Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Justynka, spójrz sobie na mój wykres, tam wszystko pozaznaczane :D
    Już widzę ❤️❤️😘 jej jak ja bym chciała doCiebie dołączyć 😊😊 owulacje jeśli jednak by była powinnam mieć 15 lub 16 czerwca... Czyli za chwilę... Ale przez te upały nie serduszkowalismy zmezem już 4 dni..... Z resztą testy owulacyjne negatywne wychodza i śluzu nie ma za bardzo więc raczej ten cykl idzie ba straty..

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Już widzę ❤️❤️😘 jej jak ja bym chciała doCiebie dołączyć 😊😊 owulacje jeśli jednak by była powinnam mieć 15 lub 16 czerwca... Czyli za chwilę... Ale przez te upały nie serduszkowalismy zmezem już 4 dni..... Z resztą testy owulacyjne negatywne wychodza i śluzu nie ma za bardzo więc raczej ten cykl idzie ba straty..

    a powiedz mi... co Ty robisz za testy?

    Twój post niechcący polubiłam :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 16:06

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    a powiedz mi... co Ty robisz za testy?

    Twój post niechcący polubiłam :D
    Domowe laboratorium, kupione w aptece cały czas negatyw...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Domowe laboratorium, kupione w aptece cały czas negatyw...

    to porąbane, ja słyszałam, ze one właśnie za często wychodzą pozytywne - no ale suma summarum, ja na Twoim miejscu innych bym używała, bo jest o nich masa złych opinii. U mnie też się nie sprawdziły

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    to porąbane, ja słyszałam, ze one właśnie za często wychodzą pozytywne - no ale suma summarum, ja na Twoim miejscu innych bym używała, bo jest o nich masa złych opinii. U mnie też się nie sprawdziły
    Noaleu mnie znowu negatywne są, wpoprzednich cyklach kupywalam innej firmy i też w aptece. No zobaczymy czy skok będzie...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Noaleu mnie znowu negatywne są, wpoprzednich cyklach kupywalam innej firmy i też w aptece. No zobaczymy czy skok będzie...

    i tej innej firmy też był ciągle negatywne?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    i tej innej firmy też był ciągle negatywne?
    No wyszły prawie pozytywne ale w testowa zawsze była bledsza czyli tak na prawdę negatyw... Ale soki tempki były..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle a Ty jakich używałas?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No wyszły prawie pozytywne ale w testowa zawsze była bledsza czyli tak na prawdę negatyw... Ale soki tempki były..


    to mi prawie pozytywny, ale jeszcze negatywy wychodziły z tych z allegro bezmarkowych i horienmedical a w tym udanym cyklu używałam Facelle z Rossa

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już nie pierwszy raz czytam o tych facelle.. Chyba kupię je na następny cykl.. Po na ten już nie zdążę..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorsze jest domowe laboratorium bo one potrafią przez dwa tygodnie pokazywać pozytywny nie wspomnę już o testach ciazowych bo te w udanym cyklu nawet jak beta wychodziła 60 były białe jak snieg a znów pokazały mi ciąże kiedy w niej nie bylam. To ja już wolę te zwykle z allegro bez marki ale ogólnie ja bym poleciła facella

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:00

    LaBellePerle, Tysia150 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Dla mnie najgorsze jest domowe laboratorium bo one potrafią przez dwa tygodnie pokazywać pozytywny nie wspomnę już o testach ciazowych bo te w udanym cyklu nawet jak beta wychodziła 60 były białe jak snieg a znów pokazały mi ciąże kiedy w niej nie bylam. To ja już wolę te zwykle z allegro bez marki ale ogólnie ja bym poleciła facella

    Domowe laboratiorium to jest totalna porażka!

  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy dziewczyny na was na Lutowkach
    😜😜

    Ja z racji, że nie robiłam bety kupiłam wczoraj sobie test żeby zobaczyć czy kreska dziś będzie ciemna wkoncu to 14dpo 🙈🙉🙉🙉

    Darrika, Nona, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • Ynka__ Znajoma
    Postów: 24 31

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a jak jest u was z cerą? To prawda że w początkowej ciąży się pogarsza? :)
    Ja mam od paru dni wypryski na twarzy jak nastolatka no i już oczywiście wmawiam sobie że to dobry objaw :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ynka__ wrote:
    Kobietki a jak jest u was z cerą? To prawda że w początkowej ciąży się pogarsza? :)
    Ja mam od paru dni wypryski na twarzy jak nastolatka no i już oczywiście wmawiam sobie że to dobry objaw :D

    Ja nie wiem czy oprócz bolących piersi, to u mnie wypryski nie są drugim objawem, bo mi wysyfiło twarz, ale to może z gorąca i tego, że się pocę na twarzy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:00

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ynka__ wrote:
    Kobietki a jak jest u was z cerą? To prawda że w początkowej ciąży się pogarsza? :)
    Ja mam od paru dni wypryski na twarzy jak nastolatka no i już oczywiście wmawiam sobie że to dobry objaw :D

    Jakiś jeden syfekmi wyszedł, ale ogólnie cerę mam ok. Ja jeżeli już mam coś brać za objawy, to mnie biegunka męczy. Czasem z rana, czasem w ciągu dnia, czasem wieczorem. Taka szybka akcja, boli brzuch i zaraz muszę lecieć do kibelka :D

    Myślę, że mam jeszcze za małe stężenie bety żeby czuć solidne objawy. Coś czuje, że zacznie się w przyszłym tygodniu jazda, albo za dwa.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:00

  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szansa !!! To wychodzi dzis 11 dpo a zagniezdzic sie moze nawet zarodek i 13 dpo . Ja tak mialam w ciazy poprzedniej . ;) i dlatego dopiero testy wyszly mi.jakie kolwiek 16 dpo . Beta tez musi miec chwile na wyrzut i.przyrost .
    Nie ma co sie nakrecac ale zagniezdzenie ma prawo byc do 13 dpo nawet miekoniecznie tylko 7 i 8 .przykladowo . :)


    Ja mam cere normalna . Bez zmian jakich kolwiek . W ogole nic sie nie zmienilo .


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego