X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a badanie progesteronu 7dpo
Odpowiedz

Duphaston a badanie progesteronu 7dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691) - Prawidłowy
    ✅Czynnik V R2 (H1299) - Prawidłowy
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210) - Prawidłowy
    ✅PAI-1/SERPINE1 - Prawidłowy
    ✅Homocysteina = 7.94
    ✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
    ❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu)

💞14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH)💞

Bądź moim Walentynkowym cudem 🙏🏻✨
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?
    Nie. Duphaston to prog syntetyczny i nie wychodzi w badaniach

Jadzia19 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ