Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy ginekolog może prowadzić ciężę osoby z niedoczynnością tarczycy?
Odpowiedz

Czy ginekolog może prowadzić ciężę osoby z niedoczynnością tarczycy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Demi_ Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się dowiedzieć czy ginekolog może prowadzić moją ciążę. Mam chorobę Hashimoto i zastanawiam się czy do prowadzenia potrzebny jest ginekolog -endokrynolog, czy wystarczy jeżeli bedę kontrolowała hormony u endo, a ciąże będzie prowadził ginekolog. Macie jakieś doświadczenia czy takie rozwiązanie jest dobre?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:59

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jelsi masz Gin - endo moe prowadzic ale uwazaj bo moj gin endo np ne mogl mi wystawic skierownia na usg tarcycy bo jest ginekologiem.. a endokrynologia to dodatek..
    wiec proponuje isc owszem do Ginekologa- endokrynologa ale swoja droga chodic do endokrynologa..szcegolnie xcoroba Hashimoto . bo badani bedzies musiala czesciej robic

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężko znaleźć ginekologa-endokrynologa, najbliżej to chyba Poznań, gdzie mam 100 km. Więc leczę się osobno u endo i gina.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy -ciążę prowadzi mi właśnie gin -endo i jestem bardzo zadowolona -w czasie jednej wizyty ogarniam całość, badania też robię na raz -morfologia i TSH, bo TSH trzeba sprawdzać co miesiąc, na każdej wizycie mam korygowaną dawkę leku. Tak jest wygodnie zwłaszcza gdy się pracuje -nie trzeba tracić czasu na podwójne wizyty i badania. Grunt, to znaleźć dobrego lekarza, do którego mamy zaufanie. A dla dziewczyn, które leczą się prywatnie, to opcja 2 w 1 jest tańsza -płacisz za jedną wizytę, nie dwie. A tych wizyt jest naprawdę sporo potrzebnych -hormony w ciąży szaleją, ja zaczynałam od Euthyroxu 25, teraz biorę 100.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ