Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kuźwa padlam 😂 😂 😂 u mnie to samo było. Ja na każde płodne dni miałam nowa bieliznę a poza plodnymi to mógł nie wracać 😂 😂 😂 😂
    Hahahaha baby!!!!!

    Nona lubi tę wiadomość

  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Darrika dawaj nam swoje patenty, co zadziałało u Was?

    A chodzi Ci o patenty na zajście w ciążę?

    Żadnych chyba nie mam. Na początku cyklu kupiłam fembion 0, do tego selen, magnez, żelazo i cynk. Od początku mierzyłam tempke. Seks był 3 dni przed i w dzień owulacji. Zawsze wieczorem, bo jakoś tak pewniej się czuje jak przeleże. Bo z rana, to mam wrażenie, że zaraz że mnie wszystko wylatuje. No i przede wszystkim dla mnie ból jajnika to sygnał kluczowy. I to drugi raz z lewym jajnikiem wyszło, tak jakby z prawym coś było nie halo.
    Mam nadwagę - 6 kg i że sportem u mnie krucho. Ale niczym się już nie stresuje i nie przejmuje. Mam pełny luz.

    A no i jeszcze w dni płodne myje się tylko woda, bez żadnych żeli do higieny intymnej

    Nona lubi tę wiadomość

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1450 1645

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zrobiłam sobie suwaczek, a co 😂

    Pani Ciasio, Nona, Justyna1719, Agafiga, ZakręconaOna, Nynka, Nera1986, jagodowamery lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A ile dni po jesteś i na kiedy termin @?

    Dzisiaj 11dpo, a termin @ przypada na środę

    Nona lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:01

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:01

    Darrika lubi tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:11

    LaBellePerle, Nona lubią tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Agafiga jak tyle dni pości to potem się rzuca jak lew na zwierzynę i nic nie pamięta 😀

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1450 1645

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Pod koniec cyklu jak juz mi się nie chce i nie mam takiego parcia to zdarza mi się uslyszec od Męża ze go wykorzystalam i następnym razem już nie będzie taki łatwy, a później nastaje nowy cykl i chłop jakby zapomniał 😁


    Prawie się zaplułam czytając to, najbardziej rozwalilo mnie to, że zapomniał 😂 😂 😂 no bo jakim cudem miałby sobie odmówić? :D
    Ja tam mojego wykorzystałam w kij i co, dumna jestem z siebie :D na początku cyklu, kiedy myślałam, że owu będzie normalnie, zależało mi na 3 razach 😂 biedny już nie chcial, ale kazalam mu na ręcznym jechać już pod koniec 😂

    Nona lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Martys92 Przyjaciółka
    Postów: 75 24

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie dziś @. Wam życzę powodzenia

    c55fyx8djqdgl5at.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:11

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:12

    Nona, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Zdarza się że po wzroku juz wyczuwam co się świeci 😁


    U nas wiadomo, że coś będzie, gdy mój chodzi za mną i łapie mnie za pośladki :P mężczyźni to faktycznie jak takie zwierzaczki :)

    Nona lubi tę wiadomość

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:12

    Shas91 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście oboje uwielbiamy przytulanki nigdy nie czuję jakiegoś obowiązku bo to płodne dni czy coś po prostu i mi i mojemu sprawia to duuuużą radość. Przerwa trzy dni to u nas długa przerwa :) tak że libido nam sprzyja tyle że efektów niestety na razie nie ma

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:54

  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 443

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj plamienie większe takie lekki brąz się pojawiło pod wieczór. Od tamtej pory nic...:( już miałam nadzieję że do połowy urlopu będę po okresie. Na wakacje lecimy po 20stym, nie chciałabym mieć wtedy @, ale chcieć to ja sobie mogę..

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:02

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba z tego cyklu nici.. Ja się wczoraj nastawilam na seks.. Przyszła taka mocna burza.. No a że ja lękliwa i mówię do męża że po burzy seks... I wiecie co??? Zasnął ☹️ blisko terminu owulacji (jutro termin wg moich wyliczeń) Amy od 5 dni nic.... ☹️ Bo a to zmeczony robota a to wczoraj burza.... Zresztą dziwna nam temperaturę w tem cyklu... Może będzie i bez owulki w tym miesiącu... Ach tam.... I cykl będzie stracony... A też seks po 5 dniach?? Jakosc spermy podobno się obniża już po tylu dniach abstynencji...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 06:43

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1450 1645

    Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny dzisiaj plamienie większe takie lekki brąz się pojawiło pod wieczór. Od tamtej pory nic...:( już miałam nadzieję że do połowy urlopu będę po okresie. Na wakacje lecimy po 20stym, nie chciałabym mieć wtedy @, ale chcieć to ja sobie mogę..


    Ale już cos się dzieje, wirc już idzie :*

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle, ale śliczny suwaczek ❤️
    Ja się jeszcze na razie wstrzymuje!

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego