Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Przyznam sie bez bicia 🙈
Byłam dzisiaj na becie, 10 lub 11dpo, 10dzien po Ovitrelle (owu chyba miałam 10dc 2 nocy (bóle) tego dnia byly 2x pecherzyki po 18mm, a zastrzyk miałam wziąć na noc 11dc, monitoring był rano). Więc możliwe ze zastrzyk wzięłam juz po owu).
Beta 5.5 pozostałości zastrzyku. Ehhhh i tym samym kończę starania.
Czasami będę Was podczytywać, ale juz nie będę chodzić do gina, stymulować sie, monitoringi robić. Czas zacząć żyć i zmienić pracę. Mam jedną córkę, na niej sie skupię. Nie chciałam żeby byla jedynaczką jak ja, ale dałam radę to i ona da😊
Ściskam Cie bardzo mocno 🫂🫂 przesyłam milion uścisków. Może któregoś dnia mocno sie z mężem zdziwicie, bo natura nasza czasem zaskakuje nas w najmniej oczekiwanym momencie ❤🤞 dużo pomyślności i psychicznego odpoczynku Ci życzę. -
moonflower wrote:Witałam się rano, i witam się również wieczorem (nadal z biura), nareszcie wykopałam sie spod sterty papierów.
Normalnie mój mózg dziś wybuchnął... laski wyobraźcie sobie, że ten kierowca który został przyłapany na kradzieży (w maju pisałam) zaczął do nas wypisywać z groźbami, że na wszystkich znajdą się jakieś haki itp, że go zwolniliśmy rozumiecie!!
No gość kradł i teraz ma czelność nas straszyć, że jak mu nie zapłacimy za straty moralne to on ześle na nas wszystkie kontrole świata 🤯🤯🤯 nosz kurwa czuje że aż prolaktyna mi skoczyła, a staremu to już chyba uszami wyszła!!
🤯🤯🤯🤯🤯🤯
porażka tym większa że okazało się ze nie tylko okradł tą firmę pod którą jeździliśmy to teraz do samochodu po nim wsiadł inny kierowca i norma na 100km spadła o 4l średnio!! więc na 100% paliwo też kradł i to w ilościach hurtowych!!
Wiecie co jest najgorsze! że będą na tym cierpieć inni nasi pracownicy, bo mi się powoli zaczyna włączać znieczulica... po prostu czym jesteśmy dla kogoś lepsi to jest jeszcze grzej, bo dasz palec to weźmie całą ręke... nosz kurwa trzeba być takim pracodawcą chujem chyba żeby Ci na głowę nie weszli...
dobra wyżaliłam się, a teraz to juz nie płacze przez gnoja jak przez pół dnia tylko mamjakąś okropną głupawke... przez te nerwy jak nic nie uda nam się spłodzić bombelka... 🤯🤯🤯👶🏻👶🏻👶🏻
Gratuluję kreseczek!!
Musiałam to wyrzucić z siebie SORRY!!
A teraz już chyba czas na chill! Jade zaraz po piwko do Lidla 🤩🤩
Co za cham! Brak slow po prostu. W głowie się nie mieści, że ludzie tak kombinują. Ja mam za mały łeb do takich rzeczy 🤦🏼♀️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
A ja zaczęłam nowy cykl. Drugi po poronieniu 🙂 dziś temperatura spadła, także wiedziałam, że się rozbuja 🐒
Bez żalu, bez płaczu 🙂
Nowy cykl - nowe możliwości i jeszcze więcej miłości ❤️
Odrzucam termometr, odrzucam testy owulacyjne. Chcę dołączyć olej z wiesiołka.
20.03. mąż będzie miał badanie nasienia. W międzyczasie miał USG jąder i coś słabo wyszło. Po badaniu nasienia idzie do urologa (pod opieką urologa jest od dłuższego czasu, bo ma jedną nerkę nieczynną). I teraz na rutynowej wizycie powiedział o poronieniu, lekarz bardzo się przejął, zrobił mu wymaz pod kątem ureaplasmy (bo miałam), zlecił to USG jąder i badanie nasienia (i tak planowaliśmy robić).
Ja w środę otrzymałam wynik z kontrolnego wymazu (ureaplasma, mycoplasma, chlamydia i hpv) - wszystko czyściutko 😀
Czekam aż będzie lipcowy temat hihihi bo na czerwcowe testowanie już się nie załapię 😂moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Biała1987 wrote:Hej pisałam ostatnio tu u was o progesteronie w 7dpo a dziś 10dpo mówię zrobię test bo miałam iść na 🍷🍷🍷 do koleżanki a tu
https://naforum.zapodaj.net/d565fa18dd9f.jpg.html
Super widok! Gratulacje! Żeby wszystko poszło dobrze i gładko! ❤🤗Biała1987 lubi tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:A ja zaczęłam nowy cykl. Drugi po poronieniu 🙂 dziś temperatura spadła, także wiedziałam, że się rozbuja 🐒
Bez żalu, bez płaczu 🙂
20.03. mąż będzie miał badanie nasienia. W międzyczasie miał USG jąder i coś słabo wyszło. Po badaniu nasienia idzie do urologa (pod opieką urologa jest od dłuższego czasu, bo ma jedną nerkę nieczynną). I teraz na rutynowej wizycie powiedział o poronieniu, lekarz bardzo się przejął, zrobił mu wymaz pod kątem ureaplasmy (bo miałam), zlecił to USG jąder i badanie nasienia (i tak planowaliśmy robić).
Ja w środę otrzymałam wynik z kontrolnego wymazu (ureaplasma, mycoplasma, chlamydia i hpv) - wszystko czyściutko 😀
Czekam aż będzie lipcowy temat hihihi bo na czerwcowe testowanie już się nie załapię 😂
Ściskam cieplutko. Super, że się nie załamujesz i masz plan działać! Ja od jutra też mam ambitny plan zacząć działać!S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Już wpisuję ⏸️ piękna kreseczka Planujesz betę?08.12 transfer 3 A.A
14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
17.08.2021 👶 Tomasz
22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
Progesteron 10.50 ng/ml
12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
Progesteron 13.4 ng/ml
14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
Progesteron 15 ng/ml
16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
Progesteron 15.2 ng/ml
03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
25.07.2023 🖤🖤🖤🖤 -
Natalia90 wrote:Witam jeszcze raz ,
W tym roku skończę 33 lata. Mam już dwie córki. Staramy się z mężem od roku o 3 dziecko. Ponad 3 lata temu bardzo dużo schudłam- jakieś 30kg i wtedy również straciłam okres, gdy ponownie nabrałam trochę ciałka pojawiła się miesiączka, lecz była nieregularna. Od tego roku( od jakiś 3 miesięcy) mam co 28 dni okres. Wczoraj powinnam dostać miesiączkę lecz się nie pojawiła. Wykonałam testy i 3 wyszły z bladą kreską a jeden wyszedł negatywny. Dlatego dziś udałam się na badanie beta hcg... Pierwszy raz robiłam to badanie, w poprzednich ciążach , tylko testy do domowego użytku. Dlatego nie mam pojęcia jak mam interpretować powyższe wyniki. Z góry dziękuje za pomoc
Jeśli chciałabyś z nami zostać, chętnie wpiszę ⏸️ na pierwszej stronie 🥰 -
S.Roszpunka wrote:A ja zaczęłam nowy cykl. Drugi po poronieniu 🙂 dziś temperatura spadła, także wiedziałam, że się rozbuja 🐒
Bez żalu, bez płaczu 🙂
Czekam aż będzie lipcowy temat hihihi bo na czerwcowe testowanie już się nie załapię 😂
Przykro mi z powodu 🐒, oby moonflower miała to szczęście wpisać Tobie ⏸️S.Roszpunka, moonflower lubią tę wiadomość
-
Cześć Kobietki 😊
Ja dziś z pytaniem medycznym
Ginekolog wykrył u mnie torbiel w jajniku. Z tego powodu muszę przez kilka miesięcy brać Duphaston od 16 do 25 dc. Jednocześnie nadal staramy się zajść w ciążę (wiem że szanse są mniejsze póki mam torbiel).
W 26dc powinnam odstawić Duphaston i planuję wtedy zrobić test (to będzie prawdopodobnie 13 dzień po owulacji) ale wiem że może jeszcze nic nie wykryć (cykle ok. 28-30dni).
Może orientujecie się co w sytuacji gdybym jednak była w ciąży a odstawiła lek? Czy to nie zaszkodzi? Nie wywoła krwawienia?
Ściskam Was mocno! -
Hach wrote:Ściskam cieplutko. Super, że się nie załamujesz i masz plan działać! Ja od jutra też mam ambitny plan zacząć działać!
😘 Nie ma co się załamywać 🙂 kiedyś się może uda 🙂Hach lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziewczyny moje Kochane, a macie jakis pomysł co moze byc jeszcze problemem przy tej morfologii? Operacja zylakow juz 9 miesiacy temuz poprawila sie ilosc w ejakulacie z 39 mln za 180 mln, potem wyszla e coli, wybita do zera (w pomownym badaniu pusto), potem 6 miesiecy suplementacji, a morfo 1% nadal... lekarz mowi, ze czasami nie wychodza bakterie i chce dodac jakis antybiotyk o szerokim spektrum dla obojga zeby ewentualnie sie nawzajem nie zarażać (ja mam sporo brązów podczas miesiączki i podobno to swiadczy o jakiejs nieuleczonej infekcji), a ja juz nie wiem co do konca robic...
Potrzebne wsparcie bo brakuje sil czasemRozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
A i chciałam tylko powiedzieć, że jestem mega szczęśliwa ze jestem na tym forum, bo w koncu nie slysze tylko ze jakos bedzie, ze mlodzi, ze przeciez kazdemu sie udaje, wiec to kwestia czasu, a Wy rozumiecie jak czasami ciezko jest i trzeba zacisnac zeby zeby sie nie rozplakac przy innych... dzieki Wam za to ❤️
Wioleta91, S.Roszpunka, Cukruś, kwiatek100, Niaha, Skatusia🥰, rozalaa, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Dziewczyny moje Kochane, a macie jakis pomysł co moze byc jeszcze problemem przy tej morfologii? Operacja zylakow juz 9 miesiacy temuz poprawila sie ilosc w ejakulacie z 39 mln za 180 mln, potem wyszla e coli, wybita do zera (w pomownym badaniu pusto), potem 6 miesiecy suplementacji, a morfo 1% nadal... lekarz mowi, ze czasami nie wychodza bakterie i chce dodac jakis antybiotyk o szerokim spektrum dla obojga zeby ewentualnie sie nawzajem nie zarażać (ja mam sporo brązów podczas miesiączki i podobno to swiadczy o jakiejs nieuleczonej infekcji), a ja juz nie wiem co do konca robic...
Potrzebne wsparcie bo brakuje sil czasem -
Kończę to wczorajsze 🍷 a później biere starego w obroty 🔥
miłego wieczoru! W sumie powinnam napisać dobranoc 🙈 ale u mnie dopiero ten wieczór niedawno się zaczął 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 22:26
Niaha, Wioleta91, S.Roszpunka, Skatusia🥰, tetyda, aśś, Angi90 lubią tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Angi90 wrote:Moonflower współczuję Ci tego stresu 🫂 U rodziców na serwisie mieliśmy takiego koleżkę, że jak oddawał auto klientom to zawsze coś w jego kieszeni lądowało za "szybką obsługę". Chujowi nawet kamery w biurze nie przeszkadzały!🤬 Przy zwolnieniu cwaniakował i zamilknął dopiero jak poszła gadka, że to wszystko nagrane przecież jest i możemy jechać na policję.
A Wy jakieś konsekwencje od niego wyciągaliscie?
No my zwolniliśmy, dostał od tej firmy pod którą jeździmy dożywotni zakaz wjazdu na każdy magazyn na świecie. Policji oni nie wzywają bo to by zniszczyłoby ich renomę. Za to my czekamy na pismo w sprawie kary pieniężnej że to nasz pracownik 20 tys. 🤯🤯
My na paliwie za rękę go nie złapaliśmy, wiemy na 💯 że paliwo spuszczał ale za rękę nie chwyciliśmy.
Jak dojebia nam już tą karę, to będziemy się zastanawiać to z tym fantem zrobić.
Prawo jest takie że musieliśmy mu normalnie wypłatę przelać i jeszcze zaległy urlop 🤣🤣 normalnie śmiech na sali...
Więc on w sumie żadnych wielkich konsekwencji nie poniósł. Szkoda że w Polsce jeszcze nie ma takiego zwyczaju że pracodawcy dzwonią do poprzednich firm się dowiedzieć coś o pracowniku którego zatrudniają bo bym nie miała skrupułów. Gdyby jeszcze był z naszego regionu to moglibyśmy go poblowowac ale mieszka 400 km od nas więc nawet tak naluczki nie mamy jak dać. .
Chore to wszystko
-
Ja zaczynam przeżywać jutrzejszy dzień bo ide rano na betę. Mam nadzieję że wyniki będą jutro, bo wszystkie laby są krócej otwarte i w ogóle jakoś tak inaczej działają. A do poniedziałku to skisne czekając na wyniki xD
Życzę Wam dobrej nocy, u nas właśnie zaczęło padać i super bo już głowa mnie boli od tego dusznego powietrza 😶🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Bez żalu, bez płaczu 🙂
Czekam aż będzie lipcowy temat hihihi bo na czerwcowe testowanie już się nie załapię 😂Niaha, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Carnen wrote:Cześć Kobietki 😊
Ja dziś z pytaniem medycznym
Ginekolog wykrył u mnie torbiel w jajniku. Z tego powodu muszę przez kilka miesięcy brać Duphaston od 16 do 25 dc. Jednocześnie nadal staramy się zajść w ciążę (wiem że szanse są mniejsze póki mam torbiel).
W 26dc powinnam odstawić Duphaston i planuję wtedy zrobić test (to będzie prawdopodobnie 13 dzień po owulacji) ale wiem że może jeszcze nic nie wykryć (cykle ok. 28-30dni).
Może orientujecie się co w sytuacji gdybym jednak była w ciąży a odstawiła lek? Czy to nie zaszkodzi? Nie wywoła krwawienia?
Ściskam Was mocno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 22:35
Niaha lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:Następny konował, duphaston dopiero po potwierdzonej owulacji możesz zacząć brać, torbiel na jednym jajniku nie wyklucza owulacji z drugiego, a jeśli weźmiesz dupka przed owu to ja zablokujesz
To naprawdę dramat, że jest tylu lekarzy którzy tak szkodzą swoim pacjentk