X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a badanie progesteronu 7dpo
Odpowiedz

Duphaston a badanie progesteronu 7dpo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 || 9 dpt beta 11.9 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 💔
    💔 14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH) 6dpt ⏸️ beta 1.2 || 7dpt beta 0.6 || 10 dpt beta<0.5 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691)
    ✅Czynnik V R2 (H1299)
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210)
    ✅PAI-1/SERPINE1
    ✅ Homocysteina = 7.94
    ✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
    ❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu)
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Cześć,

Planuje w tym cyklu zbadać progesteron 7dpo w celu sprawdzenia prawidłowości owulacji. Jednak lekarza zalecił mi brać 20-25dc duphaston ze względu na długie plamienia przed i po miesiączce. Czy duphaston może zafałszować i podwyższyć mi wynik progesteronu?
    Nie. Duphaston to prog syntetyczny i nie wychodzi w badaniach

Jadzia19 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ