Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1408 1393

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    LaBellePerle kiedy masz mieć @? :)

    Zajsonek, u mnie bardzo szybko było ciałko żółte widoczne. Raz nawet trafiłam tak, że dopiero co pękł pęcherzyk i widać jeszcze było takiego jakby balona przekłutego :)
    A ciałko żółte teoretycznie tworzy się w ciągu doby po pęknięciu pęcherzyka. Teoretycznie, bo nasz organizm to nie zegarek, bywa różnie :)

    za tydzień mam mieć @

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    LaBellePerle kiedy masz mieć @? :)

    Zajsonek, u mnie bardzo szybko było ciałko żółte widoczne. Raz nawet trafiłam tak, że dopiero co pękł pęcherzyk i widać jeszcze było takiego jakby balona przekłutego :)
    A ciałko żółte teoretycznie tworzy się w ciągu doby po pęknięciu pęcherzyka. Teoretycznie, bo nasz organizm to nie zegarek, bywa różnie :)

    Ja to przy pierwszym monitoringu cyklu dostałam usg swojego wielkiego pęcherzyka, potem po 5 dniach na usg mi pokazał pęknięty, śmiesznie to wyglądało, jak pacman :D

    LaBellePerle, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 3 dni przed @ i straszne kłucie w prawym jajniki. Dobry znak? Jutro mam wizytę u giną już wcześniej ustaloną a tak wypadło że przed @. Czy lekarz może coś stwierdzić?

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1408 1393

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ile czasu robicie cytologię?

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ginku..
    Bylam mega zestresowana, bo byłam u niego pierwszy raz, a przed wizyta naczytalam sie złych opinie - nie potrzebnie...
    Więc w prawym jajniku 3 pęcherzyki po 8mm i żaden nie jest dominujący, w lewym nie ma nic i teraz pytanie do was bo ze stresu zapomnialam zapytać..
    Czy jest możliwość że pęcherzyk dominujący byl w lewym jajniku pękł i dlatego nic nie widać?
    Nigdy nie miałam monitu wiec nie mam pojęcia jak to jest..
    Jeśli do września nam się nie uda to bedziemy robic badania hormonów i stymulacje..

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Jestem 3 dni przed @ i straszne kłucie w prawym jajniki. Dobry znak? Jutro mam wizytę u giną już wcześniej ustaloną a tak wypadło że przed @. Czy lekarz może coś stwierdzić?

    Jedyne co może stwierdzić to czy była owulacja - obecność ciałka żółtego, no i grubość endometrium ale to akurat nie determinuje ciąży.

    Co do jajnika nie wiem, mnie ogólnie po owulacji pobolewa brzuch, czasem jajnik jeden czy drugi, plecy też

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, co ile czasu robicie cytologię?

    Ja cytologię robie raz w roku. Tak jak na NFZ jest. Myślę, że to jest absolutne minimum. Czy trzeba częściej? Nie wiem, ja od jakiegoś czasu rozważam robić co pół roku, chociaż wynik mam zawsze bardzo dobry.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Ja juz po ginku..
    Bylam mega zestresowana, bo byłam u niego pierwszy raz, a przed wizyta naczytalam sie złych opinie - nie potrzebnie...
    Więc w prawym jajniku 3 pęcherzyki po 8mm i żaden nie jest dominujący, w lewym nie ma nic i teraz pytanie do was bo ze stresu zapomnialam zapytać..
    Czy jest możliwość że pęcherzyk dominujący byl w lewym jajniku pękł i dlatego nic nie widać?
    Nigdy nie miałam monitu wiec nie mam pojęcia jak to jest..
    Jeśli do września nam się nie uda to bedziemy robic badania hormonów i stymulacje..

    Miałam to samo parę dni temu, nerwy przed nowym ginem, kilka złych opinii, ale niepotrzebnie.

    A czułaś kłucie lewego jajnika, albo jakiś ból? Bo pęknięty pęcherzyk to myślę, że jest widoczny górą 1-2 dni od owu i potem się zmieni w ciałko żółte.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Miałam to samo parę dni temu, nerwy przed nowym ginem, kilka złych opinii, ale niepotrzebnie.

    A czułaś kłucie lewego jajnika, albo jakiś ból? Bo pęknięty pęcherzyk to myślę, że jest widoczny górą 1-2 dni od owu i potem się zmieni w ciałko żółte.

    Tak czułam go dosyć mocno w piątek wieczorem i w sobotę cały dzień..
    No nic pozostaje mi czekać i wyluzować 😁

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Tak czułam go dosyć mocno w piątek wieczorem i w sobotę cały dzień..
    No nic pozostaje mi czekać i wyluzować 😁

    Będzie dobrze na pewno :) Nie wiem czy u Ciebie też tak jest, ale dla mnie ból jajnika jest dniem owulacji, drugi raz się udało, mam nadzieję, że tym razem skutecznie. Ba liczą na to, że jak były seksy wieczorem w dniu owulacji - bólu jajnika, to może się uda chłopiec :) bo tak to były tylko 3 dni przed owu

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:07

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 345 189

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja cytologię robie raz w roku. Tak jak na NFZ jest. Myślę, że to jest absolutne minimum. Czy trzeba częściej? Nie wiem, ja od jakiegoś czasu rozważam robić co pół roku, chociaż wynik mam zawsze bardzo dobry.

    Ja mam zalecane, żeby robić co 6 miesięcy bezwzględnie ale wynika to z faktu że moja mama i babcia w młodym wieku zachorowaly na nowotwór endometrium.
    Z przyzwyczajenia do swojej kliniki zawsze robię to u nich, nie na nfz ale myślę że nie ma różnicy.

    Darrika lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018
    Ona 29: długie cykle, pcos
    On 39: całkowity brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2293 1575

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, co ile czasu robicie cytologię?

    Ja raz do roku, zazwyczaj lekarze tego pilnowali.
    Jedynie po ciąży w ciągu roku miałam dwa razy.

    LaBellePerle a tak w ogóle bo nie wiem czy mi umknęło, czemu zrobiłaś ten progesteron? Tak dla siebie czy w jakimś konkretnym celu?

    Czy może być jakaś przyczyna skracania cyklu? W sensie jakies polipy, guzy czy cokolwiek innego?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:56

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Ja juz po ginku..
    Bylam mega zestresowana, bo byłam u niego pierwszy raz, a przed wizyta naczytalam sie złych opinie - nie potrzebnie...
    Więc w prawym jajniku 3 pęcherzyki po 8mm i żaden nie jest dominujący, w lewym nie ma nic i teraz pytanie do was bo ze stresu zapomnialam zapytać..
    Czy jest możliwość że pęcherzyk dominujący byl w lewym jajniku pękł i dlatego nic nie widać?
    Nigdy nie miałam monitu wiec nie mam pojęcia jak to jest..
    Jeśli do września nam się nie uda to bedziemy robic badania hormonów i stymulacje..
    Ciałko żółte widoczne jest już 24 h po owulcji.
    Więc gin powinien coś widzieć, albo ciałko żółte albo zapadnięty pęcherzyk i płyn w zatoce douglasa gdyby owu była kilka h wcześniej.
    A w którym jesteś dc? Robisz testy owu? Prowadzisz wykres?

    Nona lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:56

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ten monitoring chodzicie prywatnie?

  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Dziewczyny na ten monitoring chodzicie prywatnie?

    Ja poszłam raz na NFZ, potem jak miałam się zgłosić znowu, jak dostanę okres. Jak przyszło co do czego to już nie było terminu, a ja na 2 miesiące do przodu, to nie jestem wróżką żeby wiedzieć kiedy się zapisać i olałam. Sama się zaczęłam porządnie obserwować i tyle

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ciałko żółte widoczne jest już 24 h po owulcji.
    Więc gin powinien coś widzieć, albo ciałko żółte albo zapadnięty pęcherzyk i płyn w zatoce douglasa gdyby owu była kilka h wcześniej.
    A w którym jesteś dc? Robisz testy owu? Prowadzisz wykres?

    Jestem w 14dc, test owu pozytywny w 11dc wykres mozesz zobaczyć bo mam udostępniony ovu mi wyznaczyl owulacje wlasnie na 11dc.

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja powiem wam tak szczerze że swoją przygodę z ginekologami zaczęłam dość późno bo aż wstyd się przyznać dopiero przy staraniach.. Wcześniej nawet cytologi nie robiłam tylko jak mi mówili żebym poszła to tak odkladalam te wizyty.... Strasznie się bałam jakoś......
    Jakoś tak czuję że ten cykl jest bezowulacyjny... Zresztą mamy trochę pracy z mężem i jesteśmy strasznie zabiegani... Mamy gospodarstwo i w tej chwili pora sianowa.... Więc czy owulacyjny czy bezowulacyjny... Raczej nic z tego nie będzie...
    Za waszą resztę bardzo trzymam kciuki 😊 przez najbliższe dni mogę się rzadziej odzywać 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego