Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyToxey trzymam kciuki i gratuluje Zakręcona za Ciebie też trzymam kciuki! Mam nadzieję, że już niedługo obie będziecie nam przesyłać wiruski
U mnie też mgła, pochmurno, ponuro... od rana sprzątam bo jutro imprezka u nas... dziś chcę ogarnąć mieszkanko, a jutro będzie gotowanie -
Ja dziś mam w planie zrobić ciasto czekoladowe, bo mąż bardzo lubi. Mam nadzieję, że brzuch do popołudnia da mi spokój...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:05
-
nick nieaktualny
-
Mam dwa przepisy ale jeszcze nie wiem, z którego skorzystam
SZYBKIE CIASTO CZEKOLADOWE
Składniki (powinny być w temperaturze pokojowej):
- 250 g mąki tortowej,
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżki kakao
- 200 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 200 ml oleju
- 220 ml maślanki (można zastąpić jogurtem naturalnym)
- 150 g czekolady na polewę (może być mleczna)
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (góra-dół).
2. Mąkę i kakao przesiać do miski. Wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
3. W drugiej misce wymieszać olej, maślankę i jajka.
4. Do suchych składników dodać mokre i połączyć łyżką na jednolitą masę.
5. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Ciasto przelać do formy, wyrównać i piec przez około 50-55 minut. Wystudzić.
6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta.
CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
Składniki (blacha 22x33 cm):
- 1,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek kakao
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów
- 1/3 łyżeczki cynamonu
1. Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki i posypać cynamonem. Wymieszać z orzechami.
2. Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać używając miksera.
3. Wymieszać ciasto z jabłkami i orzechami (łyżką). Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
SMACZNEGO!!małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Mam dwa przepisy ale jeszcze nie wiem, z którego skorzystam
SZYBKIE CIASTO CZEKOLADOWE
Składniki (powinny być w temperaturze pokojowej):
- 250 g mąki tortowej,
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżki kakao
- 200 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 200 ml oleju
- 220 ml maślanki (można zastąpić jogurtem naturalnym)
- 150 g czekolady na polewę (może być mleczna)
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (góra-dół).
2. Mąkę i kakao przesiać do miski. Wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
3. W drugiej misce wymieszać olej, maślankę i jajka.
4. Do suchych składników dodać mokre i połączyć łyżką na jednolitą masę.
5. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Ciasto przelać do formy, wyrównać i piec przez około 50-55 minut. Wystudzić.
6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta.
CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
Składniki (blacha 22x33 cm):
- 1,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek kakao
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów
- 1/3 łyżeczki cynamonu
1. Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki i posypać cynamonem. Wymieszać z orzechami.
2. Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać używając miksera.
3. Wymieszać ciasto z jabłkami i orzechami (łyżką). Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
SMACZNEGO!! -
nick nieaktualny
-
zrobiłam mega wielką michę popcornu! Jak już ją zjem to planuję drzemkę przed nocką, szykowanie do pracy i powrót o 7 rano!!! rano śniadanko i kawka z M. i od 9 będziemy buszować po sklepach po powrocie z zakupów weźmiemy naszą kochaną mordkę i pojedziemy albo pójdziemy na długi spacer! Mam nadzieję, że ten przykry dzień zmieni się w coś miłego i nie będziemy mieli nawet czasu, żeby pomyśleć, zapłakać albo się zasmucić... tak widzę jutrzejszy dzień. Oczywiście na koniec zakupów pójdziemy na duży deser
Mini Mouse lubi tę wiadomość
-
Witam Was kochane ! Powtórzona beta dziś , z 11.85 wzrosła na 23.53 ... urosła o 100 % . W poniedziałek ginekolog dla potwierdzenia .!
Nie dociera jeszcze to do mnie , czekam na poniedziałek by skakać i płakać ze szczęścia ! Moja Mama ma dziś urodziny i powiedziała, że jest to jej najpiękniejszy prezent urodinowy w życiu ! Oby w poniedziałek wszystko się potwierdziło , nie gratulujcie kochane prosze , poczekajmy do poniedziałku Dziękuje za wsparciemałaMyszka, Paulina_2603, estrella, werni lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 13:27
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
ZakręconaOna wrote:Witam Was kochane ! Powtórzona beta dziś , z 11.85 wzrosła na 23.53 ... urosła o 100 % . W poniedziałek ginekolog dla potwierdzenia .!
Nie dociera jeszcze to do mnie , czekam na poniedziałek by skakać i płakać ze szczęścia ! Moja Mama ma dziś urodziny i powiedziała, że jest to jej najpiękniejszy prezent urodinowy w życiu ! Oby w poniedziałek wszystko się potwierdziło , nie gratulujcie kochane prosze , poczekajmy do poniedziałku Dziękuje za wsparcie
Ja wiedziałam, że tak będzie Super!! Bardzo się cieszę!!! Wreszcie się coś ruszyło Teraz tylko Toxey, a później cała nasza reszta -
Twoje objawy i te sledziki, spanie w dzien duzo mowia o ciazy Gratulacje Agatko oby nadal rosla ladnie bedziemy nadal cie wspierac zagladaj do nas