Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Czyli mowisz żebym po prostu już czekała tylko na @??


    Nie mówię, żebyś Ty czekała tylko że ja bym czekała. Ale różnie testy wychodzą u dziewczyn.
    Ja natomiast nie jestem zwolennikiem myślenia, że dopóki nie ma okresu to jest nadzieja, bo to daje zbyt dużo złudnej nadziei,ktota ja sama sobie w nieudanych cyklach fundowalam a jak przychodził okres to ryczalam.

    Nona lubi tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Jakie testy wg Ciebie są najlepsze?
    Dla mnie Nord tetsy są najlepsze. Wyszła mi delikatna kreska różowa w 8dpo wieczorem

    Malwcia89, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2473 954

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Nie mówię, żebyś Ty czekała tylko że ja bym czekała. Ale różnie testy wychodzą u dziewczyn.
    Ja natomiast nie jestem zwolennikiem myślenia, że dopóki nie ma okresu to jest nadzieja, bo to daje zbyt dużo złudnej nadziei,ktota ja sama sobie w nieudanych cyklach fundowalam a jak przychodził okres to ryczalam.
    No właśnie... Znam ten ból ☹️ masz rację... Jutro zamówię sobie ten żel... I Inofem... Czekam na @..ale jutro rano zmierze ta tempke może nie będzie taka miarodajny bo nowy termometr ale zobaczy przynajmniej czy spadla poniżej 37..

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No właśnie... Znam ten ból ☹️ masz rację... Jutro zamówię sobie ten żel... I Inofem... Czekam na @..ale jutro rano zmierze ta tempke może nie będzie taka miarodajny bo nowy termometr ale zobaczy przynajmniej czy spadla poniżej 37..

    Nie trać jeszcze nadziei puki temp wysoka wszystko możliwe. :) podesłała bym wiruski ale to dopiero jutro jak beta potwierdzi :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was sie orientuje ile powinien wynosic progesteron zeby utrzymac ciaże?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Niedziela_2207 Debiutantka
    Postów: 13 34

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie... widoczny pecherzyk z całkiem...
    Kolejna wizyta za trzy tyg i do tego czasu mam brać wz dzień nie duphaston na podtrzymanie z względu na biochemiczna ciaze w marcu...
    Mam się oszczędzać i być dobrej myśli :)

    Nona, BB__Anna lubią tę wiadomość

  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2473 954

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Nie trać jeszcze nadziei puki temp wysoka wszystko możliwe. :) podesłała bym wiruski ale to dopiero jutro jak beta potwierdzi :)
    Oby Ci się potwierdziło 😘

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2473 954

    Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela_2207 wrote:
    Jestem po wizycie... widoczny pecherzyk z całkiem...
    Kolejna wizyta za trzy tyg i do tego czasu mam brać wz dzień nie duphaston na podtrzymanie z względu na biochemiczna ciaze w marcu...
    Mam się oszczędzać i być dobrej myśli :)
    No super że na wizycie wszystko dobrze wyszło 😊 więc się oszczędzaj 😊😘😘😘 no i bądź dobrej myśli 😊 a to podstawa 😘

    Niedziela_2207 lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 05:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane załamałam się wczorajszy test z rosman czułość 10 blada druga kreska po poludniu tej samej firmy delikatny cień. A dziś rano test pink super czuły i biel wizira :(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane załamałam się wczorajszy test z rosman czułość 10 blada druga kreska po poludniu tej samej firmy delikatny cień. A dziś rano test pink super czuły i biel wizira :(


    pink lubi robić cyrki... :) a jaki test robiłaś wczoraj?

    to moje porównanie testu facelle i pink ale nie czułego, oba z tego samego moczu:

    https://naforum.zapodaj.net/727cbfbb175b.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 07:34

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    pink lubi robić cyrki... :) a jaki test robiłaś wczoraj?

    to moje porównanie testu facelle i pink ale nie czułego, oba z tego samego moczu:

    https://naforum.zapodaj.net/727cbfbb175b.jpg.html

    Wczoraj z facelle z rosmana strumieniowy. Po twoim teście troche mi lepiej ale do wieczora bede siedziec jak na szpilkach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 07:47

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Wczoraj z facelle z rosmana strumieniowy. Po twoim teście troche mi lepiej ale do wieczora bede siedziec jak na szpilkach.


    dopiero wieczorem wyniki bety?
    jak Ci ciężko, to idź kup kolejny test i zrób
    jak masz daleko rossa to polecam bobo test

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 319 139

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już rezygnuje z mierzenia temp dziś już mnie brzuch boli na @ plamienie się pojawiło od rana a temp wzrosła do 36.99 😂

  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2473 954

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na @.. Jutro termin... Nie mierzylam tempki bo termometr który mąż kupił okazał się nadpekniety, więc bałam się go tam włożyć żeby nie pękł... Ale czuję już @ po kościach... Dziś zamówię żel wspomagający i Inofem na następny cykl... Dzastina trzymam kciuki za bete 😘 daj znać koniecznie jak będziesz miała wynik 😘

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    dopiero wieczorem wyniki bety?
    jak Ci ciężko, to idź kup kolejny test i zrób
    jak masz daleko rossa to polecam bobo test

    Wziełam z pracy nordtest i też nic no chyba jakby się bardzo wpatrzył.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Wziełam z pracy nordtest i też nic no chyba jakby się bardzo wpatrzył.

    Pokaż tego nordtesta.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Wziełam z pracy nordtest i też nic no chyba jakby się bardzo wpatrzył.


    no właśnie, pokaż

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny, u mnie pierwsza wizyta do dupy... Nie zrobił mi usg… Podotykał tylko brzuch, zbadał macicę i stwierdził, że nie jest rozpulchniona, jest twarda a to na tę chwilę nie potwierdza ciąży... Ale sam dodał, że to badanie jest niemiarodajne, bo jestem gruba. I kurde, nie kumam, liczyłam na usg… tak się zestresowałam, że aż na betę poszłam, choć miałąm nie robić...

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewcyzny, u mnie pierwsza wizyta do dupy... Nie zrobił mi usg… Podotykał tylko brzuch, zbadał macicę i stwierdził, że nie jest rozpulchniona, jest twarda a to na tę chwilę nie potwierdza ciąży... Ale sam dodał, że to badanie jest niemiarodajne, bo jestem gruba. I kurde, nie kumam, liczyłam na usg… tak się zestresowałam, że aż na betę poszłam, choć miałąm nie robić...

    Ale podał przyczynę niezrobienia usg? Przecież dopochwowo spokojnie mógł je zrobić, co to za argumentacja w ogóle...

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Ale podał przyczynę niezrobienia usg? Przecież dopochwowo spokojnie mógł je zrobić, co to za argumentacja w ogóle...


    tak, powiedział, że rekomendacje odnośnie usg to pierwsze w 10/11 tygodniu. No i faktycznie tak jest, wg. zaleceń NFZ na cały okres ciąży powinno się zrobić zaledwie pare usg, ale bez przesady, tak było kiedyś, teraz większość lekarzy robi co wizytę...

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ