X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Dawno mnie tu nie było robiliśmy przerwę w staraniu 2 cykl po powrocie do prób.
    Dziś chyba 2kreski

https://ibb.co/JCjv326

Trochę nie dociera do mnie jutro powtórzę i jak test wskazał poprawnie bo na czytałam się o jakiś fałszywych pozytywach.

Co sądzicie?

Sorry, że tak znikąd xd

Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki 💪

No są 2 kreski, nic dodać nic ująć 💝

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Dziś chyba 2kreski

Trochę nie dociera do mnie jutro powtórzę i jak test wskazał poprawnie bo na czytałam się o jakiś fałszywych pozytywach.

Co sądzicie?

Sorry, że tak znikąd xd

Kreska bardzo ładna, jeżeli w prawidłowym czasie odczytana (chyba do 5 min. od zrobienia). W pierwszym cyklu starań bardzo dużo robiłam testów pinka, biel na nich, ani razu mnie nie oszukały - szukałam pod światło i nic, choć jakieś 2h po zrobieniu jednego testu pokazała mi się taka kreska, nadzieję robiła, ale test po dwóch godzinach był nieważny.
    W moim szczęśliwym cyklu pink pokazał mi kreskę od razu, więc ja tym testom ufam i powoli bym się cieszyła na Twoim miejscu, choć jak jutro zrobisz powtórkę, będziesz mieć pewność :)

Mqgdzia76 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Dziś chyba 2kreski

Co sądzicie?

Sorry, że tak znikąd xd

Tak raczej oszukane nie wyglądają 😊 brawo będziesz mamusią

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było, średnio znosiłam biel na testach, to czekanie na @ i testowanie… staraliśmy się w sumie ponad rok.
    W międzyczasie zaliczyłam kilka antybiotyków bo mój ginekolog co i rusz stwierdzał jakieś choroby (mam wrażenie ze to była jakaś loteria z jego strony - tak się czułam), w końcu miałam dosyć ciągłego bycia na antybiotyku i poszukałam innego lekarza. Stwierdzono, ze to nie u mnie leży problem, tylko u partnera, który prawdopodobnie na coś choruje i wciąż mnie zaraża. Sugerowałam to poprzedniemu lekarzowi ale wiecie co? Wyśmiał mnie 😂 parsknął i stwierdził, ze my kobiety zawsze próbujemy wszystko usprawiedliwiać ( to była moja ostatnia wizyt w jego gabinecie).
    Po ostatnim antybiotyku, już dobranym prawidłowo dla mnie i partnera raczej nie robiłam sobie wielkich nadziei, w międzyczasie mieliśmy przeprowadzkę wiec moja głowa totalnie nie rejestrowała rytmu staraczki, nie miałam nawet kiedy pomyśleć o tym 🙈
    Od paru dni bolał mnie brzuch typowo jak na okres ale wczoraj w dniu kiedy miał przyjść nie nadszedł, wiec standardowo stwierdziłam, ze zrobię test - to zawsze wywoływało u mnie szybki start 😂

Myslalam, ze spadnę z porcelany…

https://ibb.co/V2vdf3B

Dziś potwierdziłam test wynikiem bety - 290 🙈

Mqgdzia76, Polaya, Karina, Skatusia🥰, kwiatek100, Kropkaxyz, Niaha, Beige, eM 🌺, Wioleta91, Amunicja, Lani lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Cześć dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było, średnio znosiłam biel na testach, to czekanie na @ i testowanie… staraliśmy się w sumie ponad rok.
    W międzyczasie zaliczyłam kilka antybiotyków bo mój ginekolog co i rusz stwierdzał jakieś choroby (mam wrażenie ze to była jakaś loteria z jego strony - tak się czułam), w końcu miałam dosyć ciągłego bycia na antybiotyku i poszukałam innego lekarza. Stwierdzono, ze to nie u mnie leży problem, tylko u partnera, który prawdopodobnie na coś choruje i wciąż mnie zaraża. Sugerowałam to poprzedniemu lekarzowi ale wiecie co? Wyśmiał mnie 😂 parsknął i stwierdził, ze my kobiety zawsze próbujemy wszystko usprawiedliwiać ( to była moja ostatnia wizyt w jego gabinecie).
    Po ostatnim antybiotyku, już dobranym prawidłowo dla mnie i partnera raczej nie robiłam sobie wielkich nadziei, w międzyczasie mieliśmy przeprowadzkę wiec moja głowa totalnie nie rejestrowała rytmu staraczki, nie miałam nawet kiedy pomyśleć o tym 🙈
    Od paru dni bolał mnie brzuch typowo jak na okres ale wczoraj w dniu kiedy miał przyjść nie nadszedł, wiec standardowo stwierdziłam, ze zrobię test - to zawsze wywoływało u mnie szybki start 😂

Woow wygląda obievujacco też dziś testowanie? :)

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:
    No są 2 kreski, nic dodać nic ująć 💝
    😍Trochę stres, mam nadzieje, ze jutro nie znikną i następny też pokaże 😊

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76 wrote:
    Woow wygląda obievujacco też dziś testowanie? :)

Test jest z wczoraj, oprócz tego zrobiłam jeszcze jeden facelle i jeden pink płytkowy - wszystkie pozytywne niemal natychmiast.
    Beta z dziś 🥰

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Kreska bardzo ładna, jeżeli w prawidłowym czasie odczytana (chyba do 5 min. od zrobienia). W pierwszym cyklu starań bardzo dużo robiłam testów pinka, biel na nich, ani razu mnie nie oszukały - szukałam pod światło i nic, choć jakieś 2h po zrobieniu jednego testu pokazała mi się taka kreska, nadzieję robiła, ale test po dwóch godzinach był nieważny.
    W moim szczęśliwym cyklu pink pokazał mi kreskę od razu, więc ja tym testom ufam i powoli bym się cieszyła na Twoim miejscu, choć jak jutro zrobisz powtórkę, będziesz mieć pewność :)
    Tak niemal po zanurzeniu w sumie trochę stres następne testy też pink jak się potwierdzi idę na betę 😍

Delfi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Tak raczej oszukane nie wyglądają 😊 brawo będziesz mamusią
    Trochę się cieszę czekam, aż potwierdzimy szok newsy

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76, MonikaMonia piękne kreseczki, to nie mogą być oszukańce, witamy w zespole 😀 trzymam kciuki za kolejne przyrosty ❤️

Mqgdzia76, MonikaMonia lubią tę wiadomość

• Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Mqgdzia76, MonikaMonia piękne kreseczki, to nie mogą być oszukańce, witamy w zespole 😀 trzymam kciuki za kolejne przyrosty ❤️
    Dziękuję 😍😍😍 trzymam za nas wszystkie kciuki 💪💪💪

MonikaMonia lubi tę wiadomość

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:

❤️

Nawet nie nastawiam się na oszukańce, odpędzam złe myśli 😄

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Cześć dziewczyny,

O mamo 🙈 gratuluję!
    Ale z tego ginekologa to niezły skur...czysyn. Jak można tak bagatelizować 😤

22.06.23 ⏸

age.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    ❤️

Nawet nie nastawiam się na oszukańce, odpędzam złe myśli 😄
    Tego się trzymajmy 😎 odpedzamy źle myśli 🤗

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    O mamo 🙈 gratuluję!
    Ale z tego ginekologa to niezły skur...czysyn. Jak można tak bagatelizować 😤

No.. wyszłam od niego w takim szoku, ze myslalam ze się przesłyszałam 😂

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    No.. wyszłam od niego w takim szoku, ze myslalam ze się przesłyszałam 😂
    Niektórzy to jedyne co powinno badać to manekiny. Naprawdę że też są tacy eksperci z koziego tyłka 🙈

Mqgdzia76, Niaha, MonikaMonia, Angi90 lubią tę wiadomość

22.06.23 ⏸

age.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mqgdzia76, MonikaMonia gratuluję pięknych pozytywnych testów 😍 teraz czekamy na ładne przyrosty bety i witamy w gronie mamusiek 🥰♥️

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odzywam się dopiero teraz bo miałam dość intensywny dzień 😊

MonikaMonia, Mqgdzia76 gratulacje ❤️

preg.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Super ❤️ U mnie lekarz powiedział że na tym etapie bez słuchania serduszka, jedynie widok bijącego serduszka widziałam :)
    No właśnie dziewczyny, jak to jest jest z tym słuchaniem. Też kiedyś coś czytałam, że do jakiegoś momentu nie powinno się słuchać. Czy jest to niebezpieczne?
    Ta pani doktor była taka starsza, nie pytała mnie zupełnie o zdanie, po prostu włączyła tak na 3 sekundy. A wiecie, jak już włączyła to był wzrusz. Ale mam nadzieję, że to nie zaszkodzi kropeczkowi.

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia🥰 wrote:
    Mqgdzia76, MonikaMonia gratuluję pięknych pozytywnych testów 😍 teraz czekamy na ładne przyrosty bety i witamy w gronie mamusiek 🥰♥️
    Dzięki 😍😍oczywiście będę dawać znać jaki progres 😘

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ