Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
eM 🌺 wrote:
O maj gaaaaaad!!!!😍😍😍😍
Jesteś w ciąży Mamuśka🤰🏽
Gratulacjeee’Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 16:45
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
rozalaa wrote:Ej dziewczyny, pierwszy raz z życiu coś wygrałam! Klinika Bocian na TikToku ogłosiła konkurs, trzeba było zgadnąć ile żelków plemniczków jest w kuli 😁 nagroda - darmowe badanie nasienia 🥹 zawsze to 200 zł zaoszczędzone, ale się cieszę 🥹
Kciuki proszę, co by Stary przetrwał wizytę u Androloga 😅dam znać co powiedział ☺️
Kuwa!! Tez chciałam wziąć udział😂😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Zosis wrote:Bubu, ChocoMonster, spokojnie, Dziewczyny. Mi się wydaje, że Marysi nie chodzi o sam zakup kurtki, tego czy tamtego, tylko o burzę emocji. Prawda? Każdą z nas to dotyka. Zarówno na etapie starań, jak i ciąży. Na początku ciąży dodatkowo hormony szaleją i pewnie nie raz i nie dwa takie rzeczy się zdarzają (tak się domyślam).
Marysia, przytulam mocno. Nie mogę napisać, że rozumiem, bo sama przez 2 lata starań nie zobaczyłam nawet bladej kreski, ale... Domyślam się, że w ciąży emocje (wszystkie - i te wspaniałe i te niekoniecznie dobre) mogą być na bardzo cienkiej nitce. Twój Mąż / Partner wie już? Przepraszam, nie pamiętam, czy już pisałaś. Może warto z Nim te emocje podzielić? Podzielone na dwa może będą mniej obciążać Ciebie?
Mój narzeczony niestety w wiecznej delegacji - dzień po 2 kreskach wyjazd na 2 tygodnie. Na razie tylko on wie, więc trochę słabo z dzieleniem emocji, może jak wróci będzie lepiej. Pomyślę o jakimś wsparciu specjalisty.12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Zosis wrote:Bubu, ChocoMonster, spokojnie, Dziewczyny. Mi się wydaje, że Marysi nie chodzi o sam zakup kurtki, tego czy tamtego, tylko o burzę emocji. Prawda? Każdą z nas to dotyka. Zarówno na etapie starań, jak i ciąży. Na początku ciąży dodatkowo hormony szaleją i pewnie nie raz i nie dwa takie ręczy się zdarzają (tak się domyślam).
Marysia, przytulam mocno. Nie mogę napisać, że rozumiem, bo sama przez 2 lata starań nie zobaczyłam nawet bladej kreski, ale... Domyślam się, że w ciąży emocje (wszystkie - i te wspaniałe i te niekoniecznie dobre) mogą być na bardzo cienkiej nitce. Twój Mąż / Partner wie już? Przepraszam, nie pamiętam, czy już pisałaś. Może warto z Nim te emocje podzielić? Podzielone na dwa może będą mniej obciążać Ciebie?
Myślę, ze napisałaś piekny post. Targają nami wszystkimi trudne emocje. I wśród tych, które starają się 3 lata i wśród tych, jak ja, które starają się niecały rok. Dzięki Wam uznałam, że trzeba udać się lekarza czym prędzej, nie czekać roku. I dzięki Wam zrobilam najlepsza zecz w życiu. I choć miną drogą może się wydluzyc, to w końcu trafie na jej koniec, żeby dalej dążyć ścieżka rodzicielstwa. Uważam też, że Marysia nie miala niczego złego na celu, a zostala trochę ostro potraktowana i ostygmatyzowana. Nie napisała, że to jest jej jedyny problem i że w ogóle problem. Mam nadzieję, że niedługo same odczujecie, jakie emocje targają w ciąży. Nie zawsze można nad tym zapanowaćn ale można to uszanować. Po to tu jesteśmy, prawda? Żeby się wspierać? Q jak ktoras zajdzie w ciążę, to ma nagle zniknąć z grona? Bądźmy dla się wyrozumiałe.
Mam nadzieję, że również nikogo nie uraziłam postem.Marysiaa, Zosis, Lani lubią tę wiadomość
-
Dopisałam w poście wyżej jeszcze PS, ale lecicie jak burza, więc może powtórzę. Ja się nie czuję urażona, a już należę do ekipy długodystansowych staraczek. To już 24-ty cykl starań, już w planach inseminacja, już myśli o in vitro. Także... Zrozumienia, Dziewczynki.
Marysiaa, Hach, Miminka lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Hach wrote:Hm, chciałam spytać, bo może któraś ma wiedzę w tym temacie. Lekarz dziś po wizycie zapisal mi dodatkowo steryd "Dexamethasone". Ja oczywiście zaaferowalam się przebiegiem całej wizyty, zadawałam pytania, jakie mi się rodziły w trakcie wizyty u badania i... nie spytałam go, w czym ten lek ma mi pomóc 😂 podstawowe pytanie.
Ja ten lek brałam jako jeden z wielu na zapalenie skóry, i jak brałam dużo to łączyło się to z zaburzeniami miesiączki więc jak tylko napisałaś to zrobiłam wielkie oczy i uciekłam do wujka google.
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/55810/pabi-dexamethason-po-co-ginekolog-przepisal-mi-dexamethason-i-jakie-sa-skutki-uboczne-tego-leku <- tutaj pani opisuje, że są różne teorie o tym leku - jedna mówi o tym, że pomaga nie zabijać plemników. Ze sterydami jest jakaś magia, mogą być stosowane w różnych dawkach na różne problemy.12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Następna wizyta 19.10
-
Marysiaa wrote:Mój narzeczony niestety w wiecznej delegacji - dzień po 2 kreskach wyjazd na 2 tygodnie. Na razie tylko on wie, więc trochę słabo z dzieleniem emocji, może jak wróci będzie lepiej. Pomyślę o jakimś wsparciu specjalisty.👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
rozalaa wrote:eM 😍 ojej cudownie, gratulacje ☺️
Spokojnie dziewczyny, jesteśmy tu My - te które starają się miesiącami/latami. Ale były, są i będą tu dziewczyny krótkoterminowe, że tak to ujmę. Nie wiem jak to jest, być może hormony ciążowe targają emocjami tak, że drobnostki urastają do rangi wielkich problemów - z tym pewnie teraz mierzy się Marysiaaa. Nie bronię, wiecie ile sama bym oddała, żeby pozastanawiać się nad ciuchami ciążowymi, ale też staram się zrozumieć ✌️
Potwierdzam, w zeszłym miesiącu jeszcze przed poronieniem też miałam takie jazdy, huśtawki nastroju i jakieś głupie myśli w tym stylu, zupełnie nie wiedziałam co się dzieje, zaczynałam ryczeć z byle powodu, a przy tym byłam tragicznie zmęczona fizycznie i z tym też nie mogłam sobie dać rady. Tak długo nam się nie udawało, że jak już w końcu zobaczyłam te dwie kreski to miałam tragiczną gonitwę myśli, chociaż oczywiście bardzo się cieszyłam. Jak spadła beta to te objawy ustąpiły od ręki, więc myślę że to nie jest głupota czy złośliwość, ale jeden z objawów… skoro Dziewczyna tutaj jest na tym forum to znaczy, że jej zalezy na tym dziecku, więc to juz jest powod do radosci, ze jakis maluch bedzie chciany i kochany. A że mama dostała od razu ciążowego kalafiora, no cóż
Mnie dzisiaj dobiło, ze ta moja patokuzynka (ta co piła w ciąży, nie chodziła do gina i caly czas gadala, ze nie chce tego dziecka i moze w sumie to komus je odda) dzisiaj urodziła i oczywiście wysłała mi fotke. Wie ze sie staramy, ale nawet nie zapytala co u mnie, tylko od dwoch miesiecy relacjonuje mi codziennie status swojej ciąży… to jest prawdziwe chamstwo i złośliwość. Bo nie wiem jak to ująć inaczej.
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
eM 🥺 💚 gratulacje!!!
Rozala, kciuki za Starego. 🤞
U mnie update nr 2. Jest!! Śluz piękny, rozciągliwy, wrócił. 🤣 Także poranna afera chyba mocno na wyrost. 🤦 Poproszę, aby ten szalony autobus w pierwszej kolejności zajechał na Warmię po mnie. 🤦 Aha. Owulaków nie kupiłam. Szkoda mi było 22 zł, za to poszłam na lody. 🍨 A teraz czekam na Starego i już Mu nie odpuszczę. 🤣Angi90 , Hach, Niaha, rozalaa, Niemampomyslunanick, Emka06, Bambi92, Delfi, Paprota9418, Hope..., mama7latka, Claire, Cukruś, Amunicja, Kil, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Hach wrote:Hm, chciałam spytać, bo może któraś ma wiedzę w tym temacie. Lekarz dziś po wizycie zapisal mi dodatkowo steryd "Dexamethasone". Ja oczywiście zaaferowalam się przebiegiem całej wizyty, zadawałam pytania, jakie mi się rodziły w trakcie wizyty u badania i... nie spytałam go, w czym ten lek ma mi pomóc 😂 podstawowe pytanie.
Hej, lekarz przepisał mi kilka miesięcy temu dexamethazon na podwyższony wynik DHEA-SO4, androstendion i testosteron. Nie pamiętam dokładnie ile to brałam, ale po około 2 tygodniach te wyniki miałam już w normie.
Ten lek totalnie rozregulował mi cykl. Jak zaczęłam go brać, to miałam pęcherzyk 15mm który w ciągu tygodnia urósł do 18mm i nie pękł. Cykl bezowulacyjny.
Więc pewnie przygotuj się na to, że pomoże, ale może być cykl stracony (a endo który to zalecił twierdził, że nie wpłynie w żaden sposób negatywnie na cykl). -
Hach wrote:Wpraszam się na obiad!! Nawet jeśli mieszkasz na drugim końcu świata 🤣🤣
zapraszam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 16:55
Hach lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Angi90 wrote:I super kochana! My Cię wesprzemy na ile możemy 🫂 A nie masz może jakiejś przyjaciółki lub koleżanki zaufanej, dobrze byłoby się komuś jeszcze wygadać, ale tak żeby nie paplał jęzorem dalej 😜 Albo w ogóle jakieś spotkanie ze znajomymi, wieczorkiem po pracy? Pogadać o pierdołach, żeby odwrócić trochę swoją uwagę na mniej stresujące Cię rzeczy. No bo spacer z pieskiem to must have codzienny!✌️
Pewnie ktoś by się znalazł, ale kompletnie nie jestem gotowa na podzielenie się tą informacją dopóki nie zobaczę, że jest serduszko. Na ten moment nie byłabym w stanie po 1,5 tygodnia powiedzieć "jednak nie". Do 3.07 top jedna wielka próżnia. Psa już tak wymęczyłam spacerami, że nawet nie chce się z łóżka podnieść (:12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
Następna wizyta 19.10
-
Niaha wrote:Hej, lekarz przepisał mi kilka miesięcy temu dexamethazon na podwyższony wynik DHEA-SO4, androstendion i testosteron. Nie pamiętam dokładnie ile to brałam, ale po około 2 tygodniach te wyniki miałam już w normie.
Ten lek totalnie rozregulował mi cykl. Jak zaczęłam go brać, to miałam pęcherzyk 15mm który w ciągu tygodnia urósł do 18mm i nie pękł. Cykl bezowulacyjny.
Więc pewnie przygotuj się na to, że pomoże, ale może być cykl stracony (a endo który to zalecił twierdził, że nie wpłynie w żaden sposób negatywnie na cykl).
O kurcze. Ja robiłam tylko testosteron i jego mam super w normie. Pozostałych badan nie robilam w ogóle, nic o nich nie mówił. Prosił żebym brala po 0.5 tabletki.
Powiem Ci, że teraz mnie zaskoczyłaś 😅 że ja się go nie spytałam, na co ten lek mi przepisał. Jezu. No typowa blondynka ze mnie. -
Marysiaa wrote:Ja ten lek brałam jako jeden z wielu na zapalenie skóry, i jak brałam dużo to łączyło się to z zaburzeniami miesiączki więc jak tylko napisałaś to zrobiłam wielkie oczy i uciekłam do wujka google.
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/55810/pabi-dexamethason-po-co-ginekolog-przepisal-mi-dexamethason-i-jakie-sa-skutki-uboczne-tego-leku <- tutaj pani opisuje, że są różne teorie o tym leku - jedna mówi o tym, że pomaga nie zabijać plemników. Ze sterydami jest jakaś magia, mogą być stosowane w różnych dawkach na różne problemy.
No właśnie to samo znalazłam! Że to wpływa na zmniejszę lub zahamowanie wytwarzania przeciwcial przeciw plemnikom. I jedynie ta teoria mi się w głowie układa i potwierdza. Cóż. Może to pójdę do jego we wrześniu, to w końcu nauczę się zadawać porządnie pytania 😅 -
Zosis wrote:eM 🥺 💚 gratulacje!!!
U mnie update nr 2. Jest!! Śluz piękny, rozciągliwy, wrócił. 🤣 Także poranna afera chyba mocno na wyrost. 🤦 Poproszę, aby ten szalony autobus w pierwszej kolejności zajechał na Warmię po mnie. 🤦 Aha. Owulaków nie kupiłam. Szkoda mi było 22 zł, za to poszłam na lody. 🍨 A teraz czekam na Starego i już Mu nie odpuszczę. 🤣
Wiesz co, z lodów chyba większy pożytek niż z tych testów! Mnie one denerwują i tez dziś poszłam a lody z mężem i to był bardzo słuszny wybór! Owocnego ❤❤ po powrocie męża!Zosis lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:No właśnie to samo znalazłam! Że to wpływa na zmniejszę lub zahamowanie wytwarzania przeciwcial przeciw plemnikom. I jedynie ta teoria mi się w głowie układa i potwierdza. Cóż. Może to pójdę do jego we wrześniu, to w końcu nauczę się zadawać porządnie pytania 😅
A dawkowanie/czas cyklu pokrywa Ci w się miarę z tym z posta?12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
Następna wizyta 19.10
-
Zosis wrote:eM 🥺 💚 gratulacje!!!
U mnie update nr 2. Jest!! Śluz piękny, rozciągliwy, wrócił. 🤣 Także poranna afera chyba mocno na wyrost. 🤦 Poproszę, aby ten szalony autobus w pierwszej kolejności zajechał na Warmię po mnie. 🤦 Aha. Owulaków nie kupiłam. Szkoda mi było 22 zł, za to poszłam na lody. 🍨 A teraz czekam na Starego i już Mu nie odpuszczę. 🤣
A nie mówiłam!😏
teraz łogień w szopie niech będzie🤭🔥Zosis, Angi90 , Miminka lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Gratuluję nowych kreseczek, cieszę się waszym szczęściem ❤️❤️❤️
Co do wakacji - my w sierpniu bierzemy ślub i dzisiaj w pracy mojego faceta zapytał kumpel gdzie planujemy podróż poślubną, na co on "mamy trzy typy, nie wiemy co pierwsze: smyk, fotelikinfo i przetestuj wózek" 😂😂 leję z tego wybitnieNiaha, Hach, Angi90 , Saya, Mamausia, Pingwinek lubią tę wiadomość
-
Marysiaa wrote:A dawkowanie/czas cyklu pokrywa Ci w się miarę z tym z posta?
Hm, nie, nie bardzo. Mam go brac równocześnie z Aromkiem od 2 DC przez 5 dni i odstawić. Tyle co mam go brać od rana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 17:07
-
Bialeekk wrote:A nie mówiłam!😏
teraz łogień w szopie niech będzie🤭🔥
Teraz to aż mi wstyd. 🤦 Taka stara, niby długodystansowa, a taka niepoprawnie głupiutka. 🤣👩🦰35 🧔39
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗