Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za polecenia fotelików. Poczytam o nich więcej. Niestety 8 gwiazdek mamy za daleko, w naszym najbliższym miasteczku to prawie nic nie ma 😂 weekendów też nie mamy wolnych na wyprawy dalsze (dziś 3 część ogrodzenia, a ja znów spędzam dzień w kuchni), a po pracy męża już za późno żeby jeździć do Warszawy.
U nas tez zimno, wieje strasznie! To już jesień, którą lubię ale jak jest taka urocza "złota, polska", a nie zimna, wietrzna i deszczowa.
Oddałam rano mocz na posiew, z ciekawości zobaczę co wyjdzie no i będę miała do lekarza na środę, jak już są jakieś bakterie to żeby wiedzieć co dokładnie.
Czy Wasze maluchy też coraz mocniej dają wam o sobie znać? Feliks szaleje, a najbardziej na meczach w siatkę, jak oglądam i przy stole jak u kogoś jesteśmy. -
Wioleta91 wrote:Dobrze że jesteście dziewczyny 😅 wszystko czytam i sprawdzam wasze propozycje co do wózków, fotelików, całej wyprawki 😅 po połówkowych zacznę wszystko szykować ❤️
Miłego weekendu, u Was też taki piź*zi ? 😅
W sumie też mogę polecić mój wózek, znałam wiele opinii, testowałam w sklepach i naprawdę dla nas jest to wózek idealny - Cybex Balios S Lux 2023 (system zapinania pasów to największa wygoda, rzadko spotykana aktualnie w wózkach, bardzo wygodne składanie, jest dość zgrabny i nie waży bardzo dużo jak na wózek 2w1), co najlepsze mój pies jak wskoczył do siedziska tak nie miał zamiaru wychodzić, w koszyku też siedział, a później zasnął -
eRKow. wrote:Czy Wasze maluchy też coraz mocniej dają wam o sobie znać? Feliks szaleje, a najbardziej na meczach w siatkę, jak oglądam i przy stole jak u kogoś jesteśmy.
U mnie się wierci codziennie, zazwyczaj rano i wieczorem, gdy leżę sobie w łóżku również w ciągu dnia, gdy sobie siedzę, ale regularność głównie dostrzegam podczas leżenia, uspakaja mnie to -
eRKow. wrote:Dzięki dziewczyny za polecenia fotelików. Poczytam o nich więcej. Niestety 8 gwiazdek mamy za daleko, w naszym najbliższym miasteczku to prawie nic nie ma 😂 weekendów też nie mamy wolnych na wyprawy dalsze (dziś 3 część ogrodzenia, a ja znów spędzam dzień w kuchni), a po pracy męża już za późno żeby jeździć do Warszawy.
U nas tez zimno, wieje strasznie! To już jesień, którą lubię ale jak jest taka urocza "złota, polska", a nie zimna, wietrzna i deszczowa.
Oddałam rano mocz na posiew, z ciekawości zobaczę co wyjdzie no i będę miała do lekarza na środę, jak już są jakieś bakterie to żeby wiedzieć co dokładnie.
Czy Wasze maluchy też coraz mocniej dają wam o sobie znać? Feliks szaleje, a najbardziej na meczach w siatkę, jak oglądam i przy stole jak u kogoś jesteśmy.
Mają grupę na Facebooku, ja tam korzystałam z pomocy w doborze odpowiedniego 🙂
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
U nas największą aktywność wieczorem. W ciągu dnia nie mam czasu, żeby się za bardzo na tym skupić, także nie wiem, czy są jakieś konkretne godziny jego aktywności, ale szaleć też szaleje 🙂
Jeśli chodzi o wózek, ja mogę też polecić nasz - Bebetto Luca.
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
08.08.2023 - rosnę 👶
27.09.2023 - Synek 💙
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Cześć dziewczyny!
Miłego weekendu dla Was wszystkich🥰
U nas tez pizdziawa, mało głowy nie urwie. Ciesze się, ze chodzę już z małym obciążeniem, przynajmniej mnie jie porwie 🤣🤣
Jesli chodzi o te szaleństwa to jeszcze troszke delikatne ale coraz bardziej wyczuwalne. Głównie wieczorami, jak się położę 😊
-
A ja dziś rano pierwszy raz poczułam pod ręką jak się rusza. Zazwyczaj nie udało mi się ręki przyłożyć, by coś poczuć, tylko czułam obroty a dzisiaj eureka, pod ręką ją poczułam 😍 mężowi też się udało. Goniła mnie bym wstawała na śniadanie chyba 😂
Polaya, dobrze, że macie drugie auto i nie zostajecie bez 😬 -
Saya wrote:A ja dziś rano pierwszy raz poczułam pod ręką jak się rusza. Zazwyczaj nie udało mi się ręki przyłożyć, by coś poczuć, tylko czułam obroty a dzisiaj eureka, pod ręką ją poczułam 😍 mężowi też się udało. Goniła mnie bym wstawała na śniadanie chyba 😂
Polaya, dobrze, że macie drugie auto i nie zostajecie bez 😬 -
Dziewczynki suplementujecie może magnez ? Jeśli tak, to jaki i w jakiej ilości ? Bo przestałam brać na początku ciąży w czasie mdłości i wymiotów, a teraz już chciałabym znowu powrócić do przyjmowania, tym bardziej że zbliża się jesienna chandra wcześniej brałam Magne b6, a wy co polecacie ?
-
Skatusia ja od kilku dni biorę magne b6 z resztą polecone przez mojego ginekologa. Już jakiś czas budzą mnie skurcze w łydkach więc musiałam zacząć brać.
Skatusia🥰 lubi tę wiadomość
34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Nie biorę magnezu, ale chyba w środę zapytam o to lekarza, bo zaczynają mnie łapać delikatne skurcze.
Dziś jedziemy po wózek! Stwierdziliśmy jednak że zostajemy przy standardowym, a około roku zainwestujemy w przyczepkę rowerową (bo to nasz najczęstszy sposób spędzania wolnego czasu), więc żeby nie wydawać teraz dużo na sportowy wózek i za chwilę na przyczepkę, zostaniemy przy droższym tym, co pozwala nam razem spędzać czas.
Także jedziemy dziś oglądać i mam nadzieję kupić bebetto bresso premium class 😁 ale używany. -
Jeśli chodzi o magnez ja zaś w pierwszej ciąży brałam Aspargin 🙂
ERkow, ale super! Będzie pierwsza Fura synka 😁
Saya, ale miałaś sen! 🙈 Swoją drogą, gdyby miał być prawdziwy, to byłoby ciekawie 😁 przypomniało mi się w związku z tym snem, że kiedyś taki program był bodajże na MTV - ciąża z zaskoczenia 🙈 nie wiem, czy koajrzycie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 08:54
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
08.08.2023 - rosnę 👶
27.09.2023 - Synek 💙
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Saya wrote:Ja od początku biorę magnez i właśnie magne b6. Rano i wieczorem.
Dziewczyny, ale miałam sen - urodziłam w 30 tygodniu bliźniaki, nikt nie zauważył na usg, nie byliśmy przygotowani wyprawkowo jeszcze do tego, nie wszystko było kupione 🙈😂
Mi parę dni temu też śniło mi się, że nadszedł czas porodu. Przyszykowaliśmy wszystko, ubranka, fotelik, a tu nagle przybiega do mnie córeczka - dwa lata (sam poród mi się nie śnił), nie zdziwiło mnie, że jest taka duża, jedynie martwiłam się, że nie jesteśmy przygotowani. Miał być chłopiec, a po drugie, dwuletnia, chodząca i już mówiąca, a ja miałam fotelik na niemowlaka 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2023, 17:06
-
U nas wczorajsza wycieczka na sklepy zakończona sukcesem, zdecydowaliśmy się na wózek venicci tinum upline 2w1 i fotelik na bazie obrotowej od cybex T i-size. Super sprawa z fotelikiem bo umożliwia zmianę pozycji nawet do leżącej a wiec można zabrać dzidziusia w troszkę dłuższa trasę lub jeśli zaśnie w aucie to spokojnie przenieść go na drzemeczke do domu nie budząc 🥰
Saya sen na ostro, nie wyobrażam sobie nawet jakie byłoby zaskoczenie na porodówce 😂
Co do magnezu to chyba tez będę musiała porozmawiać z moim lekarzem o suplementacji. Nie doświadczam typowo rwących skurczów ale budzę się z drewnianymi nogami, dosłownie jakby mi ktoś kołki powsadzał… -
MonikaMonia wrote:U nas wczorajsza wycieczka na sklepy zakończona sukcesem, zdecydowaliśmy się na wózek venicci tinum upline 2w1 i fotelik na bazie obrotowej od cybex T i-size. Super sprawa z fotelikiem bo umożliwia zmianę pozycji nawet do leżącej a wiec można zabrać dzidziusia w troszkę dłuższa trasę lub jeśli zaśnie w aucie to spokojnie przenieść go na drzemeczke do domu nie budząc 🥰
Saya sen na ostro, nie wyobrażam sobie nawet jakie byłoby zaskoczenie na porodówce 😂
Co do magnezu to chyba tez będę musiała porozmawiać z moim lekarzem o suplementacji. Nie doświadczam typowo rwących skurczów ale budzę się z drewnianymi nogami, dosłownie jakby mi ktoś kołki powsadzał…MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Ooo super, dzięki za opinie 🥰 właśnie trafiliśmy na baaardzo pomocnego Pana, sam od niedawna jest tatusiem i upline polecił nam ze względu na uniwersalność - wózek jest kompaktowy i poradzę sobie z jego złożeniem i rozłożeniem sama nawet jedna ręka a w dodatku nadaje się nie tylko na tereny miejskie ze względu na fajna amortyzację. Nasz Pan sprzedawca ma w domu dość dużego bobaska i gondola na spokojnie daje radę wiec to tez wielki plus. Do tego wentylacja panoramiczna wiec będziemy jeździć na brzuszku latem z fajnymi widokami. No zaczarował nas tym wózkiem, co tu będę gadać 😂 Gdybyście dziewczyny były z okolic trojmiasta to polecam sklep bobowozki - super doradcy. Byliśmy tez w kilku innych i jeśli dobrze pamietam to najgorzej nas olali w Mama i Ja
-
Tak, bobowózki są genialne, nie mogę złego słowa o nich powiedzieć, na dodatek jedyny sklep, który właściwie sam z siebie zaproponował rabat, w innych jak zapytałam (nie robię tego, ale jeśli w bobowózkach sami zaproponowali to stwierdziłam, że zapytam) to byli zaskoczeni jak można chcieć niższą cenę, także co tylko się będzie dało to kupimy od nich, niezależnie czy rabat otrzymamy kolejny raz 😂
MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
My też już odebraliśmy wózek i stoi w domu 😁 prezentuje się świetnie pod kątem wizualnym, a dodatkowo dla mnie super amortyzacja - bez problemu będę mogła przemierzać nasze okoliczne leśne ścieżki!
Dziewczyny a co do spania maluchów. Sklaniacie się bardziej ku zakupowi standardowego łóżeczka czy raczej dostawki? My myślimy o dostawcę, ze względów na wygodę w nocy ale też zajmowanie mniej miejsca. Do maks pół roku Feliksa będziemy w tym tymczasowym domu i tu niestety tylko jeden pokoj, nie za duży... ale z drugiej strony nie wiem czy to będzie praktyczne rozwiązanie w ciągu dnia...MonikaMonia, Polaya lubią tę wiadomość
-
My kupiliśmy łóżeczko, I to te większe które można później zmienić na łóżeczko dla malucha nawet do 7 roku życia. Po domu rozważamy Chicco Baby Hug, by tam mogła drzemac w ciągu dnia.
Tak mówicie o tych wózkach, że ja nie mogę się doczekać jak w piątek przyjedzie do mnie mój ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość