Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie usiadłam po całym dniu 🙄 sprawa wygląda tak... jutro przed 8 rano mam się zgłosić na oddział do szpitala w Bydgoszczy. Nie ma co czekać z operacją. Guz jest lity, nieukrwiony i co najważniejsze duży. Nie mogę mieć gwarancji że im ciąża będzie wyższa to nic się nie stanie. Szczególnie dlatego że cały czas powoduje mniejszy czy większy ból. Według niego przeprowadzając teraz laparoskopię dziecku nic nie zagraża. Ryzyko będzie jeżeli guz zostanie. Dodatkowo po obrazie usg on nie jest w stanie stwierdzić z czym mamy do czynienia. A Liliana (potwierdzona kolejny raz dziewczynka 😊) jest teraz idealnie rozmiarami żeby bezpiecznie przeprowadzić operację.
Co do zdania lekarzy w moim mieście powiedział że wcale go nie dziwi że nikt nie chciał się tego podjąć. Małe miasto, mały szpital a tutaj jest o wiele lepszy sprzęt, więcej możliwości, wykwalifikowani lekarze w tym onkolodzy.
Także dziewczyny proszę o kciuki za moją córeczkę 🙏
Mam się zgłosić od razu na czczo więc nie wiem czy operacja będzie już jutro czy jeszcze będą robić jakieś badania dodatkowe. Mimo wszystko wierzę że już niedługo będę mogła się cieszyć że to wszystko za mną i czekać na Liliankę 🩷Pingwinek, Angi90 , Nataliii, Kropkaxyz, agentka93, Bambi92, Niaha, Hach, Meeg, Frutellka , Emka06, rozalaa, Livka, tetyda, Beezi, Lady_Dior, Dara, Skatusia🥰, Paprota9418, Marti27, Paucia, Putka2022, Lipcowa lubią tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
RinTinTin wrote:Ciekawe, będę około 10DC na wizycie to się dowiem ile mam to brać
A Ty już rozpoczęłaś nowy cykl?RinTinTin lubi tę wiadomość
-
Ewelina trzymam kciuki 🤞🍀 ja operacje miałam wczoraj i chociaż nie obyło się bez przygód aktualnie wszystko zmierza ku dobremu. Także wierzę że u Ciebie też tak będzie! A właściwie u was 💕 także za Lilianę też trzymam kciuki żeby to jaknajlepiej zniosła 🍀🤞💕
EwelinaNowa 😊, moonflower lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ewelina kciuki ogromne za Was! 🫂❤️
Longanimity dobrze, że już jesteście po 🤞🏻
Erkow dzięki za potwierdzenie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 18:12
EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
EwelinaNowa, całym sercem przy Tobie ❤️ Wierzę, że to już sam koniec Twoich problemów i wszystko będzie dobrze z Tobą i Lili!🫂
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
eM🌺 coś pięknego 😍😍
EwelinaNowa 🤞musi być dobrze ❤️
Tak wam zazdrosze tych kreseczek i gratuluję wszystkim Mamom ❤️ cioteczki chcą dużo zdjęć bąbelków 😍
Zostało jeszcze jakieś miejsce w tym autobusie do wariatkowa ? 😅eM 🌺, rozalaa, EwelinaNowa 😊 lubią tę wiadomość
-
Longanimity! Kochana jak się czujesz?🥹🫂
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
Longanimity wrote:Ewelina trzymam kciuki 🤞🍀 ja operacje miałam wczoraj i chociaż nie obyło się bez przygód aktualnie wszystko zmierza ku dobremu. Także wierzę że u Ciebie też tak będzie! A właściwie u was 💕 także za Lilianę też trzymam kciuki żeby to jaknajlepiej zniosła 🍀🤞💕
Jak sie czujesz po operacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 18:13
O ❤️
Z ❤️ -
EwelinaNowa 😊 wrote:Wreszcie usiadłam po całym dniu 🙄 sprawa wygląda tak... jutro przed 8 rano mam się zgłosić na oddział do szpitala w Bydgoszczy. Nie ma co czekać z operacją. Guz jest lity, nieukrwiony i co najważniejsze duży. Nie mogę mieć gwarancji że im ciąża będzie wyższa to nic się nie stanie. Szczególnie dlatego że cały czas powoduje mniejszy czy większy ból. Według niego przeprowadzając teraz laparoskopię dziecku nic nie zagraża. Ryzyko będzie jeżeli guz zostanie. Dodatkowo po obrazie usg on nie jest w stanie stwierdzić z czym mamy do czynienia. A Liliana (potwierdzona kolejny raz dziewczynka 😊) jest teraz idealnie rozmiarami żeby bezpiecznie przeprowadzić operację.
Co do zdania lekarzy w moim mieście powiedział że wcale go nie dziwi że nikt nie chciał się tego podjąć. Małe miasto, mały szpital a tutaj jest o wiele lepszy sprzęt, więcej możliwości, wykwalifikowani lekarze w tym onkolodzy.
Mam się zgłosić od razu na czczo więc nie wiem czy operacja będzie już jutro czy jeszcze będą robić jakieś badania dodatkowe. Mimo wszystko wierzę że już niedługo będę mogła się cieszyć że to wszystko za mną i czekać na Liliankę 🩷
Kurcze, że tak ciagle cos u Ciebie pod górkę noJesteś taka dzielna 😘 Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Liliankę 🩷🩷🩷
Trzymajcie się Dziewczyny, będzie dobrze, musi być! 🤗🥰EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Dziękuję za pytania o samopoczucie 💕 dzisiaj już czuję się dobrze, niestety moja choroba jelit dała o sobie znać wczoraj w postaci zasłabnięć x3, aczkolwiek mogły mieć na to też leki jakie mi podawali, no ale prawda jest taka że ja mega szybko się odwadniam co skutkuje złym samopoczuciem. Do tego dziecku nie spodobała się impreza i chciało sie ewakuować, dobrze że mimo przymulenia lekami ogarnęłam że mam skurcze, lekarze szybko zareagowali dostałam kroplówkę przeciwkoskurczom, steryd na płuca i magnez, oczywiście odrazu usg I wiadomo że serduszko biję, szyjka długa i łożysko też ok, dzisiaj kolejna kontrola i jeszcze lepsze wyniki nawet szyjka się wydłużyła 😅 zapis ktg jak to powiedział lekarz "idealny".
Dostałam też żelazo dożylnie i mam zwiększoną i luteine i duphaston 🙈
Jest szansa że jutro do domu 🤞 miejsce po operacji ji jest trochę obolałe ale w sumie dzisiaj tylko raz paracetamol dostałam (teoretycznie mam rozpisane 3 ale dają że tak to nazwę na żądanie) także wezmę na spanie bo najgorzej jest przy zmianach pozycji a wiadomo jak szpitalne łóżko 😑
Marzy mi się kawka także trzymajcie kciuki żebym jutro mogła sobie zrobić już w domku 😉Kropkaxyz, RinTinTin, Angi90 , Wron Kraa, EwelinaNowa 😊, Skatusia🥰, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Wreszcie usiadłam po całym dniu 🙄 sprawa wygląda tak... jutro przed 8 rano mam się zgłosić na oddział do szpitala w Bydgoszczy. Nie ma co czekać z operacją. Guz jest lity, nieukrwiony i co najważniejsze duży. Nie mogę mieć gwarancji że im ciąża będzie wyższa to nic się nie stanie. Szczególnie dlatego że cały czas powoduje mniejszy czy większy ból. Według niego przeprowadzając teraz laparoskopię dziecku nic nie zagraża. Ryzyko będzie jeżeli guz zostanie. Dodatkowo po obrazie usg on nie jest w stanie stwierdzić z czym mamy do czynienia. A Liliana (potwierdzona kolejny raz dziewczynka 😊) jest teraz idealnie rozmiarami żeby bezpiecznie przeprowadzić operację.
Mam się zgłosić od razu na czczo więc nie wiem czy operacja będzie już jutro czy jeszcze będą robić jakieś badania dodatkowe. Mimo wszystko wierzę że już niedługo będę mogła się cieszyć że to wszystko za mną i czekać na Liliankę 🩷
Kochana trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze❤️ u mnie lekarze mówili dokładnie to samo i dzięki temu końcówka ciąży była spokojniejsza. A teraz raz, dwa i będzie po wszystkim.
U mnie zaraz po laparoskopii szybko na usg sprawdzali czy z córką wszystko ok. Ogólnie cały pobyt w szpitalu miałam codziennie dwa razy usg - bo na oddziale jesteś jak VIP o którego trzeba dbać razy dwa:))EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Longanimity, dzięki Bogu to już za Tobą 🙏 Trzymam kciuki 🤞 żeby wszystko było dobrze, byś mogła wrócić i spokojnie odpoczywać już w domku ❤️🫂
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
RinTinTin wrote:Ciekawe, będę około 10DC na wizycie to się dowiem ile mam to brać
A Ty już rozpoczęłaś nowy cykl?
Nie, dostałam dziś ten lek i mam zacząć go z nowym cyklem. Obecnie jestem 14dc i po cichu liczę, ze nam się udało. Dziś miałam potwierdzona owulacje (cieszę się że była, bo balam się że ich nie mam).RinTinTin lubi tę wiadomość
-
Kropkaxyz wrote:Kochana trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze❤️ u mnie lekarze mówili dokładnie to samo i dzięki temu końcówka ciąży była spokojniejsza. A teraz raz, dwa i będzie po wszystkim.
U mnie zaraz po laparoskopii szybko na usg sprawdzali czy z córką wszystko ok. Ogólnie cały pobyt w szpitalu miałam codziennie dwa razy usg - bo na oddziale jesteś jak VIP o którego trzeba dbać razy dwa:))
Powiedz mi jeszcze po laparo od razu Cię wybudzili? Czy jak to wygląda? Kiedy miałaś siłę wstać?Kropkaxyz lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
-
Trzymam mocno kciuki za Was i Wasze zdrówko! Żeby wszystko dobrze się powiodło. Ba! Oczywiście że się powiedzie! ❤ pozdrawiam i tulam mocno 🫂EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Chciałabym się zameldować. Jestem po wizycie, szyjka ciążowa- spełnia wszystkie prawidłowe cechy
Dmuchając na zimne dostałam duphaston.
A beta z dziś rana 19,90
PozdrawiamPolaya, Wron Kraa, Światełko, Pingwinek, Angi90 , Niaha, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość
♀️'94
♂️'93
Starania od 04.2022 -
Angi90 wrote:No... a ja się poryczałam po poście eM🤣 ze szczęścia zdarza mi się częściej niż na wkurwie 🤷🏼♀️ i to tylko i wyłącznie Wasza zasługa!✌️ Love ❤️
Angi, słońce 🥺🥺🥺🤍🤍🤍👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Kochana trzymamy kciuki, pisz do nas jak tylko będziesz mogła, jesteśmy z Tobą 😘😘😘 nie napiszę, że „będzie dobrze„ - niecierpie tego określenia w kontekście ciąży, ale mocno trzymam kciuki!
Lilianki to super dziewczynki, mam jedną w domu 🥰EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
-
eM 🌺 wrote:
Gratuluję!!!! ❤️😍❤️😍eM 🌺 lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Longanimity jak się czujesz?? 😘👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶