Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No i biel na teście aż oczy bolą.. A czego ja się spodziewać mogłam...
    Zmam ten ból, to jest batdziej dołujące niż okres 😓

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie wytrzymałam dziś prawdopodobnie 8 dzień po owulacji i zrobiłam test co o tym myślicie https://m.fotosik.pl/zdjecie/c1e31f27399a195a

    https://m.fotosik.pl/zdjecie/5cef28139bdb3c93

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 06:51

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:13

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Negatyw


    To sie ch6ba zabardzo nakręciłam na pozytyw. Bez wpatrywania widać blado różowy cień drugiej kreski. Na zdjeciach faktycznie tego tak niewidac

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 319 139

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No i biel na teście aż oczy bolą.. A czego ja się spodziewać mogłam...
    Pewnie jeszcze za wcześnie, ja dziś 14dpo wczoraj trochę brązowych i bordowych plamien myślałam że @sie rozkręca a dziś już czysto nawet brzuch nie boli temp dalej pokrecona nic nie rozumiem...
    https://zapodaj.net/b605f7675c4f0.jpg.html

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spójrz na to zdjęcie https://m.fotosik.pl/zdjecie/de5a710c222cf043 wiem nie powinnam się nakręcać bo to tylko cień ale ja tak bardzo bym chciałam żeby ten cień po 4latach stał się grubą kreską

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Pewnie jeszcze za wcześnie, ja dziś 14dpo wczoraj trochę brązowych i bordowych plamien myślałam że @sie rozkręca a dziś już czysto nawet brzuch nie boli temp dalej pokrecona nic nie rozumiem...
    https://zapodaj.net/b605f7675c4f0.jpg.html

    Wysoką masz tą temp jak na poczatek okresu powinna już spaść. Poczekaj do jutra jak się nierozkręci to zrob bete

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Mi na piersiach w pierwszej ciąży!!!

    Kurde to oby @ nie przyszła :D każdą żyłę na piersiach i dekolcie mi widać. Czasem mi się pojawiały kiedyś, teraz widać nały czas. No zobaczymy :D wróżenie z żył :D

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 319 139

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A spójrz na to zdjęcie https://m.fotosik.pl/zdjecie/de5a710c222cf043 wiem nie powinnam się nakręcać bo to tylko cień ale ja tak bardzo bym chciałam żeby ten cień po 4latach stał się grubą kreską
    Jak się mocno wpatrzec to coś przebija ale albo jeszcze za wcześnie albo kontrolka wybita, nie powinno się tych testów otwierać bo jak wysychaja to kontrolka lubi się wybijać

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Jak się mocno wpatrzec to coś przebija ale albo jeszcze za wcześnie albo kontrolka wybita, nie powinno się tych testów otwierać bo jak wysychaja to kontrolka lubi się wybijać

    Jak go zrobiłam to było widać wyrazniej przez szybkę otwarłam do zdjecia myslałam że wyrazniej uchwyci co chwilkę ten różowy cień coraz bardziej się rozmywa jest już z godz od testu. Kurcze chyba niepotrzebnie robie sobie nadzieje :(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 319 139

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Jak go zrobiłam to było widać wyrazniej przez szybkę otwarłam do zdjecia myslałam że wyrazniej uchwyci co chwilkę ten różowy cień coraz bardziej się rozmywa jest już z godz od testu. Kurcze chyba niepotrzebnie robie sobie nadzieje :(
    A jaka masz czułość testu? Kup kolejny albo zrób badanie krwi i juz:)

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    A jaka masz czułość testu? Kup kolejny albo zrób badanie krwi i juz:)

    Z rosmana czułość 10. Jutro pojdę na betę

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Niedziela_2207 Debiutantka
    Postów: 13 34

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Na pewno będzie 😊 a długo się staraliscie??

    Pół roku starań i w tym jedna biochemiczna w marcu

  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2440 932

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Pewnie jeszcze za wcześnie, ja dziś 14dpo wczoraj trochę brązowych i bordowych plamien myślałam że @sie rozkręca a dziś już czysto nawet brzuch nie boli temp dalej pokrecona nic nie rozumiem...
    https://zapodaj.net/b605f7675c4f0.jpg.html
    No wygląda ładnie ta tempka 😘😘 a test o czułości 10 robiłaś m więc już by vis pokazało u mnie... A Ty testowałaś?? Ile trwa twoja fl?

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Niedziela gratulacje ❤

    Czy którejś kilka dni po owu wylazły na dekolcie wszystkie żyły i potem okazało się, że jest w ciąży? :D


    W pierwszej ciąży się w ten sposób zorientowałam, że chyba coś jest na rzeczy :) całe piersi były niebieskie od żyłek :)

    Nona, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 319 139

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No wygląda ładnie ta tempka 😘😘 a test o czułości 10 robiłaś m więc już by vis pokazało u mnie... A Ty testowałaś?? Ile trwa twoja fl?
    Wczoraj testowałam ale nie z porannego moczu i nawet nie nasikalam dobrze bo odechciało mi sie😂ale negatywny. W tym cyklu mi się poprzesuwalo i sama nie wiem ale okres powinnam mieć 21 czerwca tylko że owulacja była 13, moja fl trwa ok10 dni więc i tak trochę się @spóźnia ale plamilam wczoraj więc raczej przez upaly się porąbało...

  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2440 932

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Wczoraj testowałam ale nie z porannego moczu i nawet nie nasikalam dobrze bo odechciało mi sie😂ale negatywny. W tym cyklu mi się poprzesuwalo i sama nie wiem ale okres powinnam mieć 21 czerwca tylko że owulacja była 13, moja fl trwa ok10 dni więc i tak trochę się @spóźnia ale plamilam wczoraj więc raczej przez upaly się porąbało...
    No ja ostania @ miałam bardzo skąpą.. Ze 3 testy chyba wtedy zrobiłam ☹️

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:14

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:14

  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2440 932

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    WSPOLCZUJE, U MNIE PODOBNIE SIE PORANEK ZACZAL, LIPIEC NASZ.
    Ja wątpię że kiedykolwiek któryś miesiąc będzie mój... Czekam na @... I idę do ginekologa..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 08:21

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ