Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
moonflower wrote:a mam takie pytanko 💕💕jest jakaś chętna do prowadzenia lipca?? booo chętnie bym przejęła pałeczkę w lipcu skoro ma być tym szczęśliwym miesiącem 🥰🥰🥰
Popieram! Przejmuj bycie szefową lipca! Ja na pewno tam dołączę. A że w lipcu mam urodziny, to wtedy na pewno będzie szczęśliwy pod wieloma względami ❤️🤗17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Lipcowa, przytulam mocno za tę cholerną biel ❤️🩹 Ja też mocno wierzę, że lipiec jest Ci po prostu pisany ❤️
Lipcowa, Claire, Bluesky lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Hope Wszystkiego Najlepszego
Paucia jak się czujesz?
moonflower jak dużą masz torbiel? Określił czy czynnościowa czy ciałka żółtego?
Ja mam ciałka żółtego ponad 5 cm (tzn mam nadzieję, że już jej nie ma) i dostałam dupka na wchłonięcie.
I miałam odstawić ovarin żeby nie pobudzać jej dodatkowo w tym cyklu.
Nie wiem czy są różne szkoły radzenia sobie z torbielami ale jak widać - dwóch lekarzy i dwa różne podejścia
Dodatkowo jak mój gin usłyszał, że w następnych cyklach chce brać końskie dawki na przykoksowanie jajek to od razu stwierdził, że najpierw trzeba ją wyciszyć.
No i oczywiście jestem za Twoją lipcową kandydaturą!moonflower, Hope... lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Emka06 wrote:Lipcowa, przytulam mocno za tę cholerną biel ❤️🩹 Ja też mocno wierzę, że lipiec jest Ci po prostu pisany ❤️
Mam ogromne nadzieję co do lipca ale boję się marzyć
Ale wtedy i Mąż i Maluch byliby z tego samego miesiąca
Jak wypoczynek? poratuj jakimiś pięknymi widokami w ten pracujący, poniedziałkowy poranekEmka06 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
moonflower wrote:Laseczki, u mnie cykl stracony, torbiel krwotoczna na jajniku. No cóż, cykl może się wydłużyć, oby nie 😥
W następnym cyklu zastrzyk będę miała od razu przepisany...
Trudno... Postaram się zostać z wami i wspierać jak moge 🤷🤷
Wczorajszy skok temperatury to była jakaś anomalia, bo po dzisiejszym pomiarze to tak czułam że tak będzie
No skłamałabym jakbym powiedziała że nie jest mi przykro 😭Lipcowa lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Erkow! Wspaniała wiadomość, niech się wszystko pięknie rozwija, teraz już musi być dobrze 💖
Zosis, cudowne są takie weekendy, kiedy można na chwilę zatrzymać się i nacieszyć się sobą. To bardzo buduje relację 👩🏻❤️💋👨🏼
Kwiatek coś przebija! Ja niestety nie znam tych testów ale coś różowego tam widać 😏✊🏻 trzymam kciuki!
Emeczko, Kochana, jak się czujesz, wszystko dobrze? Przepiękne macie te widoki, rozpłynęłam się.. 🫠Emka06 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wpadam do Was z wczorajszą historią.
Otóż spokojna niedziela, stary poszedł do lasu pobiegać, wraca i opowiada że biegł ścieżką i widział że trochę przed nim stoi raczej młoda parka, nie w głębi lasku tylko zwyczajnie na scieżce, pani trzyma pieska na smyczy i ma opuszczone spodnie i gacie, a pan od tyłu wiecie działa 😏 nie oparli się nawet o drzewo tylko po prostu sobie stali i to z tym pieskiem 😅 później musiał obok nich przebiec, to na szybko się ubrali i stali tyłem do drogi jak trusie 😂
I mówi: to na pewno ktoś z tego Twojego forum 🤣🤣🤣
Także przyznawać się która to wczoraj była przyłapana 😂Lipcowa, S.Roszpunka, RinTinTin, Niemampomyslunanick, Niaha, tetyda, Skatusia🥰, Selina, alauda, Mara92, Bluesky, Marti27, Paucia, Angi90 , Dara, Aśka, Lady_Dior, rozalaa, Kasia111, Natala26, gattina, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
👱♀️28
👱♂️38
03.2022 7 tc. 💔
14.04 ⏸9dpo
Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
13.06 I prenatalne 👍
16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
8.09 (24+4) 607g
29.09 (27+4) 1060g
18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
8.11 (33+2) 1914g -
WonderWoman wrote:Dziewczyny wpadam do Was z wczorajszą historią.
Otóż spokojna niedziela, stary poszedł do lasu pobiegać, wraca i opowiada że biegł ścieżką i widział że trochę przed nim stoi raczej młoda parka, nie w głębi lasku tylko zwyczajnie na scieżce, pani trzyma pieska na smyczy i ma opuszczone spodnie i gacie, a pan od tyłu wiecie działa 😏 nie oparli się nawet o drzewo tylko po prostu sobie stali i to z tym pieskiem 😅 później musiał obok nich przebiec, to na szybko się ubrali i stali tyłem do drogi jak trusie 😂
Także przyznawać się która to wczoraj była przyłapana 😂
Padłam! Zrobiłaś dzień! 😂😂😂😂😂😂😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
BuBu90 polubiłam, bo od swojego gina też usłyszałam, że torbiel krwotoczna nie jest tożsama z brakiem owulacji - w zależności czy krew zaczęła zbierać się w skutek pęknięcia pęcherzyka czy jego wzrostu
Moją owu przy torbieli potwierdziła
WonderWoman haha co za historia
Ja z podejrzeń odpadam - Stary miał wczoraj służbęBuBu90 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Cukruś wrote:Jezu oby nie przeziębienie, ale nie czuje się jakoś na przeziębienie.
Może trochę zgrzana faktycznie się obudziłam.
Zdenerwowałam się dlatego, że mezulek przyjezdza dopiero w środę popołudniu i nie może być owu wcześniej niż w środę 🤣
Trochę zaczęłam się stresować przed dziejszym monitemStarania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Ciekawe doświadczenie niedzielnego biegu. 🤣 W tym przypadku to również nie ja.
Chociaż nas ze Starym też wczoraj prawie przyłapano. 🤣 Tylko że my u siebie. 🤣 Pojechaliśmy sobie na budowę, a że chęci do pracy nie było, a na amory jak najbardziej to rozłożyliśmy sobie łóżko, otworzyliśmy taras i się "cieszymy sobą" w najlepsze w promieniach słońca. Stary już nagi, na mnie został tylko t-shirt, a tu zza rogu "Sąsiad! Sąsiad jesteś?" 🤣 Wlazł sobie na działkę wiejski pijaczyna z pytaniem o baniak wody, bo mu niby studnia wyschła. Tak szybko ubierającego się Starego to jeszcze nie widziałam...🤣Niaha, WonderWoman, Cukruś, Lipcowa, Selina, S.Roszpunka, Angi90 , Emka06, Aśka, Lady_Dior, Dara, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
Niesia90 wrote:Nie wypiłaś wczoraj nic z okazji urodzin?
Nieee, właśnie nic, późno poszłam spać na mnie.
Zawsze chodzę spać o 22 a wczoraj patrzyłam w telefon do północy nie wiem czy ma to jakieś znaczenie no i jestem strasznie nie wyspanaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 10:57
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
kwiatek100 wrote:
coś tam przebija a masz jakieś objawy ? -
eR gratulacje❤️
Kwiatek widzę kreskę bez powiększania ❤️
Moon przykro Mi z powodu torbieli, a co do prowadzenia to jestem za możesz mi wpisać ten lipcowy brzuszek 🤪🤪
Już postanowiłam że też zamowie testy, tylko chyba same ciążowe wezmę bo używam monitora na owulacje. Skoro przynoszą szczęście to i niech mi przyniosą!😈moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
ja pierdziele, leje 🤣🤣🤣🤣 serio, zrobiłaś nam ten poniedziałek
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Lipcowa wrote:Hope Wszystkiego Najlepszego
Paucia jak się czujesz?
moonflower jak dużą masz torbiel? Określił czy czynnościowa czy ciałka żółtego?
Ja mam ciałka żółtego ponad 5 cm (tzn mam nadzieję, że już jej nie ma) i dostałam dupka na wchłonięcie.
I miałam odstawić ovarin żeby nie pobudzać jej dodatkowo w tym cyklu.
Nie wiem czy są różne szkoły radzenia sobie z torbielami ale jak widać - dwóch lekarzy i dwa różne podejścia
Dodatkowo jak mój gin usłyszał, że w następnych cyklach chce brać końskie dawki na przykoksowanie jajek to od razu stwierdził, że najpierw trzeba ją wyciszyć.
No i oczywiście jestem za Twoją lipcową kandydaturą!
aaaa kochana ani on nie mówił ani ja nie dopytywałam, a może mówił a ja po prostu jak usłyszałam cykl stracony to się odciełam. mówił że nie widzi ani ciałka żółtego ani płynu więc na 100% nie było owulki. Domyślam się że znaczy to że czynnościowa bo powstała z niepękniętego pęcherzyka. -
BuBu90 wrote:Ale chwila, torbiel krwotoczna nie wyklucza braku owu 🤔 w tamtym cyklu przy badaniu przed histeroskopią lekarz powiedział mi że mam torbiel krwotoczną na jajniku, pytam czy to oznacza że nie było owulacji? A on mi odpowiada, że była tylko że pęcherzyk się nie rozpadł a tylko wypuścił komórkę i reszta zalała się krwią. Cykl nie trwał u mnie dłużej, trwał normalnie ☺️
tak tak jest kilka rodzaji torbieli krwotocznych, u mnie pęcherzyk nie pękł, nie ma ciałka żółtego ani płynu w zatoce duglasa.