X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a badanie progesteronu 7dpo
Odpowiedz

Duphaston a badanie progesteronu 7dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 || 9 dpt beta 11.9 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 💔
    💔 14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH) 6dpt ⏸️ beta 1.2 || 7dpt beta 0.6 || 10 dpt beta<0.5 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691)
    ✅Czynnik V R2 (H1299)
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210)
    ✅PAI-1/SERPINE1
    ✅ Homocysteina = 7.94
    ✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
    ❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu)
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?
    Nie. Duphaston to prog syntetyczny i nie wychodzi w badaniach

Jadzia19 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ