Darmowe konsultacje lekarskie Invicta Wrocław
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyeleonora wrote:Dziewczyny, czytałam że testu pct WHO już od dawna nie zaleca jako metodę przestarzała i dająca zbyt niemiarodajne wyniki. To samo powiedziało mi dwóch lekarzy w invimedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga90 wrote:U nas wyglądało to podobnie najpierw była rozmowa z położną na temat wszystkich wcześniejszych badań, później usg które przeprowadzała dr. Gruszczyńska i na końcu wizyta u dr. Łukaszuka. Na początek zalecił badania AMH, Inhibina B i jeszcze pare innych które zostały zrobione od razu, w poniedziałek mam jechać na następną wizytę żeby sprawdzić czy jest jakiś dominujący pęcherzyk. Następnie mamy wykonać test PCT i drożność jajowodów i po tych wszystkich badaniach będziemy decydować co dalej. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, wszyscy bardzo mili i pomocni więc na dzień dzisiejszy zostajemy w tej klinice
-
eleonora wrote:Dziewczyny, czytałam że testu pct WHO już od dawna nie zaleca jako metodę przestarzała i dająca zbyt niemiarodajne wyniki. To samo powiedziało mi dwóch lekarzy w invimedzie.
Też o tym czytałam i dlatego mam wątpliwości. Nie wiem też po co mamy zrobić badanie Fragmentacji DNA plemnika skoro mąż ma bardzo dobre wyniki nasienia, a koszt tego badania to 500 zł. Eleonora leczysz się w invimedzie we Wrocławiu? Zastanawiam się do podejścia do rządowego programu in vitro w tej klinice.
Ania też nie mogę znaleźć tej informacji, może zadzwoń na infolinię i zapytaj. Powiedz mi, oni kazali Wam przed przystąpieniem do programu rządowego zrobić kariotyp i badania genetyczne? Moja koleżanka miała in vitro w Invimedzie i nie wymagano od niej tych badań.
Aga długo już się staracie? Super, że jesteś zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:27
-
nick nieaktualnyfreya wrote:Też o tym czytałam i dlatego mam wątpliwości. Nie wiem też po co mamy zrobić badanie Fragmentacji DNA plemnika skoro mąż ma bardzo dobre wyniki nasienia, a koszt tego badania to 500 zł. Eleonora leczysz się w invimedzie we Wrocławiu? Zastanawiam się do podejścia do rządowego programu in vitro w tej klinice.
Ania też nie mogę znaleźć tej informacji, może zadzwoń na infolinię i zapytaj. Powiedz mi, oni kazali Wam przed przystąpieniem do programu rządowego zrobić kariotyp i badania genetyczne? Moja koleżanka miała in vitro w Invimedzie i nie wymagano od niej tych badań.
najpierw mamy powtorzyc u nich badanie nasienia, jelsi wyjdzie zle to hormony, usg ,androlog, posiew , zobaczymy co androlog na to powie jak bedzie miał wszystkie badania czy jest sens leczyc czy wystawi nam papierek ze sa wskazania do in vitro
nam dr gruszczynska kazała jesli u meza wyjdzie lipa z nasieniem do konca roku zrobic badania genetyczne u obojga(w poradni genetycznej na nfz) i mutacje genów u obojga(u nich na mutacje jest promocja i zamiast 1500 zł wydamy 400 )i nic wiecej bo powiedziała ze taki jest wymóg refundacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:32
freya lubi tę wiadomość
-
Dowiadywałaś się już ile się czeka na wizytę w poradni genetycznej? Słyszałam, że długo czeka na wizytę, a później jeszcze trochę na wyniki. Zastanawia mnie dlaczego w jednej klinice jest taki wymóg do refundacji a w drugiej nie...
Ciągle zastanawiam się, która klinikę wybrać, w invikcie mam trochę wrażenie, że naciągają na kasę (może niepotrzebnie), dlatego muszę dowiedzieć się jak to wygląda w Invimedzie. -
nick nieaktualnyfreya wrote:Dowiadywałaś się już ile się czeka na wizytę w poradni genetycznej? Słyszałam, że długo czeka na wizytę, a później jeszcze trochę na wyniki. Zastanawia mnie dlaczego w jednej klinice jest taki wymóg do refundacji a w drugiej nie...
Ciągle zastanawiam się, która klinikę wybrać, w invikcie mam trochę wrażenie, że naciągają na kasę (może niepotrzebnie), dlatego muszę dowiedzieć się jak to wygląda w Invimedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:46
-
Cześć dziewczyny. Wczoraj byłam z mężem w klinice Invicta na bezpłatnej konsultacji z dr. Łukaszuk. Staramy się o zakwalifikowanie do rządowego programu in vitro, zależy nam bardzo na czasie. Wizyta w klinice polegała na rozmowie z położną, badaniu usg i rozmowie z lekarzem. Dostaliśmy całą listę badań do wykonania przed wizytą kwalifikacyjną. Skorzystałam z ich 50% rabatu i zrobiłam od razu badanie AMH i Inhibine b. Do tego dochodzą inne badania, na które na ten moment się nie zdecydowaliśmy. Wizyta kwalifikacyjna jest bezpłatna. Wizyta prywatna w klinice do koszt 100zł, a do dr. Łukaszuka 150zł. Ogólnie mamy mieszane uczucia co do kliniki.. Macie jakieś doświadczenia z Invimedem? Nie wiemy, na którą klinikę się zdecydować.. Obawiam się że Invicta może mieć małe doświadczenie (są we Wrocławiu od nie całych 2 miesięcy). Pod koniec przyszłego tygodnia jak wszystko dobrze pójdzie i się zdecydujemy na Invictę to jedziemy na wizytę kwalifikacyjną do programu mz. Pozdrawiam
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:) przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale ostatnio mam bardzo mało czasu. My dzisiaj już po drugiej wizycie u dr Gruszczyńskiej, byłam dziś sprawdzić jak tam pęcherzyki Freya pytałaś ile się staramy to powiem Ci że walczymy o dzidziusia od 1,5 roku.
Ania to dawaj znac kiedy masz wizyty to może uda się kiedyś nam spotkać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widzęzże muszę trochę wyjaśnić nam w invikcie tez zlecono fragmentacje, mimo że mąż ma świetne wyniki. Zlecono tez kariotypy, to zrobię, ale jeślidojdzie do invitro.
Ja lleczę się w invimedzie. Wizyta 120zl, jak ktoś jest pacjentem medicover to 10%zniżki a 1 wizyta bezpłatna. Idealnie nie jest, ale mam poczucie ze dr Żórawski wie co robi, co daje mi taki spokój wewnętrzny
Zapraszam do naszego wątku na wizażu http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745260 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-