Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, masz już wyznaczony termin cc, czy jeszcze nie została podjęta ostateczna decyzja? :)

eRKow, ale przez ten tydzień się podziało. Czekamy na wieści, jaką decyzję podjęli lekarze. Najważniejsze, że jesteście już pod opieką lekarzy, a Feliks też już jest gotowy przywitać się z rodzicami, więc jakąkolwiek decyzję podejmą, będzie dobrze :)

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Marysia, masz już wyznaczony termin cc, czy jeszcze nie została podjęta ostateczna decyzja? :)

eRKow, ale przez ten tydzień się podziało. Czekamy na wieści, jaką decyzję podjęli lekarze. Najważniejsze, że jesteście już pod opieką lekarzy, a Feliks też już jest gotowy przywitać się z rodzicami, więc jakąkolwiek decyzję podejmą, będzie dobrze :)

23.02 wyjmujemy, jeśli się wcześniej samo nie zacznie :)

Delfi, Karina, Polaya lubią tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM jestem myślami z Tobą, mam nadzieję że po konsultacji okaże się że to nic strasznego, bo te opisy rezonansów itd ( wiem z autopsji)na pierwszy rzut oka przerażają. Trzymam kciuki ✊

eRKow ale zwrot akcji 🙈 dobrze że będziecie w szpitalu pod opieką, dawaj znać co lekarze postanowią

Marysiaa no to masz przybliżoną datę poznania synka 💙 super 😊

Wiola, te sny w ciąży to nieporozumienie 😂 mam nadzieję że po porodzie przejdzie 😆 mi nieraz takie głupoty się śnią, albo jakieś horrory że w nocy się boje iść do toalety 😅

Wioleta91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:

U mnie kobietki zaczęły się dziwne sny. A mianowicie, wczorajszej nocy - leciałam wszędzie na jednorożcu a dziś to urodziłam w mc'donalds zajadając frytki 😅

Wiola, przeczytałam Twoje sny mojemu mężowi, bo akurat był w pobliżu, i on bardzo zaczął nalegać, by Ci powiedzieć, że jednorożce nie latają tylko pegazy 😂 wariat i śmieszek z niego, haha, można się pośmiać 😂

Dziewczyny, czytając Was i historie o wielowodziu i dużych maluchach zaczynam się stresować jutrem.. Dobrze, że mam wizytę z samego rana. 😬 Mała już na ostatniej wizycie była większa, wód też miałam trochę więcej chyba już wtedy niż powinnam, ale minimalnie, brzuch mi się świeci i jest napięty... Może też mam te wielowodzie i mnie wyślą na szpital 😬

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuszek napięty i błyszczący a wizyta dopiero za tydzień 🫣
    kurde czuję presję haha
    no i wydaje mi się że też skończę na cc bo czuję że Emil nie postanowił się obrócić, nadal czuję jego główkę u góry, to raczej nie tyłeczek bo w takim przypadku nogi chyba trzymałby mi w gardle 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 17:40

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inmedium-pl-jednorozec-seo-wszystko-co-musisz-o-nim-wiedziec-w-2023-unicorn.jpg

Saya pokaż mężowi, to był dokładnie taki xD
    Tyle że latający xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 18:52

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z nowinkami. Zostałam przyjęta na oddział. Jutro zaczynamy wywoływać poród. Najpierw mam mieć założony balonik na 24h, a potem albo oksytocyna,.albo przebicie worka owodniowego. W teorii w piątek Feliks powinien być z nami :-) cieszę się i boje jednocześnie. Nie tak sobie to wyobrażałam.
    Co do brzucha, też jest piękny świecący (myślałam że to od oliwki) i przy przekładaniu się z boku na bok muszę się wspierać trzymaniem oparcia łóżka, bo tak ciężko, jakbym przerzucała worek ziemniaków 😂 ale to pierwsza tak zaawansowana ciąża u mnie i myślałam że tak ma być...
    Lekarz w szpitalu jak mnie badał to już w opisie zawarł że ten wskaźnik wód płodowych wynosi 47 (rano annusg było 31.1, a normą jest do 25).
    Plus taki że jestem w tym szpitalu w którym chciałam rodzić a bałam się że nie zdążymy dojechać. Ale stres jest, wyobrażałam sobie ze to będzie z nienacka, zaskoczy nas, a ja muszę czekać i będę wiedziała czy jakieś postępy są czy próby indukcji działają...
    Ale mamy ładna pamiątkę z dziś:
    cae4a3ac03f57.jpghttps://zapodaj.net/plik-YBUbeQw77s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 19:40

Skatusia🥰, xMartaa, Polaya, MonikaMonia, Wioleta91, Karina, Delfi, Kika95 lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow ja też myślałam że to normalny ciazowy brzuch - do teraz:) wcześniej myślałam że to normalne. Ważne że jesteście pod obserwacją. Trzymamy mocno kciuki za Feliksa❤️❤️❤️

A ja dzisiaj cały dzień walczę z gorączka u córki. Ciągle w ruchu w takich pozycjach że mam wrażenie że zaraz mi przez pachwiny wyjdą ręce małego olbrzyma🤦🏼‍♀️ oby ta noc była dla nas wszystkich lepsza.

eM jestem z Wami myślami🫂

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow to faktycznie przychodzisz z nowinkami 😀 trzymam kciuki zarówno za Feliksa jak i za Ciebie ✊✊ ale emocje się szykują na najbliższe dni 💙

preg.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow to dobre wiadomości 😊 w szpitalu jesteś pod dobrą opieką i na bieżąco będziesz wiedziała o wszystkich postępach 😊 Trzymamy kciuki ✊ i czekamy na wszelkie wiadomości 😍 Powodzenia 🥰

eM jestem wsparciem i myślami z Wami 😊 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊🙂

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka końcówka tygodnia się zapowiada, Feliks rozpocznie nam pięknie luty :)

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju, super, czekamy na Feliksa 😍
    Ja nie mogę się doczekać 7 lutego, wtedy dowiem się czy wgl mogę liczyć na SN, ja chciałabym ale zakładając dziecko ważące nie więcej niż 3500 gram 😂 Też poznam dokładną datę stawienia się na indukcję jeśli nic samo się nie zadzieje

• xMartaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow wszystkiego dobrego ! 😊 Trzymam kciuki ✊️

👩🧔‍♂️ 26l
    👦2016r 💙

🏥2022 operacja guzków endometriozy w bliźnie po cc
    👶05.2023- początek starań o drugie dziecko
    02.07‐ dwie kreski na teście ⏸️
    01.08- jest ❤️

6925
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow co za nowiny! mama niewiele się pomyliła 😁🤭
    trzymam kciuki za Was, oby poszło sprawnie i bez zbędnych problemów♥️ dobrze, że pojechaliście odrazu do wybranego szpitala
    ja też myślałam, że błyszczący brzuszek to norma no i też ciężko mi się samej obrócić czy podnieść bo przewala mi się wszystko jak worek 🫣🤣

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM jesteśmy z Tobą ❤️

eRKow to się zapowiada tydzień 😀 mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i zostawi same dobre wspomnienia 🙏🏻😘

Ja jutro do ginekologa i na wymaz GBS. Ciekawa jestem jak tam u Dominika. Cały czas chłopak siedzi w tym samym miejscu bo kopniaki czuję pod cyckami. Nie ma ze mną łatwo bo matka całą ciążę jak wariatka walczy z remontami i co chwilę coś podnosi lub przesuwa 😅

Zaczęłam się zastanawiać co to znaczy świecący brzuch i w głowie obraz Świetlika nocą tylko zamiast dupki to świecący brzuszek 😂 ale ogólnie nie mam tego problemu z przekręcaniem się i brzuch mi też nie świeci…hmm jutro będzie wiadomo jak to się rysuje u mnie

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje u nas na wątku, eRKow, już niedługo będziesz tulić synka Feliksa❤️

Moje wyniki z krwii już przyszły, brakują tylko jednego na hiv, które też miało dziś być... Mam nadzieję, że nie zgubili czy zapomnieli wgrać 🤔 już się nakręcać zaczęłam, że jak nie ma to napewno dlatego, że wyszedł pozytywny czy coś, choć to niemożliwe by był pozytywny 😬

Wiola, mąż się zaśmiał ale już nie widział co powiedzieć, tym bardziej po polsku, bo ma ograniczone słownictwo 😂

Wioleta91 lubi tę wiadomość

age.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..eRkow. musisz mi wybaczyć, ale Cię wyprzedziłam 🙈
    Ok 17:00 miałam wizytę u mojej pani doktor, która przypadkowo podczas badania przebiła mi pęcherz płodowy 😂 wgl nie bolało, poczułam jakbym się zsikala na jej palce xD
    W ten oto sposób o 1:18 urodziła się Emilia ♥️ ma 3460g i 52cm. Niestety zabrali ją na neonatolgie w czasie kiedy ja byłam zszywana (pęknięcie i nacięcie :/ ) bo jej oddech był za szybki. Nie przynieśli mi jej jeszcze, po 4 miała mieć robione badanie i ok 5 mieli mi ją przynieść ale póki co cisza a ja nie mogę spać bo czekam z niecierpliwością. Dużym plusem jest to że mąż ją kangurował przez jakieś pół godziny ponad.:) więcej pewnie będę mogła napisać jak trochę odsapnę :)

Polaya, eRKow., Skatusia🥰, Saya, Delfi, Pingwinek, bialy_wilczek, xMartaa, Karina, eM 🌺, Kropkaxyz, MonikaMonia, Wioleta91, Kika95, Marysiaa, Angi90 , agentka93, Niaha lubią tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Polaya Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatek100 wrote:
    Hmm..eRkow. musisz mi wybaczyć, ale Cię wyprzedziłam 🙈
    Ok 17:00 miałam wizytę u mojej pani doktor, która przypadkowo podczas badania przebiła mi pęcherz płodowy 😂 wgl nie bolało, poczułam jakbym się zsikala na jej palce xD
    W ten oto sposób o 1:18 urodziła się Emilia ♥️ ma 3460g i 52cm. Niestety zabrali ją na neonatolgie w czasie kiedy ja byłam zszywana (pęknięcie i nacięcie :/ ) bo jej oddech był za szybki. Nie przynieśli mi jej jeszcze, po 4 miała mieć robione badanie i ok 5 mieli mi ją przynieść ale póki co cisza a ja nie mogę spać bo czekam z niecierpliwością. Dużym plusem jest to że mąż ją kangurował przez jakieś pół godziny ponad.:) więcej pewnie będę mogła napisać jak trochę odsapnę :)
    Gratulacje, pięknie zaczynamy luty 😍 Mamy pierwszego dzieciaczka na wątku, teraz to już na pewno nie zasnę 😂
    Dużo zdrowia dla was ❤️

kwiatek100 lubi tę wiadomość

• Polaya Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża donoszona będzie jutro, ale dzisiaj mimo że ciemno jeszcze, a okna były myte tydzień temu (poprzednia właścicielka umyła wszystkie bo nie chciała zebym ja w ciąży to robiła 😁), to wydają się nagle takie brudne, drzwi w mieszkaniu też na pewno zakurzone, ściany w łazienkach aż błagają o porządne szorowanie 😂 Koniec tej ciąży, ja też chcę, nie będziemy indukować, ja sama wyindukuję, dostałam takiego przypływu energii że jak wstanę zaraz i zacznę sprzątać to mąż mnie chyba zabije, więc czekam aż do pracy pojedzie 😅😅

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek, tu nie ma co wybaczać, tylko gratulować!
    Ale jak to przebiła pęcherz przypadkiem? :-) a jak poród? Ciężko było? Jak się teraz czujesz?
    Mam nadzieję że już Emilka jest z Tobą i się karmicie i tulicie :-) wszystkiego dobrego!

Ja od 4 nie śpię... a zasnęłam po 23. Zresztą jeszcze o północy była położna sprawdzać tętno, o 5 rano też była mierzyć obwód brzucha i sprawdzać tętno... także nie wiem jak i kiedy człowiek ma się wyspać i wypocząć przed porodem 😂

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ