Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6354dfdc9415.jpg
Moja kropeczkaToonney, dorot, Rose87, Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A mi dzisiaj dzień zleciał ekspresowo, a nic konkretnego nie zrobiłam oprócz pasty jajeczno kiełbasianej tak wiec zaraz kolacja, film i sen. Jutro z rana badania tarczycowe. O dziwo nie mam żadnego "przeczucia" i czuje się zdrowo
Schmetterling, Krystyna123, werni lubią tę wiadomość
IV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualny
-
Werni cudna kropeczka!
Motyl nie smutaj:*
Ja to nic nie mam zrobione, bo corka nie bardzo wspolpracuje z matka, woli sie bawic jak dac matce robic...Schmetterling, werni, Janess lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Motylek co się dzieje ? :*
Cierpliwa
Jeszcze godz. I do domu. I dwa dni wolne to dobrze odpoczne. Dziś źle się jakoś czuje brzuch bardziej boli.
Schmetterling lubi tę wiadomość
-
Werni, gratuluje! ja na dniach testuje, trzymajcie kciuki
werni, Schmetterling lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
nick nieaktualnyPamiętacie moje przejścia z dentystą?
Wydałam łącznie z 5tys do tej pory.
Wybieliłam zęby, morduję się już 4ty tydzień na białej diecie (pojutrze koniec)
Poszłam do dentysty, bo myślałam, że będziemy robić te wyciski pod koronę.
I co? I niestety stan zapalny w mojej piątce, gdzie plomby jest 80% nie zniknął. O koronie na ten moment nie może być mowy. Nadal będziemy czekać, a jeśli nie przejdzie to, resekcja (ścięcie czubka zęba). A jeśli to nie pomoże to niestety usunięcie.
Pytam dentystę co by zrobił na moim miejscu. A ten do mnie, że założyłby aparat. Bo mam złe styki, zęby przeciążone. I on mi teraz to mówi? Trzeba się skonsultować z ortodnotą. Może pod aparat dobrze by było usunąć tą 5tkę, bo u góry ciasn. A jeśli pójdziemy w przód, to implant..
-
Werni mlże się kropka w Ciebie wgryza dlatego pobolewa.
Motylku ale masz masakrę tyle kasy i teraz albo krok w tył albo w przód ale wciąż coś się dzieje. Ja już bym aparatu nie kładła w moim wieku. Raz, że właśnie to wiązałoby się z usunięciem u mnie 4 bo jest krzywa, a dwa że po 30 już żeby się idealnie nie zejdą i miałabym szparę, która moim zdaniem nie wyglądałaby estetycznie. No i noszenie aparatu to tez ciagle koszty i wizyty i niekończąca się historia. Tak wiec próbowałabym coś zaradzić. Może ta resekcja pomoże? Nie wiem czy jeszcze to praktykują ale mnie tez ciagle pobolewal kiedyś ząb, górna czwórka (nie ta krzywa) i była ładnie wyczyszczona, a ciagle bolała i bolała tak wiec ostatecznie poszłam do takiego starego dentysty i on sam przyznał, że tego już się nie praktykuje ale jak chcemy uratować tego zęba to warto spróbować. I z tego co zrozumiałam to lekarstwo zamknął mi pod plomba na stałe. I o dziwo pomogło. Chodzę z tym już jakieś 2,5 roku i nic się nie dzieje.
Janess kochana nie wiem jak Cię pocieszyć. Jak dla mnie i tak wszystkie jesteście tu fajterki z megamocą bo ja wciąż się wzbraniam przed procedurą. Nie tylko z powodu braku kasy ale tez ze strachu przed rozczarowaniem. Jedno wiem, że jak w końcu się uda to całe te krzywdy pójdą w zapomnienie i wszystkie przyznamy, że było warto. Ale trzeba działać! Nie można się poddawać! Nie dopóki jest nadzieja i są realne szanse Ale tez każdy zasługuje na odpoczynek. Daj sobie czas jesli go potrzebujeszSchmetterling, Janess, werni, Krystyna123 lubią tę wiadomość
IV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Dokładnie jak Ewa napisała nie poddawać się. Tez juz podobnie myślałam o poddaniu ze nigdy nie będę miała dziecka. A tu cud w którego nadal nie mogę uwierzyć. Co do bólu brzucha podobnie myślę. Wczoraj w pracy to aż bardzo mnie bolał ze koledzy do mnie żebym się uśmiechnęła a ka wymijajaco ze chce mi się spać bo to nocka. Niedawno się obudziłam teraz dwa dni wolne to ospoczywa. Jutro badania. Ciekawe jak tsh i progesteron mi wyjdzie. W piątek po pracy pojadę do poradni się zapisać bo dodzwonic się nie mogę.
Motylek ładny avatar. a co do ząbków masakra z tymi kosztami.
Janess dobrze ze tu z nami piszesz przynajmniej się tu rozladowujesz.Schmetterling, Janess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJannes.... psychiatra polecam 100 %
Byłam wczoraj wyryczalam się, dostałam leki l4 I będę żyć. Głównie chodziło o ciążę o chłopa o moje lęki o których wcześniej wspominalam . Trafiłam na super lekarza , bo zdaje się że to też jest ważne... , poprzednia Pani psycholog rozmawiała zemna jakby miała do mnie pretensje , natomiast ten lekarz wzbudził moje zaufanie .
Co do leków- no właśnie no mam no wzięłam i cały dzień chodzę skolowana nie chce się tak czuć, prawdopodobnie ma to minąć za 2-3 dniKrystyna123, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOna29 wrote:Jannes.... psychiatra polecam 100 %
Byłam wczoraj wyryczalam się, dostałam leki l4 I będę żyć. Głównie chodziło o ciążę o chłopa o moje lęki o których wcześniej wspominalam . Trafiłam na super lekarza , bo zdaje się że to też jest ważne... , poprzednia Pani psycholog rozmawiała zemna jakby miała do mnie pretensje , natomiast ten lekarz wzbudził moje zaufanie .
Co do leków- no właśnie no mam no wzięłam i cały dzień chodzę skolowana nie chce się tak czuć, prawdopodobnie ma to minąć za 2-3 dni
Jakie leki bierzesz? Na co? -
nick nieaktualnyJaness wrote:Podpinam sie. Ona, co to za leki dostalas?
L4 masz z od psychiatry? Na jak dlugo Ci dal?
Tabletki ponoć najlepsze nie tylko w polsce ale i Europie... 2 dni będę się źle czuła potem niby normalnie mówił ze nie będę czuła nic , po okolo miesiącu zaczna dopiero działać... wystarczyło tylko powiedzieć jak długo się staram co z moim małżeństwem i moimi lękami i odrazu padła diagnoza ; nerwica lękowa . Tabletki to duloxetine mylan
A l4 mam na ponad 3 tygodnie, wczoraj byłam- kolejna wizyta 11 styczniaSchmetterling, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiem Wam żem twarda- przynajmniej się staram ... Ale jak tylko przekroczyłam próg gabinetu odrazu lekarz zadał pytanie co mnie sprowadza od razu wybuchlam płaczem... to jest nie do opisania ... ile w człowieku żalu gniewu bezsilności siedzi ...
Schmetterling, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i co ciekawe... po tabletkach mój szanowny małżonek próbuje krzyczeć coś na mnie wymuszac ...A ja ? Patrzę na niego jak na debila o co mu chodzi i czemu on sobie tak żyły wypruwa piękne uczucie...
Generalnie minęły zawroty czuje się naprawdę lepiej- o wiele lepiej niż rano
Sąsiadka spalila cebule A ja nie mam palpitacji! Dla mnie to już sukces!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 17:40
Janess, Schmetterling, Krystyna123 lubią tę wiadomość