Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06 wrote:Dziewczyny, mówicie otwarcie o swoich staraniach przy rodzinie i znajomych? Jakie macie do tego podejście?
My dotychczas raczej nikomu nie wspominaliśmy, a jak ktoś nas bezpośrednio pytał to odpowiadaliśmy zdawkowo. Ja nie potrafię się otworzyć przed nikim w tym temacie. Dotychczas nie mieliśmy problemu z zachowywaniem tego tylko dla siebie, to było takie nasze i było nam z tym dobrze, ale im dłużej te starania trwają, tym jest ciężej. Mamy wielu znajomych, dużą rodzinę i okazji do spotkań jest naprawdę sporo. Na większości takich spotkań pojawia się alkohol. Praktycznie za każdym razem, gdy ktoś nas zaprasza pojawia się kwestia: "kto pije?", a potem standardowo: "a czemu nie pijesz?". To ciągłe szukanie wymówek stało się już uciążliwe, a tekst "bo nie mam ochoty" nikogo nie przekonuje, tym bardziej, że przed staraniami byliśmy otwarci na takie propozycje. Dochodzi do tego, że ja nie mam ochoty wychodzić na takie spotkania, gdzie wiem, że będzie alkohol. Coraz częściej przez to sprzeczamy się z mężem, bo on jest bardzo towarzyskim człowiekiem i potrzebuje takich spotkań. Dzisiaj już stwierdził, że jest zmęczony wymyślaniem tych mało wiarygodnych wymówek i najchętniej powiedziałby prawdę, a ja totalnie sobie nie wyobrażam, że miałabym rozmawiać o naszycn staraniach z kimś innym niż z Wami 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 22:32
Emka06 lubi tę wiadomość
-
@Polaya ile masz lat?👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Rozalaa byłabym chętna 👍
Emka06, nic nie mówimy, nasze rodziny nie są zbyt empatyczni. Nie otrzymalibyśmy odpowiedniego wsparcia, niektórzy to pewnie by nawet wyśmiali, że nie umiemy w seksy, chociaż po tylu latach pewnie się domyślają, że jest problem.Emka06 lubi tę wiadomość
-
Rozaala, przepraszam, ale mam tak ciulowy dziś zasięg , że to masakra 🤦🏼♀️
To są całkiem dobre wieści! Staracie się popracować nad ruchliwością i to jest dobry krok, wakacje są na plus, Stary znajdzie sobie sport i będzie git! USG wyszło ok, nie trzeba iść pod nóż 👌To pierwsza wizyta i szczerze jestem zdegustowana taką informacją o in-vitro od ręki 😑 Widzi koleś, że jest słabiej, ale się staracie to poprawić i od razu takie teksty....Po co? Przecież trzeba sprawdzić najpierw czy coś pomaga, a nie od razu iść po kredyt w banku 🤦🏼♀️Też to usłyszałam, ale nie mam zamiaru się poddawać, bo in-vitro nie jest dla nas (m.in. ze względów finansowych oraz własnego światopoglądu tzn męża mega dokładnie mówiąc). Ustalicie sobie wspólnie czas działania, miało być do końca roku, prawda? A potem...to będzie potem, bo ja Ci życzę żeby POTEM było NIGDY, bo się uda 🤞 i zakończy 🤰do końca tego roku!💚
A mnie też przyjmiecie...?🥺rozalaa, Bialeekk, Darka96, eM 🌺 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Polaya wrote:23, widzę że jestem rok starsza od ciebie albo byc moze ten sam rocznik 😁
Myślę, że rok starsza, bo ja dopiero co miałam 22 urodziny😃👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Myślę, że rok starsza, bo ja dopiero co miałam 22 urodziny😃
Powiedz mi czy w twoim towarzystwie ciaza w tym wieku to "na pewno wpadka"? Szczerze na poczatku mielismy mowic ze to wpadka zeby sie "wpasować", ale teraz doszliśmy do wniosku że po co, wolimy pokazać że różne ludzie wybierają drogi życiowe i każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji, pewnie część osób się odwróci, ale dla nas nawet lepiej odsiać takich -
Jeju Angi Słońce Ty moje oczywiście 🥹😍❤️
Dziękuje dziewczyny 🥹 ❤️
Emka - zależy jak leży - rodzina wie tylko najbliższa - rodzice, sami się w pewnym momencie połapali że coś nie gra. 🤷♀️ Mamy kilkoro przyjaciół którzy wiedzą, wspierają nas, dwójka sama się stara już długo, możemy sobie swobodnie porozmawiać, jest to oczyszczające po pierwsze, po drugie właśnie - nie musimy kręcić i kłamać w większości przypadków. Ale musisz być na to gotowa ☺️ Przemyśl sprawę - może będzie Ci lżej 😘
O, coraz więcej chętnych - Zosis, Bambi,Marti, Lipcowa, Amunicja? ☺️ piszecie sie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 22:43
Angi90 , Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Ciotka @Angi obowiązkowo musi być!😘
@Rozalaa Dziewczyny już wszystko napisały, a ja od siebie wysyłam dużo przytulasów i ananasów na zagnieżdżenie ofkors🍍❤️
Starego teraz nafaszeruj ananaskiem!🤪rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Emka, musicie się dogadać i coś ustalić wspólnie, jak to czujecie, tak wiesz ... gadka o potrzebach.
My nie rozmawiamy na ten temat z nikim innym niż z moją mamą. Inni.... Że tak powiem przyzwyczailiśmy ich do myśleniu o nas jako 2+1 i w zasadzie dopytywania o rodzeństwo dla córki wyciszyło się do zera. Brat męża miał " wpadkę", syn 6 lat a oni w ciąży, więc jak nasza skończyła te 6 lat i ciąży brak tak wszyscy zamilkli. Jeśli chodzi o znajomych, imprezy itp no to ja nie pracuję, mąż zapierdala, towarzysko udzielamy się rzadko, nie ma na to już sił i czasu. Poza tym ciągle coś robimy z domem🤦🏼♀️Mąż ma swoich kolegów, robią sobie relaksujące spotkania, jest alkohol, ale tu też jest to raz na kwartał plus minus, więc jak Stary wypije coś z nimi max 5 razy w roku to nie będę się o to czepiała🤷🏼♀️
Także rozmawiajcie i jeszcze raz rozmawiajcie 🙏 aż znajdziecie złoty środek 💫
P.S. widzicie, że ja nadaję trochę z innej perspektywy nie?😅🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 23:02
Emka06 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Polaya wrote:Więc tak bo ja ze stycznia, mam skończone 23
Powiedz mi czy w twoim towarzystwie ciaza w tym wieku to "na pewno wpadka"? Szczerze na poczatku mielismy mowic ze to wpadka zeby sie "wpasować", ale teraz doszliśmy do wniosku że po co, wolimy pokazać że różne ludzie wybierają drogi życiowe i każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji, pewnie część osób się odwróci, ale dla nas nawet lepiej odsiać takich
Pozwól, że odpowiem Ci rano, bo właśnie ovu wyrzuciło mi posta którego napisałam i włożyłam w niego wszystkie swe moce, i już mi się oczy zamykają 😅😂Polaya lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Marysiu, Pingwinku dziękuję za odpowiedzi! Wciąż się docieram z appką, nie mam do niej zaufania jeszcze:)
Pingwinku, ja kocham chapuri! Najbardziej Imeruli, zrobiłaś mi smaka, będzie na jutrzejszy obiad!
A co do rozmów, to z tego powodu przyszłam do was. Mam dwie przyjaciółki, z którymi staram się rozmawiać i o staraniach i o stracie, ale czuję że to trochę krępujące dla nich. Jedna jest na ostatnich nogach w ciąży, druga nie planuje dzieci. Naprawde ja czuje się tutaj zaopiekowana dopiero.
Na spotkaniach biznesowych po jakimś czasie przestali mi proponować %, choć tłumaczyłam to wcześniej czesciej dbaniem o siebie niż staraniami. I ok!
Dobrej nocy! Owocnej w ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 23:08
Pingwinek lubi tę wiadomość
👗36l. AMH 2.2
👖37l.
27.04.2023 💔 8tc
19.03.2024 💖 córcia -
Polubiłam wszystkie odpowiedzi, bo bardzo jestem wdzięczna, że podzieliłyście się ze mną swoimi doświadczeniami w tym temacie ❤️ Choć przykro mi się zrobiło jak przeczytałam niektóre odpowiedzi (Niaha ❤️🩹). W naszych rodzinach może i nie brakuje empatii, ale nigdy nie było problemu z poczęciem dziecka i nie wiem jakie byłyby reakcje, nie chcę też litości, ani niewygodnych pytań i porad. Przed znajomymi to już w ogóle ciężko mi się otworzyć, bo większość zaliczyła "złoty strzał". Gdybyśmy mieli wśród znajomych parę z długim stażem starań to na pewno byłoby mi łatwiej. Wierzę, że takie rozmowy są bardzo oczyszczające. Przemyślałam sobie sprawę i stwierdziłam, że ja mam Was, więc fajnie, gdyby mąż też miał kogoś, przed kim nie musi udawać. Zdecydowaliśmy, że powie swojemu bratu, bo mają bardzo dobry kontakt. Na razie poprosimy go o dyskrecję, a jak będziemy gotowi to powiemy rodzicom. Może tak będzie łatwiej, bo szwagier znając sytuację, będzie rozumiał nasze zachowanie na imprezach.
Wron Kraa, rozalaa, RinTinTin, KarolinaAnastazja, Lipcowa lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Emka u mnie cała rodzina wie, rodzice, rodzeństwo, znajomi. Generalnie nie robimy z tego tajemnicy.
Ostatnio byliśmy z mężem u jego siostry i powiedziała, że mama za każdym razem jak dzwonimy spodziewa się wiadomości o ciąży u nas ;p Ale nikt nas nie wypytuje co chwilę czy to już. Cieszę się z takiego stanu rzeczy
Emka06 lubi tę wiadomość
-
rozalaa wrote:O, coraz więcej chętnych - Zosis, Bambi,Marti, Lipcowa, Amunicja? ☺️ piszecie sie?
No pewex! Fut fut fristajlo i lecimy z tym wątkiem 😎 💃🏻
Emka06
Ja jestem życiowo mało interaktywna i najlepiej się koleguję z panem mężem, toteż u nas nie wie nikt. Tak mi lepiej, ale u nas to wygodne, bo już dawno postawiono na naszej rozrodczości krzyżyk 🤭 Chyba jakoś proroczo, patrząc na ten wątek dla dinozaurów 😃
eM 🌺
Laska, Twój pociąg z winkiem odjechał na +/- rok. No jakże mi nie jest przykro! 😄 Gratulacje, szczęśliwości życzę z całego serca i jutro czekam na pejzaż z obsikanym patykiem ✊🏻
EwelinaNowa
Myślami Cię jutro nie opuszczę ✊🏻🍀 Wspieram, wirtualnie trzymam za rąsię.
eM 🌺, EwelinaNowa 😊, rozalaa, Emka06 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Marzycielka trzymam kciuki za pozytywny test
eM 🌺, Lady_Dior jestem pewna, że wysikacie piękne kreseczki
kwiatek100 kciukasy za wizytę 🤗
Ewiwi koniecznie daj znać jak tam wyniki proga 🤞
EwelinaNowa 😊 jesteśmy dzisiaj z Tobą
Kochane, pamiętajcie, że moonflower do 23.06 zbiera propozycje na tytuł lipcowego wątku
eM 🌺, EwelinaNowa 😊, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, to się dzieje 🥺🥺🥺
Teraz tylko niech jest dobrze 🙏😭
Ps. O wschodzie słońca, godzina 4.30 🤍
Hope..., Cukruś, S.Roszpunka, Pingwinek, Amunicja, Światełko, kwiatek100, Zosis, Niaha, Niecierpliwie,, Marysiaa, Saya, Wron Kraa, Polaya, tetyda, rozalaa, ELka, Mamausia, Marti27, Miminka, Emka06, Putka2022, KarolinaAnastazja, san95, BiałaSasanka, Marzycielka, alauda, Beezi, Beige, Selina, Angi90 , Niemampomyslunanick, Skatusia🥰, JaMiNi, Paucia, Dara, Kropkaxyz, Kika95, moonflower, moonflower, Kil, gattina, Darka96, Wioleta91, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
eM🌺
Jest pięknie! Chwilo trwaj, brzuszku rośnij 🍀 Czekamy na kolejne maleństwo ☺️🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Niaha wrote:O kurcze, to też długo się staracie 😟 Tym bardziej serce się cieszy, że się udało
Oby wszystko było dobrze.
Nie chcę za bardzo wybiegać w przyszłość, ale już mam momenty, że zastanawiam się jak powiemy naszym rodzicomNiaha lubi tę wiadomość
♀️'94
♂️'93
Starania od 04.2022