Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia, masz już wyznaczony termin cc, czy jeszcze nie została podjęta ostateczna decyzja?
eRKow, ale przez ten tydzień się podziało. Czekamy na wieści, jaką decyzję podjęli lekarze. Najważniejsze, że jesteście już pod opieką lekarzy, a Feliks też już jest gotowy przywitać się z rodzicami, więc jakąkolwiek decyzję podejmą, będzie dobrze -
Delfi wrote:Marysia, masz już wyznaczony termin cc, czy jeszcze nie została podjęta ostateczna decyzja?
eRKow, ale przez ten tydzień się podziało. Czekamy na wieści, jaką decyzję podjęli lekarze. Najważniejsze, że jesteście już pod opieką lekarzy, a Feliks też już jest gotowy przywitać się z rodzicami, więc jakąkolwiek decyzję podejmą, będzie dobrze
23.02 wyjmujemy, jeśli się wcześniej samo nie zacznieDelfi, Karina, Polaya lubią tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
eM jestem myślami z Tobą, mam nadzieję że po konsultacji okaże się że to nic strasznego, bo te opisy rezonansów itd ( wiem z autopsji)na pierwszy rzut oka przerażają. Trzymam kciuki ✊
eRKow ale zwrot akcji 🙈 dobrze że będziecie w szpitalu pod opieką, dawaj znać co lekarze postanowią
Marysiaa no to masz przybliżoną datę poznania synka 💙 super 😊
Wiola, te sny w ciąży to nieporozumienie 😂 mam nadzieję że po porodzie przejdzie 😆 mi nieraz takie głupoty się śnią, albo jakieś horrory że w nocy się boje iść do toalety 😅
Wioleta91 lubi tę wiadomość
-
Wioleta91 wrote:
U mnie kobietki zaczęły się dziwne sny. A mianowicie, wczorajszej nocy - leciałam wszędzie na jednorożcu a dziś to urodziłam w mc'donalds zajadając frytki 😅
Wiola, przeczytałam Twoje sny mojemu mężowi, bo akurat był w pobliżu, i on bardzo zaczął nalegać, by Ci powiedzieć, że jednorożce nie latają tylko pegazy 😂 wariat i śmieszek z niego, haha, można się pośmiać 😂
Dziewczyny, czytając Was i historie o wielowodziu i dużych maluchach zaczynam się stresować jutrem.. Dobrze, że mam wizytę z samego rana. 😬 Mała już na ostatniej wizycie była większa, wód też miałam trochę więcej chyba już wtedy niż powinnam, ale minimalnie, brzuch mi się świeci i jest napięty... Może też mam te wielowodzie i mnie wyślą na szpital 😬 -
U mnie też brzuszek napięty i błyszczący a wizyta dopiero za tydzień 🫣
kurde czuję presję haha
no i wydaje mi się że też skończę na cc bo czuję że Emil nie postanowił się obrócić, nadal czuję jego główkę u góry, to raczej nie tyłeczek bo w takim przypadku nogi chyba trzymałby mi w gardle 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 17:40
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 18:52
-
Wracam z nowinkami. Zostałam przyjęta na oddział. Jutro zaczynamy wywoływać poród. Najpierw mam mieć założony balonik na 24h, a potem albo oksytocyna,.albo przebicie worka owodniowego. W teorii w piątek Feliks powinien być z nami cieszę się i boje jednocześnie. Nie tak sobie to wyobrażałam.
Co do brzucha, też jest piękny świecący (myślałam że to od oliwki) i przy przekładaniu się z boku na bok muszę się wspierać trzymaniem oparcia łóżka, bo tak ciężko, jakbym przerzucała worek ziemniaków 😂 ale to pierwsza tak zaawansowana ciąża u mnie i myślałam że tak ma być...
Lekarz w szpitalu jak mnie badał to już w opisie zawarł że ten wskaźnik wód płodowych wynosi 47 (rano annusg było 31.1, a normą jest do 25).
Plus taki że jestem w tym szpitalu w którym chciałam rodzić a bałam się że nie zdążymy dojechać. Ale stres jest, wyobrażałam sobie ze to będzie z nienacka, zaskoczy nas, a ja muszę czekać i będę wiedziała czy jakieś postępy są czy próby indukcji działają...
Ale mamy ładna pamiątkę z dziś:
https://zapodaj.net/plik-YBUbeQw77sWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 19:40
Skatusia🥰, xMartaa, Polaya, MonikaMonia, Wioleta91, Karina, Delfi, Kika95 lubią tę wiadomość
-
eRKow ja też myślałam że to normalny ciazowy brzuch - do teraz:) wcześniej myślałam że to normalne. Ważne że jesteście pod obserwacją. Trzymamy mocno kciuki za Feliksa❤️❤️❤️
A ja dzisiaj cały dzień walczę z gorączka u córki. Ciągle w ruchu w takich pozycjach że mam wrażenie że zaraz mi przez pachwiny wyjdą ręce małego olbrzyma🤦🏼♀️ oby ta noc była dla nas wszystkich lepsza.
eM jestem z Wami myślami🫂34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
eRKow to dobre wiadomości 😊 w szpitalu jesteś pod dobrą opieką i na bieżąco będziesz wiedziała o wszystkich postępach 😊 Trzymamy kciuki ✊ i czekamy na wszelkie wiadomości 😍 Powodzenia 🥰
eM jestem wsparciem i myślami z Wami 😊 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊🙂 -
O jeju, super, czekamy na Feliksa 😍
Ja nie mogę się doczekać 7 lutego, wtedy dowiem się czy wgl mogę liczyć na SN, ja chciałabym ale zakładając dziecko ważące nie więcej niż 3500 gram 😂 Też poznam dokładną datę stawienia się na indukcję jeśli nic samo się nie zadzieje -
eRKow co za nowiny! mama niewiele się pomyliła 😁🤭
trzymam kciuki za Was, oby poszło sprawnie i bez zbędnych problemów♥️ dobrze, że pojechaliście odrazu do wybranego szpitala
ja też myślałam, że błyszczący brzuszek to norma no i też ciężko mi się samej obrócić czy podnieść bo przewala mi się wszystko jak worek 🫣🤣
-
eM jesteśmy z Tobą ❤️
eRKow to się zapowiada tydzień 😀 mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i zostawi same dobre wspomnienia 🙏🏻😘
Ja jutro do ginekologa i na wymaz GBS. Ciekawa jestem jak tam u Dominika. Cały czas chłopak siedzi w tym samym miejscu bo kopniaki czuję pod cyckami. Nie ma ze mną łatwo bo matka całą ciążę jak wariatka walczy z remontami i co chwilę coś podnosi lub przesuwa 😅
Zaczęłam się zastanawiać co to znaczy świecący brzuch i w głowie obraz Świetlika nocą tylko zamiast dupki to świecący brzuszek 😂 ale ogólnie nie mam tego problemu z przekręcaniem się i brzuch mi też nie świeci…hmm jutro będzie wiadomo jak to się rysuje u mnie -
Ale emocje u nas na wątku, eRKow, już niedługo będziesz tulić synka Feliksa❤️
Moje wyniki z krwii już przyszły, brakują tylko jednego na hiv, które też miało dziś być... Mam nadzieję, że nie zgubili czy zapomnieli wgrać 🤔 już się nakręcać zaczęłam, że jak nie ma to napewno dlatego, że wyszedł pozytywny czy coś, choć to niemożliwe by był pozytywny 😬
Wiola, mąż się zaśmiał ale już nie widział co powiedzieć, tym bardziej po polsku, bo ma ograniczone słownictwo 😂Wioleta91 lubi tę wiadomość
-
Hmm..eRkow. musisz mi wybaczyć, ale Cię wyprzedziłam 🙈
Ok 17:00 miałam wizytę u mojej pani doktor, która przypadkowo podczas badania przebiła mi pęcherz płodowy 😂 wgl nie bolało, poczułam jakbym się zsikala na jej palce xD
W ten oto sposób o 1:18 urodziła się Emilia ♥️ ma 3460g i 52cm. Niestety zabrali ją na neonatolgie w czasie kiedy ja byłam zszywana (pęknięcie i nacięcie ) bo jej oddech był za szybki. Nie przynieśli mi jej jeszcze, po 4 miała mieć robione badanie i ok 5 mieli mi ją przynieść ale póki co cisza a ja nie mogę spać bo czekam z niecierpliwością. Dużym plusem jest to że mąż ją kangurował przez jakieś pół godziny ponad. więcej pewnie będę mogła napisać jak trochę odsapnęPolaya, eRKow., Skatusia🥰, Saya, Delfi, Pingwinek, bialy_wilczek, xMartaa, Karina, eM 🌺, Kropkaxyz, MonikaMonia, Wioleta91, Kika95, Marysiaa, Angi90 , agentka93, Niaha lubią tę wiadomość
🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
kwiatek100 wrote:Hmm..eRkow. musisz mi wybaczyć, ale Cię wyprzedziłam 🙈
Ok 17:00 miałam wizytę u mojej pani doktor, która przypadkowo podczas badania przebiła mi pęcherz płodowy 😂 wgl nie bolało, poczułam jakbym się zsikala na jej palce xD
W ten oto sposób o 1:18 urodziła się Emilia ♥️ ma 3460g i 52cm. Niestety zabrali ją na neonatolgie w czasie kiedy ja byłam zszywana (pęknięcie i nacięcie ) bo jej oddech był za szybki. Nie przynieśli mi jej jeszcze, po 4 miała mieć robione badanie i ok 5 mieli mi ją przynieść ale póki co cisza a ja nie mogę spać bo czekam z niecierpliwością. Dużym plusem jest to że mąż ją kangurował przez jakieś pół godziny ponad. więcej pewnie będę mogła napisać jak trochę odsapnę
Dużo zdrowia dla was ❤️kwiatek100 lubi tę wiadomość
-
Moja ciąża donoszona będzie jutro, ale dzisiaj mimo że ciemno jeszcze, a okna były myte tydzień temu (poprzednia właścicielka umyła wszystkie bo nie chciała zebym ja w ciąży to robiła 😁), to wydają się nagle takie brudne, drzwi w mieszkaniu też na pewno zakurzone, ściany w łazienkach aż błagają o porządne szorowanie 😂 Koniec tej ciąży, ja też chcę, nie będziemy indukować, ja sama wyindukuję, dostałam takiego przypływu energii że jak wstanę zaraz i zacznę sprzątać to mąż mnie chyba zabije, więc czekam aż do pracy pojedzie 😅😅
-
Kwiatek, tu nie ma co wybaczać, tylko gratulować!
Ale jak to przebiła pęcherz przypadkiem? a jak poród? Ciężko było? Jak się teraz czujesz?
Mam nadzieję że już Emilka jest z Tobą i się karmicie i tulicie wszystkiego dobrego!
Ja od 4 nie śpię... a zasnęłam po 23. Zresztą jeszcze o północy była położna sprawdzać tętno, o 5 rano też była mierzyć obwód brzucha i sprawdzać tętno... także nie wiem jak i kiedy człowiek ma się wyspać i wypocząć przed porodem 😂