X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy to cukrzyca?
Odpowiedz

Czy to cukrzyca?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bertoshka Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was doświadczone forumowiczki 🙂 mam pytanie. Jestem w 7 tyg ciąży i dziś cukier wyszedł mi 108 , a nigdy problemów z glukozą nie miałam. W rodzinie również cukrzyków nie było. Czy jest to poziom stężenia glukozy do niepokoju? Jest to pierwsza wyczekana ciąża.

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:26

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Bertoshka Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Wpływ na wysoki cukier moze mieć to co jadlas dzień wcześniej, pora ostatniego posilku. Jeśli jest to jednorazowa sytuacja to nie ma sie czym martwić :)

Dziękuję za odpowiedź. Kamień z serca. Bo człowiek już sobie nabiera do głowy.
    Wczoraj ciacho nawet nie wiem jak zniknęło z talerzyka 🙂

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:26

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Bertoshka Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    A żeby stwierdzić czy to cukrzyca trzeba zrobić badanie z obciążeniem. Wtedy mozna stwierdzić wiecej. Jak ciacho znika z talerzyka to nic dziwnego, może i blaszka zniknąć 😂 Ale to nie oznacza, ze to cukrzyca 🤭

😄😄😄💪 święte słowa 😄
    Zawsze było poniżej 100 więc dla mnie szok był gdy dziś zobaczyłam 108. Ale już się uspokoiłam. 😂🙂
    Bo człowiek senny, pragnienie jest - ale to też w ciąży normalne. 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ