X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy któraś z Was tak miała? - podejrzenie ciąży
Odpowiedz

Czy któraś z Was tak miała? - podejrzenie ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilo_30 Nowa

Wysłany: 10 listopada 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jest w 7dpo, 22dc. Cykle nieregularne. Natomiast od kilku dni mam mdłości oraz skurcze, ale dziś to już jest ciężkie do zniesienia. Od około 4 dni czuję jakby mnie jakieś choróbsko brało, ale poza lekkim katarem, bólem głowy i ogólnym trochę rozbiciem nic się nie dzieje. Oczywiście jak większość już szaleje, testy ciążowe wychodzą negatywne (tak wiem, wiem, że jeśli nawet to za wcześnie). @ spodziewana 17.11. Wczoraj zauważyłam delikatne plamienie, więc obstawiam, że to spoiler @. Nie nastawialiśmy się jakoś super z mężem, tylko uznaliśmy, że jak się uda to się uda, ale bez napinania się, że to musi być już ten cykl. Myślicie, że jest szansa, że się udało?

• KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilo_30 wrote:
    Cześć dziewczyny, jest w 7dpo, 22dc. Cykle nieregularne. Natomiast od kilku dni mam mdłości oraz skurcze, ale dziś to już jest ciężkie do zniesienia. Od około 4 dni czuję jakby mnie jakieś choróbsko brało, ale poza lekkim katarem, bólem głowy i ogólnym trochę rozbiciem nic się nie dzieje. Oczywiście jak większość już szaleje, testy ciążowe wychodzą negatywne (tak wiem, wiem, że jeśli nawet to za wcześnie). @ spodziewana 17.11. Wczoraj zauważyłam delikatne plamienie, więc obstawiam, że to spoiler @. Nie nastawialiśmy się jakoś super z mężem, tylko uznaliśmy, że jak się uda to się uda, ale bez napinania się, że to musi być już ten cykl. Myślicie, że jest szansa, że się udało?
    Hej, szansa zawsze jest, możesz mieć plamienie implantacyjne, ja jak byłam w pierwszej ciąży to myślałam że będzie okres bo takie bóle okresowe a to była ciąża, zobaczysz za tydzień czy to będzie ciąża 😊

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Zuza93 Nowa

Wysłany: 6 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie więc może wy będziecie w stanie coś mi podpowiedzieć. 18 dni temu odstawiłam zafrille( dienogestum), 8 dni temu była owulacja( typowy ból przez 3-4 godziny prawego jajnika) a dzisiaj bez żadnego ostrzeżenia zaczęłam plamić. Pierwsza myśl to okres, ale jakoś za szybko. Wcześniej nie zdarzały mi się plamienia, nawet po odstawianiu visanne/zafrilli a biorę je od 7 lat z przerwami. Czekać, robić test? Sama nie wiem, co myśleć 😢

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test nie zaszkodzi :)
    Aczkolwiek poczekałabym jeszcze z jego zrobieniem tak z 2/3 dni. Bo jeśli dopiero 8dpo możesz niepotrzebnie się zawieść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:28

Zuza93 lubi tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • TrochesamotnaAsia Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem w 30dc, cykle przeważnie 26-28dni. Robiłam test wczoraj (dzien po spodziewanej @) z porannego moczu (1 kreska), do tego w ok 20 dniu cyklu miałam prawie wszystkie możliwe objawy. Teraz zostało lekkie ciągnięcie podbrzusza i czasem zaboli prawy lub lewy jajnik, oraz bardzo dużo wodnistej białej wydzieliny. Próbowałam testować jaka jest szyjka jednak robiłam to pierwszy raz i nie mam porównania. Ogólnie jestem dość nabrzmiala na dole. Piersi właściwie nie bolą jedynie troszkę sutki. Czy miałyście podobne objawy i jednak po jakimś czasie test wyszedł pozytywny? Myślę czy iść na betę czy po prostu jeszcze trochę poczekać bo może to z nerwów @ sie opóźnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 19:58

👧33 🧔‍♂️37 🦎3

Starania od 04.2021
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, wydaje mi się, że test 2 dni po okresie powinien już być mocno zabarwiony.
    Jeśli chodzi o wydzielinę, ja nie odpowiem na to pytanie, jedyny objaw na który zwróciłam uwagę w oczekiwaniu na testowanie to temperatura ciała. Normalnie mam 35,5, a nagle mialam 36,7 co dla mnie jest już jak stan podgorączkowy 😅😅😅 no i z tego co pamiętam czułam jakby miał przyjść okres

Może przetestuj jutro jeszcze raz porannym moczem i innym testem? Polecam pink lub Facelle z rossmanna. Świetnie się wybarwiają

TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrochesamotnaAsia wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem w 30dc, cykle przeważnie 26-28dni. Robiłam test wczoraj (dzien po spodziewanej @) z porannego moczu (1 kreska), do tego w ok 20 dniu cyklu miałam prawie wszystkie możliwe objawy. Teraz zostało lekkie ciągnięcie podbrzusza i czasem zaboli prawy lub lewy jajnik, oraz bardzo dużo wodnistej białej wydzieliny. Próbowałam testować jaka jest szyjka jednak robiłam to pierwszy raz i nie mam porównania. Ogólnie jestem dość nabrzmiala na dole. Piersi właściwie nie bolą jedynie troszkę sutki. Czy miałyście podobne objawy i jednak po jakimś czasie test wyszedł pozytywny? Myślę czy iść na betę czy po prostu jeszcze trochę poczekać bo może to z nerwów @ sie opóźnia.

Ja bym na twoim miejscu odczekała jeszcze parę dni, znam przypadki, że dziewczyny robiły testy po spodziewanej @ i biel wizira, a za dwa dni już piękne dwie kreseczki! Nie ma na to reguły.

Molahonkeey lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ