Czerwcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Wpadam tu do Was bo właśnie zaczęliśmy starania w tym cyklu:) miało być na luzie, ale że od porodu w ogóle nie zwracałam uwag na to jakie mam cykle, jakie długie, czy owulacyjne itd to postanowiłam to wszystko sprawdzić i znów zawitałam na Ovufriend. Nasz synek w krotce skończy dwa latka i to juz taki czas dla nas nastał ze jesteśmy gotowi na kolejne:) W ogóle to nie wiem jak to wszystko będzie, bo ja nadal karmie, ale juz wiadomo nie tak często i okres zaczął mi powoli wracać juz z rok temu. Także ja juz jestem po owu tak mi się wydaje i teraz czekam na @ w okolicach najbliższej niedzieli.
Mam nadzieje, że mogę się przyłączyć do Was:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 21:45
Nona, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
-
BB__Anna wrote:A ja mam od wczoraj jakąś infekcję zapodałam Iladian.
Ogólnie 5 dpo, ale nie liczę na wiele w tym cyklu. Jedno na dwa dni przed owu... słabo
Ja jedno serduszko z prezerwatywą i mam córkę , drugiw serduszko pod koniec krwawienia i kolejna córcia także nic nie jest jeszcze przesądzone czego Ci życzę ♡Nona, BB__Anna lubią tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nynka wrote:Ja raz do roku, zazwyczaj lekarze tego pilnowali.
Jedynie po ciąży w ciągu roku miałam dwa razy.
LaBellePerle a tak w ogóle bo nie wiem czy mi umknęło, czemu zrobiłaś ten progesteron? Tak dla siebie czy w jakimś konkretnym celu?
A zy może być jakaś przyczyna skracania cyklu? W sensie jakies polipy, guzy czy cokolwiek innego?
Głównie dla zorientowania się, bo jestem po późnym poronieniu. W poprzednim cyklu juz 4 dni przed @ miałam plamienia. W tym miałam plamienie 7 dni przed. Troche wystraszylam sie, że albo mam niedomogę lutealną albo w ogóle brak owulacjiKokoszka lubi tę wiadomość
-
Camarilla wrote:Słuchajcie, wprowadziłam dzisiaj temperature i bach. Wykryto owulacje 7 czerwca czyli piątek...
Dzisiaj jest 10 więc już po ptakach.
Jeżeli wczoraj było to raczej bez szans na 2 kreski?
Wk*am się potężnie.
Nie serduszkowaliście gdy testy wyszły pozytywne? Co do wyznaczenia owulacji najlepiej czerpać przyjemność i nie patrzeć na to co dyktuje" komputer "bo różnie bywaW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, co ile czasu robicie cytologię?
LaBellePerle, Agafiga, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Zajsonek wrote:Ja juz po ginku..
Bylam mega zestresowana, bo byłam u niego pierwszy raz, a przed wizyta naczytalam sie złych opinie - nie potrzebnie...
Więc w prawym jajniku 3 pęcherzyki po 8mm i żaden nie jest dominujący, w lewym nie ma nic i teraz pytanie do was bo ze stresu zapomnialam zapytać..
Czy jest możliwość że pęcherzyk dominujący byl w lewym jajniku pękł i dlatego nic nie widać?
Nigdy nie miałam monitu wiec nie mam pojęcia jak to jest..
Jeśli do września nam się nie uda to bedziemy robic badania hormonów i stymulacje..
Jakiej długości masz cykle?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Poproszę o dopisanie mnie do listy, testować będę 21.06.
Dziewczyny byłam pierwszy raz na monitoringu owulacji, owulacja była, endometrium 9 mm, to chyba dobrze co? Wstąpiła we mnie nadzieja 😀Nona, Wik89, Ignissa lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Nera1986 wrote:Nie serduszkowaliście gdy testy wyszły pozytywne? Co do wyznaczenia owulacji najlepiej czerpać przyjemność i nie patrzeć na to co dyktuje" komputer "bo różnie bywa
Serduszkowalam od soboty do niedzieli łącznie 8 razy. Ale dopiero za 8 razem mój mąż doszedł...
Co jest u niego normalne.
Na wykresie nie zaznaczam serduszek kiedy nie było wytrysku bo nie wierze w bajki o możliwości zajścia w ciaze z samego preejakulatu - gdyby tak było to w ciaze zaszła bym już jakiś 5 lat temu.
Daje sobie jeszcze czas do 12 cyklu - mąż tak jak pisałam ma ogromne problemy z kręgosłupem i czeka go leczenie więc nie chcę go dodatkowo stresować badaniami nasienia i wizyta u androloga.
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Nera1986 wrote:Kiedyś robiłam raz na rok/dwa ale jak w maju zostały wykryte komorki nieznanego pochodzenia i zadzwonili pierwszy raz w życiu do mnie z poradni ,że mam natychmiast się pojawić to zaczęłam badać co pół roku. To były najgorsze 2 miesiące mojego życia . Cytologia po leczeniu zakończyła się na 5+
Masakra. Do końca życia nie zapomnę jak zadzwonili do mojej mamy, która miała wtedy 42 lata. Diagnoza: nowotwór złośliwy endometrium - dzięki Bogu pierwszego stopnia. Ale 8 chemii i 2 miesiące naswietlan zrobiły z niej wraka. Po leczeniu ważyła 40 kg... Aktualnie mija 2,5 roku od zakończenia leczenia i jest ok.
Nie życzę nikomu takich telefonów, nawet gdyby miało się okazać że jednak jest w porządku.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualny
-
Camarilla wrote:Masakra. Do końca życia nie zapomnę jak zadzwonili do mojej mamy, która miała wtedy 42 lata. Diagnoza: nowotwór złośliwy endometrium - dzięki Bogu pierwszego stopnia. Ale 8 chemii i 2 miesiące naswietlan zrobiły z niej wraka. Po leczeniu ważyła 40 kg... Aktualnie mija 2,5 roku od zakończenia leczenia i jest ok.
Nie życzę nikomu takich telefonów, nawet gdyby miało się okazać że jednak jest w porządku.
Mnie tak nastarszył kiedyś jeden ginekolog. W pracy siedzę, na call Center, przerwę mam od rozmów. Dzwoni telefon odbieram, a tam doktorek mi mówi, że są wyniki cytologii i wszystko dobrze... w pierwszej sekundzie zawał serca, a w drugiej fala ulgi. Kto do cholery dzwoni z dobrymi wynikami???33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
nick nieaktualnyBiedronka wykreśl mnie z listy.
Progesteron spadł z piątku z 26.1 na dzisiaj 14.1. Beta hcg ujemna bo poniżej 2.3
Czekam na okres i odpuszczam. Jest mi najbardziej przykro ze wszystkich tych nieudanych cykli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 23:37
-
Dziewczyny, robią mi się siniaczki po zastrzykach, dookoła wkłucia, ale też tak jakby tam, gdzie mógł się lek rozprzestrzenic. Niektóre małe, takie 2-4mm, ale mam też dwa większe. Czy ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie?
Wklejam zdjecie, ale uprzedzam, że nie jest przyjemne (jeśli któraś jest wrażliwa na takie widoki)
https://naforum.zapodaj.net/e7f7dcc57962.jpg.html
A może Wasze mamy czy babcie miały coś takiego w czasie zastrzyków po operacjach? Nie wiem, czy powinnam się tym martwic.
Poza tym jeśli mam je robić przez całą ciążę, to mi brzucha nie starczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 23:38
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:Dziewczyny, robią mi się siniaczki po zastrzykach, dookoła wkłucia, ale też tak jakby tam, gdzie mógł się lek rozprzestrzenic. Niektóre małe, takie 2-4mm, ale mam też dwa większe. Czy ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie?
Wklejam zdjecie, ale uprzedzam, że nie jest przyjemne (jeśli któraś jest wrażliwa na takie widoki)
https://naforum.zapodaj.net/e7f7dcc57962.jpg.html
A może Wasze mamy czy babcie miały coś takiego w czasie zastrzyków po operacjach? Nie wiem, czy powinnam się tym martwic.
Poza tym jeśli mam je robić przez całą ciążę, to mi brzucha nie starczy...
Pani Ciasio, początki są najgorsze i mogą pojawiać się siniaki i zrosty. Z zastrzykami trzeba dojść do wprawy i zbiegiem czasu będzie lepiej i te ślady też już nie będą takie strasznie duże - moja znajoma robiła je całą ciążę. Ale najważniejsze, że szczęśliwie donoszoną 🙂 Mnie niestety też to czeka w kolejnej ciąży i się tego obawiam, bo jestem bardzo szczupła, na brzuchu nie ma za co praktycznie złapać ☹️ Powodzenia i oby jak najmniej siniaczków!Pani Ciasio, Darrika lubią tę wiadomość
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Dzięki Marika, uspokoiłas mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 07:44
Marika92 lubi tę wiadomość
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!