czy rzucenie palenia zaburza cykl???
-
nick nieaktualnyczytałam ostatnio że rzucając palenie zaburza się cykl, miesiączki się wydłużają itp. Staram się z mężem o dziecko a z tego co wyczytałam to wręcz nie powinnam rzucać palenia przed ciążą, macie jakąś opinie na ten temat, czy któraś z was rzuciła fajki , nie miała problemu z cyklami i zaszła w ciąże????
-
Hej
z opinii lekarzy wynika, że palenie należy rzucić pół roku przed planowanym staraniem. Dotyczy to obu partnerów, bo nikotyna źle wpływa na plemniki. Ja rzuciłam w lipcu i od lipca się staram, to mój 2 cykl, zobaczymy. Osobiście na sobie nie doświadczyłam jeszcze ile prawdy w tym. Palenie niby trzeba rzucić przed ciążą, bo może to źle wpłynąć na dziecko, ale jak wiemy niejedna pali i nie wie, że w ciąży jest.
Jeśli chodzi o facetów, to wiem tyle że palący zdolni do zapłodnienia są
PozdrawiamSYNEK!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z myślą o staraniach rzuciłam palenie z dnia na dzień. Nie palę prawie miesiąc (tak, wiem ze krótko ) nie korci mnie, w ogóle o tym nie myślę i sama się sobie dziwie, że mi poszło tak łatwo. To, ze wyczytałaś, że nie powinnaś rzucać palenia przed ciążą to totalne bzdury:)
Najlepiej rzucić minimum miesiąc przed planowanym rozpoczęciem starań. Każdy dzień się liczy, choć oczywiście lepiej rzucić przed ciążą. Mnie osobiście cykl się nie rozregulował.agniesja lubi tę wiadomość
moniqa -