X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpan45 wrote:
    W związku z tym wczorajszym plamieniem siknel na test i albo jest cień albo już mi całkiem padło! https://ibb.co/2YxJ1Bg Prog z wczoraj 20,30 dziś jest 9 dni po

Nooo cos może jakby przebija! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 12:17

Karpan45 lubi tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Mszyca Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszelkie odpowiedzi! Mamy z mężem po 30 lat, staramy się o pierwsze dziecko od pół roku. Ja każdy póki co nieudany cykl bardzo przeżywam. Co do mojego testu, poczekam te ddwa dni jeszcze, chyba sobie wmawiam coś, bo objawy jakbym miała już zaraz dostać okres

Pingwinek lubi tę wiadomość

• Dara Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerry wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tu nowa. W pierwszą ciąże udało się zajść w 3 cyklu, niestety straciłam ją w styczniu w 21 tygodniu…
    Od marca mamy zielone światło na starania,do tej pory nic. w przyszłą środę powinnam dostac okres, dziś zrobiłam test i niestety biało… bóle miesiączkowe już się zaczęły więc nie robię sobie nadzieji…
    Jak sobie radzicie z niepowodzeniami ? U mnie z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej…

Przykro mi z powodu Twojej straty🫂
    Co do radzenia sobie z niepowodzeniami, to chyba kazdna z nas na różnych etapach różnie sobie z tym radzi.
    Myślę, że na tym forum można zobaczyć cały przekrój emocji. A przy tym mega dużo zrozumienia 🌞

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, Światełko, Polaja gratuluję kreseczek 😊❤️

Karpan, Mszyca kciuki za kolejne testy ✊✊

Polaya, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• Sunflowerry Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dara Mega ciężko jest mi podejść do tego na luzie. Codziennie myśle tylko o tym. Nie potrafię sie niczym zająć bo moja głowa wraca cały czas do tego co było.
    Mam wrażenie ze czym bardziej będę się nakręcać tym gorzej będzie zajść w kolejną ciąże…

• Niaha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Wiem.. tylko, że zawsze test na drugi dzień był już negatywny, a tu kreska zamiast jaśnieć to ciemnieje, a jajnik to zaraz wybuchnie. Moje libido to oszalało.. 🤯 pozostało mi mierzyć temperaturę. Dzisiaj niska, jak jutro wyskoczy w powietrze to zobaczę, a jak nie to nie wiem o co chodzi ….
    Edit Od pierwszego pozytywnego minęły 2 dni, a temperatura nie poszła w górę dlatego się zastanawiam czy peak nie jest dziś

A może wyłapalas ten wzrost pokazany niżej?
    Screenshot-2023-06-18-12-52-00-780-com-android-chrome-edit.jpg
    A owulaki których używasz są dla Ciebie za mocne bo naturalnie masz wyższe LH? Na Twoim miejscu w następnym cyklu (oby do tego oczywiście nie doszło 🤞) spróbowałabym testy owulacyjne np. z testeo.

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerry, strasznie mi przykro z powodu Twojej straty.

Tak naprawdę to wszystko jest jeszcze świeże, wiec nie dziwię się, ze ciagle do tego wracasz. Może pomoc psychologa by Ci jakoś pomogła?

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpan45 wrote:
    W związku z tym wczorajszym plamieniem siknel na test i albo jest cień albo już mi całkiem padło! https://ibb.co/2YxJ1Bg Prog z wczoraj 20,30 dziś jest 9 dni po

Coś niby przebija, ale kreska jest bardziej szara niż różowa, więc może to być testowa. Najlepiej powtórzyć na facelle 🤞🤞🍀

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A może wyłapalas ten wzrost pokazany niżej?
    Screenshot-2023-06-18-12-52-00-780-com-android-chrome-edit.jpg
    A owulaki których używasz są dla Ciebie za mocne bo naturalnie masz wyższe LH? Na Twoim miejscu w następnym cyklu (oby do tego oczywiście nie doszło 🤞) spróbowałabym testy owulacyjne np. z testeo.
    Kurcze.. może tak.
    Mam w domu jeszcze testy z dr max. Zrobie sobie dzisiaj wieczorem jeden z domowego laba i drugi z dr max żeby porównać. W tym miesiącu dziwnie bolał mnie tez lewy jajnik.. Pomyślałam, ze może dlatego mam tak długi wyrzut? Bo z dwóch jajników? Zawsze peak wyłapywalo jak był wynik 1 max 1.36 a teraz mam powyżej 2.. I to jest dla mnie dziwne. Od zawsze robię testy z domowego laba

• Niaha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mszyca wrote:
    Cześć dziewczyny. To mój pierwszy post tutaj. Staramy się pół roku, póki co bez skutecznie. Skąd staraczki bierzecie siły na te wszystkie negatywne emocje ? Jestem załamana.. w dniu dzisiejszym zrobiłam test. Dwa dni przed spodziewana miesiączka. Jestem w takim stanie dzisiaj, że wmawiam sobie, że coś tam widać.. jakbyście mogły spojrzeć

https://naforum.zapodaj.net/bc8889a7b4e8.jpg.html

Hmm coś tam różowego przebija, może powtórz test z jakiejś innej firmy?

age.png
  • Dara Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerry wrote:
    Dara Mega ciężko jest mi podejść do tego na luzie. Codziennie myśle tylko o tym. Nie potrafię sie niczym zająć bo moja głowa wraca cały czas do tego co było.
    Mam wrażenie ze czym bardziej będę się nakręcać tym gorzej będzie zajść w kolejną ciąże…

Daj sobie czas na przeżycie tych wszystkich emocji. I przepracowanie tego w swojej głowie. Jeśli uważasz, że nie jesteś w stanie poradzić sobie z tym sama, to zawsze możesz skorzystać z pomocy jakiegoś specjalisty.
    Ja jestem po 2ch stratach (ale na wcześniejszym etapie 9 i 7 tydzien) I wiem, że nie jest łatwo, ale czas naprawdę leczy rany (a przynajmniej jakoś łagodzi je).

Macie już zielone światło, a to jest najważniejsze. 💪

• Polaya Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za gratulacje, choć jeszcze to do mnie nie dociera, boję się w to wierzyć 😂 Oczywiście gratuluję też pozostałym, laski mamy brzuchy! 🥰
    Mocno przytulam inne osoby, które jeszcze mają totalną biel czy dostały okres, będzie dobrze dziewczyny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 13:11

Światełko, Miminka, Pingwinek, Niaha lubią tę wiadomość

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niaha proszę o wpisanie @😑
    @Moon lepiej szykuj się na lipiec🤠💪🏽👙🍑

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerry wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tu nowa. W pierwszą ciąże udało się zajść w 3 cyklu, niestety straciłam ją w styczniu w 21 tygodniu…
    Od marca mamy zielone światło na starania,do tej pory nic. w przyszłą środę powinnam dostac okres, dziś zrobiłam test i niestety biało… bóle miesiączkowe już się zaczęły więc nie robię sobie nadzieji…
    Jak sobie radzicie z niepowodzeniami ? U mnie z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej…

Część kochana , cieszę się, że postanowiłaś do nas dołączyć ❤️ Bardzo mi przykro, że musiałaś przez takie trudności przejść 💔.
    Bywają miesiące, kiedy się załamuję, w inne miesiące mam waleczny nastrój pełen nadziei. A pomaga mi planowanie, dążenie do malutkich punktów, wyznaczanie celi i ich realizacja.

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Kurcze.. może tak.
    Mam w domu jeszcze testy z dr max. Zrobie sobie dzisiaj wieczorem jeden z domowego laba i drugi z dr max żeby porównać. W tym miesiącu dziwnie bolał mnie tez lewy jajnik.. Pomyślałam, ze może dlatego mam tak długi wyrzut? Bo z dwóch jajników? Zawsze peak wyłapywalo jak był wynik 1 max 1.36 a teraz mam powyżej 2.. I to jest dla mnie dziwne. Od zawsze robię testy z domowego laba

Dla mnie te testy z domowego laboratorium są zdecydowanie za mocne, grube kreski miałam przez kilka dni 🤯, testeo się delikatnie wybarwialy, ale pik byłam w stanie wyłapać, a najlepsze są z facelle (chociaż portfel płacze). Najlepiej właśnie przetestować na kilku różnych firmach i wybrać te najlepsze dla Ciebie ❤️

age.png
  • Sunflowerry Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam już z Panią psycholog ale niestety niezbyt mi to pomogło… może po prostu nie trafiłam na odpowiednią osobę.
    Mam nadzieje ze rozmowa z Wami tutaj troszkę mnie podniesie.

Gratuluje wszystkim wam którym sie w tym cyklu udało ❤️

• Polaya Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak teraz myślę, to w sumie może ten wczorajszy obiad nie był surowy i mdliło mnie nie przez niego... Może ten wczorajszy ból piersi (który nigdy się nie zdarzał), może ta zgaga (której też wcześniej nie miewałam), może ta senność, poprawa cery... To nie było wmawianie sobie 😂
    Ale olałam to wszystko, stwierdziłam "weź głupia jesteś, nie nakręcaj się" i totalnie o tym zapomniałam, odsunęłam od siebie te myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 13:39

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinek wrote:
    Bialeekk, jak Ci się udało wydłużyć FL? Też mi bardzo na tym zależy

Myślę, że dużo zdziałała odpowiednia dieta, ale
    Od 3 miesięcy stosuję też pewne tabletki o nazwie „cefanorm” przysłała mi je koleżanka z Niemiec (skład to tylko ekstrakt z owoców pieprzu mnicha- inaczej niepokalanek)
    I dzięki nim zniknęły mi moje okropne bóle miesiączkowe, zaczął normować się cykl i zniknęło Pms. To już drugi cykl w którym FL wydłużyła się do 13dni.

Od wizyty w klinice dodatkowo włączyłam suplementację wit C i B6, a od tego miesiąca zwiększyliśmy eutyrox z 25 na 50.
    Od przyszłego miesiąca dodatkowy prog☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 13:48

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpan45 wrote:

Z moich doświadczeń to jest najgorszy z najgorszych testów 😨
    W takim sensie, że jest totalnie nieczuły! :)
    Gdy na facelle i nawet pinku miałam czerwone krechy, na tym był ledwo cień 😨
    Na nim przy becie ok 100 był cień cienia 🙈
    Ja bym powtórzyła na jakimkolwiek innym teście szybciutko :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Saya Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w te niedzielne popołudnie!
    My z mężem właśnie wracamy z wycieczki do Torunia, nalazilismy się wczoraj prawie 30k kroków 😬😅 okresu nadal brak, choć czuje dziwne bóle w podbrzuszu, dwa dni temu to aż mnie zgięło, po prawej stronie kuło przy wstawaniu z kanapy 🤔 chyba po drodze do domu z PKP wstąpię do apteki po testy 😅

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ