Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM, ale fajny, zgrabny brzusio!
    Ja mam wrażenie, że dosłownie z dnia na dzień jest u mnie większy i to tak widocznie większy 😂

39d156670272b.jpghttps://zapodaj.net/plik-bC98dJOHLw

A powiedzcie, czy zdejmuje się obrączki/pierścionki do porodu? Trzeba? Nie trzeba? Zastanawiam się, bo palce coraz bardziej puchną i jak zdejmować to pewnie na dniach...

xMartaa, Polaya, Karina, eM 🌺, Skatusia🥰, Kika95, Wioleta91, Delfi, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    received-812331737572536.jpg
    U mnie brzuszek spory, co najlepsze weszłam dzisiaj na wagę, a tam 2 kg na plusie od wagi sprzed ciąży, ja naprawdę nie wiem jak to się dzieje, bo już jem wszystko dosłownie jak tylko mi pasuje, zero ograniczeń, bobas rośnie, a ja wręcz maleję 🤔

Karina, eM 🌺, Skatusia🥰, eRKow., Kika95, Wioleta91, xMartaa, Delfi, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

• Karina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie kobietki wyglądacie 😊 ja już tak ładnie urosłam. Cofam się do zdjęć kiedy myslalam że już mam duży brzuszek a tu piłka jak ta lala. Co najlepsze nie rośnie po szerokości tylko w przód 😂

IMG-1825.jpg

eM 🌺, Skatusia🥰, eRKow., Kika95, Wioleta91, xMartaa, Polaya, Delfi, Kropkaxyz, Angi90 lubią tę wiadomość

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😍
    Nie mogę uwierzyć jak ten czas leci 😅

My też już po USG trzeciego trymestru.jednak czekamy na wizytę u dr prowadzącej bo spora rozbieżnośc z wagą prawie kilo.

Na pierwszym USG 1243g a na kolejnym dwa dni później już 2308g.

Także coś nie do końca z tymi danymi stres jest z deka.

Na szczęście wizyta już niedługo.

Co do brzuszka to szaleństwo rośnie w ostatnim czasie mega

Też pochwałę się zdjęciem.

Screenshot-20231231-075709.jpg

Ps jakbym już nie miała chwili zajrzeć życzę Wam samych cudowności w nowym roku.
    Spokojnych i szczęśliwych rozwiązań 😘
    Na bank będzie niesamowity dla nas rok 🥰🥰🥰

Delfi, Skatusia🥰, eM 🌺, Kropkaxyz, Karina, MonikaMonia, Polaya, xMartaa, Saya, Kika95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piękne i wyjątkowe! 😍🤰

Dziewczynki, wpadam, póki jeszcze mam chwilę z życzeniami. Nadchodzący rok będzie dla każdej z nas wyjątkowy. Część zostanie po raz pierwszy mamą, a dla części będzie to nowa rzeczywistość w postaci kolejnego szkraba na horyzoncie. Życzę Wam, Nam, żebyśmy zawsze w siebie wierzyły, żebyśmy się doceniały, bo każda z nas jest wyjatkowa. Przeszłysmy różne drogi, żeby być tu gdzie jesteśmy dziś. I nigdy i tym nie zapominajmy. Bądźcie szczęśliwe w tym 2024 ❤️❤️❤️

Mqgdzia76, Saya, MonikaMonia, Polaya, xMartaa, Skatusia🥰, Delfi, Pingwinek, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja też pomyślałam, ze wpadnę z życzeniami poki jeszcze bedziecie miały czas by przeczytać je w tym roku!

Chciałabym Nam wszystkim życzyć wytrwałości i pewności siebie, żebyśmy się nie bały niczego co nas czeka bo przecież tak bardzo o to walczyłyśmy. Podejdźmy optymistycznie do porodu, opieki, ogólnego macierzyństwa - czeka nas najpiękniejsza życiowa przygoda 🥰 Bądźmy wszystkie razem
    z naszymi rodzinami zdrowe i cieszmy się w pełni tą nową rzeczywistością, która nas czeka. Życzę nam abyśmy jednak mimo wszystko nie zapomniały nigdy o samych sobie i nadal mogły realizować własne plany mając wsparcie i pomoc w najbliższych. Jesteście super babki i nigdy o tym nie zapominajcie.
    Wszystkiego co najlepsze i niech się dzieje w tym nowym roku wszystko tak, jak sobie wymarzyłyśmy ♥️

Polaya, xMartaa, Saya, Skatusia🥰, Delfi, eM 🌺, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! 😍
    Również wpadam do Was z noworocznymi życzeniami...🎆
    W tym Nowym 2024 roku życzę Wam przede wszystkim dużo zdrowia, dużo miłości... Ten rok w którym powitamy nasze maluchy będzie najwspanialszym rokiem... bezpiecznych i lekkich porodów, niech nasze maluszki rosną zdrowo i szczęśliwie na pociechę rodzicom ♥️ Wszystkiego dobrego i Szczęśliwego Nowego Roku 😍♥️🎆🍾

Delfi, Polaya, eM 🌺, MonikaMonia, xMartaa, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się w tym ostatnim dniu tego starego roku 😊 wszystkie wyglądacie przepięknie, a brzuszki są cudowne 🥰

IMG-20231231-140952.jpg

Kochane i ja się dołączam do życzeń na ten Nowy Rok 2024, życzę Wam przede wszystkim dużo zdrówka, miłości a już niedługo i tej bezgranicznej wobec naszych dzieci 💙💗
    Ten rok będzie dla nas wyjątkowy 🥰

Polaya, eM 🌺, MonikaMonia, Skatusia🥰, xMartaa, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się gorzej niż na największym kacu jakiego miałam w życiu (w sumie to nie mam doświadczenia, prawdziwego kaca miałam dwa razy 😂), do tego ogromny katar, ból gardła.. Ciekawe co się z tego rozwinie 🤧 Zdrówka życzę 🥰

• Saya Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku! Tyle pięknych brzuchow, że dorzucam swój.

IMG-20231231-234632.jpg

Polaya, zdrowiej! Ja już powróciłam do normalnej temperatury, ale chrypę mam i brzmię jakbym nie miała siły gadać i od czasu do czasu przytyka mi się nos. No i odchrzakuje co tam spływa. 🙄

eM 🌺, Polaya, xMartaa, Kropkaxyz, Skatusia🥰, Kika95 lubią tę wiadomość

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, przybijam piątkę, bo ja też obudziłam się z potwornym bólem gardła 😒 mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie ✊ i dużo zdrówka dla Ciebie!

Polaya lubi tę wiadomość

age.png

08.2020 - synek 👶
    05.2022 - ⏸️
    07.2022 - 8 tc. 💔👼
    11.2022 - ponowne starania 🙏
    20.06.2023 - ⏸️🥺
    13.07.2023 - jest ❤️
    19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
    08.08.2023 - rosnę 👶
    13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
    16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
    23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
    27.09.2023 - Synek 💙
    25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
    29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
    03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
    01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
    07.02.2024 - ❤️
    21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
    27.02.2024 - Bruno 👶🐻
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się witam z nawrotem choroby, już było lepiej, mniej kaszlałam i smarkałam i znowu dziś jakby mi ktoś gardło żyletka pociął 😭
    kurujcie się dziewczyny żeby nic poważnego się z tego nie rozwinęło, ja zaczęłam nowy rok inhalacją i syropkiem 🫣

Polaya lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oejj, zdrowiejcie dziewczyny, bo to już końcówka i wypadałoby być w pełni sił na poród! U mnie choroba minęła szybko (wlasciwie to 4 dni chorowania, z czego jedna noc z gorączką).
    Jeszcze raz zapytam, bo może umknęło przy tych zdjęciach brzuszków: czy zdejmuje się obrączki/pierścionki do porodu? Trzeba?

Delfi lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • nat.ka Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, wstyd mi się przyznać do tego co się u mnie dzieje, dlatego założyłam specjalnie nowe konto i chciałabym się podzielić z Wami linkiem, który opisuje w jakiej sytuacji się znajduję. Głupio mi się przyznać, że ja to ja i że pisałyśmy tu od miesięcy ze sobą na forum nie raz i udawałam taką szczęśliwą, bezproblemową i w ogóle... Oczywiście żadna z was nie musi nic wpłacać, bo wiem, że same macie swoje problemy i wydajecie pieniądze na procedury, ciąże, dzieci, gdzie ja swoje po prostu przepieprzyłam brzydko mówiąc. Zebrałam się po prostu do tego wszystkiego, jako że nowy rok to stwierdziłam, że pora szukać pomocy, bo lepiej już nie będzie, a może być tylko gorzej...

pomagam.pl/yhfc9n

• Delfi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Oejj, zdrowiejcie dziewczyny, bo to już końcówka i wypadałoby być w pełni sił na poród! U mnie choroba minęła szybko (wlasciwie to 4 dni chorowania, z czego jedna noc z gorączką).
    Jeszcze raz zapytam, bo może umknęło przy tych zdjęciach brzuszków: czy zdejmuje się obrączki/pierścionki do porodu? Trzeba?

Ja już obrączkę zdjęłam, ponieważ trochę mnie już cisnęła, noszę na razie pierścionek zaręczynowy, jest trochę większy ;) z tego co wiem, trzeba mieć zdjęte obrączki i pierścionki

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:

Ja obrączkę też już dawno zdjęłam. Ledwo ja zakładam, więc boję się że mogłabym jej kiedyś nie ściągnąć.😂 Zresztą na codzien w domu nie noszę obrączki, oduczylam się przy pierwszym dziecku bojąc się że gdzieś zadrqpie dziecko. Idąc do szpitala zdjęłam nawet kolczyki. Przed moim nagłym CC położna sprawdzała czy mam coś w uszach.

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • Saya Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już ściągnęłam, zresztą ubieram ją tylko jak wychodzę z domu. Z mężem w domu nie nosimy, taką decyzję podjęliśmy 🙂

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, chyba pomyślę o zdjęciu obrączki w takiej sytuacji, u mnie narazie zero puchnięcia, zdejmuję obrączkę normalnie, nie pomyślałam w sumie, że z dnia na dzień mogę spuchnąć, jednak jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia bez obrączki, po prostu będzie mi czegoś brakowało na palcu, choć wiem że szybko się przyzwyczaję, ale aż chyba poszukam czegoś zastępczego, co można powiedzmy regulować w razie czegoś, lubię być "obwieszona" i mieć dużo na rękach 😂
    Zmieniając temat, zastanawiam się jakie wy macie podejście do bycia rozpoznaną tutaj? Ja osobiście zakrywam tutaj tylko twarz, głównie ze względu na to, że zazwyczaj te zdjęcia są średnio korzystne, natomiast olewam znaki szczególne, po prostu jak ktoś będzie wiedział kim jestem to średnio zrobi mi to różnicę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 23:39

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też muszę zdjąć już obrączkę, bo powoli palce puchną. Choć nie wyobrażam sobie jej nie nosić, pewnie dziwne uczucie 😅
    Polaya ja też zakrywam twarz, głównie dlatego że jakieś podwójne brody się robią na zdjęciach 😅 a ogólnie to nie czuje się jakoś źle z tym że ktos będzie wiedział kim jestem. Udzielam się też na kilku grupach na FB, i np. Jakoś na początku ciąży, na grupie dot. Doc. Paśnika jak coś skomentowałam to jedna dziewczyna do mnie messenegrrem napisała "czy Ty to eRkow?", podpisałyśmy chwilę na temat postu, ale do tej pory odwiedzamy i komentujemy sobie wykresy tutaj :-) nie ma się czego wstydzić będąc na forum.

Polaya lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, ja chodzę w pierścionku zaręczynowym, bo jest większy od obrączki, choć już wczoraj po drzemce miałam myśli, by zdjąć, palce miałam opuchnięte. Po jakiejś godzinie zeszło. W moim przypadku puchnie mi etapowo, mam nadzieję, że wyłapię moment, kiedy go zdjąć :)

Co do rozpoznania, może nie ze względu na zdjęcia, ale ze względu na historie się zastanawiałam, czy ktoś mnie rozpozna 😅 zdarza się, że coś opowiadam tu, oraz bliskim osobom, które również są na etapie ciąży/bądź niedawno urodziły, więc teoretycznie mogłyby mnie po tym rozpoznać, gdyby były na tym forum. Ale z drugiej strony, co w tym wstydliwego, skoro ktoś jest na tym forum, również potrzebuje się wygadać, potrzebuje kontaktu z ludźmi na podobnym etapie itd. Do tej pory nikogo tu nie rozpoznałam, kogo znałabym osobiście, ale na grupach fb może ze 3-4 osoby „rozpoznałam” i połączyłam z nickiem na ovu (całe forum, nie tylko nasz wątek). Nie zmieniło to nic, jedynie trochę uświadamia, że każdy ma jakąś historię, której nie widać na pierwszy rzut oka :)

age.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ