Denerwuje mnie ten eskpert
-
WIADOMOŚĆ
-
Możecie mnie skrytykować i tak dalej, ale już po prostu nie mogę czytać tego co wypisuje w odpowiedziach ten cały ekspert lekarz. Same pesymistyczne diagnozy stawia, notabene przez internet! Na moje zapytanie o lek na śluz płodny, ewentualne sposoby itd. odpowiedział żeby zrobić test na wrogość śluzu, a w ogóle to najlepiej inseminacja A dziewczynie, która spytała o fazę lutealną, która trwa u niej 11 dni (pyta czy nie za krótka, ovufriend twierdzi, że za krótka to 10 dni i mniej), a on odpisał, że to jakiś NIEZWYKLE RZADKI PRZYPADEK, BO TAKA FL SIĘ NIE ZDARZA U PACJENTEK!! Jak się nie zdarza, skoro ona taką ma, ja czasami też mam 11 dni, podobnie jak dwie moje koleżanki i pewnie kilka z Was. CZy naprawdę potrzebny nam jest ekspert, który na kaŻdy problem odpowie, że sytuacja jest beznadziejna twierdząc tak tylko na podstawie pytania napisanego w internecie?..ChybA NIE TEGO potrzebują staraczki...
kapturnica, vanessa, Ani86, Strażaczka90, Macierzanka:), Pera, Blondik, iwcia77, momo1009, Manieczka86, gabi544, dżona lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak. Albo jedna uniwersalna odpowiedź ,,Pani sytuacja/wyniki są podstawą aby twierdzić, że jedyna szansa na zajście w ciążę to inseminacja lub in vitro". Żenada, co to za poziom, płacą mu za odbieranie nadziei czy co..
vanessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Płacą mu za in vitro i inseminację i właśnie to mnie wkurza w lekarzach, niektórzy nie chcą Cię leczyć tylko od razu do kliniki na zabiegi z których maja konkretna kasę i mało problemów.
vanessa, Idgie, iwcia77 lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
zuzzi brzmi to drastycznie, ale niestety prawdziwie. Kurczę, czego to ludzie nie zrobią dla zysku. Problem można rozwiązać w inny sposob, ale- dziewczyny łaknące wiedzy dostając info, że mają spróbować in vitro będą myśleć żeby faktycznie to zrobić, nieważne czy starają się już rok czy 4 miesiące. A ktoś tu sobie robi niezłą i bezczelną reklamę, a potem zbiera grube pieniądze. Że też wcześniej na to nie wpadłam
Ania_84, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Popieram Was dziewczyny i podpisuje sie obiema rękoma pod przemyśleniami autorki wątka..
Ekspert pisze zdecydowanie bezmyślnie i od od czapy..
Na moje pytanie o iterpretacje badania usg napisal ,ze najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny..
Dodam ,ze wtedy kiedy odpowiadał miałam juz ustawiony suwak ciążowy ..
Po prostu odpowiada mechanicznie bez zastanowienia byle odhaczyc..Byle tylko nagonić sobie klientów do kliniki...Niestety nie pomaga a wg mnie bardziej szkodzi w wielu przypadkach strasząc...Ania_84, vanessa, moremi, malgos741, livia30, ComeToMeBaby, Maczek, Macierzanka:), gigsa, iwcia77, momo1009, Tova33, mik82 lubią tę wiadomość
-
Ja zadalam specjalnie pytanie.. odnosnie naszej sytuacji... i pierwsze oc mi sie rzucilo w oczy o to ze zareklamowal ich kliniki
" Wyniki badań prowadzonych w naszych klinikach, wskazują, że przypadku zastosowania materiału z biopsji uzyskujemy wysoki odsetek ciąż. Ze względu na niedojrzałość materiału genetycznego w plemnikach uzyskanych z jąder należy liczyć się ze zwiększeniem ryzyka poronienia. Proszę jednak pamiętać, że wiele par w podobnej do Państwa sytuacji doczekuje się upragnionego potomstwa. "
tyle ze nie napisal jednego po perwsze micro biopsja a zwykla biopsja bardzo sie rozni..dwa nawet nie poruszyl tematu ..jaka jest przyczynabraku plemnikow..co jest jak dla mnie niedorzeczne .. bo ja juz w tym momencie wiem.. ze pierwszym co powienien napisac..t np w zaleznosci jakiego pochodzenia jest azoospermia..czy genetyczna czy inna... mozn ocenic szanse na wspolne dziecko.. jak dla mnie odp byla ogolna..
dwa bez sensu skoro nie mozna odp .. np jelsi by zadal pytanie jakie sa wyniki.. odp. po co mnozyc temat..
dwa tyle czekac na odp.. porazka..
na naszym bocianie zadajac pytanie mialam odp tego samego dnia.. i nie ma tam rozdzielania na pyta posiadajace wieksza ilosc lajkow czy mniejsza..
kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, Strażaczka90, Macierzanka:), iwcia77 lubią tę wiadomość
-
tygrys73 wrote:Dokładnie tak. Albo jedna uniwersalna odpowiedź ,,Pani sytuacja/wyniki są podstawą aby twierdzić, że jedyna szansa na zajście w ciążę to inseminacja lub in vitro". Żenada, co to za poziom, płacą mu za odbieranie nadziei czy co..
Ja tam o nic go nie mam zamiaru pytać a nawetn jakby mi coś odpowiedział lub dziewczynie z podobnym problemem to zwyczajnie bym nie wierzyła w jego pożql sie Boże opinie.Ania_84, Macierzanka:), iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mało jest lekarzy którzy faktycznie znają sie na leczeniu bezpłodności i podchodzą do pacjentek holistycznie a nie wybiórczo. A kliniki leczenia niepłodności, cóż ja mam zdanie że tam tylko na in vitro naciągają co z leczeniem nie ma nic wspólnego. Śle to tylko moje zdanie.
vanessa, Idgie, iwcia77 lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Nie neguje Waszych opinii. Jednak jeśli o mnie chodzi to powiem Wam że podniósł mnie na duchu biorąc pod uwagę moje wyniki. Ale to każdy przypadek jest inny więc może o to chodzi...I uważam że to trafiony pomysł z tym ekspertem na ovu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:17
-
mar wrote:mi polecił in-vitro kiedy mam wiele innych możliwosci i jeszcze jest za wcześnie na takie poważne dezycje, też mnie wkurzył
iwcia77, KMK lubią tę wiadomość