X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długie cykle bezowulacyjne
Odpowiedz

Długie cykle bezowulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stokrotka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;) jestem tu nowa, chociaż o dziecko staramy się już 7 miesięcy. Chociaz ciężko to nazwać staraniem bo od 4 miesięcy nie miałam miesiączki. Moje cykle zawsze były długie i nieregularne. Miesiączki wywoływane Luteiną i Duphastonem, pół roku na anty w celu obniżenia androgenów. Na razie wykluczono PCOS, czekam w kolejce do endo i szaleje z niepokoju i smutku. Tak bardzo chciałabym mieć chociaż nadzieje, ze może w którymś cyklu się udało. Ale skoro mój cykl trwa już ponad 100 dni to Chyba ciężko tu mówić o staraniu się :/ Dziewczyny, ogromna prośba do Was. Czy może znacie jakąś historie gdzie udało się zajść w ciążę przy tak rozjechanych cyklach? Mam dopiero 22 lata a trace juz nadzieje ze kiedykolwiek będę mamą :/

Stokrotka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja mam cykle 28 dni jak w zegarku i od 15 cykli nie mogę zajść w ciąże . więc nie mu tu naprawdę reguły.

a cykle można wyregulować i owulkę wywołać

clo na wywołanie owulacji, monitoring, pregnyl na pękniecie , seks i duphaston w 2 fazie i będzie git!

• Stokrotka Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za słowa otuchy :) wczoraj zrobiłam test bo pomyślalam, a może jednak... Niestety nawet gdybym dopatrywała się cienia drugiej kreski to i tak bym nie zobaczyła :( no nic, poczekam do 10go na wizytę i zobacze co usłysze. Boje się ze dostanie antykoncepcję na obnizenie androgenów i będę musiała przełożyć starania :(

Stokrotka
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój cykl zaczał sie 28 lutego. w miedzyczasie po duphastonie dostałam plamienie, ale to zdecydowanie nie był okres i czekam teraz na właściwą małpe. zawsze miałam nieregularne, dlugie cykle ale tego to u mnie jeszcze nie było :O

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW, doskonale Cię rozumiem. Też pierwszy raz mam taką długą przerwę. Wydaje mi się ze mój organizm bez luteiny albo duphastonu nie jest już zdolny do miesiączki :/ a nie miałaś czasem objawów takich jak na okres przed tym plamieniem ? Bo ja mam czasem normalnie objawy jak na okresu bol podbrzusza, tkliwość piersi i krostki na twarzy, ale potem to mija a okresu nie ma :/ wiec myślę ze może jednak cos się dzieje, ale jakichś hormonów jest zbyt mało by doszło do krwawienia..

Stokrotka
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mam tak samo jak Ty @bez leków mam co3-4miesiace dlatego od ponad 3lat przyjmuje leki na wywołanie. Mam delikatne pcos a z hormony mam w normie oprócz progesteronu jest bardzo niski i troche zawyżony stosunek lh do fsh. Tak jak dziewczyny piszą wyżej clo na stymulacje +monitoring .

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ