Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy któraś z Was stosowała zioła na podwyższenie progesteronu ? Jakie efekty?
Odpowiedz

Czy któraś z Was stosowała zioła na podwyższenie progesteronu ? Jakie efekty?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wyczekujacnamaj Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,wraz z moim T. zamierzamy starać się o dzidziusia w maju. Od niecałego miesiąca zaczęłam przygotowania , biorę kwas foliowy ,zdrowa diet to juz utrzymuje sie od 2 lat ,aktywnosc fizyczna jak najbardziej. Mój bierze androvit i staram się go przekonać do jedzenie więcej warzywa ,on raczej mięso woli :) Zaczęłam równiez mierzyć temp ,cykle mam srednio 24-27 max. Bardzo się zmartwiłam ponieważ wyszło ,że moja fl ma 9 dni :( Jeśli oczywiście dobrze odczytałam wykres. Do gin zamierzam isc dopiero po nowym roku. Teraz chciałam spróbować "metod naturalnych" na wydłuzenie fl i podwyzszenie progesteronu. W sieci znalazłam taki przepis :
    NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu

Skład:
    przywrotnik - 40g
    pokrzywa - 40g
    krwawnik - 40g

Dawkowanie:
    Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.

Teraz pytanie do Was dziewczyny ...czy któraś stosowała ? jakie efekty ?

Pozdrawiam wszystkie staraczki i zafasolkowane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat ziołowe naprawianie progesteronu jest ciężkie. Najlepiej jakbyś ok 7 dnia po owulacji poszła na pobieranie krwi i zbadała poziom progesteronu. Będziesz wtedy wiedziała jakiego typu masz problem.

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMK dzięki za odpowiedz, właśnie też myślałam nad tym ale przed wizyta u gina zrobic wszystkie badanie i nimi do niej zawitać. A poki co przez ten cykl bede mierzyć temp ,może w zeszłym cyklu była to jednorazowa anomalia. Bardzo boje się ze przez tą niedomogę lutalna mogą być problemy z zajściem w ciąże,ehh jeszcze niecałe pół roku do tego czasu a ja już się boję. Może to wina tego ,że moja mam miała problemy np z donoszeniem ciązy ok 4-5 mc traciłą ją. Mam nadzije,że to nie jest genetyczne ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli to nie pomoże, to proponowała bym szybszą wizytę u Gin i poprosić o luteinę bądź duphaston ;)

Ogólnie sprawdzić czy w ogóle owulacja u Ciebie występuje, bo to już dłuższy czas walki jest ;)

ps: Wspomniałaś o witaminach dla męża. Mam na zbyciu dwa opakowania za 48 zł ;)

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,ze pomyslalas o mnie z tymi witaminkami ale zaopatrzylam sie w trzy opakowania bo tyle min wynosi kuracja :) Co do wizyty u gina nie wiem czy jak pojde wczesniej i ona zapisze mi ten dup, to czy jest sens skoro starania zaczynamy w maju. Jesli chodzi o mnie moglabym jak najszybciej ale moj sie uparl ze wtedy i koniec. Wiec musze sie dostosowac... To co polecacie dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o starania, to możecie poczekać do Maja ;)
    ale Ty zawsze możesz przebadać się wcześniej i chodzić na monity czy w ogóle owulka występuje ;) aby później nie marnować czasu ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ