X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Dawno mnie tu nie było robiliśmy przerwę w staraniu 2 cykl po powrocie do prób.
    Dziś chyba 2kreski

https://ibb.co/JCjv326

Trochę nie dociera do mnie jutro powtórzę i jak test wskazał poprawnie bo na czytałam się o jakiś fałszywych pozytywach.

Co sądzicie?

Sorry, że tak znikąd xd

Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki 💪

No są 2 kreski, nic dodać nic ująć 💝

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Dziś chyba 2kreski

Trochę nie dociera do mnie jutro powtórzę i jak test wskazał poprawnie bo na czytałam się o jakiś fałszywych pozytywach.

Co sądzicie?

Sorry, że tak znikąd xd

Kreska bardzo ładna, jeżeli w prawidłowym czasie odczytana (chyba do 5 min. od zrobienia). W pierwszym cyklu starań bardzo dużo robiłam testów pinka, biel na nich, ani razu mnie nie oszukały - szukałam pod światło i nic, choć jakieś 2h po zrobieniu jednego testu pokazała mi się taka kreska, nadzieję robiła, ale test po dwóch godzinach był nieważny.
    W moim szczęśliwym cyklu pink pokazał mi kreskę od razu, więc ja tym testom ufam i powoli bym się cieszyła na Twoim miejscu, choć jak jutro zrobisz powtórkę, będziesz mieć pewność :)

Mqgdzia76 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Dziś chyba 2kreski

Co sądzicie?

Sorry, że tak znikąd xd

Tak raczej oszukane nie wyglądają 😊 brawo będziesz mamusią

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było, średnio znosiłam biel na testach, to czekanie na @ i testowanie… staraliśmy się w sumie ponad rok.
    W międzyczasie zaliczyłam kilka antybiotyków bo mój ginekolog co i rusz stwierdzał jakieś choroby (mam wrażenie ze to była jakaś loteria z jego strony - tak się czułam), w końcu miałam dosyć ciągłego bycia na antybiotyku i poszukałam innego lekarza. Stwierdzono, ze to nie u mnie leży problem, tylko u partnera, który prawdopodobnie na coś choruje i wciąż mnie zaraża. Sugerowałam to poprzedniemu lekarzowi ale wiecie co? Wyśmiał mnie 😂 parsknął i stwierdził, ze my kobiety zawsze próbujemy wszystko usprawiedliwiać ( to była moja ostatnia wizyt w jego gabinecie).
    Po ostatnim antybiotyku, już dobranym prawidłowo dla mnie i partnera raczej nie robiłam sobie wielkich nadziei, w międzyczasie mieliśmy przeprowadzkę wiec moja głowa totalnie nie rejestrowała rytmu staraczki, nie miałam nawet kiedy pomyśleć o tym 🙈
    Od paru dni bolał mnie brzuch typowo jak na okres ale wczoraj w dniu kiedy miał przyjść nie nadszedł, wiec standardowo stwierdziłam, ze zrobię test - to zawsze wywoływało u mnie szybki start 😂

Myslalam, ze spadnę z porcelany…

https://ibb.co/V2vdf3B

Dziś potwierdziłam test wynikiem bety - 290 🙈

Mqgdzia76, Polaya, Karina, Skatusia🥰, kwiatek100, Kropkaxyz, Niaha, Beige, eM 🌺, Wioleta91, Amunicja, Lani lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Cześć dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było, średnio znosiłam biel na testach, to czekanie na @ i testowanie… staraliśmy się w sumie ponad rok.
    W międzyczasie zaliczyłam kilka antybiotyków bo mój ginekolog co i rusz stwierdzał jakieś choroby (mam wrażenie ze to była jakaś loteria z jego strony - tak się czułam), w końcu miałam dosyć ciągłego bycia na antybiotyku i poszukałam innego lekarza. Stwierdzono, ze to nie u mnie leży problem, tylko u partnera, który prawdopodobnie na coś choruje i wciąż mnie zaraża. Sugerowałam to poprzedniemu lekarzowi ale wiecie co? Wyśmiał mnie 😂 parsknął i stwierdził, ze my kobiety zawsze próbujemy wszystko usprawiedliwiać ( to była moja ostatnia wizyt w jego gabinecie).
    Po ostatnim antybiotyku, już dobranym prawidłowo dla mnie i partnera raczej nie robiłam sobie wielkich nadziei, w międzyczasie mieliśmy przeprowadzkę wiec moja głowa totalnie nie rejestrowała rytmu staraczki, nie miałam nawet kiedy pomyśleć o tym 🙈
    Od paru dni bolał mnie brzuch typowo jak na okres ale wczoraj w dniu kiedy miał przyjść nie nadszedł, wiec standardowo stwierdziłam, ze zrobię test - to zawsze wywoływało u mnie szybki start 😂

Woow wygląda obievujacco też dziś testowanie? :)

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:
    No są 2 kreski, nic dodać nic ująć 💝
    😍Trochę stres, mam nadzieje, ze jutro nie znikną i następny też pokaże 😊

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Woow wygląda obievujacco też dziś testowanie? :)

Test jest z wczoraj, oprócz tego zrobiłam jeszcze jeden facelle i jeden pink płytkowy - wszystkie pozytywne niemal natychmiast.
    Beta z dziś 🥰

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Kreska bardzo ładna, jeżeli w prawidłowym czasie odczytana (chyba do 5 min. od zrobienia). W pierwszym cyklu starań bardzo dużo robiłam testów pinka, biel na nich, ani razu mnie nie oszukały - szukałam pod światło i nic, choć jakieś 2h po zrobieniu jednego testu pokazała mi się taka kreska, nadzieję robiła, ale test po dwóch godzinach był nieważny.
    W moim szczęśliwym cyklu pink pokazał mi kreskę od razu, więc ja tym testom ufam i powoli bym się cieszyła na Twoim miejscu, choć jak jutro zrobisz powtórkę, będziesz mieć pewność :)
    Tak niemal po zanurzeniu w sumie trochę stres następne testy też pink jak się potwierdzi idę na betę 😍

Delfi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Tak raczej oszukane nie wyglądają 😊 brawo będziesz mamusią
    Trochę się cieszę czekam, aż potwierdzimy szok newsy

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76, MonikaMonia piękne kreseczki, to nie mogą być oszukańce, witamy w zespole 😀 trzymam kciuki za kolejne przyrosty ❤️

Mqgdzia76, MonikaMonia lubią tę wiadomość

• Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Mqgdzia76, MonikaMonia piękne kreseczki, to nie mogą być oszukańce, witamy w zespole 😀 trzymam kciuki za kolejne przyrosty ❤️
    Dziękuję 😍😍😍 trzymam za nas wszystkie kciuki 💪💪💪

MonikaMonia lubi tę wiadomość

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:

❤️

Nawet nie nastawiam się na oszukańce, odpędzam złe myśli 😄

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Cześć dziewczyny,

O mamo 🙈 gratuluję!
    Ale z tego ginekologa to niezły skur...czysyn. Jak można tak bagatelizować 😤

22.06.23 ⏸

age.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    ❤️

Nawet nie nastawiam się na oszukańce, odpędzam złe myśli 😄
    Tego się trzymajmy 😎 odpedzamy źle myśli 🤗

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    O mamo 🙈 gratuluję!
    Ale z tego ginekologa to niezły skur...czysyn. Jak można tak bagatelizować 😤

No.. wyszłam od niego w takim szoku, ze myslalam ze się przesłyszałam 😂

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    No.. wyszłam od niego w takim szoku, ze myslalam ze się przesłyszałam 😂
    Niektórzy to jedyne co powinno badać to manekiny. Naprawdę że też są tacy eksperci z koziego tyłka 🙈

Mqgdzia76, Niaha, MonikaMonia, Angi90 lubią tę wiadomość

22.06.23 ⏸

age.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76, MonikaMonia gratuluję pięknych pozytywnych testów 😍 teraz czekamy na ładne przyrosty bety i witamy w gronie mamusiek 🥰♥️

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odzywam się dopiero teraz bo miałam dość intensywny dzień 😊

MonikaMonia, Mqgdzia76 gratulacje ❤️

preg.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Super ❤️ U mnie lekarz powiedział że na tym etapie bez słuchania serduszka, jedynie widok bijącego serduszka widziałam :)
    No właśnie dziewczyny, jak to jest jest z tym słuchaniem. Też kiedyś coś czytałam, że do jakiegoś momentu nie powinno się słuchać. Czy jest to niebezpieczne?
    Ta pani doktor była taka starsza, nie pytała mnie zupełnie o zdanie, po prostu włączyła tak na 3 sekundy. A wiecie, jak już włączyła to był wzrusz. Ale mam nadzieję, że to nie zaszkodzi kropeczkowi.

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia🥰 wrote:
    Mqgdzia76, MonikaMonia gratuluję pięknych pozytywnych testów 😍 teraz czekamy na ładne przyrosty bety i witamy w gronie mamusiek 🥰♥️
    Dzięki 😍😍oczywiście będę dawać znać jaki progres 😘

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ