X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wszystkim :)

Widzę tematy szły w których jestem dobra :P hehe a raczej obeznana o to lepsze słowo. Jak wiecie obracam się w gronie matek, nianiek i babć itd.itp. moje że tak powiem ''szefowe'' często zamawiały coś z neta tzn właśnie paczki ciuszków lub butki. Ostatnio moja obecna pracodawczyni zamówiła wielką pakę ciuszków jak to Pani sprzedająca napisała nie są zniszczone, czyste i zadbane (wiem z rozmowy z moją szefową) przyszła paka fakt wielka ale ciuszki yhm yhm po pierwsze to sprane na maksa, pokulkowane i rozciągnięte poza tym mało co pasuje na małą a na zaś i tak się nie nadają bo wyglądają jak wyglądają tylko na podwórek by dobrudzić i wyrzucić. Szkoda bo K. myślała że będą fajne a widziałam jej zawiedzioną minę. No więc nie zawsze jest jak piszą panie. Nigdy nie wiadomo ale czasem oczywiście można trafić na perełki. Buciki kilka razy kupiła adidasy oryginalne za 30/20zł i stan super także różnie to z tym jest. Ja bym chyba wolała pójść sama do lumpka i powybierać ciuszki takie jakie uważam, potem wiadomo uprać i wyprasować.

Co do ludzi to ja też wybieram psy ;)
    A co do mięśniaka to ja za dużo z nim raczej nie zdziałam Lago :/ zostaje mi faszerować się drogimi lekami przez 3 miechy z niewiadomym powodzeniem bądź zaryzykować usunięcie mięśniaka z ryzykiem utraty macicy więc wolę zaryzykować i próbować z nim zajść w ciążę.

Krystyna123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    U Was też tak gorąco?

Dla każdej dla ochłody ;)
    home_wloskie.png

Ale bym sobie zjadła takiego ale nie chce mi się tyłka ruszyć bo musiałabym mpkiem jechać na miejscu tylko sklepowe :/
    P.s Waniliowy lub śmietanka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:31

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj takiego kreconego tez bym pochlonela... mniam...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi sikaj!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jutro jutro, się wyjaśni ale kciuki już dziś zaciskam &&

hipisiątko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim

Hipi jak sytuacja? &&

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess dodaj jeszcze ból zęba do objawów ''faceci do wzięcia'' słowa Ewelinki ''bo jak kobietę boli ząb to znaczy że jest w ciąży'' :D haha

Janess, Lago, Krystyna123, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Chłopaki do wzięcia Karola a dziewczyna to Aśka.

A no widzisz pomyłeczka ;) tak czy siak ząb mnie boli :D haha Nie no Hipi mnie tu szlag trafia a Ty mówisz że jutro? Grrr.... :/

hipisiątko, Lago, Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi po hsg krwawiłaś, bądź miałaś plamienia? Ja wczoraj już czysto a dziś mam plamienia i brzuch ćmi mam nadzieję że nic złego się nie dzieje tam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę boję się trochę ale mam nadzieję że to nic poważnego i przejdzie samo niedługo. Ogólnie czuję się dobrze tylko te plamienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam :) prawy drożny a lewy w 10% bo mięśniak go uciska i kontrast przeszedł z opóźnieniem i tylko trochę. Dziś większe plamienie i trochę brzuch ćmi poza tym ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam stymulacje to były z obu a naturalnie to niby wcale nie było chociaż w to nie chce mi się wierzyć więc teraz najlepiej by było jak najczęściej z prawej ;)

Janess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Hipi czekam na wynik testu !
    Karola co do miesniaka to się nie wypowiem bo u mnie akurat on przeszkodził, jak już udało się zajść to akurat musiało się zagniezdzac centralnie pod samym miesniakiem :-/ no ale najważniejsze że drugi 100 % drozny tamten pewnie też:-)
    Trzeba gratulowac:-)

A ja hmm moje pójście do mamy poskutkowało tym że właśnie obudziłam się na Mazurach:-) jesteśmy tu od wtorku rano w poniedziałek o pół nocy wyjechaliśmy żeby być około 7 Na miejscu, wczoraj też zaliczylismy morze Gdańsk, Sopot
    Karola niestety się nie zobaczymy , tak naprawdę mamy tak napięty grafik że czasu mi braknie do wszystkiego :-(
    Mieliśmy wracać w niedzielę, ale wracamy już jutro na noc wyjeżdżamy- dobre i to
    Generalnie wyjazd udany , dziś planujemy Mamerki i Wilczy Szaniec
    Udanego Dnia wszystkim :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 08:00

Janess, hipisiątko, Fantasmagoria, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona bardzo szkoda że się nie zobaczymy ale cieszę się że miło spędzicie czas :) Mam nadzieję że wszystko u Was ok
    Co do mięśniaka to ja wiem że jest ryzyko ale ono zawsze istnieje. Mimo drożności uznajmy jednego jajowodu bo drugiego nie biorę pod uwagę to i tak na ciążę naturalnie nie liczę a tylko wspomaganą. Czas pokaże... Miłego dzionka kochana :)

Hipi???

hipisiątko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przejezdzalismy wczoraj przez Olsztyn odrazu pomyślałam o Tobie ;-)

Hipiiii?

Karolina2787, hipisiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze kiedyś będzie okazja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wątek zdechł... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny, ja już na swoich wlosciach
    Po powrocie wczoraj szybko jechaliśmy na sklep kupić nową kuchnię:-)
    Same dobre rzeczy! Miałam przeznaczona gotówkę na zakup sprzętu oczywiście nie dało rady limit plus nadwyżka wyczerpane:-P
    Ale widok w kuchni niesamowity. Zostało mężowi jeszcze piekarnik przepalic - ja wczoraj próbowalam ale ilość dymu jaka się nagromadzila ( wiem że to normalne) tak mnie tak mnie przerazila że odrazu go wylaczylam

Hipi co z testem ?

Dziewczyny ja od wczoraj stwierdziłam że bol który określam jako bol owu to nie jest to :,( w tym miesiącu 3 razy go miałam :-(

Karola A Twój badania robił ponownie ?

Jannes ale żeby 4 rano ? Haha

Krystyna123, hipisiątko, Janess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Ja u teściów z moim siedzimy. No mam nadzieję że jak wrócą wszystkie z urlopów, wakacji itp. to i tutaj na wątek też ;)

Ona nie jeszcze nie robił badania ale niedługo musi. Co do piekarnika to nie dziwię Ci się, trauma zostaje...

Krystyna123, Janess, Lago lubią tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatni dzień urlopu. Wciąż walczę z diagnoza mojej tarczycy ale dostałam leki i za miesiąc mam powtórzyć badanie. Z mężem mam kosę i w tym cyklu w końcu odpuszczę starania bo mam zamiar się na dziada złościć jeszcze przez dłuższy czas :-) dzisiaj w planach odświeżenie/malowanie ściany w sypialni :-) a jak Wam mija niedziela?

Krystyna123, Janess lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ