Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnowu.ta.kryska wrote:Zanim zauwazy. Spoko. Tylko ze ja lubie czasem pogadac przez Telefon na spacerze. Moj pies wiele rzeczy zauwaza szybciej ode mnie. Taki ma instynkt, uwaga skupiona na zagrozeniach. Jedyne co, to go moge nauczyc odrozniac realne zagrozenie od domniemanego przez niego. Atakowac tylko na kommende, nigdy bez. Ale to nie dotyczy innych psow, bo dla niego pies=zabawa. No i jak to, ze zabawy nie bedzie! Dlatego ta uprzaz: dla mojej kontroli i amortyzacji. Daje lepszy punkt oparcia (pas) niz samo trzymanie w dloniach. Nie moge sie doczekac przesylki!
Sorry Kryśka, że tak pouczam, ale nam i hodowczyni i behawiorystka mówiły, że na spacerze (czyt. w trakcie szkolenia) póki co możemy zapomnieć o komórkach. Ja i tak już jej nie zabieram, bo połowe rzeczy nie usłyszałam bedąc skupiona na psie. Dla Batona też wszystkie psy to zabawa, ale po psim przedszkolu Pani nam powiedziała, że teraz koniec zabaw z kim popadnie. Smycz trzymam tylko na kciuku, bo w przypadku szarpnięcia szkody są najmniejsze, ale daj znać czy ta uprząż Ci się nadała.
Jak wogóle wabi się Twój pies?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 23:06
Znowu.ta.kryska, werni, Janess, KoniczynkaNaSzczęście, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
Kryska ja na spacerach tez zawsze rozmawiam z mezem jak akurat jest w drodze i ma czas ale zawsze korzystam ze sluchawki nigdy nie rozmawiam z telefonem przy uchu polecam! Mega wygodne bo obie rece wolne a ja juz sie tak przyzwyczailam ze nawet w dimu tylko i wylacznie sluchawka i inaczej nie potrafię... ostatnio nie pamietalam gdzie ja polozylam to wyklinalam ile sie dalo ze mnie trafi trzymac tel bo mbie juz reka boli a jak ja kupowalam to bylam mefa sceptycznie nastawiona szczegolnie do bezprzewodowych... teraz po 2 latach zastanawiam sie jak ja bez niej wczesniej zylam...
Janess, Schmetterling, KoniczynkaNaSzczęście, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyDzień Dobry. Witam sie z rozstrojem zoladka albo ch wie z czym. Temp nie mam wiec to nie jelitowka(36.6 ksiazkowo jak nigdy) zostały mdłości.zastanawiam sie czy to moze byc po oleju z wiesiolka? Biore od kilku dni, ale tylko 1 kapsulke dziennie bo nie wiem ile sie bierze. Mam 510mg oleju w 1 kapsulce. Czytalam ze pomaga tez na tradzik i zaskorniki...wiec ciekawe.
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Dzieńdoberek!
Nie mam dużego doświadczenia z psami, bo nasz pies mieszka u teściów i ja go tylko głaskam ale jak był mały to dużo go uczyliśmy. Spacer ze smyczą, jak poszedł do innego psa/kota/stworzenia to od razu dostawał ochrzan. Jak nie zareagował to była nagroda. Efekt jest taki, że dzisiaj chodzi bez smyczy przy nodze i na nic nie zwraca uwagi.
Tą nagrodą zawsze była pochwała i głaskanie, właśnie po to żeby nie wymuszał jedzenia
No ale nie okłamujmy się, berneńczyk a rotek mają zupełnie inne charaktery.
Dzisiaj jest mój ostatni dzień cyklu. Jutro będę nieznośna, od razu przepraszam.
Karolina, i dla reszty, kawusia kawunia
A dlaczego Wasz pies mieszka z teściami, a nie z Wami skoro to Wasz pies?Janess, werni lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Janess mam podobnie tylko ze z kotami. Wychowałam 2 kociąt jak mieszkałam w pl. Później musiałam wyjechać do de i dalam pod opiekę rodzicom. Na szczęście moi rodzice to tez kociarze teraz już zostają u nich. Mają lepiej niż bym miała zabierać do siebie do wawy. Mam mały balkon a one Lubia wychodzić na powietrze lezakowac itd. To tu by nie mogły. U rodziców mogą.
Właśnie jadę do pracy na 2 zmianę. Co do samopoczucia itd. Hmm od czasu do czasu cmia mi jajniki. Mam 19dc. Hm zobaczymy później jak będę się czuć.Schmetterling, Janess, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie uwierzycie ale dopiero wstalam...tzn rano wyslalam mlodego do szkoły, przywitalam mojego i poszlam z nim spac...o dziwo padlam i gdyby nie tel to bym dalej spała..masakra ja nie wiem co sie ze mna dzieje ostatnio
Jem śniadanie...mdli mnie nadal ale już lepiej bo odczuwam głód. W horoskopie mam napisane ze jestem teraz podatna na zatrucia pokarmowe hehe moze cos w tym jest.
Werni to pewnie po owu Cie ćmi..3mam kciuki❤Schmetterling, Janess, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Koniczynka, sikaj!
I temperatura tez spadła.
To na 100000% nie ciąża niestety.
Moze przez ta niską prl? Bo 25 gdzie od 100norma to chyba tez nie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 13:38
-
nick nieaktualnyTeraz nie wiem czy brać dostinex w piatek...
Przy wysokiej bylam mega nerwowa...teraz lepiej ale w@ i przed nadal jestem...
Boje sie ze robi mi sie infekcja...rano mega świąd centralnie w pochwie tylko w 1miejscu, normalnie jakby mnie tam cos łaskotało, zadnej dziwnej wydzieliny brak, generalnie jeszcze przed@ nastąpiła dziwna susza...
Tak z innej beczki, zel Conceive po otwarciu jakos traci ważność? Mam gdzies schowany i sie zastanawiam czy moge go użyć...z pol roku stoi chyba i byl otwierany.Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka laski
Janess kawunia mmm... pycha
Werni kciuki zaciśnięte &&
Koniczynko z tego co wiem to po otwarciu ten żel góra do 3ch miesięcy może stać, tzn można go używać. Swoją drogą mnie też chwyciła jakaś infekcja ale nic nie piecze i nie swędzi jedynie plamki różowe w śluzie miałam, boję się że to mięśniak daje znać o sobie oby nie.
Janess, werni, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola skoro 3miesiace to moze lepiej nie? Boje sie sensacji jak już jest stary ze cos mi będzie...
Po @ juz ani śladu, leciutkie rozowe plamienia tylko. Żałuje ze nie zapisalam sie na piatek na te śmieszną próbę...
Apetyt wraca bo pocisnelam juz Grzesia i fantazje hehhh..
Pogoda się spsuła więc już wiem skąd ta senność.
Pozatym mam mega spadek nastroju, mega smutek i brak sił na cokolwiek...Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym wyrzuciła, nie ma co ryzykować bo jednak to w siebie aplikujesz. U nas też pogoda się zepsuła i jakoś sennie. Ja jutro mam nadzieję zapisać się na wizytę bo telefonicznie nie ma możliwości więc liczę że osobiście coś załatwię. W końcu trzeba znowu ruszyć
Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI to jest dobra wiadomość! Trzeba ruszyć coś w temacie.
Ja sie zastanawiam czy poprosić lekarza o jakieś leki na endo...zawsze na minimum mialam..domowymi sposobami to pewnie sobie moge...a to i tak nic nie da...teraz ten wiesiolek do owu.potem moze acard...
Chce wykorzystac kazda opcje zanim juz dam sobie spokój na zawsze...chce uspokoic swoje sumienie by nie żałować ze nie probowalam tego podrasowac czy tamtego...Karolina2787, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoniczynko ja też pomagałam sobie migdałami i winkiem kiedy byłam na stymulacji bo wtedy endo robiło się jeszcze cieńsze i powiem Ci że te naturalne środki właśnie dawały radę także spróbuj, tylko musisz codziennie po trochu bo tak raz na jakiś czas to nic nie da, wystarczy jak migdałki będziesz jadła codziennie po kilka sztuk. Wieśka też brałam ale na śluz płodny jednak się nie sprawdził.
Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHipi ja tak samo uważam co prawda do winka i migdałków to można je wsuwać nawet i tak ale jeśli chodzi o suple to ja łykam tylko magnez, kwas foliowy i żurawinę bądź witaminę C żeby nie dokuczał pęcherz a tak to też nic nie kupuję. Siemię lniane czasem dosypię do jogurtu albo nasiona chia jak mi się przypomni
Wiesz co Ci powiem u mnie też sprawy łóżkowe się poprawiły chyba wiosna robi swoje hehe no i może to że się nie staramy.hipisiątko, Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nigdy żadnych supli nie bralam...diety nie prowadzilam...zaczęłam odkad tu jestem...ot tak sobie...wiesiolek tak czy siak jest zdrowy to co mi tam...pewnie szybko mi zapał minie jak nie zobacze efektów...tak jak ze wszystkim...
Mam mega stresa przed tym badaniem...musze znow wziac w dniu badania antybiotyk summamed i to 2tabsy na raz...ketonal przed i scopolan...ryczec mi sie chce na sama myśl..Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za kciuki :*
Heheh śmieszny obrazek
Wracam z pracy. Miałam iść ze znajomymi na piwo ale wkoncu nie wypalilo. Tez pogoda nie sprzyja. Pokropuje i jak patrzyłam na pogodę ma padać do soboty. Zobaczymy.Schmetterling, KoniczynkaNaSzczęście, Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny