X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Witaj Ona i od razu gratulacje!!!

Witaj Motylku ! ❤❤❤ Bardzo dziękuję!
    Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤❤❤❤✊✊✊✊✊✊😘😘😘

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Witaj! I gratuluję!

Dziękuję ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    A w ktorej klinice jestes? U ktorego dr?

Angelius Provita dr M Paliga

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    A to ja zrozumiałam że jesteś w klinice w Krakowie, Dr Paliga ponoć działa cuda ;)
    W Krakowie polecam Artvimed ;)

A Ty skąd jesteś Janess?
    Też słyszałam o Artvimedzie.
    Póki co spróbujemy z dr MP. Bardzo dużo rzeczy nam rozjaśniła.

• werni Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widzę ze wątek odżył to i ja też wrócę :)

Ona gratuluję :)

Pia88, Janess lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hej widzę ze wątek odżył to i ja też wrócę :)

Ona gratuluję :)

Dziękuję ❤
    Widzę Ty już na końcówce:-)jak samopoczucie ?

Pia88, werni lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) termin mam na 20 sierpnia. Coś czuje że nie dotre do niego lub nawet po urodze. Ogólnie w tej ciąży dobrze się czuje. Rzadko miałam mdłości. A teraz to ciężko się poruszać ale daje jakoś rade :)

A Ty jak się czujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 09:50

Pia88 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    No ja jestem z Rzeszowa i dojeżdżam do Krakowa do Artvimedu.
    Ciekawie tam się zrobiło bo mniej więcej od wiosny, praktycznie każda dziewczyna z tego forum, która podeszła do transferu, zaciążyła. Dr Ch jest genialny a dodatkowo mają super embriologa, Panią Agnieszkę, która jako jedyna i pierwsza Polka dostała się do Komitetu Embriologów - jest w nim tylko 7 osób z całego świata.

Brzmi super, mam nadzieję, że i Tobie się uda :)
    Gdybyś potrzebowała wsparcia tu na miejscu, to daj znać!

Ja póki co zostanę u dr Paligi.
    Pełni ona też dla mnie rolę psychologa.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek dobrze ze masz takiego lekarza co wspiera :)

Pia88 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Tak :) termin mam na 20 sierpnia. Coś czuje że nie dotre do niego lub nawet po urodze. Ogólnie w tej ciąży dobrze się czuje. Rzadko miałam mdłości. A teraz to ciężko się poruszać ale daje jakoś rade :)

A Ty jak się czujesz? :)

Ja przechodzę ciążę zupełnie bezobjawowo. Więc ciągle w związku z tym stres czy wszystko jest wporzadku. I za każdym razem okazuje się że jest dobrze i tego się trzymam . Dopiero dziś zaczęły boleć mnie piersi 🤔, a tak to żadnych objawów jak do tej pory

No kurczę Ty już masz taki pewnie piękny duży brzuch 😉😉😉😉, jeszcze chwila i będziesz tulić maleństwo:-)
    Teraz to nic nie Wiaodmo, w każdej chwili może zacząć się cosik dziać:-)

Pia88, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Motylek dobrze ze masz takiego lekarza co wspiera :)

Tak. Też zastanawiałam się nad dr Chrostowskim, bo w końcu to na miejscu. Miałam umówione dwie wizyty: jedną właśnie u dr Paligi, a potem u niego. Pani Paliga zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. I już do dr Ch. nie poszłam. To jest osoba, której po prostu chcesz się wygadać i ona znajdzie rozwiązanie. Wyryczałam się, oczyściłam atomosferę i chcę dalej walczyć. Dla mnie decyzja o in vitro jest bardzo ciężka. Cały czas liczę jeszcze na jakiś cud, aloe jeśli się nie uda, to wiem, że jestem w dobrych rękach.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta jesteś na początku to może być różnie z objawami :) ale każda ciąża jest inna. Oj brzuch to już mam sporawy :) torba od dawna spakowana. Tylko czekam. W poniedziałek ostatnia wizyta u ginekologa. Synek będzie mały ale ważne ze przyrasta. W sumie się nie dziwię bo my z mężem jesteśmy szczupli.

Motylek rozumiem. Ważne ze masz do kogo się zwrócić i jest fachowcem. Nie którzy lekarze to się mineli z powołaniem. Cuda się zdarzają patrząc po mnie. Miałam powtórzyć różne badania hsg a tu dziewczyny z innego wątku namowily na test bo kiedyś tam podałam date ze będę testować. 3 dni mi się okres spóźnial ale nie patrzyłam na to bo u mnie różnie bywało. Pamiętam ze to po pracy robiłam kolo 19 i wyszły dwie grube krechy. W szoku takim byłam ze z łazienki chyba z 10 min nie wychodziłam. Mojemu powiedziałam i się popłakałam. To tak w skrócie jak u mnie było. :)

Pia88 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    No tak, dr Ch nawet jak się wypłaczesz, to jednak trzyma dystans. Mi to nawet odpowiada ;)

Janess, tak naprawdę niech se będą jacy chcą. Najważniejsze, żeby było skutecznie. Kiedy podchodzisz?

Janess lubi tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to działamy razem :-) ja czekam na laparo, pONiej chwila oddechu i czeka mnie drugie ivf. Obu tym razem z lepszym wynikiem.
    A z tym Krakowem to tak nie proponuj bo chciałabym W KOŃCU pozwiedzać to słynne miasto :-)
    A ja dojeżdżam z daleka bo z dolnośląskiego, Lubin. Także jak chcecie zwiedzać zachód to póki co mam wolny pokój :-) pózniej zaciążam i będzie dziecięcy :-)

Janess, Pia88 lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Pia to działamy razem :-) ja czekam na laparo, pONiej chwila oddechu i czeka mnie drugie ivf. Obu tym razem z lepszym wynikiem.
    A z tym Krakowem to tak nie proponuj bo chciałabym W KOŃCU pozwiedzać to słynne miasto :-)
    A ja dojeżdżam z daleka bo z dolnośląskiego, Lubin. Także jak chcecie zwiedzać zachód to póki co mam wolny pokój :-) pózniej zaciążam i będzie dziecięcy :-)

Trzymam kciuki mocno!

Lubin znam tylko z KGHM Lubin - prawadzę z nimi projekt.
    Może pojadę służbowo, to wpadnę na kawę :)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Raz już podeszłam i skończyło się jak się skończyło.

A kolejna próba kiedy? :)

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Trzymam kciuki mocno!

Lubin znam tylko z KGHM Lubin - prawadzę z nimi projekt.
    Może pojadę służbowo, to wpadnę na kawę :)

Zapraszam :-)

Pia88 lubi tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek tak na serio , ale to serio serio maj był naszym ostatnim miesiącem starań i na jesień mielismy podchodzić do in vitro . Decyzja była podjęta na sto procent i pieniądze na to przygotowane w mojej kieszeni . W czerwcu po moich urodzinach już jakby była rozmowa taka ostateczna i zaplanowany termin wizyty w klinice. 4 dni późnej test ciążowy pozytywny ❤❤. Takze ja w cuda wierzę ❤❤

werni, Janess, Pia88 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny :)

Janess, Pia88 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Motylek tak na serio , ale to serio serio maj był naszym ostatnim miesiącem starań i na jesień mielismy podchodzić do in vitro . Decyzja była podjęta na sto procent i pieniądze na to przygotowane w mojej kieszeni . W czerwcu po moich urodzinach już jakby była rozmowa taka ostateczna i zaplanowany termin wizyty w klinice. 4 dni późnej test ciążowy pozytywny ❤❤. Takze ja w cuda wierzę ❤❤

Marzę o takim scenariuszu..

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ