Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Macierzanka:) wrote:Kejti normy mi podaj proszę!
prolaktyna w normie, dopiero powyżej 20 jng/ml jest delikatna hiperprolaktynemia, którą jeden lekarz zbija inny nie...
Lh 2-13
Mowisz ze ta prolaktyna... ja te badania robilam w pazdzirniku, wtedy zaniepokoil mnie tylko wynik TSH bo byl 0,005 wiec kiepski i tylko ten wynik konsultowalam z lekarzem. Reszta jakos poszla w zapomnienie i teraz odgrzebalam te wyniki... -
kejti91 wrote:Fsh 3-12
Lh 2-13
Mowisz ze ta prolaktyna... ja te badania robilam w pazdzirniku, wtedy zaniepokoil mnie tylko wynik TSH bo byl 0,005 wiec kiepski i tylko ten wynik konsultowalam z lekarzem. Reszta jakos poszla w zapomnienie i teraz odgrzebalam te wyniki...
Ja od zawsze TSH miałam w górnej granicy normy, ale mój gin mówił, że jest w porządku, po czym na ovu dowiedziałam się, że to za dużo, poszłam po rozum do głowy i wybrałam się do endo, no i leczy mi to.
Mało tego powiedział, że w wypadku ciąży będę musiała brać leki.
Wracając więc do norm, to masz FSH i LH w normach, ale ważny jest stosunek LH:FSH, gdzie powinien być bliski 1. U Ciebie jest 1,5 co mogłoby wskazywać na PCOS, ale skonsultuj to z lekarzem. Ale tak jak mówię, mój lekarz nigdy się tym nie przejmował...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 21:58
-
Macierzanka:) wrote:Jeśli chodzi o wyniki to nie tylko normy są ważne, ale na wstępie mówię, że nie jestem lekarzem
Ja od zawsze TSH miałam w górnej granicy normy, ale mój gin mówił, że jest w porządku, po czym na ovu dowiedziałam się, że to za dużo, poszłam po rozum do głowy i wybrałam się do endo, no i leczy mi to.
Mało tego powiedział, że w wypadku ciąży będę musiała brać leki.
Wracając więc do norm, to masz FSH i LH w normach, ale ważny jest stosunek LH:FSH, gdzie powinien być bliski 1. U Ciebie jest 1,5 co mogłoby wskazywać na PCOS, ale skonsultuj to z lekarzem. Ale tak jak mówię, mój lekarz nigdy się tym nie przejmował...Dzieki za pomoc :*
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
kejti91 wrote:Rozumiem. Tarczyce tez mam juz leczona wynik poprawil sie do 0,8 takze jest lepiej. Chyba powtorze te badania bo moze ta tarczyca mogla na nie jakos wplywac. Jesli nam sie teraz nie uda to nowy cykl zaczne od powtorzenia badan
Dzieki za pomoc :*
Jeśli chodzi o tarczycę, to jej hormony bada się zwykle właśnie przy hiperprolaktynemii, która czasem wiąże się z niewydolnością tarczycy. -
Laura wrote:My uważamy z mężem że również bardzo podobny do nas :
). Oczka i nosek mój a reszta mojego męża :
). Generator się sprawdził :
).
Ja również zakochana mimo że to chłopczyk a myślałam zawsze o dziewczynce :)
poproszę
Laura lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
przedszkolanka:) wrote:Witam dziewczyny
Uff przebrnęłam właśnie przez wszytsko od północy i widzę,że się działo :)ja dopiero usiadłam, sprzątaliśmy pół dnia, później zakupy i zleciało
Dziewczyny , zwłaszcza Ewelinka- nie możesz tak się denerwować!! Pójdziesz na karnego jeżyka!
Monia i wszystkie które zaczęły nowy cykl- zaczynamy razem więc raźniejtylko po raz kolejny podkreślam,że wy macie 2 tyg. do owu a ja 4,więc bez narzekania proszę!
Hamburger mmmm<3 chociaż staram się teraz jeść zdrowo i mąż już się denerwuje bo też musi, to czasami takie domowe robimypycha