Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Miminka wrote:Udało mi się nadrobić 😄 Hmm no może tak "w miare" 😉
Niaha, tule za biel 🫂😘 Niech to będzie już ostatnia, która musisz widzieć ❤️🤞
Bialeek, wracaj do zdrówka 😊 mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 😘
Cukruś, bierz małżona w oboty! 💓🔥 Niech Cie odstresowuje 😁😁
Moon, mam nadzieje, że jak Twoje złote jajo pierdolnie to z przytupem 🤣🙈 👶
Miałam dać sobie na wstrzymanie z forum itd, ale kurde! Myślę, co u Was, jak monity, a może któraś coś wysikała 🙈
Mama wraca do siebie zadziwiająco szybko 🥰 Chciałabym być tak silna kobieta jak ona💪😍
Jednak starania o dzidziona bez Was... to nie to samo 😅❤️ -
nick nieaktualnyNiesia90 wrote:To jest ta rzecz za którą będę bardzo tęskniła w ciąży 🫣🫣
wstawianie zdjęć
Dojechali szybciej niż się zapowiedzieli 😀😀😀 -
Ja z kolei jestem w sumie pierwszą ze znajomych, która zdecydowała się na dziecko. Rodziny nie biorę pod uwagę, bo mieszkam sporo od nich i nie widuję się z nimi zbyt często. Co prawda jestem tu od niedawna, ale to ile wsparcia można od Was dostać jest naprawdę niesamowite i jestem bardzo wdzięczna
Mi zostało czekać na owulkę, dziś 5dc. Owulacja przypada mi na mniej więcej 16 dc, a dzień później idę na usg, bo gin ostatnio znalazł torbiel i chce to zobaczyć za dwa tygodnie raz jeszcze ale dzięki temu może podejrzy co i jak z owulacjąSelina, Wojowniczka 💪🏻 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
U mnie po wizycie tak jak myślalam stwierdzony cykl bezowulacyjny. Ale trafilam na mlodego, przystojnego 😂 i bardzo miłego doktorka. Oczywiście, żeby bylo ciekawiej to mam mega mocna grzybice, która ciagnie mi sie juz od dawna. Dostałam leki bo ma ona duży wpływ na przyszłą ciążę. Ogólnie moja macica i jajniki wyglądają przygotowane na przyjęcie zarodka. Jednak najbardziej mnie zabolał fakt, że straciłam 6 cykli bo biorąc Duphaston od 16 dc tak jak powiedziała mi stara ginekolog, blokowalam sobie owulacje.
Ale nie poddaje sie, mam przygotowane nowe leki i lepszych plan działania. Wkoncu musi sie udać!👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Niezapominajka95 wrote:U mnie po wizycie tak jak myślalam stwierdzony cykl bezowulacyjny. Ale trafilam na mlodego, przystojnego 😂 i bardzo miłego doktorka. Oczywiście, żeby bylo ciekawiej to mam mega mocna grzybice, która ciagnie mi sie juz od dawna. Dostałam leki bo ma ona duży wpływ na przyszłą ciążę. Ogólnie moja macica i jajniki wyglądają przygotowane na przyjęcie zarodka. Jednak najbardziej mnie zabolał fakt, że straciłam 6 cykli bo biorąc Duphaston od 16 dc tak jak powiedziała mi stara ginekolog, blokowalam sobie owulacje.
Ale nie poddaje sie, mam przygotowane nowe leki i lepszych plan działania. Wkoncu musi sie udać!
Właśnie trafić na dobrego lekarza to też połowa sukcesu, już pomijając to, że często nie pomagają, to niech chociaż nie szkodzą, mają to w przysiędze przecież... i tyczy się to wielu specjalizacji, nie tylko ginekologów.
Dobrze, że wiesz gdzie był błąd i jak to naprawić, możesz wejść ze świeżym startem w kolejne cykle 🙂Niaha, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
Polaya wrote:Proszę o wpisanie mnie na 18 czerwca, chyba że mam to jakoś zrobić sama? Tylko jak? Naprawdę nie ogarniam funkcjonowania tego forum 😂
Cześć
Bardzo chętnie Ciebie wpiszę do naszego kalendarza, cieszę się, że postanowiłaś do nas dołączyć.
Podziel się proszę Twoją historią, napisz coś o sobie ❤️
Zachęcam też do przeczytania 1 postu, możliwe, że znajdziesz tam sporo przydatnych informacji. W razie pytań, chętnie pomożemy ❤️ -
eM 🌺 wrote:Kuźwa jasna, wiecie co. Po covidzie, mam taką jazdę z węchem, że to dramat jakiś. Zawsze, jak jestem osłabiona, to co się dzieje? Czuję smród fajek... 🙄 No rynce opadają... I właśnie teraz coś mnie próbuje od kilku dni rozłożyć i dzisiaj chodzę i pod nosem ciągle czuję fajki, aż mi niedobrze 🤮🤮🤮🤮
Mam to samo! Po covidzie cały czas czułam papierosy, masakra 🫣 skonsultowałam to z neurologiem i okazało się, że to całkiem częste, dostałam receptę na neurovit i pomogło 👍 (ale dopiero po 3 miesiącach zażywania tego leku). Teraz czuję to baaardzo rzadko, właśnie głównie wtedy, gdy czuje się osłabiona. -
Putka2022 wrote:
Jeśli nie znajdzie się chętna, to bardzo chętnie przygarnę ❤️ -
Skatusia🥰 wrote:Dziewczyny macie taką silną wolę z testowaniem, że czekacie do dnia planowanej miesiączki, czy testujecie wcześniej ? 😍 Bo aplikacja mi pokazuje, że gdyby coś miało się pojawić na teście, to jutro to prawdopodobieństwo będzie wynosić ponad 50% 🔥i nie wiem czy już jutro się sprawdzić, czy czekać z niecierpliwością do planowanego okresu 🤗😍 z drugiej strony mam wskazania do heparyny, więc im wcześniej bym wykryła że coś się dzieje to tym lepiej 🥰
W takiej sytuacji testowałabym od 10dpo 🤞🤞🍀🍀🍀 -
Margo2023 wrote:Właśnie myślałam o tym. W kwietniu byłam u ginekologa bo bardzo mnie bolało i sprawdził czy pęcherzyk pękł i okazało się ,że to pierwsza owulacja od porodu była. Teraz byłam u innego bo tamten jest na urlopie to sprawdził mi tylko endometrium, zrobił cytologię i skierował na badania z krwi. Jutro mam zadzwonić do niego o wyniki i co robimy dalej.
A mówił w której fazie jesteś? Grubo przed owulka, czy może zbliża się? -
Niaha wrote:Jeśli nie znajdzie się chętna, to bardzo chętnie przygarnę ❤️
Niaha, ja również posiadam ten zestaw z tego co kojarzę, jeśli będą zajęte to mogę odstąpić, jutro zerknę co dokładnie mam
Dziewczyny, jeśli szukacie dobrej osoby do diety z IO, to ja mam kogoś do polecenia. Ma wizyty także online, a babeczka jest świetna. Moje schudnięcie to między innymi jej zasługa. Nauczyła mnie jak jeść i łączyć ze sobą produkty. Specjalizuje się właśnie w jadłospisach dla io.Niaha lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
kwiatek100 wrote:Hej dziewczyny, przyszły wyniki proga.
Dwa miesiące temu 7,29 a dzisiaj 11,22 więc się bardzo cieszę, bo szczerze mówiąc myślałam że ten cykl jest bezowulacyjny ;p a tu się okazuje że bardzo ładny wynik ☺️
To teraz najtrudniejszy czas, oczekiwanie na testowanie 🤩. -
Selina wrote:Znajoma jadła całą ciążę sushi, ale bez ryb😁 mówiła że tylko po tym zgagi nie miała 😂 ależ bym to opędzlowała omg 🤤 narobiłaś smaka na noc!
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Marysiaa wrote:Myślałam, że jeszcze 3-4 dni do owu, ale po tej sugestii apki zagęściłam testowanie i chyba jest pik. Co myślicie o tym teście 14dpo 17:00?
https://zapodaj.net/18a0bebf5c2b4.jpg.html
Edit: oczywiście chodzi o dc, zostały mi w głowie skróty po opisywaniu testów 2 tyg temu 😅
Tak chyba dzisiaj był pik 🍀🍀
Polecam apkę premom do wrzucania zdjęć testów owulacyjnych. Oblicza wartości i fajnie wskazuje pik 👍Marysiaa lubi tę wiadomość
-
Testral wrote:Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum, dziś szukając informacji o poziomie estradiolu po owulacji trafiłam tutaj i postanowiłam założyć konto.
Mam 31 lat, z mężem staramy się od grudnia, dla lekarzy krótko, dla mnie czas się dłuży, wiadomo...
Staram się nie świrować, ale lubię mieć kontrolę i wiedzieć wszystko co i jak.
Generalnie kiedyś myślałam, że to szybka akcja, decyzja, seks i zaraz później bobas, nie spodziewałam się, że tyle kobiet latami czeka na pojawienia się dziecka. Uzmysłowiłam to sobie tak na serio, kiedy dodalam się do grup na Facebooku dotyczących starań...
Chciałabym się ze wszystkimi przywitać i powoli wdrożyć w rozmowy na forum 🌸🌸🌸
Cześć Testral, cieszę się, że postanowiłaś do nas dołączyć ❤️ W razie jakichkolwiek pytań, śmiało pisz, bardzo chętnie pomożemy 🥰
Jeśli znasz datę testowania, to chętnie wpiszę Ciebie do naszego kalendarza 🤞 -
Ewiwi wrote:Hej wam, ja na chwile, bo niezły młyn z mieszkaniem itp. dzisiaj doszłyh sprzęty, po rozpakowaniu nistety kuchenka wygląda jakby przeszła puchar świata w piłke nożna. nie, nie w transporcie. taka zapakowana szlag mnie trafi. ale do brzegu
@Niaha kochana wpisz mi małpiszona, przyszła dzisiaj wredota
Razem rozpoczynamy nowy cykl 💪💪 -
Bezimienna wrote:Jak masz dobrą intuicję to walcz, uważam, że nasza intuicja nas nie myli. Byleby znaleźć lekarza, który zleci badania.
Zgadnijcie kto puścił starego, a złapał tak pięknego piczora
https://ibb.co/yFw5fzW
Ale, wczoraj podziałane, a jutro wieczorem go dorwę. Owu 24h od piku, więc mamy jeszcze czas. Najwyżej nie wyjdzie, ale jara mnie ta owu.
Piękny pik 😍 -
Nowa_Ola wrote:Niaha, ja również posiadam ten zestaw z tego co kojarzę, jeśli będą zajęte to mogę odstąpić, jutro zerknę co dokładnie mam
Dziewczyny, jeśli szukacie dobrej osoby do diety z IO, to ja mam kogoś do polecenia. Ma wizyty także online, a babeczka jest świetna. Moje schudnięcie to między innymi jej zasługa. Nauczyła mnie jak jeść i łączyć ze sobą produkty. Specjalizuje się właśnie w jadłospisach dla io.
A poproszę o namiar na tą osobę 🥰 -
Kasia111, Skatusia🥰, Smerfetka_1988, KamiKami90, rolka355 bardzo mocno trzymam kciuki 🤞🤞 abyście dzisiaj wysikały piękne dwie kreseczki 🍀🍀🍀
Selina, powodzenia u Endo🤞 Oby potwierdził, że wszystko jest w porządku
Udanego weekendu 🥰🔥Paulinek🌷🦋, Skatusia🥰, Selina lubią tę wiadomość
-
https://ibb.co/ZhbPW1V To na pewno nie testowa?
Skatusia🥰, alauda, Nataliii, Miczka, ELka, Putka2022, KamiKami90, Zosis, Lady_Dior, rozalaa, Miminka, Kania_czubajka, Niaha, Cukruś, Paucia, moonflower, Kasia111, Sara30, Marysiaa, Wioleta91, Aśka, sara9555, Niesia90, Selina, Arieen, Niezapominajka95, Margo2023, Dara, SzuumFal, Idawoll, Agness13, Emka06, gattina, Natala26 lubią tę wiadomość