Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
mi się też ostatnio śniły dwie kreski na teście ciążowym i niedługo po tym się to sprawdziło w rzeczywistościBezimienna wrote:Poowulacyjne wariactwo u mnie się zaczyna, śniło mi się, że byłam w ciąży. 🙉 A wczoraj, że robiłam badania krwi na betę. 😂
także trzymam kciuki, żeby sen się spełnił
Claire, Angi90 , Wioleta91, Bezimienna lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Hej, my zrobiliśmy seminogram w listopadzie i od tej pory mąż łyka własną mieszankę supli. Są w wyższych dawkach niż takie gotowce typu Fertilman. Tutaj masz pliczek, który ułożyłam pod słabszą morfo, w oparciu o wiedzę internetową -> https://ibb.co/b1Qx8qQ
Bardzo Ci dziękuję, przeanalizuję jak to u nas wygląda, ale muszę przyznać, że liczba tabletek jest ogromna, jeśli chce się brać to oddzielnie :oStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Margo2023 wrote:Ja po wizycie. Mam mieszane uczucia. Byłam prywatnie ale czułam się jakby lekarz chciał żebym zapłaciła i poszła. "Omówił" tylko wynik badania z krwi, że progesteron za niski i trzeba brać. Mówiłam,że jeszcze nie mam okresu to mam czekać do końca tygodnia czy nie dostanę i jeśli nie dostanę to wtedy brać progesteron do wystąpienia miesiączki i potem od 16 do 25 dnia cyklu. Nie wiem co mam myśleć. USG mi nie robił. Załączam zdjęcie wyników. Może któraś z Was miała niski progesteron i brała?
https://zapodaj.net/a1b2a59dd09ff.jpg.html
Z tym braniem progesteronu od 16dc to jakaś stara szkoła chyba
Jeśli owulacja będzie chciała wystąpić załóżmy w 18dc, a Ty 16dc weźmiesz progesteron to zablokujesz sobie owulkę. Mówię oczywiście o przyszłych cyklach, nie o obecnym.
-
Bialeekk a niechże przyjdzie! 🙏 Cobym nie musiała się ze szpitalem bujać wcześniej niż przy porodzie 😄
Uwaga! Wypowiadam swe życzenie 🔮 Do końca czerwca na pierwszej stronie lecą już tylko same 🤰!🤞
Jak ma się sprawdzić, to poleci 🙈😅✊
Bialeekk, Zosis, Mart768, Pingwinek, Niaha, Nataliii, Cukruś, Wioleta91, moonflower, Aśka, Lipcowa, Selina, S.Roszpunka, Emka06, Putka2022, Hach, Dara lubią tę wiadomość
-
Margo przykro mi, że wizyta nie poszła po twojej myśli 😞Jeśli lekarz proponuje ci branie progesteronu w ciemno od 16 dnia cyklu to uciekaj od takiego "specjalisty". Twój progesteron świadczy, że owulacji nie było. Nie wiem na jakim etapie cyklu go robiłaś, możliwe że jeszcze jej nie było, lub wcale nie będzie i jesteś w cyklu bezowulacyjnym. Wtedy gdy cykl trwa zbyt długo bierze się progesteron na wywołanie małpy, ale bez owulacji nie ma szans na ciążę. Wzięcie progesteronu owulacji nie wywoła, wręcz przeciwnie jeśli zaczniesz brać progesteron 16 dc, a jakiś tam pęcherzyk rósł i szykował się do pęknięcia ( bo przecież nie wszystkie mamy książkowe cykle gdzie owulacja występuje 14 dnia cyklu ) to progesteron ci to przyblokuje.Margo2023 wrote:Ja po wizycie. Mam mieszane uczucia. Byłam prywatnie ale czułam się jakby lekarz chciał żebym zapłaciła i poszła. "Omówił" tylko wynik badania z krwi, że progesteron za niski i trzeba brać. Mówiłam,że jeszcze nie mam okresu to mam czekać do końca tygodnia czy nie dostanę i jeśli nie dostanę to wtedy brać progesteron do wystąpienia miesiączki i potem od 16 do 25 dnia cyklu. Nie wiem co mam myśleć. USG mi nie robił. Załączam zdjęcie wyników. Może któraś z Was miała niski progesteron i brała?
https://zapodaj.net/a1b2a59dd09ff.jpg.html
Angi90 , Niaha lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Angi, świetne informacje! Bierz i rób kokosy.

Dziewczyny! Bo się przez Was poryczę zaraz... 🥺 Kochane jesteście z tą wiarą i wsparciem. 🥺 Ale wiecie... Po prawie dwóch latach starań to te emocje przed testowaniem to już nie są takie ogromne. Za dużo rozczarowań już było...
Angi90 lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Angi90 wrote:Bialeekk a niechże przyjdzie! 🙏 Cobym nie musiała się ze szpitalem bujać wcześniej niż przy porodzie 😄
Uwaga! Wypowiadam swe życzenie 🔮 Do końca czerwca na pierwszej stronie lecą już tylko same 🤰!🤞
Jak ma się sprawdzić, to poleci 🙈😅✊
Na mnie tez rzuć jakieś zaklęcie! Co by wreszcie ananas wykiełkował😄🍍🤰🏽
Angi90 , Niaha lubią tę wiadomość
-
piękne kreseczki 😍 Gratulacje! ❤
kwiatek100 lubi tę wiadomość
-
Skatusia🥰 wrote:mi się też ostatnio śniły dwie kreski na teście ciążowym i niedługo po tym się to sprawdziło w rzeczywistości
Dwa dni temu miałam okropny sen 🫣. Śniło mi się, że mąż zostawił mnie dla kochanki która zaszła z nim w ciążę. Dramat. Przez dobre kilkanaście minut po przebudzeniu nie mogłam się pozbierać.
Długie starania chyba za bardzo wpływają na głowę.
-
To prawda, jest ich sporo, ale mąż nie ma z tym problemu akuratPingwinek wrote:Bardzo Ci dziękuję, przeanalizuję jak to u nas wygląda, ale muszę przyznać, że liczba tabletek jest ogromna, jeśli chce się brać to oddzielnie :o

Nie znalazłam jeszcze mieszanki w której dawki odpowiadałyby wymogom przy słabszych parametrach nasienia. W tych dostępnych na rynku to raczej takie tabletki wspomagające przy staraniach. W momencie gdy stwierdzone są niskie wyniki, potrzebne są już dawki lecznicze.
Pingwinek, Angi90 , Emka06 lubią tę wiadomość
-
tetyda wrote:Odnośnie nasienia, to u mojego męża morfologia to AŻ 1% 😅 Ginekolog poradziła nam nucleox pro, więcej ruchu, mniej stresu i więcej zdrowego odżywiania. Jeśli w tym cyklu nam nie wyjdzie, to pod koniec czerwca robi ponowne badania.
Nie wiem jak duży wpływ może to również mieć, ale jest informatykiem i często pracował z laptopem na kroczu 😅 Teraz już go pilnuje 😂
Mój mąż też ma 1 % ale Pani doktor Nas uspokoiła, że to nic strasznego bo inne parametry są bardzo dobre, ale na poprawę dała wszystko oddzielnie powiedziała że takie co jest wszystko jest g*wno warte, więc bierzemy wszystko oddzielnie;)
Claire, Pingwinek, Niaha lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualny
-
ojj głupimi snami nie ma się co przejmować 😘 a te pozytywne niech się spełniają 😊Niaha wrote:Dwa dni temu miałam okropny sen 🫣. Śniło mi się, że mąż zostawił mnie dla kochanki która zaszła z nim w ciążę. Dramat. Przez dobre kilkanaście minut po przebudzeniu nie mogłam się pozbierać.
Długie starania chyba za bardzo wpływają na głowę.
Niaha lubi tę wiadomość
-
Ty... A ja 2 razy miałam sen , że Stary przyznaje się, że mnie zdradza 🙈 Za drugim razem było to tak realistyczne, jakby kontynuacja pierwszego snu, bo stwierdził, że odchodzi 🙈 Wstawałam z krzykiem w środku nocy cała spocona. Chyba faktycznie za bardzo chcemy...🫂 Ale to nie jest dobre, kiedy podświadomie myślimy o sobie, że jesteśmy do 🍑Niaha wrote:Dwa dni temu miałam okropny sen 🫣. Śniło mi się, że mąż zostawił mnie dla kochanki która zaszła z nim w ciążę. Dramat. Przez dobre kilkanaście minut po przebudzeniu nie mogłam się pozbierać.
Długie starania chyba za bardzo wpływają na głowę. -
Jejku... Mnie od miesiąca podobne sny trapią. Że ciaza, że test pozytywny i ciągle rozczarownie. Denerwują mnie już te sny 😅Skatusia🥰 wrote:mi się też ostatnio śniły dwie kreski na teście ciążowym i niedługo po tym się to sprawdziło w rzeczywistości
Skatusia🥰 lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam się czy sobie jutro czasami wolnego nie strzelić i zrobić mężulkowi niespodziankę, że zostaję w domu.
Bo 9 i tak idę do pracy
Co myślicie? 🤣
Kasia111 lubi tę wiadomość
Po 2 latach starań i diagnostyki
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
Po 2,5 roku nasz cały świat 🩵💙

-
Angi super wiadomość! Przejmuj i pni się dogory! I zbijaj kokosy! 💟
Angi90 lubi tę wiadomość
Po 2 latach starań i diagnostyki
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
Po 2,5 roku nasz cały świat 🩵💙