Czy ginekolog może prowadzić ciężę osoby z niedoczynnością tarczycy?
-
Chciałabym się dowiedzieć czy ginekolog może prowadzić moją ciążę. Mam chorobę Hashimoto i zastanawiam się czy do prowadzenia potrzebny jest ginekolog -endokrynolog, czy wystarczy jeżeli bedę kontrolowała hormony u endo, a ciąże będzie prowadził ginekolog. Macie jakieś doświadczenia czy takie rozwiązanie jest dobre?
-
nick nieaktualny
-
jelsi masz Gin - endo moe prowadzic ale uwazaj bo moj gin endo np ne mogl mi wystawic skierownia na usg tarcycy bo jest ginekologiem.. a endokrynologia to dodatek..
wiec proponuje isc owszem do Ginekologa- endokrynologa ale swoja droga chodic do endokrynologa..szcegolnie xcoroba Hashimoto . bo badani bedzies musiala czesciej robic -
Też mam Hashimoto i niedoczynność tarczycy -ciążę prowadzi mi właśnie gin -endo i jestem bardzo zadowolona -w czasie jednej wizyty ogarniam całość, badania też robię na raz -morfologia i TSH, bo TSH trzeba sprawdzać co miesiąc, na każdej wizycie mam korygowaną dawkę leku. Tak jest wygodnie zwłaszcza gdy się pracuje -nie trzeba tracić czasu na podwójne wizyty i badania. Grunt, to znaleźć dobrego lekarza, do którego mamy zaufanie. A dla dziewczyn, które leczą się prywatnie, to opcja 2 w 1 jest tańsza -płacisz za jedną wizytę, nie dwie. A tych wizyt jest naprawdę sporo potrzebnych -hormony w ciąży szaleją, ja zaczynałam od Euthyroxu 25, teraz biorę 100.
-