X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a badanie progesteronu 7dpo
Odpowiedz

Duphaston a badanie progesteronu 7dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?
    Nie. Duphaston to prog syntetyczny i nie wychodzi w badaniach

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ