Czy któraś z Was stosowała zioła na podwyższenie progesteronu ? Jakie efekty?
-
Witam ,wraz z moim T. zamierzamy starać się o dzidziusia w maju. Od niecałego miesiąca zaczęłam przygotowania , biorę kwas foliowy ,zdrowa diet to juz utrzymuje sie od 2 lat ,aktywnosc fizyczna jak najbardziej. Mój bierze androvit i staram się go przekonać do jedzenie więcej warzywa ,on raczej mięso woli Zaczęłam równiez mierzyć temp ,cykle mam srednio 24-27 max. Bardzo się zmartwiłam ponieważ wyszło ,że moja fl ma 9 dni Jeśli oczywiście dobrze odczytałam wykres. Do gin zamierzam isc dopiero po nowym roku. Teraz chciałam spróbować "metod naturalnych" na wydłuzenie fl i podwyzszenie progesteronu. W sieci znalazłam taki przepis :
NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
Skład:
przywrotnik - 40g
pokrzywa - 40g
krwawnik - 40g
Dawkowanie:
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.
Teraz pytanie do Was dziewczyny ...czy któraś stosowała ? jakie efekty ?
Pozdrawiam wszystkie staraczki i zafasolkowane
-
nick nieaktualny
-
KMK dzięki za odpowiedz, właśnie też myślałam nad tym ale przed wizyta u gina zrobic wszystkie badanie i nimi do niej zawitać. A poki co przez ten cykl bede mierzyć temp ,może w zeszłym cyklu była to jednorazowa anomalia. Bardzo boje się ze przez tą niedomogę lutalna mogą być problemy z zajściem w ciąże,ehh jeszcze niecałe pół roku do tego czasu a ja już się boję. Może to wina tego ,że moja mam miała problemy np z donoszeniem ciązy ok 4-5 mc traciłą ją. Mam nadzije,że to nie jest genetyczne ...
-
nick nieaktualnyA jeśli to nie pomoże, to proponowała bym szybszą wizytę u Gin i poprosić o luteinę bądź duphaston
Ogólnie sprawdzić czy w ogóle owulacja u Ciebie występuje, bo to już dłuższy czas walki jest
ps: Wspomniałaś o witaminach dla męża. Mam na zbyciu dwa opakowania za 48 zł -
Dzięki,ze pomyslalas o mnie z tymi witaminkami ale zaopatrzylam sie w trzy opakowania bo tyle min wynosi kuracja Co do wizyty u gina nie wiem czy jak pojde wczesniej i ona zapisze mi ten dup, to czy jest sens skoro starania zaczynamy w maju. Jesli chodzi o mnie moglabym jak najszybciej ale moj sie uparl ze wtedy i koniec. Wiec musze sie dostosowac... To co polecacie dziewczyny?
-
nick nieaktualny
-