Dziewczeta Dolny Sląsk
-
WIADOMOŚĆ
-
montana8 wrote:Nawet sie nie spodziewałam że kogoś z naszej miejscowości spotkam na forum . Eweloka84 długo sie staracie?? W jakiej klinice się leczycie? My w Invimedzie Wrocław. Pozdrawiam
my zaczeliśmy się starac tak na poważnie 3 miesiące temu , teraz trzeci miesiąc leci, wcześniej miałam poronienie i ciąże poza maciczną i wiecznie cos ale jak gienek dał zielone światło to zaczeliśmy mam nadzieje , że w kńcu się uda -
Kasia1993 wrote:Ja też jestem z Ząbkowic Śląskich, i kurde no.. MOja siostra ma m ze strzelina i tez jest weronika... zbieg okoliczności?
Kasiu to chyba jednak JA! ale jajca- spotkalam siostre na ovu po 11 latach
zielarka, MOI, szpilka, Katha81 lubią tę wiadomość
-
Kochane znacie jakieś sklepy zielarskie we Wrocławiu?
Poszukuję OWOCU NIEPOKALANKA (niezbędnego w mieszance ziół Ojca Sroki) i nigdzie go dostać nie mogę? Możecie mi coś doradzić?
W necie jest, za produkt 50g trzeba zapłacić 2,50zł to grosze, ale dochodzi przesyłka i wychodzi już 13zł, a ja nie znoszę przepłacać. Takie mam "zboczenie" ;-p
Pozdrawiam!"Nigdy nie wiesz, kiedy miłość przyjdzie.
Oczywiście, nie można o niej za dużo myśleć, bo wtedy właśnie nie przyjdzie.
Ale w końcu TO się stanie.
I wtedy stanie się jasne, że warto było marzyć ... i CZEKAĆ." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi!
Do sklepu zielarskiego na hali strzegomskiej zadzwoniłam z pytaniem o owoc niepokalanka i dowiedziałam się, że nie mają. Pani tłumaczyła, że niepokalanek nie występuje jako taki w przemyśle zielarskim, ponieważ jest uznawany UWAGA! za truciznę i trzeba z nim bardzo uważać. Jest jedynie dodawany w bezpiecznej dawce do lekarstw. Zwróciła też uwagę na fakt iż jest on sprzedawany na aukcjach internetowych, ale to już każdy kupuje na własną odpowiedzialność, bo nie posiada jakiegoś tam certyfikatu.
Trochę mnie przestraszyła i zaczynam myśleć o dokupieniu ziół do tego drugiego składu (prawdę mówiąc nie wiem, który z nich jest oryginalny)...
SKŁAD 1:
Liść melisy 100
Ziele lebiodki 50
Kwiat rumianku 50
Ziele macierzanki 50
Liść pokrzywy 50
Ziele dziurawca 50
Ziele rdestu ptasiego 50
Owoc niepokalanka 50
SKŁAD 2:
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
CO O TYM SĄDZICIE?"Nigdy nie wiesz, kiedy miłość przyjdzie.
nick nieaktualny
-
Właśnie dodzwoniłam się do sklepu zielarskiego w którym jest dostępny owoc niepokalanka, już się ubieram i pędzę po niego
Pani uśmiała się, gdy zapytałam czy to prawda z tą trucizną. Szczerze samej mi się nie chciało wierzyć, że to może szkodzić.
Podaję namiary na ten sklep, może komuś się przydadzą:
"Lawenda" Sklep Zielarski Ewa Goździk
Krupnicza 10 50-075 Wrocław
+48 713 46 8742
Mam nadzieję, że wpis nie zostanie usunięty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:24
Izoleccc lubi tę wiadomość
"Nigdy nie wiesz, kiedy miłość przyjdzie.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-