Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bialeekk wrote:Cześć dziewczyny, zastanawiałam się czy napisać ten post, czy po prostu zniknąć, ale jestem muszę się z wami pożegnać. 😭Niestety w ciągu chwili, a tym przypadku jednego telefonu nasze starania i najbliższe plany muszą zostać wstrzymane.
Dziś dowiedziałam się, że „odziedziczyłam” po moim ojcu ogromne długi i wszystko na co pracowaliśmy do tej pory poszło w pizdu. Musimy skupić się teraz oboje jedynie na pracy. Jest mi strasznie przykro, że was zostawiam, ale trzymam za każdą z osobna kciuki i liczę na to, że już niedługo zostaniecie Mamuśkami❤️ Ten szalony autobus niestety odjedzie beze mnie😭 Trzymajcie się kochane, do zobaczenia😭😭💔
Bardzo mi przykro kochana ☹️ mam nadzieję, że jednak do nas szybko wrócisz i sprawę z nieswoimk długami uda się rozwiązać (choć wiem jak to niestety jest....). Tulę Cię ❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Bialeekk
Miałam dokładnie to samo. Zrzekłam się spadku od babci od strony ojca i od ojca i mam święty spokój.
Na pewno uda Ci się to wszystko odkręcić.
Trzymam mocno kciuki :* mam nadzieje ze szybko do nas wrócisz
Moonflower czy mogę poprosić o przepis ? Próbowałaś robić z truskawkami ?
Wyglądają przepysznie ! ❤️ -
Bialeekk wrote:Cześć dziewczyny, zastanawiałam się czy napisać ten post, czy po prostu zniknąć, ale jestem muszę się z wami pożegnać. 😭Niestety w ciągu chwili, a tym przypadku jednego telefonu nasze starania i najbliższe plany muszą zostać wstrzymane.
Dziś dowiedziałam się, że „odziedziczyłam” po moim ojcu ogromne długi i wszystko na co pracowaliśmy do tej pory poszło w pizdu. Musimy skupić się teraz oboje jedynie na pracy. Jest mi strasznie przykro, że was zostawiam, ale trzymam za każdą z osobna kciuki i liczę na to, że już niedługo zostaniecie Mamuśkami❤️ Ten szalony autobus niestety odjedzie beze mnie😭 Trzymajcie się kochane, do zobaczenia😭😭💔12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Bialeek trzymam mocno kciuki za rozwiązanie sprawy ✊️ może da się to jeszcze naprostować, napewno dobry prawnik będzie w stanie pomóc a i dziewczyny są chętne do pomocy ☺️
Przytulam i wspieram 🫂Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Ciężko Was nadrobić, a ja jeszcze teraz na "urlopie" ❤ to już w ogóle! Powodzenia wszystkim. Gratulacje, jeśli pojawiły się jakieś ⏸ zarazajcie swoimi 🦠🦠
Bialeekk, a może porozmawiaj z jakimś prawnikiem, czy nie możecie zrzec sie spadku, skoro są tam długi.
Tulam Was mocno, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak musisz się czuć. -
Emka, ja zaczęłam o tym mówić dopiero jak zaszłam w ciążę, ale i tak łatwiej mi ze znajomymi niż z rodziną. Część rodziny myślała, że nie chcemy dzieci, cześć że właśnie tak miało być, czyli po moich egzaminach. 🤷🏻♀️ Na szczęście mamy rodzinę, która nie zadawała pytań. Ostatnio tylko dowiedziałam się, że teść pytał w zeszłym roku mojego taty czy coś planujemy. 🤦🏻♀️
Ze znajomymi czasami dzielę się tym, że dłużej w tę ciążę zachodziłam niż w niej będę...
Myślę o Was, "dinozaurach", i tak mi przykro, że Wy dalej czekacie 😥Emka06, M94, rozalaa, Amunicja, Pingwinek, Lipcowa lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
@Bialeek, trzymajcie się, jesteście mega ogarnięcia i wierzę, że uda Wam się uporać z tym wszystkim. 🫂
Czy na wątek dla Dinozaurów chcecie tytuł na poważnie (coś w stylu: "do przodu stawiam następny krok, choć starań mija kolejny rok".) Czy coś z jajem🙃?
Czy to tylko moje wrażenie, czy ten czerwiec jakiś taki "ciężki i poważny jest?🤔Paprota9418, Miminka, Angi90 , Emka06, Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Dara, też mam takie odczucia 😔 Jakbym tylko mogła to zabrałabym każdej połowę problemów, pomimo, że swoje też przecież mam...tej załatwiłbym Prawnika, tej dobrego lekarza, tą trzymała za rękę, z tą siedziała cały weekend żeby się wyglądała, z tamtą po górach biegała. Wiem, że jesteśmy anonimowe, ale jednak znamy się coraz lepiej, przeżywamy, żyjemy tu razem🫂
Sąsiad ma autobusy na wynajem 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 12:20
Dara, S.Roszpunka, rozalaa, Miminka lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Dara wrote:@Bialeek, trzymajcie się, jesteście mega ogarnięcia i wierzę, że uda Wam się uporać z tym wszystkim. 🫂
Czy na wątek dla Dinozaurów chcecie tytuł na poważnie (coś w stylu: "do przodu stawiam następny krok, choć starań mija kolejny rok".) Czy coś z jajem🙃?
Czy to tylko moje wrażenie, czy ten czerwiec jakiś taki "ciężki i poważny jest?🤔Angi90 lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Dziś dowiedziałam się, że „odziedziczyłam” po moim ojcu ogromne długi i wszystko na co pracowaliśmy do tej pory poszło w pizdu. Musimy skupić się teraz oboje jedynie na pracy. Jest mi strasznie przykro, że was zostawiam, ale trzymam za każdą z osobna kciuki i liczę na to, że już niedługo zostaniecie Mamuśkami❤️ Ten szalony autobus niestety odjedzie beze mnie😭 Trzymajcie się kochane, do zobaczenia😭😭💔
Bialeekk możesz odrzucić spadek po ojcu do 6 miesięcy od śmierci ojca. Możesz to zrobić u notariusza03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
Dziewczyny dawno się nie odzywam, ale czytam Was na bieżąco ☺️
Gratuluje wszystkim które ujrzały ⏸️ kreseczki, a za 🐒 mocno przytulam.03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
Paprota9418 wrote:Bialeekk
Miałam dokładnie to samo. Zrzekłam się spadku od babci od strony ojca i od ojca i mam święty spokój.
Na pewno uda Ci się to wszystko odkręcić.
Trzymam mocno kciuki :* mam nadzieje ze szybko do nas wrócisz
Moonflower czy mogę poprosić o przepis ? Próbowałaś robić z truskawkami ?
Wyglądają przepysznie ! ❤️
https://przepisyjoli.com/2017/06/jagodzianki-najlepszy-przepis/
Ja robie z tego przepisu, tylko z przyzwyczajenia używam świeżych drożdży (około 25g) na podwójną porcję.
aaa i one z natury pękają od spodu (nie tracą na tym na smaku na szczęście) już przerabiałam obtaczanie borówek/jagód (jak zwał tak zwał ) w mące ziemniaczanej itp, nic nie pomogło... nawet wyczytałam że prawdziwe jagodzianki właśnie pękają od spodu więc życie 🙄🤷♀️
pewnie gdybym dała więcej ciasta a mniej owoców tak jak to wygląda na zdjęciu w przepisie by nie pękały, ale wolę jak jest dużo owoców więc sie pogodziłam z tymWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 12:37
Paprota9418, Niaha, Wron Kraa lubią tę wiadomość
-
Emka, u mnie na etapie starań wiedziała tylko przyjaciółka i siostra po ok 4 miesiącach i cb. Po 8 powiedziałam rodzicom, dostałam od nich ogromne wsparcie choć oczywiscie nie zabrakło rownież komentarzy „musicie odpuścić i sie wyluzować” 🙄 chcieli dobrze, ale myślę, że nikt poza staraczką z dłuższym stażem nie rozumie mocy takich słów. Teściowie dowiedzieli się dopiero po fakcie, teściowa jest dość wścibska i nie chciałam za bardzo opowiadać o naszej historii, ale w końcu jak zaczęła dopytywać „a za którym razem wam się udało? Obstawiam trzeci!” to jej utarłam nosa: „nie, za 12” i się skończyły dyskusje 🤦🏼♀️ nasi znajomi raczej nie mają i nie planują jeszcze dzieci, więc nie dopytywali. Jak ogłosiliśmy nowinę naszej najbliższej parze znajomych to kumpel wręcz spojrzał z przerażeniem i zapytał, czy to było planowane 😂 to też wytłumaczyłam, że planowane i wyczekane przez rok. Chcę dzielić się tą historia i szerzyć świadomość, ale jestem na to gotowa dopiero w ciąży.
Życzę Wam kochane dinozaury dużo siły i wsparcia od bliskich lub przynajmniej braku niepotrzebnych pytań ❤️ rozumiem Waszą potrzebę wątku dla doświadczonych, oczywiscie na forum jest miejsce dla każdej staraczki ale na wątkach miesięcznych robi się czasem trochę tłoczno a tematy i pytania się powtarzają. Wiadomo, każda z nas była w tym miejscu i nauczyła się ogromnie dużo ale warto stworzyć tez przestrzeń dla dziewczyn na innym etapie. Będę chętnie do Was zaglądać! ❤️✊🏼 ściskam mocno 🍀Bambi92, Emka06, Niaha, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wiem że u mnie dopiero pyknął 8 cykl starań, ale czy i ja mogłabym do Was dołączyć?
oczywiście lipiec jest MÓJ 😅😅😍😍 i miesięcznych nie chcę opuszczać... ale tak cudownie czuję sie w Waszym towarzystwie kochane mojerozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki dziękuję każdej z osobna za wszystkie te miłe słowa, jesteście przekochane 😭💕
Ja jeszcze w to wszystko nie mogę uwierzyć, tyle miesięcy białych testów i w końca są dwie krechy 🥺 na razie staram się podchodzić do tego bez nakręcania się, bo to jest mega wczesnie. Ale sam fakt, że one są ⏸️⏸️⏸️ daje nadzieję 🥺🤞
Poczytałam was trochę, wybaczcie, że nie odpisze każdej z osobna, wrócę do Was na dobre, po urlopie, ale każdą z Was przytulam za Wasze niepowodzenia i wszystkie przeciwności losu 🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 12:53
Cukruś, RinTinTin, Hach, Niaha, S.Roszpunka, Miminka lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Bialekk moja mama była ostatnio w takiej sytuacji, zakładaliśmy sprawę sądową o odrzucenie spadku, bo dowiedziała się o długach rok po śmierci swojej mamy (czyli o pół roku za późno). Jeśli u Ciebie jeszcze ten czas nie upłynął to odrzuć spadek. Wtedy się traci ewentualne nieruchomości, ale te sprawy sądowe to jest masakra, wszystko trwało kolejne dwa lata.
Sąd pytał o to, czy mama sprawdzała, czy babcia nie ma żadnych długów np. w BIKu. Oczywiście tego nie zrobiła (czego ja nie rozumiem) i nie wyplątała się z długów, musiała sprzedać mieszkanie. Jak byś chciała coś więcej wiedzieć to pytaj na priv.
Wątek dla dinozaurów niech będzie z jajem 🥚Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Powiem Wam, że dla mnie też to lato zaczęło się kijowo 😬 Najpierw ten oszukaniec, potem parę problemów rodzinnych. Jakoś mam przeczucie, że nasze starania, to jeszcze długa i wyboista droga 😅
Jestem tu z Wami dopiero od miesiąca, podczytuje Was nieco dłużej, ale starania trwają dłużej, ALE co chce powiedzieć! To dzięki Wam się tak wiele dowiedziałam. Tworzycie tutaj niesamowitą społeczność. Pierwszy raz spotkałam się z taką kobiecą solidarnością 😊 Dzięki Wam za wszystko!Niaha lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się, bo nie miałam za bardzo czasu ale starałam się Was podczytywać, jednak nie nadrobiłam wszystkiego - wybaczcie...
Niaha dziękuję - ja niestety nie wiem nadal co z moją ciążą tzn na pewno w niej jestem ale kreski jakby stanęły w miejscu od 3dni 🤷🏼♀️ Dziś zrobiłam 5roznych testów i na moje oko są z deczka za słabe jak na 16dpo ale wiem, że sugerować się nie powinnam testami. Muszę po prostu czekać i jeśli okres nie przyjdzie to w 6tc umawiam się z położną na wizytę, która będzie mieć miejsce w 8tc.No niestety - żyję w zawieszeniu...
Ewiwi kciuki za dobrego proga 😊
eM🌺 gratuluję upragnionych kresek o oby wszystko było dobrze 😌
Białek bardzo mi przykro, że tyle stresu Cię teraz czeka-mam nadzieję, że tak jak dziewczyny piszą - da się ten problem rozwiązać...
Ja w sumie też się zastanawiam, czy nie spotkać się z prawnikiem, bo kompletnie się nie znam a sytuację mam taką, że tata nie płacił alimentów i siedział w więzieniu za nie płacenie - wyszedł po roku jakoś i tak się zastanawiam, czy ta odsiadka =spłacenie długów, czy w razie śmierci ja i siostry będziemy musiały to spłacić 🤷🏼♀️ Ahhh ci rodzice....
Nie zdają sobie sprawy jakie problemy czasami fundują dzieciom...
Mam nadzieję, że będę pisać więcej jak będę wiedzieć, czy wszystko jest ok, bo teraz to tylko smęcić potrafię 😐eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się, bo nie miałam za bardzo czasu ale starałam się Was podczytywać, jednak nie nadrobiłam wszystkiego - wybaczcie...
Niaha dziękuję - ja niestety nie wiem nadal co z moją ciążą tzn na pewno w niej jestem ale kreski jakby stanęły w miejscu od 3dni 🤷🏼♀️ Dziś zrobiłam 5roznych testów i na moje oko są z deczka za słabe jak na 16dpo ale wiem, że sugerować się nie powinnam testami. Muszę po prostu czekać i jeśli okres nie przyjdzie to w 6tc umawiam się z położną na wizytę, która będzie mieć miejsce w 8tc.No niestety - żyję w zawieszeniu...
Ewiwi kciuki za dobrego proga 😊
eM🌺 gratuluję upragnionych kresek o oby wszystko było dobrze 😌
Białek bardzo mi przykro, że tyle stresu Cię teraz czeka-mam nadzieję, że tak jak dziewczyny piszą - da się ten problem rozwiązać...
Ja w sumie też się zastanawiam, czy nie spotkać się z prawnikiem, bo kompletnie się nie znam a sytuację mam taką, że tata nie płacił alimentów i siedział w więzieniu za nie płacenie - wyszedł po roku jakoś i tak się zastanawiam, czy ta odsiadka =spłacenie długów, czy w razie śmierci ja i siostry będziemy musiały to spłacić 🤷🏼♀️ Ahhh ci rodzice....
Nie zdają sobie sprawy jakie problemy czasami fundują dzieciom...
Mam nadzieję, że będę pisać więcej jak będę wiedzieć, czy wszystko jest ok, bo teraz to tylko smęcić potrafię 😐
A na bete planujesz iść? Może tam by coś więcej było widać co się dzieje
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10