Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy Wy tez macie takie wyczulone nosy? złapało mnie dzisiaj tak, ze wpadłam do taty i myślałam ze się popłacze bo czułam się jakby mi ktos postawił popielniczkę pod nos (tata pali ale nigdy w mieszkaniu). autentycznie siedziałam i miałam łzy w oczach. nikt inny nie czuł
Mqgdzia76 lubi tę wiadomość
-
MonikaMonia wrote:dziewczyny czy Wy tez macie takie wyczulone nosy? złapało mnie dzisiaj tak, ze wpadłam do taty i myślałam ze się popłacze bo czułam się jakby mi ktos postawił popielniczkę pod nos (tata pali ale nigdy w mieszkaniu). autentycznie siedziałam i miałam łzy w oczach. nikt inny nie czuł
MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Hahahaha Polaya xD
Też tak mam, nie zawsze ale chwilami jest bardzo intensywnie. Ale najczęściej papierosy, i jak uwielbiałam zawsze bób to tak mi śmierdzi 😅Polaya, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
ehh te pety.. ale nie powiem, smród kupy tez nieraz czułam tam gdzie nikt będący obok nie czuł ale nie było to tak intensywne jak dziś z tymi fajkami. w życiu mnie tak nie odrzuciło 🤮
Polaya, Wioleta91 lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety też zapachy są mocno wyczuwane, właśnie w szczególności papierosów..a mamy sąsiada który pali na balkonie obok nas, zawsze mnie to denerwowało ale teraz to już jest masakra :x czasami już mi się wydaje że sobie wkręcam ten smród, mój mąż z kolei praktycznie od zawsze nie czuje zapachów wcale albo bardzo słabo więc żeśmy się dobrali cudownie 😂🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Jestem po ciąży biochemicznej. Lekarz powiedział, że do 5 dni po odstawieniu wszystkich leków(progesteron, luteina) powinnam dostać krwawienia.
Wczoraj było większe plamienie, ale bez krwi a dzisiaj nic się nie dzieje. Teraz się zastanawiam czy to plamienie liczyć jako 1 dc? -
Cześć Dziewczyny:)
My od 2 dni w Wiśle:) I tak czytam o tej Waszej nadwrażliwości na zapachy i powiem Wam, że nie sądziłam, że aż tak bardzo i ja mam wyczulony węch, ale normalnie nie umiem jeść tutaj na stołówce i musimy jeść na tarasie🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Kolejny aspekt, który tutaj "odkryłam " to to, że mentalnie jeszcze nie czuję, że mam brzuch (mimo, że już go widać) ale na basenie plywajac czuję się zupełnie inaczej w sensie, że czuję, że coś- ktoś tam jest😁 dziwna sprawa.
A co do poduszki ciążowej mam z pierwszej ciąży w kształcie litery C i jest super. Czasami nawet do karmienia używałam i z jednej strony pod plecy z drugiej dla dziecka. Zajmuje trochę miejsca ale nie wyobrażam sobie nie mieć.
Bardzo się cieszę, że Wasze wczorajsze badania wyszły dobrze. Trzymam kciuki za kolejne❤️❤️
A teraz wracam do dziecka, które ciągle wola, że chce do dzieci:) oby tylko pogoda się troszkę polepszyla:)
Miłego dnia!Wioleta91 lubi tę wiadomość
34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Ja również jestem wyczulona na zapachy, całe szczęście kontaktu z dymem papierosowym nie mam za często, mam ogród z dala od sąsiadów, ale domowe zapachy czasem mnie drażnią, jak np mokra karma dla kota, zapach selera w rosole, czy pietruszki… (zawsze lubiłam ten zapach) 😅
Ja właśnie umówiłam się na połówkowe, mam 20.09. -
To i ja dołączam do grona wyczulony węch. Zawsze czułam dużo ale teraz to mistrzostwo. A wyobraźcie sobie co się ze mną działo jak było po 30 parę stopni a rolnicy gnojówkę wozili. Miotało mną jak tym kotem z tiktoka co słyszy grzebień 😂🙈
-
U mnie z węchem tak było wcześniej, też mi wiele rzeczy przeszkadzało i czułam fajki, ale u mnie to też jeszcze po covidzie. Teraz w sumie już prócz bolących cholernie, naprawdę cholernie, cycków nie zostało z objawów nic 🙈 mdłości przeszły, powoli wraca mi też chęć na kawę i coś słodkiego 🤪 ale to też zależy od dnia 😉 myślę, że książkowo z końcem pierwszego trymestru wszystko wróci do normy. No prócz tych cycków 🙈
Monika, o której wizyta?👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Węch też wyczulony, ale właśnie zwłaszcza na te brzydkie zapachy. Spokojnie wyczuje siedząc ze znajomymi na tarasie że ktoś ma kupę pod butem 😂 inne objawy: tylko ogromny ból pleców, zwłaszcza jak siedzie. Najlepsza pozycja leżąca i półleżąca, na co mój mąż że przecież moge przeleżeć do końca ciąży i mam nie mieć żadnych wyrzutów sumienia że odpoczywam i nic nie robię
-
Heeeeej! witamy się już po wizycie z moim 6,23 cm dzidziusiem 😍
wszystko dobrze, mamy ładnie rozwinięte organy, łożysko, serduszko 160 uderzeń na minutę, żadnych oznak wad które na chwile obecna byłyby widoczne w obrazie USG, doktor stwierdził, ze wszystko wyglada na fajnego zdrowego dzidziusia i uwaga - prawdopodobnie chłopczyk 🙈😄
31 sierpnia prenatalne + pappa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 16:32
Saya, Ladyo, Delfi, Polaya, eM 🌺, Wioleta91, Skatusia🥰, eRKow., Kropkaxyz, Światełko, Mqgdzia76, xMartaa lubią tę wiadomość
-
A to Wiola u mnie też możesz wpisać chłopca, co prawda na razie to tylko jest prawdopodobnie chłopiec, ale ja też tak od początku czułam, więc myślę, że tak już zostanie
-
Przeszczęśliwa jestem, ze wszystko dobrze. Trochę się stresuje bo od dziś odstawiam luteinę no i wiadomo - za tydzień test pappa i usg to rozszerzone. Fajnie, ze mamy u mnie w mieście labolatorium które daje wyniki na pappe już tego samego dnia jeśli pójdzie się z rana 😍
Jak powiedziałam lekarzowi, ze cały czas byłam niemalże pewna, ze będzie dziewczynka to chyba uznał, ze czas mnie pocieszyć i stwierdził, ze na 100% pewności jeszcze nie daje ale ma dość wprawne oko i wydaje mu się ze to raczej chłopczyk - trochę szok ale no mimo wszystko.. dziewczyny, rozpływam się z miłości 🫠♥️Mqgdzia76 lubi tę wiadomość
-
Piękne zdjęcie Monika!
Ja dziś trochę w podróży, cały dzień od 7 do 15 coś załatwiamy także po powrocie rzuciłam się na łóżko, i dopiero się obudziłam.MonikaMonia lubi tę wiadomość