Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    tak, powiedział, że rekomendacje odnośnie usg to pierwsze w 10/11 tygodniu. No i faktycznie tak jest, wg. zaleceń NFZ na cały okres ciąży powinno się zrobić zaledwie pare usg, ale bez przesady, tak było kiedyś, teraz większość lekarzy robi co wizytę...

    No ale ta argumentacja... po co kobiecie takie rzeczy mówić i jeszcze jej stresu dokłądać? Daj potem znać jak wyniki bety. A może umów się do innego lekarza?

    Bozenka lubi tę wiadomość

  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    tak, powiedział, że rekomendacje odnośnie usg to pierwsze w 10/11 tygodniu. No i faktycznie tak jest, wg. zaleceń NFZ na cały okres ciąży powinno się zrobić zaledwie pare usg, ale bez przesady, tak było kiedyś, teraz większość lekarzy robi co wizytę...
    Masakra jest z tym naszym NFZ co to wogole ma być

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:14

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewcyzny, u mnie pierwsza wizyta do dupy... Nie zrobił mi usg… Podotykał tylko brzuch, zbadał macicę i stwierdził, że nie jest rozpulchniona, jest twarda a to na tę chwilę nie potwierdza ciąży... Ale sam dodał, że to badanie jest niemiarodajne, bo jestem gruba. I kurde, nie kumam, liczyłam na usg… tak się zestresowałam, że aż na betę poszłam, choć miałąm nie robić...
    To co to za lekarz jak usg nie chciał zrobić? Co za gbur. Mi w pierwszej ciąży zrobił jak jeszcze nie było nic widać a w 6 to już widziałam i słyszałam serduszko. Tobie tym bardziej powinien zrobić po tym co przeszłaś. On sam jest gruby, debil

    Cichosza lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    To co to za lekarz jak usg nie chciał zrobić? Co za gbur. Mi w pierwszej ciąży zrobił jak jeszcze nie było nic widać a w 6 to już widziałam i słyszałam serduszko. Tobie tym bardziej powinien zrobić po tym co przeszłaś. On sam jest gruby, debil

    Dokladnie. Nigdy w ciąży nie było byłam na wizycie bez usg a miałam ich naprawdę sporo bo ciąża z przygodami. Pierwszą wizytę miałam w czwartym tygodniu i był tylko pęcherzyk.
    Takim dotykanie to jak wróżenie z fusów

    lithium lubi tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, dziewczyny :( jestem też zdziwiona, wręcz zszokowana... postaram się umówić do innego gina, chodziłam do niej już wcześniej. Może przyjmie mnie w następnym tygodniu...

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle może być taki żel? to jest to samo ??
    https://allegro.pl/oferta/prefert-zel-wspomagajacy-poczecie-jak-pre-seed-7607419976

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewcyzny, u mnie pierwsza wizyta do dupy... Nie zrobił mi usg… Podotykał tylko brzuch, zbadał macicę i stwierdził, że nie jest rozpulchniona, jest twarda a to na tę chwilę nie potwierdza ciąży... Ale sam dodał, że to badanie jest niemiarodajne, bo jestem gruba. I kurde, nie kumam, liczyłam na usg… tak się zestresowałam, że aż na betę poszłam, choć miałąm nie robić...
    ojej :( to Cię podbudował... mógł powiedzieć że na usg za wczesnie czy coś w tym style.... albo wysłać sam na betę dla pewności

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    LaBellePerle może być taki żel? to jest to samo ??
    https://allegro.pl/oferta/prefert-zel-wspomagajacy-poczecie-jak-pre-seed-7607419976


    tak, to jest ten sam tylko z lekko ulepszonym składam, bo preseed zmienił opakowanie i nazwę
    z tego, co się orientuję, to skład jest trochę bardziej naturalny

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to jak można powiedzieć że badanie jest niemiarodajne bo ktoś jest grubszy :( no ludzie kochani :( debil jakiś.. taki jak ten mój co byłam i clo bez monitoringu ani żadnych badań dał i złudnych nadziei narobił...

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    La BellePerle a kiedy wynik bety masz?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    La BellePerle a kiedy wynik bety masz?


    dziś, ale cholera wie o której... jak robiłąm o 7 to były po 15... a dziś zrobiłam po 10 i w dodatku diagnostyka ma jakąś awarię ze swoją stroną ww, mam nadzieję, że do wieczora naprawią, bo odebranie wyników w tym punkcie jest do 12...

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1458 661

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Pokaż tego nordtesta.
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/1ea107c520c71d9f

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    dziś, ale cholera wie o której... jak robiłąm o 7 to były po 15... a dziś zrobiłam po 10 i w dodatku diagnostyka ma jakąś awarię ze swoją stroną ww, mam nadzieję, że do wieczora naprawią, bo odebranie wyników w tym punkcie jest do 12...
    Idz do innego szkoda nerwow na takiego pacana

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/1ea107c520c71d9f


    a masz zdjęcie tego Pinka ze słabą kreską?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    dziś, ale cholera wie o której... jak robiłąm o 7 to były po 15... a dziś zrobiłam po 10 i w dodatku diagnostyka ma jakąś awarię ze swoją stroną ww, mam nadzieję, że do wieczora naprawią, bo odebranie wyników w tym punkcie jest do 12...
    Spokojnie.. Poczekaj 😘 nie stresuj się 😘 a jednak zamówiłam tylko Inofem, żel zamówię dopiero jak będę miała jakie kolwiem badania bo w ciemno to wyrzut kasy jest 😘

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    a tak w ogóle to jak można powiedzieć że badanie jest niemiarodajne bo ktoś jest grubszy :( no ludzie kochani :( debil jakiś.. taki jak ten mój co byłam i clo bez monitoringu ani żadnych badań dał i złudnych nadziei narobił...
    Też byłam ostatnio u takiego, zbadałnie na fotelu, nie słuchał mnie co do niego mówię bo nawet do słowa dojść nie mogłam, pobrał cytologię na której trochę krwawilam więc stwierdził, że widzi tam "stan zapalny" i przepisał lek na wymrażanie i kazał przyjść za tydzień... Coś mnie tknelo w domu by sprawdzić nazwę tego leku i się okazało, że to na nadżerkę typowo. Chciał mi ją zlikwidować bez wyników cytologii czaicie?
    Poszłam do innego, który mnie wysłuchał, że przede wszystkim chcę zajść w drugą ciążę, zbadał na fotelu, zrobił cytologię i co najważniejsze - zrobił mi usg na którym wyszło, że nie mam ani nadżerki ani żadnego stanu zapalnego. Więc dobrze, że się wstrzymałam i nie poszłam do tamtego z tym lekiem.
    Poza tym ten pierwszy jak mnie badał i pobierał cyto to tak mnie bolało, że hej a ten drugi tak do delikatnie zrobił, że nic nie czułam. Może dlatego wtedy krwawilam, przez braku umiejętności lekarza a nie przez wymyślony stan zapalny. I lekarz polecany przez wiele kobiet. Śmiech na sali

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was oszukał Bobo test 25 ? Mi po czasie bo wyrzuciłam do kosza i coś mnie tchnęło i wyraźna różowa druga kreska. Oczywiście zdarzały mi się evapy na testach ale nigdy nie aż tak wyraźne i różowe. Inny test avil negatywny albo cien cienia. Wiem zrób betę itd. ale czy Bobo może aż tak oszukac. Kiedyś też używałam Bobo testów i biel wizira była i żadnej kreski po czasie. Poczekam na @ , dupka odstawiłam. Okres mi się po clo chyba rozregulował. Owu miałam potwierdzone 11 czerwca że pękły aż 3 pęcherzyki. Kiedy do pęknięcia doszło gin nie mógł stwierdzić dokładniej ,dziś 28 DC. Okres zawsze między 26-28. Jutro zrobię inny test o czułości 10. Trzymajcie kciuki. A okresowo to na się w ogóle nie czuje.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1911

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Też byłam ostatnio u takiego, zbadałnie na fotelu, nie słuchał mnie co do niego mówię bo nawet do słowa dojść nie mogłam, pobrał cytologię na której trochę krwawilam więc stwierdził, że widzi tam "stan zapalny" i przepisał lek na wymrażanie i kazał przyjść za tydzień... Coś mnie tknelo w domu by sprawdzić nazwę tego leku i się okazało, że to na nadżerkę typowo. Chciał mi ją zlikwidować bez wyników cytologii czaicie?
    Poszłam do innego, który mnie wysłuchał, że przede wszystkim chcę zajść w drugą ciążę, zbadał na fotelu, zrobił cytologię i co najważniejsze - zrobił mi usg na którym wyszło, że nie mam ani nadżerki ani żadnego stanu zapalnego. Więc dobrze, że się wstrzymałam i nie poszłam do tamtego z tym lekiem.
    Poza tym ten pierwszy jak mnie badał i pobierał cyto to tak mnie bolało, że hej a ten drugi tak do delikatnie zrobił, że nic nie czułam. Może dlatego wtedy krwawilam, przez braku umiejętności lekarza a nie przez wymyślony stan zapalny. I lekarz polecany przez wiele kobiet. Śmiech na sali


    ten mój też mam wrażenie, że mnie nie słucha...

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ten mój też mam wrażenie, że mnie nie słucha...
    Chyba tym na nfz na tym tak nie zależy skoro i tak kasę dostaną...

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego