X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • xMartaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ! 😊

Cały czas Was podczytuje, niestety nie bardzo mam teraz czas na udzielanie się w wątku, bo w tym tygodniu mam obronę 🫣 🤞

Gratuluje wszystkich ⏸️! 😘
    🫂 za wszystkie 🐒 i niepowodzenia.

Mam takie pytanie, co myślicie o moich testach? Już sama nie wiem kiedy ta owulacja ??😕
    W poprzednim cyklu pik wyszedł w 17 dc, czy to możliwe żeby teraz był tak wcześnie? 🙉

3b46b94ec4a8.jpg

👩🧔‍♂️ 26l
    👦2016r 💙

🏥2022 operacja guzków endometriozy w bliźnie po cc
    👶05.2023- początek starań o drugie dziecko
    02.07‐ dwie kreski na teście ⏸️
    01.08- jest ❤️

6925
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj kresek przybyło, ale OvuCiotka się cieszy !!😍😍😍😍😍😍😍😍😍🥹🥹🥹🥹🥹

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya nieźle tak za pierwszym razem 😁 ominął Cię ten cały stres związany ze staraniami :)
    Mi się też teraz szybko udało, bo w 2gim cyklu 😁 także to bardzo szybko, bo o córkę się rok starałam.

Ja już se spradzilam kiedy rodzę i jaka płeć 🤣

Karpan45 ja coś tam widzę ale też proponuję wykonać inny test :)

Mszyca widać kreskę - sikaj dalej 😁😁😁

Moonflower no szkoda, że to jednak nie dzidziol ale ekipę na lipiec masz świetną i lepiej, żeby ciąża była bez plamień😊

Sunflowerry bardzo mi przykro, że przeżyliście taką stratę 😔 To faktycznie jeszcze świeża sprawa i ważne, żebyś była gotowa emocjonalnie na kolejną ciążę. Życzę Ci z całego serca, żebyś szybko ujrzała 2kreski na teście 😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś nasza pierwsza rocznica ślubu i @ chyba postanowiła nam zrobić z siebie prezent i przyszła co najmniej 1-2 dni przed czasem 😥 (tzn. rano przy podcieraniu na papierze był podbarwiony krwią śluz, więc do wieczora najpewniej się rozkręci). Także wieczorne namiętne świętowanie przełożyliśmy na porę obiadową 💞🔥Dodatkowo planowaliśmy jakiś wypad w plener, ale pogoda też zrobiła nam psikusa i pada 😥 ech..

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niedzielnie!
    Gratuluję kreseczek!❤️🥰

Bialeekk, przytulam kochana 🫂 Gratuluję naprostowania FL👏 Dziś Twój pierwszy dzień ciąży, rozpieszczaj się póki możesz🤞Pierożki pierwsza klasa😋

Moonflower, mam nadzieję, że za chwilę przyjdzie i pozwoli wstrzelić się pięknie w nowy cykl 🤩Ten szczęśliwy!🤞Impreza wyglądała bosko!🙌 Mama na pewno zapamięta tą chwilę do końca życia ❤️

Wczoraj wystartowaliśmy już z Wakacjami, także będę stała na straży, by nie zabrakło w domu fun'u i nie wiało nudą 😎

Dobrego popołudnia🌞
    U mnie dziś pogoda jest super:
    IMG-20230618-141025.jpg

Bialeekk, Emka06, Frutellka , Niaha, Lady_Dior, Aśka lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Polaya nieźle tak za pierwszym razem 😁 ominął Cię ten cały stres związany ze staraniami :)
    Mi się też teraz szybko udało, bo w 2gim cyklu 😁 także to bardzo szybko, bo o córkę się rok starałam.

Ja już se spradzilam kiedy rodzę i jaka płeć 🤣

Karpan45 ja coś tam widzę ale też proponuję wykonać inny test :)

Mszyca widać kreskę - sikaj dalej 😁😁😁

Moonflower no szkoda, że to jednak nie dzidziol ale ekipę na lipiec masz świetną i lepiej, żeby ciąża była bez plamień😊

Sunflowerry bardzo mi przykro, że przeżyliście taką stratę 😔 To faktycznie jeszcze świeża sprawa i ważne, żebyś była gotowa emocjonalnie na kolejną ciążę. Życzę Ci z całego serca, żebyś szybko ujrzała 2kreski na teście 😘
    Właśnie ja mega schizowałam, ostatnio jakoś tak odpuściłam, czułam że nic z tego, w miedzyczasie infekcja moja i partnera także nie sądziliśmy, bo współżycie okołoowulacyjne ze względu na ból u partnera nie kończyło się wytryskiem, stąd ogarnęliśmy że jest coś nie tak, u mnie pojawiły się typowe objawy infekcji grzybiczej, wdrożone zostało leczenie. Dla nas to jest jak wpadka 😂😂

• Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mszyca wrote:
    Cześć dziewczyny. To mój pierwszy post tutaj. Staramy się pół roku, póki co bez skutecznie. Skąd staraczki bierzecie siły na te wszystkie negatywne emocje ? Jestem załamana.. w dniu dzisiejszym zrobiłam test. Dwa dni przed spodziewana miesiączka. Jestem w takim stanie dzisiaj, że wmawiam sobie, że coś tam widać.. jakbyście mogły spojrzeć

https://naforum.zapodaj.net/bc8889a7b4e8.jpg.html
    Hej, ja coś tam widzę... taką delikatną kreseczkę 🥰 najlepiej idź jutro na Betę to będziesz mieć już pewność 🥰

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Cześć niedzielnie!
    Gratuluję kreseczek!❤️🥰

Bialeekk, przytulam kochana 🫂 Gratuluję naprostowania FL👏 Dziś Twój pierwszy dzień ciąży, rozpieszczaj się póki możesz🤞Pierożki pierwsza klasa😋

Moonflower, mam nadzieję, że za chwilę przyjdzie i pozwoli wstrzelić się pięknie w nowy cykl 🤩Ten szczęśliwy!🤞Impreza wyglądała bosko!🙌 Mama na pewno zapamięta tą chwilę do końca życia ❤️

Wczoraj wystartowaliśmy już z Wakacjami, także będę stała na straży, by nie zabrakło w domu fun'u i nie wiało nudą 😎

Dobrego popołudnia🌞
    U mnie dziś pogoda jest super:
    IMG-20230618-141025.jpg

Dziś pierożki, piwko i wszystko co najlepsze, a od jutra sieje pestki arbuza w brzuchu. Może tym razem się zaokrągli 🤰🏽😂🍉

Powiedzcie Mi czy wy tez tak kochacie arbuza?
    Ja jak przychodzi lato to zjadam go kilogramami, kupuje soki arbuzowe, żele pod prysznic itp. No jeb****a jestem w lato na jego punkcie 😂😂

Angi90 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk, mam jeszcze ciągle pierdolca na punkcie truskawek 🙈🍓 Po prostu truskawki, jogurt z truskawkami, twaróg z truskawkami, truskawki z makaronem, truskawki do naleśników, truskawkowa lemoniada, truskawkowy żel pod prysznic, truskawkowy balsam do ciała, truskawkowa pomadka do ust 🤦🏼‍♀️ Jak urosną mi borówki amerykańskie w ogródku to wszystko będzie borówkowe 😅🫐 Arbuzy Uwielbiam 🍉 Zasadziłam arbuza w szklarni, zobaczymy jak urośnie 🤔 jednak nie mogę jeść go dużo, ponieważ ma wysoki IG🤷🏼‍♀️

rozalaa lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖
  • Niecierpliwie, Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dzień dobry :)

Z dużą dozą ostrożności i nieśmiałości dołączam do wątku.
    Dziś był kolejny dzień testowania i zauważyłam cień cienia. Nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam.
    Jestem w szoku, bo test zrobiłam totalnie od czapy, bo o 13:25 xD
    Poranny nic nie pokazał.
    Próbowałam zrobić zdjęcie, ale na zdjęciu nic nie widać bo pada cień na ten cień ;)
    Więc na razie się nie pochwalę zdjęciem, mąż potwierdził, że nie mam halucynacji tylko rzeczywiście coś tam jest :)
    Jestem pełna obaw, czy to nie jakaś zmyłka.
    Szczególnie, że miałam plamienia przez...2,5 dni, dziś zauważyłam, że zanikają i zaczęło mnie mdlić...
    Pozdrawiam Was i życzę wszystkim dwóch kresek ❤️

Polaya, S.Roszpunka, Angi90 , Niaha, Pingwinek, Aśka lubią tę wiadomość

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratulacje dla wszystkich ⏸️ to musi być wspaniałe uczucie 😍

U mnie dziś pogoda w kratkę raz pada, raz świeci słońce...bez kawy się nie obejdzie...tym bardziej że jestem w pracy 🙈

preg.png
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerry wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tu nowa. W pierwszą ciąże udało się zajść w 3 cyklu, niestety straciłam ją w styczniu w 21 tygodniu…
    Od marca mamy zielone światło na starania,do tej pory nic. w przyszłą środę powinnam dostac okres, dziś zrobiłam test i niestety biało… bóle miesiączkowe już się zaczęły więc nie robię sobie nadzieji…
    Jak sobie radzicie z niepowodzeniami ? U mnie z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej…

Kochana wiem doskonale, co czujesz, niestety nie ma złotego środka... A „odpuść to się uda„ działa jak płachta na byka. Dbaj o zdrówko, podkręć suplementację, kontroluj wyniki, dziewczyny tutaj to skarbnica wiedzy i empatii. Także razem damy radę ❤❤❤

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u Teściów: 67bc8a2e0ff0.jpg

A mąż do mnie: "będą bliźniaki" 😂

mama7latka, Lady_Dior, alicjawkrainieczaroow, Dara, Beezi, S.Roszpunka, Angi90 , Światełko, tetyda, Niaha lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba skoczę jeszcze po kilka testów 🙈😂

Lani, Niaha lubią tę wiadomość

• alicjawkrainieczaroow Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 Ja również jestem tu nowa - więc jakby co, to pokierujcie lub poprawcie;)
    Staramy się z mężem od sierpnia, tj. 10 miesięcy - niestety bezskutecznie:( Miałam bardzo rozchwiane cykle - od 28 do 65 dni, przez co ciężko było mi wychwycić owulację. Mierzyłam temperaturę, używałam testów owulacyjnych i obserwowałam śluz ale niestety każdy cykl był inny. Jesteśmy po przebadaniu hormonów, mąż zbadał nasienie, wszystko w porządku, ale nadal nic... W tym miesiącu po raz pierwszy miałam stymulację (Aromkiem)i monitoring i owulacja zaszła 12 czerwca, oczywiście staraliśmy się jak trzeba i czekam z testowaniem do 26 czerwca, ale mam przeczucie, że znowu nic z tego, dziś 6 dpo, a ja nie mam żadnych nowych objawów... To nasze pierwsze starania, nie mamy jeszcze dziecka, a tak bardzo już tego pragniemy... Ginekolog jest wręcz zachwycony naszymi wynikami jak na 30 lat, ale mnie to nie pociesza, bardzo chciałabym znać przyczynę, dlaczego mimo wszystko nam się nie udaje :(
    Pozdrawiam wszystkie staraczki 😍
    Mam nadzieję że już wkrótce wszystkie ujrzymy upragnione dwie kreseczki ⏸️

Niaha, Pingwinek lubią tę wiadomość

• alicjawkrainieczaroow Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Mojemu mężowi przeszedł ostatnio drogę taki osobnik 😄
    https://ibb.co/fnHd7Xc

Niaha, Wron Kraa lubią tę wiadomość

• moonflower Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i ona 🦍🦍

Narzekałam a wybitnie punktualna

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Jest i ona 🦍🦍

Narzekałam a wybitnie punktualna

Uuuaaa cyklowe siski!!🍑💕💕🤪

moonflower lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Dara Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spotkaliśmy boćka na postoju! Wylądował zaraz po tym, jak się zatrzymaliśmy 🌞.

Bluesky, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Jeśli to @ to oby tak data była też dla Was pierwszym dniem ciąży 🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀

Lady_Dior mam pytanie, czy możesz podzielić się Twoimi objawami w poprzednich ciążach i czy są one porównywalne? Ciekawi mnie, czy w każdej ciąży masz podobne odczucia/objawy, czy jednak każda inna?

Bluesky lubi tę wiadomość

• moonflower Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Uuuaaa cyklowe siski!!🍑💕💕🤪
    Bialeekk to musi być ZNAK!!!

Angi90 lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ