Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych 😍
    U mnie chyba bezowulacyjny.. w każdym bądź razie temperatura jakas taka nie owulacyjna 😡
    A pieprzyć to, kiedyś moze zaskoczy 😁
    Sory, ale nie nadrobie całego weekendu 😋
    Odwiozlam synka do przedszkola ide na spacer z pieskiem i jade do przyjaciółki z pomocną dłonią 😁
    Na lipiec ma termin😋
    Na świat maja przyjść Antonina i Tomasz 🥰🥰

    Justyna1719, Ignissa, Agafiga, Pani Ciasio, Nona, Nera1986 lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2547 3674

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek temp moze jeszcze skoczyc!:)
    Edit: spojrzalam teraz na Twoj wykres. Mogla byc owu w piatek i teraz temp pnie sie do gory, u mnie na wykresie w tym cyklu podobnie - po owu malutki tylko skok temp, myslalam w zeszly poniedzialek, ze moze nie bylo, ale bralam 2 dni wczesniej zastrzyk na pekniecie wiec to malo prawdopodobne no i owu potwierdzona pare dni pozniej monitoringiem

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 08:58

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny przy cyklu bezowulacyjnym na teście może wychodzić blada kreska?? Jestem 11 dc więc do owulacji około 5 dni by było ale jakiś misie temperatura w tym miesiącu nie podoba... Wyższa niż we wcześniejszych cyklach w tej fazie.. 36,8 jest.... Ale może być też wina bo termometr zmieniłam i od tego cyklu nowym mierze bo tamten mi się zbił. A do tego mnie gardło pobolewal dziś rano to też może zanurzyć temperaturę..
    U mnie nawet całkiem mocna była ale jednak słabsza od kontrolnej, już myślałam że owu będzie ale popołudniu już była słabsza, na drugi dzień też słabsza, jajniki tylko lekko kłuły a normalnie to mega je czuje więc u mnie był chyba bezowulacyjny, mimo że owu mi wyznaczył na 3 dni temu bo niby temp mi się lekko podniosła ale tez zmieniłam termometr i pewnie dlatego.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak... Nigdy jakoś nie potrafię wyłapać piku... Zawsze kontrolna jest mocniejsza ☹️ ostatnio też dwa razy dziennie robiłam i nic.. Ach tam... Śluz to też taki ze prawie wcale i dlatego myślałam żeby kupić żel pre seed.....
    Ja to ten cykl na straty już spisuje... Będę robić te testy bo po to je kupiłam.. Ale nie wyczuwam się..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:30

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, tak mnie wczoraj napędziło to plamienie, że może jednak się udało.
    To był taki bladoróżowy śluz przy szyjce, później też odrobina jasnej krwi, totalnie bez skrzepów. Wszystko raczej w kolorze różu.
    Nigdy czegoś takiego nie miałam. Jak już plamienia, to były to, nie oszukując się, brązowe brudy, często z gęstym śluzem, prawie jak skrzepy.

    A to? Mocno mi dało do myślenia eh

    Poza tym pomiędzy tymi plamieniami na chwilę tak mnie jakby ścięło z nóg na parę sekund, tak się w głowie zakręciło.

    Boję się, że się nakręciłam i później będzie płacz....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 09:31

    Kokoszka lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2547 3674

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle trzymam kciuki!!!

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jejku, dziewczyny, tak mnie wczoraj napędziło to plamienie, że może jednak się udało.
    To był taki bladoróżowy śluz przy szyjce, później też odrobina jasnej krwi, totalnie bez skrzepów. Wszystko raczej w kolorze różu.
    Nigdy czegoś takiego nie miałam. Jak już plamienia, to były to, nie oszukując się, brązowe brudy, często z gęstym śluzem, prawie jak skrzepy.

    A to? Mocno mi dało do myślenia eh

    Poza tym pomiędzy tymi plamieniami na chwilę tak mnie jakby ścięło z nóg na parę sekund, tak się w głowie zakręciło.

    Boję się, że się nakręciłam i później będzie płacz....
    Ale tempke to Ty masz piękna.... Aż zazdroszczę 😊😘 trzymam kciuki za dobre wieści 😊😊😘😘😘😘

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie testy owulacyjne wychodzą bardzo ppzytywne i to zwykle przez dwa dni. Za to moja pożal się boże temperatura to tragedia. Id wczoraj jest w fazie wyzszych i to jest 36,47... Własnie czekam na monitoring i sprawdze czy ta owulacja na pewno się odbyła.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Powiem wam tak... Nigdy jakoś nie potrafię wyłapać piku... Zawsze kontrolna jest mocniejsza ☹️ ostatnio też dwa razy dziennie robiłam i nic.. Ach tam... Śluz to też taki ze prawie wcale i dlatego myślałam żeby kupić żel pre seed.....
    Ja to ten cykl na straty już spisuje... Będę robić te testy bo po to je kupiłam.. Ale nie wyczuwam się..
    Ja mam śluzu aż za dużo, wręcz leje się że mnie od 2 tygodni i na zmianę jest rozciągliwy i wodnisty tak że u mnie sprawdzanie śluzu nic nie daje...

  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:24

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    A ja mam od wczoraj jakąś infekcję :( zapodałam Iladian.
    Ogólnie 5 dpo, ale nie liczę na wiele w tym cyklu. Jedno <3 na dwa dni przed owu... słabo

    nie skreślaj tak od razu, u mnie w październiku było jedno serduszko na cały miesiąc, 3/4 dni przed owu i były zieloności

    BB__Anna, Pani Ciasio, Kokoszka lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:07

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:24

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Podejrzewam że jutro Ci wyznaczy bo skok był i po trzech wyższych dopiero wyznacza wstecz :) oby serduszka okazały się celne pomimo tych wszystkich waszych przeżyć... No a komary dziś to myslalam że mnie zjedzą.. A wczoraj moja kotka też kleszcza miala...

    Słuchajcie, wprowadziłam dzisiaj temperature i bach. Wykryto owulacje 7 czerwca czyli piątek...
    Dzisiaj jest 10 więc już po ptakach.
    Jeżeli wczoraj było <3 to raczej bez szans na 2 kreski?
    Wk*am się potężnie.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jejku, dziewczyny, tak mnie wczoraj napędziło to plamienie, że może jednak się udało.
    To był taki bladoróżowy śluz przy szyjce, później też odrobina jasnej krwi, totalnie bez skrzepów. Wszystko raczej w kolorze różu.
    Nigdy czegoś takiego nie miałam. Jak już plamienia, to były to, nie oszukując się, brązowe brudy, często z gęstym śluzem, prawie jak skrzepy.

    A to? Mocno mi dało do myślenia eh

    Poza tym pomiędzy tymi plamieniami na chwilę tak mnie jakby ścięło z nóg na parę sekund, tak się w głowie zakręciło.

    Boję się, że się nakręciłam i później będzie płacz....

    Mam nadzieję że ta temperatura Ci się utrzyma i to plamienie to dobry znak. Odkąd tu jestem bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam wizytę u ginka o 16.10 i teraz takie pytanie..
    Przypuszczalnie jesli owulka byla piatek/sobota to będzie coś widac na usg?
    Jakies ciało żółte?

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, trzymam za Was mocno kciuki! Oby na testach były 2 krechy! Ja wracam z pierwszej bety, do tego progesteron. Wyniki po 15 hmm


    Zajsonek - szczerze mówiąc to ja nie wiem, u mnie już 2 razy gin potwierdził ciałko żółte, ale to byłam jakieś 4-5 dni przed spodziewana @.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • kasiakasia11 Autorytet
    Postów: 1306 429

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakladalyscie juz wątek lipcowy?

    syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17


  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na monicie, pęcherzyk pękł, endonetrium grube i lecimy z Duphastonem :)

    Wik89, LaBellePerle, Pani Ciasio, Nona lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2547 3674

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa super!
    Zajsonek a bylas wczesniej w tym cyklu na monicie? tak 2 dpo to nie zawsze chyba bedzie juz cialko zolte, ale gin moze potwierdzic ze pecherzyka nie ma czyli albo pekl albo sie wchlonal. Ja 2 miesiace temu bylam na monicie 18dc rano a owu pewnie byla 16dc, ginka mowila ze nie widzi cialka zoltego ale jej zdaniem owu byla, bo pecherzyka nie ma a był w 11dc, jest plyn w zatoce itp. W tym cyklu bylam z kolei po poludniu i bylo cialko

    Darrika, Ignissa lubią tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego