Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha, przykro z powodu @ 😓 wpisałaś mnie na testowanie, ale chyba zrezygnuję, w owulację chyba nie trafiliśmy i już nie trafimy z powodu mojego wyjazdu... także tego... i pytanko mam do was dziewczyny, bo tak dużo wiecie 😍 czy kremowy śluz zupełnie wyklucza dni mega płodne? Zawsze mam silny ból jajnika w owulację (czy przed czy po to nie wiem), w tym cyklu nie wystąpił i do tego już od dziś śluz kremowy, więc ovu zaznaczyło, że już po owulacji 🙃😅 a może to będzie cykl bezowulacyjny? Sama już nie wiem, co sądzicie?Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Niaha, Słońce, serdecznie Cię przytulam, ale umówmy się i miejmy to czarno na białym:
plan dla Ciebie jest taki,
że w marcu rodzisz bliźniaki 🍀🤞🏻
I dziękuję Ci za pamięć 🥹 U mnie 17 dc na totalnej wy*ebce, od kiedy androlog orzekł, że z morfo 1% to my sobie możemy dzieciaka rzeźbić do menopauzy. Oczywiście nie w tych słowach, ale mi czapa odparowała od kiedy ktoś nam wytknął co jest do poprawy. Więc poprawiamy, korzystając z beztroskiego cimcirimci 💃🏻🕺🏻
Emeczko,
piękne widoki na tych Twoich wakacjach. Cudownej objazdówki, nic się tam nie stresuj, korzystaj z ostatnich wakacji kiedy macie się z partnerem tylko dla siebie. Na kolejnych albo będzie ciążył brzuszek, albo będzie absorbował bobas 🥰🤞🏻
Eniana
Z okazji urodzin życzę Ci świętowania kolejnych urodzin z otulaczem przerzuconym przez ramię 🤞🏻😊
Moonflower
Co to się odpierdykało z tym monitoringiem? 😄 Uznajmy, że to miała być tylko formalność skoro owulak dodatni, objawy obecne, a chłop wyżęty 😏🤭🔥✊🏻
Bialeekk
Regeneruj się Maleńka. Wysyłam moc i kciuki za powrot do zdrowia i do gry ✊🏻🌸
Emka06, Bialeekk, Niaha, rozalaa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
olail wrote:Jestem nie normalna i nie jem żadnych owoców! No taki ze mnie dziwak... No od wielkiego dzwona zjem kawałek arbuza albo mandarynkę i teraz się staram,żeby od czasu do czasu jednak skubnąć.
Nie wiem czy to się jakoś leczy,może to jakieś zaburzenia są ,ale nie lubię tej konsystencji owoca,że tak mi strzela między zębami i jest miąższ 😅 boję się tych owoców 🫣😅😁
Więc ja do psychiatryka z Wami,siadam w pierwszym rzędzie!Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
A środek z ananasa podżeram mężowi 😈
Myśli, że mu z miłości wykrawam to drewno ze środka 😆Emka06, Niaha, Zosis, gattina lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
nick nieaktualnyNiesia90 wrote:To całkiem normalne i wiele osób nie je owoców przez ich konsystencję! Moja koleżanka sobie miksuje na musy owoce bo tak jest w stanie jeść próbowałaś?
-
Eniana życzę Ci spełnienia marzeń 😘🎉🎊 trzymam kciuki za szczęśliwy urodzinowy cykl 😊
Niaha tulę za wredną 🐒, mam nadzieje, że zrobisz mężowi prezent urodzinowy i na kolejnych jego urodzinach będą z Wami bliźniaki. Wszystkiego najlepszego dla męża. Udanego świętowania 🥂
W tym wątku już kilka dziewczyn pisało o bliźniakach. Powiem szczerze, że też mi się marzą. Moja mama ma brata bliźniaka, z jej pokolenia (5 rodzeństwa) nikt nie miał bliźniaków, a z mojego pokolenia na razie jedna para bliźniąt u kuzyna (a jest nas 13).
Fajnie jakby czerwiec przyniósł magiczny wysyp bliźniaków 🤪Niaha lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum, dziś szukając informacji o poziomie estradiolu po owulacji trafiłam tutaj i postanowiłam założyć konto.
Mam 31 lat, z mężem staramy się od grudnia, dla lekarzy krótko, dla mnie czas się dłuży, wiadomo...
Staram się nie świrować, ale lubię mieć kontrolę i wiedzieć wszystko co i jak.
Generalnie kiedyś myślałam, że to szybka akcja, decyzja, seks i zaraz później bobas, nie spodziewałam się, że tyle kobiet latami czeka na pojawienia się dziecka. Uzmysłowiłam to sobie tak na serio, kiedy dodalam się do grup na Facebooku dotyczących starań...
Chciałabym się ze wszystkimi przywitać i powoli wdrożyć w rozmowy na forum 🌸🌸🌸Kasia111, Aśka, Niaha, Skatusia🥰, alauda, rozalaa, Cukruś lubią tę wiadomość
-
Testral wrote:Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum, dziś szukając informacji o poziomie estradiolu po owulacji trafiłam tutaj i postanowiłam założyć konto.
Mam 31 lat, z mężem staramy się od grudnia, dla lekarzy krótko, dla mnie czas się dłuży, wiadomo...
Staram się nie świrować, ale lubię mieć kontrolę i wiedzieć wszystko co i jak.
Generalnie kiedyś myślałam, że to szybka akcja, decyzja, seks i zaraz później bobas, nie spodziewałam się, że tyle kobiet latami czeka na pojawienia się dziecka. Uzmysłowiłam to sobie tak na serio, kiedy dodalam się do grup na Facebooku dotyczących starań...
Chciałabym się ze wszystkimi przywitać i powoli wdrożyć w rozmowy na forum 🌸🌸🌸
Hej, rozgość się, byle nie na długoStarania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
To jest ta rzecz za którą będę bardzo tęskniła w ciąży 🫣🫣
wstawianie zdjęć
Dojechali szybciej niż się zapowiedzieli 😀😀😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 22:53
Kasia111, Aśka, Lady_Dior, san95, Selina, Niaha, Putka2022, Cukruś lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Aśka wrote:Eniana życzę Ci spełnienia marzeń 😘🎉🎊 trzymam kciuki za szczęśliwy urodzinowy cykl 😊
Niaha tulę za wredną 🐒, mam nadzieje, że zrobisz mężowi prezent urodzinowy i na kolejnych jego urodzinach będą z Wami bliźniaki. Wszystkiego najlepszego dla męża. Udanego świętowania 🥂
W tym wątku już kilka dziewczyn pisało o bliźniakach. Powiem szczerze, że też mi się marzą. Moja mama ma brata bliźniaka, z jej pokolenia (5 rodzeństwa) nikt nie miał bliźniaków, a z mojego pokolenia na razie jedna para bliźniąt u kuzyna (a jest nas 13).
Fajnie jakby czerwiec przyniósł magiczny wysyp bliźniaków 🤪
Z jednej strony też myślę, że bliźniaki są mega słodkie, no i dwójka za jednym zamachem. Jednak z drugiej wiele ciąż bliźniaczych to trudne ciąże.. nie jest to takie różowe
Niesia to sushi wygląda bosko 😋😋😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 22:48
-
Kasia111 wrote:Z jednej strony też myślę, że bliźniaki są mega słodkie, no i dwójka za jednym zamachem. Jednak z drugiej wiele ciąż bliźniaczych to trudne ciąże.. nie jest to takie różowe
Niesia to sushi wygląda bosko 😋😋😋Kasia111 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Testral witaj na forum ☺️ Mam nadzieję, że szybko ujrzysz wymarzone 2kreseczki 😊
Niaha wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla męża 😊
Eniana dla Ciebie również wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🎂
Moonflower o ja cie... Owu była, sexy były także teraz tylko czekać na 2kreski 💪🏻😁
Któraś dziewczyna pytała o testowanie przed okresem-ja zawsze testowałam wcześnie, bo z synem już 9dpo miałam dobrze widoczną kreskę ale tym razem choćby nie wiem co - testuję dopiero dzień przed @ Nie będę żyć złudną nadzieją jak zawsze i zaoszczędzę na testach, bo ja potrafiłam zrobić 3testy za dnia 😂 Jestem teraz zawzięta i najwcześniej 12dpo💪🏻
Dziewczyny a ile tego ananasa zjadać 😆❓ Może lepiej w kapsułkach tą bromelinę🤔❓
Ja na razie zażywam:
* kwas foliowy
* Wit. D3
* jod
* myoinositol 4000mg
* NAC 3-7dc 1500mg
* selen
* cynk
* DHA 500/1000mg
* acard 150mg
Tak właśnie się zastanawiam, czy po owu czegoś nie dodać 🤪 Mam tylko suszone morele 🤪
U mnie dziś 13dc i nadal słaba kreska także dalej czekam na tą owu jak na zbawienie🙄 Śluzu też jakoś mało do tej pory a zawsze mnie zalewało hmmm🤔
Dobrej nocy wszystkim i trzymam kciuki za jutrzejsze testujące dziewczyny ☺️moonflower, Niaha lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio męczy jeden temat,
na rutynowym usg dopochwowym usłyszałam, że mój lewy jajnik jest w jakiś sposób zrośnięty z macicą. Poszłam do drugiego lekarza, powiedział to samo, z tym, że teraz żeby się starać a przy ewentualnej cesarce można ustalić z lekarzem, że od razu zerknie co tam się dzieje. 🙃
Zaczęłam się zastanawiać skoro jakieś zrosty tam występują, to czy nie mam zrostów na jajowodach np? Mam ostatnio chęć pociągnąć ten temat, bo czuje, że to tam może być przeszkoda.
U mnie badania w 3dc okej, cytologia okej, endokrynolog też nie widzi problemów, monitoring okej, wszystko odbywa się bez leków, nasienie męża w miare, niby 2 % w morfologii, ale 450mln w próbce więc trochę nadrabia.
Miałam wykrytą ureaplasme w badaniu z krwi, bo często miałam jakieś zapalenia pęcherza, przeleczyłam antybiotykiem, w wymazie MUCH-a z szyjki czysto.
Ale jakoś ta drożność do mnie wraca w myślach 🙈 -
Udało mi się nadrobić 😄 Hmm no może tak "w miare" 😉
Niaha, tule za biel 🫂😘 Niech to będzie już ostatnia, która musisz widzieć ❤️🤞
Bialeek, wracaj do zdrówka 😊 mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 😘
Cukruś, bierz małżona w oboty! 💓🔥 Niech Cie odstresowuje 😁😁
Moon, mam nadzieje, że jak Twoje złote jajo pierdolnie to z przytupem 🤣🙈 👶
Miałam dać sobie na wstrzymanie z forum itd, ale kurde! Myślę, co u Was, jak monity, a może któraś coś wysikała 🙈
Mama wraca do siebie zadziwiająco szybko 🥰 Chciałabym być tak silna kobieta jak ona💪😍
Jednak starania o dzidziona bez Was... to nie to samo 😅❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 23:30
Niaha, Cukruś, moonflower, Aśka lubią tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Hej wam, ja na chwile, bo niezły młyn z mieszkaniem itp. dzisiaj doszłyh sprzęty, po rozpakowaniu nistety kuchenka wygląda jakby przeszła puchar świata w piłke nożna. nie, nie w transporcie. taka zapakowana szlag mnie trafi. ale do brzegu
@Niaha kochana wpisz mi małpiszona, przyszła dzisiaj wredotaNiaha lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Lady_Dior wrote:Testral witaj na forum ☺️ Mam nadzieję, że szybko ujrzysz wymarzone 2kreseczki 😊
Niaha wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla męża 😊
Eniana dla Ciebie również wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🎂
Moonflower o ja cie... Owu była, sexy były także teraz tylko czekać na 2kreski 💪🏻😁
Któraś dziewczyna pytała o testowanie przed okresem-ja zawsze testowałam wcześnie, bo z synem już 9dpo miałam dobrze widoczną kreskę ale tym razem choćby nie wiem co - testuję dopiero dzień przed @ Nie będę żyć złudną nadzieją jak zawsze i zaoszczędzę na testach, bo ja potrafiłam zrobić 3testy za dnia 😂 Jestem teraz zawzięta i najwcześniej 12dpo💪🏻
Dziewczyny a ile tego ananasa zjadać 😆❓ Może lepiej w kapsułkach tą bromelinę🤔❓
Ja na razie zażywam:
* kwas foliowy
* Wit. D3
* jod
* myoinositol 4000mg
* NAC 3-7dc 1500mg
* selen
* cynk
* DHA 500/1000mg
* acard 150mg
Tak właśnie się zastanawiam, czy po owu czegoś nie dodać 🤪 Mam tylko suszone morele 🤪
U mnie dziś 13dc i nadal słaba kreska także dalej czekam na tą owu jak na zbawienie🙄 Śluzu też jakoś mało do tej pory a zawsze mnie zalewało hmmm🤔
Dobrej nocy wszystkim i trzymam kciuki za jutrzejsze testujące dziewczyny ☺️Lady_Dior lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Testral wrote:Mnie ostatnio męczy jeden temat,
na rutynowym usg dopochwowym usłyszałam, że mój lewy jajnik jest w jakiś sposób zrośnięty z macicą. Poszłam do drugiego lekarza, powiedział to samo, z tym, że teraz żeby się starać a przy ewentualnej cesarce można ustalić z lekarzem, że od razu zerknie co tam się dzieje. 🙃
Zaczęłam się zastanawiać skoro jakieś zrosty tam występują, to czy nie mam zrostów na jajowodach np? Mam ostatnio chęć pociągnąć ten temat, bo czuje, że to tam może być przeszkoda.
U mnie badania w 3dc okej, cytologia okej, endokrynolog też nie widzi problemów, monitoring okej, wszystko odbywa się bez leków, nasienie męża w miare, niby 2 % w morfologii, ale 450mln w próbce więc trochę nadrabia.
Miałam wykrytą ureaplasme w badaniu z krwi, bo często miałam jakieś zapalenia pęcherza, przeleczyłam antybiotykiem, w wymazie MUCH-a z szyjki czysto.
Ale jakoś ta drożność do mnie wraca w myślach 🙈
Zgadnijcie kto puścił starego, a złapał tak pięknego piczora
https://ibb.co/yFw5fzW
Ale, wczoraj podziałane, a jutro wieczorem go dorwę. Owu 24h od piku, więc mamy jeszcze czas. Najwyżej nie wyjdzie, ale jara mnie ta owu.Niaha lubi tę wiadomość