Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Nic nie zaszkodzi zrobić badania nasienia. To TSH nie jest znowu takie wysokie.
    Nie jest wysokie i oczywiście, że przy takim TSH można zajść, ale w razie ciąży jeszcze dodatkowo urośnie, a przy wysokim jest ryzyko poronienia. Dlatego lepiej zbić przed ciążą. Do starań najlepiej jak jest 1, max 2. Mi w ciągu dwóch miesięcy skoczyło z 2,9 na 4,0. Więc lepiej tego pilnować

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 728 591

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:47

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 728 591

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:47

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    No to zrob tak tylko ze popros o monitoring cyklu dla pewnosci zeby wiedziec.
    No ja najpierw ogólnie poproszę o to żeby jakieś badania też zleciła... Bo muszę zacząć działac...

    Julka lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Pewnie, że nie zaszkodzi - niech bada. Oby wyszło ok. Ja się zastanawiam nad zrobieniem amh, żeby zobaczyć jak u mnie z rezerwa.
    Monitoring zacznę od września - października bo od zmiany stanowiska brak czasu a mój jednak dzisiaj dostał skierowanie na operację kręgosłupa. Prywatnie 14 k i operacja za 2 tygodnie, NFZ - mamy się szykować na 2 lata. Wszystko wskazuje na to że trzeba będzie za leczenie i rehabilitację zapłacić.
    Nasza wspaniała Polska.. Wszystko u nas prywatnie bo jak nie to kolejki albo traktują Cie jak kolejny przypadek..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 20:33

    Julka lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Bardziej chodziło mi o to, że nie zawsze takie TSH utrudnia zajście w ciążę.
    Myślę, że u mnie może to mieć wpływ, bo póki co, wszystko inne, co badałam, działa. Az sprawdziłam jak to bylo w 1 ciąży i tam przed ciążą mialam 1,79 na początku 3 miesiąca mialam 1,2 a pod kociec 2,08. A teraz jakoś mi podskoczyło.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:13

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ignissa, w temacie tarczycy siedzę głęboko. Tsh oczywiście lepiej niższe (biorę euthyrox od wielu lat, ja mam tsh 0,1-0,4) natomiast miewalam już tsh powyżej 70, koło 100 nawet, przy tsh 3,5-4 znajome z tego forum zachodzily w ciąże, wiadomo że sue to zbija w profilaktyce poronien ale nie jest to powód że nie zachodzisz

    U mnie @ nadciąga ale jak mówiłam siedzę na czerwcu do końca zanim wpisze się na lipiec. Kciuki za testujace!
    O nie... ☹️ Ja termin mam na piatek... Ale myślę czy jutro nie zatestowac... Tak mnie kusi jak zawsze... Ale może się wstrzymam lepiej.... Chociaż wie że i tak biel będzie, chce tylko się upewnić... Kupiłam już owulaki, wiesiołka i jak test negatywny to kupię ten Inofem.. I zobaczymy.. Chociaż już nawet mam dość tych suplementów wszystkich witamin itd....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tulę Cię mocno. Pójdziesz do gina, ruszysz pełną parą, będzie dobrze :*

    Ja mam cycki jak kamienie twarde i bolące, jak zwykle przed @, więc pewnie nic z tego. @ ma przyjść 1 lipca. Pewnie w weekend sobie siknę raz czy dwa i tak...

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ignissa, w temacie tarczycy siedzę głęboko. Tsh oczywiście lepiej niższe (biorę euthyrox od wielu lat, ja mam tsh 0,1-0,4) natomiast miewalam już tsh powyżej 70, koło 100 nawet, przy tsh 3,5-4 znajome z tego forum zachodzily w ciąże, wiadomo że sue to zbija w profilaktyce poronien ale nie jest to powód że nie zachodzisz

    U mnie @ nadciąga ale jak mówiłam siedzę na czerwcu do końca zanim wpisze się na lipiec. Kciuki za testujace!
    W takim razie dalej nie wiem co jest, że nie wychodzi ;(

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O nie... ☹️ Ja termin mam na piatek... Ale myślę czy jutro nie zatestowac... Tak mnie kusi jak zawsze... Ale może się wstrzymam lepiej.... Chociaż wie że i tak biel będzie, chce tylko się upewnić... Kupiłam już owulaki, wiesiołka i jak test negatywny to kupię ten Inofem.. I zobaczymy.. Chociaż już nawet mam dość tych suplementów wszystkich witamin itd....
    Justyna ja momentami mam ochotę to wszystko odstawić. I coś czuję, że w krótce moja cierpliwość się skończy. W tym cyklu łykam dodatkowo wiesiółka i pije Miovarian. I drugi cykl z rzędu spróbuję z tym syropem. Jak i tym razem nie pomoże, to w nosie z tymi wspomagaczami 😔 A tak swoją drogą, twarda jesteś, że jeszcze nie testujesz. U mnie jak stuknie 9 dni po, to muszę bo nigdy nie wytrzymam 😏

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:13

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 No mnie też już cycki bolą.... I mam straszny apetyt dziś... Jak zawsze przed @..

    Marika92 tak sie tylko wydaje że twarda, ale korcilo mnie dziś już testować i myślę o jutrze.... Choć wiem że nic z tego...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:13

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja jutro rano test choć już tak plamie jak pierwsze dni @ ale zrobię dla pewności. Teraz idę na bieżnie. Mój patent to sport, to mogę zmienić, więcej sye ruszać, zero cukru od pon do piątku i zobaczymy...

    Co do supli to tyyyyle już testowałam różnych ech...
    Ja tez miałam nie jeść słodyczy..... Ach tam.. Dupa... ☹️ Gdzie moja silna wola????? Ale w nowym cyklu już muszę się zaprzec z tymi słodyczami...

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Niedziela_2207 Debiutantka
    Postów: 13 34

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro wizyta u gin. Dziś dla pewności zrobiłam kolejny test i dwie piękne kreski :)
    Mam nadzieję że wszystko będzie ok.....

    Nona, Malwcia89, Shas91, BB__Anna lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela_2207 wrote:
    Dziewczyny jutro wizyta u gin. Dziś dla pewności zrobiłam kolejny test i dwie piękne kreski :)
    Mam nadzieję że wszystko będzie ok.....
    Na pewno będzie 😊 a długo się staraliscie??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela gratulacje ❤

    Czy którejś kilka dni po owu wylazły na dekolcie wszystkie żyły i potem okazało się, że jest w ciąży? :D

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:13

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 05:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i biel na teście aż oczy bolą.. A czego ja się spodziewać mogłam...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego