Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Ladyo !! Jeśli pozwolisz wpisze Cię na pierwszą stronę, do oczekujących na wizytę u lekarza 😁 dwójką dzieci to masz już doświadczenie więc zapewne nie jedna z nas będzie oczekiwała od Ciebie jakiegoś pocieszenia i doradztwa ☺️
Pingwinku czekamy ! -
Siedzę i ryczę wciąż po tej wizycie. Chciałam, żeby mój mąż wszedł ze mną i zapytałam o to. Pani kazała mi wejść na początku samej, bo nie wie jeszcze czy będzie taka potrzeba. Wchodzę, pani pyta o standardowe rzeczy: ostatni okres, betę, krwawienia... Po czym ma dojść do badania i pytam po raz kolejny czy maz może wejść. No i tu się zaczęło kazanie, które trwało chyba dłużej niż cała reszta wizyty. Pani stwierdziła, że eleganckie kobiety się tak nie zachowują, że tak nie powinno być, że on tu będzie stał przy mnie ubrany, a ja będę leżeć rozebrana. Żebym się poważnie zastanowiła, co ja robię i o co pytam. Czy na pewno chce, żeby mi mój mąż teraz zaglądał w krocze, bo ona po 38 latach doświadczenia może mi powiedzieć, że tak się kończy miłość, jak się nie dba o "elegancję życia". Że ona widzi mnóstwo porodów rodzinnych i może mnie zapewnić, że takie związki "rujnują się same i mężczyźni po zobaczeniu sikania, robieniu kupy podczas porodu są niewierni żonom". Więc jeśli chce, żeby mój związek przetrwał kolejne 30 lat, to powinnam się zachowywać jak elegancka kobieta, żeby mąż mnie nie zostawił/nie zdradził. I że jak ona słyszy, że kobieta nie ma nic do ukrycia przed mężczyzna, to ona już wie, że ten związek nie przetrwaStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Pingwinek wrote:Siedzę i ryczę wciąż po tej wizycie. Chciałam, żeby mój mąż wszedł ze mną i zapytałam o to. Pani kazała mi wejść na początku samej, bo nie wie jeszcze czy będzie taka potrzeba. Wchodzę, pani pyta o standardowe rzeczy: ostatni okres, betę, krwawienia... Po czym ma dojść do badania i pytam po raz kolejny czy maz może wejść. No i tu się zaczęło kazanie, które trwało chyba dłużej niż cała reszta wizyty. Pani stwierdziła, że eleganckie kobiety się tak nie zachowują, że tak nie powinno być, że on tu będzie stał przy mnie ubrany, a ja będę leżeć rozebrana. Żebym się poważnie zastanowiła, co ja robię i o co pytam. Czy na pewno chce, żeby mi mój mąż teraz zaglądał w krocze, bo ona po 38 latach doświadczenia może mi powiedzieć, że tak się kończy miłość, jak się nie dba o "elegancję życia". Że ona widzi mnóstwo porodów rodzinnych i może mnie zapewnić, że takie związki "rujnują się same i mężczyźni po zobaczeniu sikania, robieniu kupy podczas porodu są niewierni żonom". Więc jeśli chce, żeby mój związek przetrwał kolejne 30 lat, to powinnam się zachowywać jak elegancka kobieta, żeby mąż mnie nie zostawił/nie zdradził. I że jak ona słyszy, że kobieta nie ma nic do ukrycia przed mężczyzna, to ona już wie, że ten związek nie przetrwa
przepraszam ale mam tylko jedno pytanie, masz możliwość zmiany lekarza?
moim zdaniem to bezczelne, takie reprymendy lekarzowi wypada zachować dla siebie albo dla swoich córek a nie dla pacjentki. swoją droga takie „mądrości” z nikad się nie biorą,
kobieta chyba skrzywiona. chora sytuacja.Polaya lubi tę wiadomość
-
Pingwinku a co wyszło z badania? Pochwal sie nam zaraz tu szybko czymś pozytywnym z tej wizyty ! ♥️
I nie płacz kochana, napewno wizyta nie była przyjemna ale czyjes dziwne podejście nie może rujnować Twojej radości, nosek do góry i nie przejmuj sie 😘 -
Pingwinek, co za durna baba. Pewnie jej się w życiu nie układa i się dowartościowuje kosztem innych. Nie przejmuj się nią, pomyśl jakie musi mieć przykre życie z takim podejściem. Zmieniaj lekarza i nigdy więcej tam nie wracaj.
A co z badania wyszło?12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie.
Szukałam lekarza z pakietu Luxmed, który mam z pracy. Zrobiłam research i na wstępie odrzuciłam tych, którzy mają tragiczne opinie. Ta pani jako jedyna z dostępnym terminem nie miała ich tragicznych, ale fakt, były różne. Poszłam mimo to, bo chciałam jak najszybciej zobaczyć swojego Kropka. Nigdy więcej do niej nie pójdę, 17 lipca mam umówiona wizyte do innego lekarza już i boje się powtórki. Może powinnam znaleźć jeszcze kogoś innego prywatnie.
Pani zleciła mi ponowne zbadanie bety, proga i TSH dodatkowo. Koniecznie w tym samym labie, bo inaczej to nie będzie miało sensu. Jak zapytałam o mojego dość niskiego proga, to powiedziała: "nie znam pani i nic na ten temat nie mogę powiedzieć". Więc nie wiem po co ja to badam, skoro ona się nie może na ten temat wypowiadać.
Endometrium ma 20mm, na USG powiedziała, że wszystko ok, macica, jajniki w porządku.
O Kropku powiedziała tylko, że "o tutaj się coś dzieje widać, może coś z tego powstac".
Wklejam poniżej zdjęcie z USG, mam nadzieję, że wszystko jest naprawdę ok, bo nie czuję spokoju w sercu po tej wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 12:07
MonikaMonia lubi tę wiadomość
Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
26.07.23 jest ❤️
Pingwinku co za wredna baba! Uważam ze powinnaś złożyć na nią skargę. Jej prywatne odczucia nie powinny pacjentów interesować i takie komentarze powinna zostawić dla siebie. Jakiego masz proga? Ja mam teraz niski - 10 i biorę dwa razy dziennie duphaston. W poprzedniej ciazy miałam 37 i gin mówiła ze nie jest źle ale profilaktycznie tez dała mi duphaston do 16 tygodnia ciazy.
Pingwinek lubi tę wiadomość
-
Pingwinek, strasznie współczuję Ci takiej wizyty!🫂 Aż nóż w kieszeni sam się otwiera 🤬
Widzę pecherzyk ciążowy i o ile się nie mylę, żółtkowy.
Ty miałaś ostatnią miesiączkę 6 czerwca? Popraw mnie kochana, jeśli źle piszę ,bo nie jestem w stanie wrócić do Twoich postów. A jaki miałaś progesteron ostatni?
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Ladyo zapraszamy, u mnie pierwsze dziecko i myślę że wiele twoich doświadczeń będzie cennych, nie tylko dla mnie ❤️
Pingwinek jestem w szoku co się zadziało 😧 Nawet moja wizyta na NFZ zeby wyciągnąć darmowe badania była bardziej kompetentna, co prawda byłam bez partnera bo to tak z doskoku, ale no bez przesady. Rozumiem że ceny mogą być różne, ale osobiście nie prowadziłabym ciąży w luxmedzie czy medicover posiadając pakiet z pracy a nie zupełnie prywatny, moje opinie o tych instytucjach są takie, że jest to wyglęgarnia wielu niekompetentnych lekarzy, którzy nie chcą pracować na nfz, więc szukają czegoś "lepszego", niestety efekt jest w jakosci opieki, niejednokrotnie nfz jest nawet lepszy, ale to oczywiscie moje zdanie i wiele z was może się z tym nie zgodzić
Bardzo mi przykro że coś takiego cię spotkało, trzymam kciuki za znalezienie lekarza-anioła, z powołania, mamy pęcherzyk i do dobry znak, ale rozumiem twój niepokój i polecałabym udać się jeszcze raz do kogoś odpowiedniego ❤️Ladyo, Pingwinek lubią tę wiadomość
-
Pingwinek, ja też na swoją pierwszą wizytę w pierwszej ciąży trafiłam do lekarki która powiedziała coś na zasadzie "póki co nie jest Pani w ciąży tam jest tylko jakiś pecherzyk. Jakby było potrzebne l4 to zapraszam do prywatnego gabinetu. Ale ciaza to nie choroba i jak się Pani źle czuje to proszę wziąć sobie dzień urlopu"
Byłam u niej pierwszy i ostatni raz. Następnego dnia byłam już u innego lekarza (przypadkowego) który okazał się tak świetny że zostałam do konca:)
Niestety pewnie jeszcze wiele razy w życiu trafimy na niekompetentnych lekarzy i nic się nie zrobi. Musimy być silne! Będzie dobrze! 😘Pingwinek lubi tę wiadomość
34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Ladyo wrote:Pingwinku co za wredna baba! Uważam ze powinnaś złożyć na nią skargę. Jej prywatne odczucia nie powinny pacjentów interesować i takie komentarze powinna zostawić dla siebie. Jakiego masz proga? Ja mam teraz niski - 10 i biorę dwa razy dziennie duphaston. W poprzedniej ciazy miałam 37 i gin mówiła ze nie jest źle ale profilaktycznie tez dała mi duphaston do 16 tygodnia ciazy.
Zaraz po wyjściu z gabinetu wszystko opowiedziałam mojemu mężowi oczywiście. Ja się nie czułabym na siłach teraz to opisywać, ale on się uparł i ledwo wróciliśmy do domu, to tylko zrobił mi śniadanie, po czym usiadł przed kompem i napisał skargę na całą stronę A4. Dał mi tylko do przeczytania czy wszystko się zgadza i od razu wysłaliśmy toPolaya, MonikaMonia lubią tę wiadomość
29.06.23 ⏸️
26.07.23 jest ❤️
Pingwinek wrote:Hej, mój ostatni prog to 19.11 przy becie 585, badanie z 4 lipca.
Zaraz po wyjściu z gabinetu wszystko opowiedziałam mojemu mężowi oczywiście. Ja się nie czułabym na siłach teraz to opisywać, ale on się uparł i ledwo wróciliśmy do domu, to tylko zrobił mi śniadanie, po czym usiadł przed kompem i napisał skargę na całą stronę A4. Dał mi tylko do przeczytania czy wszystko się zgadza i od razu wysłaliśmy to
Mam nadzieję, że ten babsztyl za to odpowie.Pingwinek lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Pingwinek, strasznie współczuję Ci takiej wizyty!🫂 Aż nóż w kieszeni sam się otwiera 🤬
Widzę pecherzyk ciążowy i o ile się nie mylę, żółtkowy.
Ty miałaś ostatnią miesiączkę 6 czerwca? Popraw mnie kochana, jeśli źle piszę ,bo nie jestem w stanie wrócić do Twoich postów. A jaki miałaś progesteron ostatni?
Kurcze ja w ogóle się na tym nie znamw jaki sposób można stwierdzić, że jest pęcherzyk żółtkowy?
29.06.23 ⏸️
26.07.23 jest ❤️
Ladyo wrote:Pingwinku na pewno jest to prog w dolnej granicy i powinnaś dostać duphaston albo luteinę, ale tez nie martw się, nie jest on przerażająco niski, ja mam nawet niższy
chyba jeszcze się nie uspokoiłam i nie potrafię na trzeźwo zdecydować co robić
29.06.23 ⏸️
26.07.23 jest ❤️
Pingwinek, a w jakim mieście jesteś?
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Następna wizyta 19.10
-
Pingwinek wrote:Kraków
Kurcze, w tamtym kierunku moje luxmedowe znajomosci nie sięgają
A z tym progesteronem to ja bym wzięła teleporadę u ginekologa-endokrynologa. Z mojej perspektywy 10 dni czekania na kolejną wizytę to długo przy takim temaciePingwinek lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
Następna wizyta 19.10