X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy któraś z Was tak miała? - podejrzenie ciąży
Odpowiedz

Czy któraś z Was tak miała? - podejrzenie ciąży

Oceń ten wątek:
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    A tak z innej beczki. Wam tez organizm płata takie figle, że wszystko wskazuje na dzidzię, a i tak później okazuje się to okresem? :( kilka moich koleżanek tak właśnie mają, już cieszą się, ze się udało a tu @ :/
    Niestety.. . Tak to bywa. Zwłaszcza kiedy się nakręcamy i doszukujemy objawów, to one występują... Miałam taki cykl gdzie byłam na sto procent pewna , że się udało. To jak ja byłam taka pewna na sto procent, to wyobraź sobie moje rozczarowanie.... Także trzeba czasem troszkę odpuścić i mieć świadomość, że objawy mogą świadczyć o ciąży , ale nie muszą

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie najgorsze jest to, że jestem bardzo nastawiona :( ciąża dla mnie byłaby cudem, gdyby nam się udała za pierwszym razem :) i nie potrafię dopuścić do siebie myśli, ze mogłoby nie wyjść :( to moj błąd, wiem o tym. Ale chyba każda z nas miałaby takie myśli, gdyby sytuacji pojawiła się jak u mnie, czyli plamienie 5 dni po owu, przy tym bóle podbrzusza, w dniu kiedy miałam trochę krwi było mi słabo, byłam blada, koleżanka w pracy spytała czy umieram… czekam do soboty, jak @ nie przyjdzie, to test. Jest test clearblue wczesne wykrywanie i zamierzam spróbować i akurat sobota to będzie 5 dzień przed dniem planowego okresu

Andelulla lubi tę wiadomość

• Andelulla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    Właśnie najgorsze jest to, że jestem bardzo nastawiona :( ciąża dla mnie byłaby cudem, gdyby nam się udała za pierwszym razem :) i nie potrafię dopuścić do siebie myśli, ze mogłoby nie wyjść :( to moj błąd, wiem o tym. Ale chyba każda z nas miałaby takie myśli, gdyby sytuacji pojawiła się jak u mnie, czyli plamienie 5 dni po owu, przy tym bóle podbrzusza, w dniu kiedy miałam trochę krwi było mi słabo, byłam blada, koleżanka w pracy spytała czy umieram… czekam do soboty, jak @ nie przyjdzie, to test. Jest test clearblue wczesne wykrywanie i zamierzam spróbować i akurat sobota to będzie 5 dzień przed dniem planowego okresu

Przez ten czas spróbuj zająć głowę czym innym, książka, film, masaż, spacer cokolwiek.
    I po cichutku trzymam kciuki ;)

Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
    06.2017 - synek 🧒<3 (udało się w 3 cyklu starań)

22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
    23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
    28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
    02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
    06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
    16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
    27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
    28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
    20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚‍♀️🌸
    22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
    19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
    29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
    05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
    17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸

age.png
  • Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała tak powinnam w sobotę dostać okresu ale nic narazie na to nie wskazuje . Jedynie do południa mam tak że odbija mi się i mnie mdli jak bym miała wymiotować jest mi raz zimno raz duszno i mam wrażenie takie jak bym zaraz miała zemdleć ? Czy to możliwe że coś z hormonami się dzieje ?? Nie ukrywam że wzrósł mi apetyt

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała tak powinnam w sobotę dostać okresu ale nic narazie na to nie wskazuje . Jedynie do południa mam tak że odbija mi się i mnie mdli jak bym miała wymiotować jest mi raz zimno raz duszno i mam wrażenie takie jak bym zaraz miała zemdleć ? Czy to możliwe że coś z hormonami się dzieje ?? Nie ukrywam że wzrósł mi apetyt

Ja tak miałam przy ostatnich dwóch okresach, od kilku lat się nie zabezpieczamy i zawsze mogło nam się trafić. Zawsze taka myśl z tylu głowy była i ja taka myśl właśnie miałam. Przy przedostatnim okresie miałam tak ze czułam jakiś dziwny ucisk na jajnik i takie ciągniecie podbrzusza, latałam w kółko po testy.. do tego doszedł mi brak apetytu, wrażliwość na zapachy, wręcz mnie mdlilo jak jadłam i wchodziłam do toalety. Dopiero dzień przed okresem zaczął mi się ból. W ostatnim okresie miałam tak, ze brzuch zaczął mnie bolec dopiero w dniu kiedy go dostałam i nie miałam plamien, co zazwyczaj mam i nie miałam takiego bólu zwiastującego okres. Tez miałam takie odczucie, że raz ciepło raz zimno, bardziej zalewało mnie potem

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:

Nie wiem jak Ty, ale ja mam niedoczynnosc tarczycy i od wielu lat przyjmuje hormon, taka nierównowaga u mnie może tez z tego wynikać. Obserwuj swój organizm, jeśli nigdy tak nie miałaś to jest szansa :)

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:

No ale to już wiesz żeby się tak nie nastawiać , bo to nie musi być ciąża ;) Oczywiście życzę Ci aby była. To dopiero 1szy cykl starań , musisz nabrać cierpliwości;) Ale nie jest powiedziane , że się nie uda. Także czekamy co przyniesie czas ;)

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, czas da najlepszą odpowiedź.
    Lepiej się nie nastawiać i miło się zaskoczyć, niż się boleśnie rozczarować :)
    Przede wszystkim w czasie starań dobrze jest unormować wszystkie hormony, tak żeby stworzyć dzidzi przytulny domek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 14:14

Konwalijka lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 czerwca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    Nie wiem jak Ty, ale ja mam niedoczynnosc tarczycy i od wielu lat przyjmuje hormon, taka nierównowaga u mnie może tez z tego wynikać. Obserwuj swój organizm, jeśli nigdy tak nie miałaś to jest szansa :)
    Ja tarczycę mam dobrą

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest tak, ze organizm po latach określonych praktyk okolomiesiaczkowych potrafi konkretnie nas wybić z rytmu swoim dziwnym zachowaniem. Plamienia implantacyjne miałam w 2 ciążach i zawsze było to delikatne bardzo plamienie brązowe ilość minimalna występujące jednorazowo lub dwudniowe. Kiedy przyszło mi raz brązowe plamienie przy staraniach ale zamieniło sie w bardzo skąpe różowe to juz po prostu u mnie musiał być okres- ciąży nie było, a tak samo sytuacja wystąpiła raz w ciągu kilkunastu lat z okresem. Jesli chodzi o zajście w ciążę tak jak dziewczyny piszą można czuć sie tak samo jak na okres. U mnie dodatkowo występuje choroba typu przeziębienie/angina/ból zęba (wysoka wrażliwość dziąseł u mnie w trakcie ciąży), a raz symptomy były tak uciążliwe np. okropny ból pleców, ze powiedziałam „rękę dam sobie uciąć, ze jutro przyjdzie okres”, a okres juz nie przyszedł. Także nic nie potwierdza i nic nie wyklucza. U mnie dodatkowo super zabawnie betahcg nie wykryła dwóch ciąż, kiedy juz jakis czas były. Także… cierpliwości może będę życzyła. :*

Konwalijka, Andelulla lubią tę wiadomość

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was dokładnie wyglądało plamienie implantacyjne? U niektórych kobiet to delikatne plamienie a u innych np jedno, dwudniowe krwawienie.

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka wrote:
    A jak u Was dokładnie wyglądało plamienie implantacyjne? U niektórych kobiet to delikatne plamienie a u innych np jedno, dwudniowe krwawienie.
    Ja wcale nie miałam plamienia implantacyjnego :)

• Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Ja wcale nie miałam plamienia implantacyjnego :)
    Ogólnie dziwna sytuacja u mnie, 5 dni po owulacji plamienia przez 2-3 dni, przy tym ból podbrzusza jak na okres, dziś po dniu przerwy w plamieniu zero bólu i krwawienie delikatne jasnorozowe, czasem brązowe. Jestem 5 dni przed okresem, nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek dostała aż tak za szybko okres.. no i ustanie tych bóli mnie zastanawia

Wysłany: 24 czerwca 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro powinna zacząć się @ lecz narazie żadnych objawów żeby miała nadejść za to wczoraj śluz jak galaretka dziś już lepki owulacja była w 19 dniu cyklu kochalam się z partnerem dwa dni przed owulka ale w kalendarzyku pora była bardzo dobra . Moja pani ginekolog powiedziała że najlepiej właśnie się kochac dwa dni lub dzień przed ... Zaznaczam dolegliwości i dziś zrobiłam test ale wyszedł negatywny może za wczesnie jeszcze ?

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulka1992 wrote:
    U mnie jutro powinna zacząć się @ lecz narazie żadnych objawów żeby miała nadejść za to wczoraj śluz jak galaretka dziś już lepki owulacja była w 19 dniu cyklu kochalam się z partnerem dwa dni przed owulka ale w kalendarzyku pora była bardzo dobra . Moja pani ginekolog powiedziała że najlepiej właśnie się kochac dwa dni lub dzień przed ... Zaznaczam dolegliwości i dziś zrobiłam test ale wyszedł negatywny może za wczesnie jeszcze ?
    Teoretynie test już powinien wyjść pozytywny . Ale wiem , że jest dużo przypadków gdzie dziewczynom pozytywny wychodzi dopiero po dni planowanej miesiączki . Śluzem bym się nie sugerowała za bardzo . Zobaczymy co przyniesie jutro . Daj znać a ja trzymam mocno kciuki

Wysłany: 24 czerwca 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    Teoretynie test już powinien wyjść pozytywny . Ale wiem , że jest dużo przypadków gdzie dziewczynom pozytywny wychodzi dopiero po dni planowanej miesiączki . Śluzem bym się nie sugerowała za bardzo . Zobaczymy co przyniesie jutro . Daj znać a ja trzymam mocno kciuki
    Jak narazie nie czuje jak bym miała dostać okresu a zawsze czułam ...

• Nat. Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak, że bolał mnie okropnie brzuch jak na okres, ale na okres było za wcześnie. Spóźnił się potem jeden dzień i do tej pory nie wiem co to było. Może po prostu w tym cyklu coś źle zjadłam, albo się stresowałam i stąd ten ból brzucha? Potem przy okresie ból również był.

• Tosia89 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , dzis dostałam okres dziwnie bo 5 dni za wcześnie , narazie na wkładce jest brązowe plamienie ale jak sprawdzałam w środku to już jest normalna krew. Zawsze miałam niby regularny okres cykl mniej więcej trwał od 23-25 dni a dzis 🤷 dodam jeszcze że prawie zawsze przed okresem mam brązowe plamienia. Czy to normalne?

• karolina33 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2024, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia89 wrote:
    Cześć dziewczyny , dzis dostałam okres dziwnie bo 5 dni za wcześnie , narazie na wkładce jest brązowe plamienie ale jak sprawdzałam w środku to już jest normalna krew. Zawsze miałam niby regularny okres cykl mniej więcej trwał od 23-25 dni a dzis 🤷 dodam jeszcze że prawie zawsze przed okresem mam brązowe plamienia. Czy to normalne?
    To ile trwał teraz Twój cykl?

• Tosia89 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina33 wrote:
    To ile trwał teraz Twój cykl?
    20 dni

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ