiałabym zajść w sierpniu i właśnie bardzo byma chciala wtedy zaciążyć aby urodzić w maju. Wiem, ze tego sie nie da zaplanować :) ale tak mi się marzy bo my z mezem jeteśmy z 4 maja więc dzidzia też moglaby być, najlepiej to bliźniaki:)

kochana widzę, że masz torbielkę i podejrzenie endometriozy - to zupełnie tak jak ja :)
    mimo tego cały czas mam nadzieję, że uda nam się i to już niebawem :D
    może nawet ten cykl :D
    widzę, że u Ciebie nowy się zaczął :D nowy cykl, nowe szansę także wspieram kochanie <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu ;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam żel concelve dobry polecam ja mam tubke nie aplikatory

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    Ofelaine ja tez bym chciała rodzic w maju tzn na maj jak zajdziesz wiserpniu ale moze byc tez termin porodu koniec kwietnia a ja ma urodziny 27 kwietnia wiec moze los ma dla mnie prezent za rok na urodzinki i zajde dopiero w sierpniu ;)))

powiem wam, że ja też bym chciała urodzić w maju, bo razem jesteśmy od 18 maja to już 5 lat :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    kochana widzę, że masz torbielkę i podejrzenie endometriozy - to zupełnie tak jak ja :)
    mimo tego cały czas mam nadzieję, że uda nam się i to już niebawem :D
    może nawet ten cykl :D
    widzę, że u Ciebie nowy się zaczął :D nowy cykl, nowe szansę także wspieram kochanie <3

Ja uniknęlam laparo ale czasami się zastanawiam czy nie lepiej było iść się pokroić i wiedzieć czy to na 100 % enometrioza. Na sczescie po tabletkach jedna torbiellka niknęla a druga sporo zmalała i dostaliśmy zielone światlo na jakiś czas. Więc zależy mi na czasie zeby szybko zajść zanim się nzów torbiele pojawią. I jakoś tak ten sierpien sobie upatrzyłam i mocno wierze, ze jak nie teraz to wtedy się uda. Byłyby jaja jakby cała moja rodzinka obchodzila urodziny 4 maja hehe :)
    Dzięki i ja też mocno wspieram i życze 2 kreseczek kochana :)

Zajsonek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja mam żel concelve dobry polecam ja mam tubke nie aplikatory

Gdzie go zamawiałaś, ja szukam na allegro ale jakoś się boję, że mogę trafić na jakieś podróby

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:

Sierpień będzie nasz :)

Kasia * lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja uniknęlam laparo ale czasami się zastanawiam czy nie lepiej było iść się pokroić i wiedzieć czy to na 100 % enometrioza. Na sczescie po tabletkach jedna torbiellka niknęla a druga sporo zmalała i dostaliśmy zielone światlo na jakiś czas. Więc zależy mi na czasie zeby szybko zajść zanim się nzów torbiele pojawią. I jakoś tak ten sierpien sobie upatrzyłam i mocno wierze, ze jak nie teraz to wtedy się uda. Byłyby jaja jakby cała moja rodzinka obchodzila urodziny 4 maja hehe :)
    Dzięki i ja też mocno wspieram i życze 2 kreseczek kochana :)

mi też się udało uniknąć laparo :)
    ale jak mi się nie uda do sierpnia, to idę do mojej gin o skierowanie na laparo :)
    chciała mi dać tabletki, po których czułabym się jak w czasie menopauzy (brak miesiączki przy czym brak owulacji, złe samopoczucie itd..) ale się nie zgodziłam, bo chcę dzidzie :)
    mówię, jeśli nie uda się do sierpnia to idę na laparo, boję się ale wolę się tego za przeproszeniem gówna pozbyć :)
    dziękuję bardzo za wsparcie <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja kupowałam w aptece dbam o zdrowie tzn zadzwoniłam zapytałam dostarczyli na moje zamówienie ale wiem jest problem ztym zelem ja bym zamówiła z allegro juz praiwe miałam zamwiac alemąz zadzwonił do apteki i powiedizeli ze zamówia jesli mi sie skonczy a w aptece nie bedzie to za mówie z allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:29

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    mi też się udało uniknąć laparo :)
    ale jak mi się nie uda do sierpnia, to idę do mojej gin o skierowanie na laparo :)
    chciała mi dać tabletki, po których czułabym się jak w czasie menopauzy (brak miesiączki przy czym brak owulacji, złe samopoczucie itd..) ale się nie zgodziłam, bo chcę dzidzie :)
    mówię, jeśli nie uda się do sierpnia to idę na laparo, boję się ale wolę się tego za przeproszeniem gówna pozbyć :)
    dziękuję bardzo za wsparcie <3

Ja wlaśnie brałam zwykłe tabletki anty przez 9 miesięcy non stop, dzięki nich jedna torbiel zniknęla z prawego jajnika a na lewym zmalała. Poza tym czulam się dobrze, żadnych efektów ubocznych nie miałam. Teraz zaczynam 3 cykl bez tabletek i o dziwo okres przyłazi sam, i niby owulka byla wg ovu... Hormony w normie;)Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czytalam w necie, ze torbiele endo w ogóle się nie zmniejszają i trzeba je wyciąć bo same nigdy nie zniką a mój znokął więc może jednak to nie to dziadostwo... No ale dopóki nie pójde na laparo to się nie dowiem.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja kupowałam w aptece dbam o zdrowie tzn zadzwoniłam zapytałam dostarczyli na moje zamówienie ale wiem jest problem ztym zelem ja bym zamówiła z allegro juz praiwe miałam zamwiac alemąz zadzwonił do apteki i powiedizeli ze zamówia jesli mi sie skonczy a w aptece nie bedzie to za mówie z allegro

W takim razie jutro sobię zamówie na allegro i mam nadzieję, że mi pomoże. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja wlaśnie brałam zwykłe tabletki anty przez 9 miesięcy non stop, dzięki nich jedna torbiel zniknęla z prawego jajnika a na lewym zmalała. Poza tym czulam się dobrze, żadnych efektów ubocznych nie miałam. Teraz zaczynam 3 cykl bez tabletek i o dziwo okres przyłazi sam, i niby owulka byla wg ovu... Hormony w normie;)Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czytalam w necie, ze torbiele endo w ogóle się nie zmniejszają i trzeba je wyciąć bo same nigdy nie zniką a mój znokął więc może jednak to nie to dziadostwo... No ale dopóki nie pójde na laparo to się nie dowiem.

mi od 2 cykli wgl nie rośnie, ani nie maleje.
    brałam duphaston teraz w tym cyklu antybiotyki a później mam dostać tabletki (nie anty), które właśnie mają zatrzymać wszystko :(
    nie wiem, wolę chyba laparo :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    mi od 2 cykli wgl nie rośnie, ani nie maleje.
    brałam duphaston teraz w tym cyklu antybiotyki a później mam dostać tabletki (nie anty), które właśnie mają zatrzymać wszystko :(
    nie wiem, wolę chyba laparo :D

To dobrze, że się nie powiększa ;) mi gin powiedzial tydzien temu na wizycie,że mój jeszcze zmalał ale się zdziwilam bo bylam pewna, ze po @ coś urosło.
    Zobacze jak po tym okresie będzie, 13 dnia cyklu ide na monitoring.

W ogóle to się boję, ze jesli to endometrioza to zrosty zatkalay mi jajowody ;/

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ