Endometrioza, torbiel endometrialna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:46
-
Kochana,powiem tak..
Tak jak wyżej czy torbiel jest faktycznie endometrialna można stwierdzić tylko poprzez laparoskopii.
W maju ubiegłego roku poszłam na kontrolne badania i okazało się ze mam torbiel na jajniku. Dostałam duphaston gin powiedziała ze nie wiadomo jaka to torbiel i może się wchłonie. Po następnej miesiączce poszłam na kontrolę i torbiel zamiast się wchłonąć urosła o cm. Następnie dostałam antybiotyki i czopki przeciwzapalne oraz skierowanie na badania CA-125. Wykonałam badania i miałam w normie ale prawie dochodziło do normy. Leki nie pomogły i dostałam skierowanie na laparoskopie. W dzień zabiegu moja torbiel miała prawie 6cm a dwa miesiące przed 2cm. Zabieg przeszłam bez komplikacji i żadnych dolegliwości bólowych. Teraz jestem w ciąży, a torbiel prawdopodobnie blokowala owulacje.
Co do laparoskopii po cc to zależy. Lekarz może spróbować się dostać, ale jeżeli będą zrosty to wykona nacięcie jak przy cc.
Nie ma się czego bać.
A zabieg może zbliżyć Cię do upragnionej ciąży :*
Trzymam za Ciebie kciuki ♡
I wysyłam wiruski ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:46
-
Z tego co ta. szeptal pod nosem gin, to torbiel czynnosciowa. Mialam 5 dni skromne brunatne plamienia jak przed okresem. Gin mowil, ze to przez ta torbiel czesc endometrium zaczela sie zluszczac, ale jak mi oczyscil podwozie to bylo ok i dopiero 3 dni przed okresem plamienia wrocily, ale u mnie to czeste zjawisko przed @
-