Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
Odpowiedz

Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, przykro mi😥 Miałam nadzieję, ze to plamienie to tylko jakiś jednorazowy epizod i szybko ustanie…..

Przytulam mocno .

Eniana lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana 😔 bardzo mi przykro to czytać. Krwawienie to może też być krwiak. Moja bratowa trafiła z takimi plamieniami do szpitala i okazało się że wszystko ok. Martwi jednak to że masz niewidoczna druga kreskę. Choć może mocz rozcieńczony ? Bardzo bym chciała żeby to wszystko skończyło się dla Was dobrze🥺

WonderWoman widać druga kreskę. Trzymam kciuki za kropka🤞nie przejmuj się chorobą, dużo kobiet w tym szczęśliwym cyklu chorowało 😊 musi być dobrze.

Niemampomyslunanick może powiedz jej łagodnie że nie jesteś specjalistą i dużo informacji można znaleźć w necie. 🤷🏼‍♀️ Nie jesteś złym człowiekiem. Ja mam wrażenie że druga strona może nie ma świadomości że takie pytania mogą zaboleć kobietę która niedawno straciła dziecko. Taki trochę brak wyczucia z jej strony 🤔 ale pewnie nie chciała źle.

Eniana, WonderWoman lubią tę wiadomość

• Paula29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_osska i jak tam po perypetiach z kobitą z labu? Wróciłaś i zbadałaś prog? Ja właśnie dziś też byłam na progu. Jestem 7dpo/8dpo i czekam na wyniki. Ostatnim razem jak badalam proga to wyszło 4... Czyli trochę mało. Oby było więcej tym razem.

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny ❤️. Tak spróbuję zrobić, porozmawiać z nią spokojnie, żeby to zostało między nami i zobaczymy co wyjdzie.

mala_osska, Angi90 lubią tę wiadomość

👩32 &🧔38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
    16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
    23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
    3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞

Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄

preg.png
  • Niewidzialna Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WonderWoman wrote:
    Dziewczyny!
    Ja dziś 9dpo, wybrałam się do rossmana po witaminy, przypadkiem kupiłam tez trzy pinki.😏
    Siknięte już oczywiście, a co sobie będę żałować.
    Widzę różowy cień!!!
    ciężko uchwycić na zdjęciu, więc już dziada rozmontowałam.
    Widzicie coś???🫣🫣🫣

79233309-59-D0-46-CE-BB4-F-B6-BD873-C4001.jpg
    serwer bez reklam

18-B58870-19-A9-4-CC3-8-FF8-EA90-B3710165.jpg
    Widze 😍 trzymam kciuki 🤞🍀

WonderWoman, pluto_nova lubią tę wiadomość

03.2013 córka
    11.2022⏸️
    12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼

1️⃣3️⃣Cykl starań o👶

,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz"
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WonderWoman ja widzę! Sikaj jutro rano! czekam pod kibelkiem na ciemne 2 kreski
    Eniana jeszcze będzie wszystko dobrze, sikaj jutro rano i przynieś nam super wieści, że dzisiejsza blada krecha była tylko rozcieńczonym moczem.

Eh dziewczyny, ciesze się z każdej Waszej dobrej wieści, przytulam baaardzo mocno za każdą złą.
    Chyba sama potrzebuje przytulenia po tym jak wszystko wskazuje na to, że ten obecny cykl, na który bardzo bardzo mocno liczyłam okazał się bezowulacyjny. Jeszcze informacja o podejrzeniu pcos u gina mnie troche dobiła. Wiem, zdaje sobie sprawę, że pcos to nie koniec świata i po prostu zaczniemy od następnego cyklu stymulacje z clo i monitoringiem, ale eh.
    Zobaczymy jak ten monitoring przebiegnie bo w majówkę wyjeżdzamy i będę mogła iśc najszybciej dopiero 4 maja na majówkę a jeżeli okres dostane 21 kwietnia to tego 4 maja będę w jakimś 12-13 dc a od 10 dc mam przyjeżdzac na monitoring.
    Wczoraj jak przyszedł wynik progesteronu troche a nawet mocno sobie poplakalam, dzisiaj do pracy szlam z dołem a raczej kanionem smutku.

I tak wiem, ze to nasz dopiero 1 cykl starań (w obecnych staraniach bo starania wcześniej były jakieś 3 lata temu, ale takie można powiedzieć na wolnego strzelca) i wiem, że większość z Was ma za sobą długą i krętą drogę przy staniach. Ale jakoś mnie to wszystko dobiło, nie myślałam, że będę miała jakieś problemy z zajściem w ciąże.
    Wybiegam daleko w przyszłość i widzę siebie zmagającą się z niepłodnością chociaż to tylko pcos albo aż. Jestem strasznym czarnowidzem we wszystkim.

No cóż całe szczęście mąż dzisiaj wraca z delegacji ja ma troche lepszy nastrój i już wykupiłam CLO.
    Mimo, że licze na jakiś cud, że może jednak wynik progesteronu był fałszywy i jednak się udało bo jeszcze nigdy się tak nie czułam dziwnie jak przez ostatnie pare dni (bol piersi, bol krzyza, bol jajnika)

Musiałam sobie troche posmęcić...

WonderWoman lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick wrote:
    Dziękuję Dziewczyny ❤️. Tak spróbuję zrobić, porozmawiać z nią spokojnie, żeby to zostało między nami i zobaczymy co wyjdzie.

Kochana! Wcale nie jesteś złą koleżanką. Twoje uczucia i stan psychiczny jest najważniejszy w tym przypadku.💝

Niemampomyslunanick, Rica lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San
    Bierz nogi za pas i nawet się nie oglądaj. Czy to miłość, czy przyzwyczajenie, pamiętaj żeby najpierw i najbardziej kochać samą siebie. Przynajmniej dopóki nie urodzisz sobie miłości swojego życia 🤞🏻🍀😉 Z perspektywy czasu odetchniesz z ulgą i podziękujesz samej sobie. Nie ma sensu rozmnażać się z jadowitym dupkiem. Wybacz przykre słowa, ale pod adresem faceta nie nam nic dobrego do powiedzenia, za to z całego serca trzymam kciuki za Ciebie 🤞🏻🤞🏻

Emka
    Moje HSG RTG bolało mocniej niż @, tylko że kontrast przeszedł z trudem i nie za pierwszym razem, ale było krótko i warto. Gin zalecił być na czczo, tkanki miękkie kontrastują się na RTG (oczywiście słabiej niż twarde), a wypełnione pętle jelitowe mogą utrudniać interpretację niejednoznacznego obrazu. Polukaj na grafiki w Google, to wszystko będzie jasne :)

WonderWoman
    Widaaaaaać!! 🤞🏻🤞🏻

WonderWoman, Emka06, Blond27, san95 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Mala_osska i jak tam po perypetiach z kobitą z labu? Wróciłaś i zbadałaś prog? Ja właśnie dziś też byłam na progu. Jestem 7dpo/8dpo i czekam na wyniki. Ostatnim razem jak badalam proga to wyszło 4... Czyli trochę mało. Oby było więcej tym razem.

Tak, wróciłam do laboratorium i zrobiła mi to badanie. Babka ani słowem się nie odezwała do mnie 😁
    tyle tylko, że poszłam kilka godzin później i wyniki mają być dopiero jutro.
    Całe szczęście, że w okolicy są jeszcze 3 labki, bo tam już na pewno nie wrócę...

pierwszy raz badam po owulacji i też się bardzo boje wyniku...

W ogóle to wkrecilam sobie, że dzisiaj jest 8dpo, patrzę na wykres a tam 7dpo 😂

Paula29 lubi tę wiadomość

• Mainlylife Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San95

Bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez to sama i nie masz wsparcia u faceta 😔

Zajeżdża mi tu narcyzem trochę, nie będzie rozmawiał bo teraz nie ma ochoty, zresztą do k***wy nędzy co to znaczy, że jeszcze nie czas? To znaczy, że jak sobie znajdzie kogoś to będzie ten czas? Sory za wyrażenie ale jak masz starać się o dziecko z gościem, który ucieka od problemu i w sumie to nie wie czy chce z tobą być?
    Pojawił się problem i ucieka? Albo Ci to wyjaśni lub pójdzie z tobą na terapię albo to nie ma sensu. PCOS to nie wyrok. Moja kumpela ma trójkę dzieci. Dziecka jeszcze nie ma, a on już trzęsie gaciami, różnie bywa w życiu i może ciąża się pojawić ale bedzie trudna wiec tez to wsparcie musi byc, na każdym etapie. Życie to nie jest zamknięta bańka mydlana gdzie kobieta jest ciagle ładna i piękna, a w życiu nic się złego nie przytrafia.

Trzymam kciuki za Cb! Mam nadzieję, że ułoży się to jakos, a ty wyjdziesz z tego jeszcze silniejsza ❤️

san95 lubi tę wiadomość

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja właśnie odczytałam wynik proga 12,17 (normą do 15) 😍 ale mile zaskoczenie. A Stary umówiony na badanie nasienia na początku maja. Badamy się i działamy dalej 💪

agentka93, Paucia, Lipcowa, WonderWoman, Lilka1298, mala_osska, Angi90 , SandraH.97, Rica, Niemampomyslunanick, Beezi, MałaStokrotka, pluto_nova, malutka203 lubią tę wiadomość

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie i Kropeczka 🤞🏽🩷

Wonder, widzę kreseczkę! Sikaj jutro! Czekam pod kibelkiem 🤞🏽

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana rozumiem Twoje zdenerwowanie i przytulam ❤️ Jednocześnie jestem zdania, że intensywność kreski na teście nie jest miarodajna, jeśli chodzi o rozwój ciąży. Wystarczy, że dana partia się gorzej wybarwia itd.
    Powtórzyłabym betę przed spisaniem Kropka na straty. Trzymam kciuki 🤞Początki z krwia się zdarzają (choć tez kilka miesięcy temu wydawało mi się, że to mit).

WonderWomen widaaaać 🔥🔥🔥

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Jejku ja właśnie odczytałam wynik proga 12,17 (normą do 15) 😍 ale mile zaskoczenie. A Stary umówiony na badanie nasienia na początku maja. Badamy się i działamy dalej 💪

Super! 😃😃

Paula29 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje rady Was nadrobić, piszecie jak szalone xD
    Do późna w pracy, w prscy kocioł, że nic nawet nie zjadłam 🙈
    Oczywiście siknelam, a miałam dopiero jutro 😜9 dni po zastrzyku, kreska tak samo widoczna jak wczoraj 🙈

Paula29, WonderWoman, Milcia2397, Rica, Niemampomyslunanick, Beezi lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    WonderWoman ja widzę! Sikaj jutro rano! czekam pod kibelkiem na ciemne 2 kreski
    Eniana jeszcze będzie wszystko dobrze, sikaj jutro rano i przynieś nam super wieści, że dzisiejsza blada krecha była tylko rozcieńczonym moczem.

Eh dziewczyny, ciesze się z każdej Waszej dobrej wieści, przytulam baaardzo mocno za każdą złą.
    Chyba sama potrzebuje przytulenia po tym jak wszystko wskazuje na to, że ten obecny cykl, na który bardzo bardzo mocno liczyłam okazał się bezowulacyjny. Jeszcze informacja o podejrzeniu pcos u gina mnie troche dobiła. Wiem, zdaje sobie sprawę, że pcos to nie koniec świata i po prostu zaczniemy od następnego cyklu stymulacje z clo i monitoringiem, ale eh.
    Zobaczymy jak ten monitoring przebiegnie bo w majówkę wyjeżdzamy i będę mogła iśc najszybciej dopiero 4 maja na majówkę a jeżeli okres dostane 21 kwietnia to tego 4 maja będę w jakimś 12-13 dc a od 10 dc mam przyjeżdzac na monitoring.
    Wczoraj jak przyszedł wynik progesteronu troche a nawet mocno sobie poplakalam, dzisiaj do pracy szlam z dołem a raczej kanionem smutku.

I tak wiem, ze to nasz dopiero 1 cykl starań (w obecnych staraniach bo starania wcześniej były jakieś 3 lata temu, ale takie można powiedzieć na wolnego strzelca) i wiem, że większość z Was ma za sobą długą i krętą drogę przy staniach. Ale jakoś mnie to wszystko dobiło, nie myślałam, że będę miała jakieś problemy z zajściem w ciąże.
    Wybiegam daleko w przyszłość i widzę siebie zmagającą się z niepłodnością chociaż to tylko pcos albo aż. Jestem strasznym czarnowidzem we wszystkim.

No cóż całe szczęście mąż dzisiaj wraca z delegacji ja ma troche lepszy nastrój i już wykupiłam CLO.
    Mimo, że licze na jakiś cud, że może jednak wynik progesteronu był fałszywy i jednak się udało bo jeszcze nigdy się tak nie czułam dziwnie jak przez ostatnie pare dni (bol piersi, bol krzyza, bol jajnika)

Musiałam sobie troche posmęcić...
    Kochana,ja też staram się krótko i nie myślałam,że będę miała jakiekolwiek problemy... a są. Też przepłakałam kilka nocy, dół ogromny ale mam ogromne wsparcie męża! Już do nas dotarło z czym przyszło nam się zmierzyć. Musimy być silne i walczyć, nie poddawać się! Wierzę,że będzie dobrze ❤️
    Jeszcze dodam,że lepiej wiedzieć o co chodzi na starcie, wtedy można działać w określonym kierunku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 21:34

Cukruś lubi tę wiadomość

• Angi90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, bardzo mi przykro 😔 sprawdziłabym jeszcze test jutro z porannego moczu, może to tylko jakiś błąd?❤️ Przytulam Cię mocno 🫂

WonderWomen, trzymam mocno kciuki, aby to się udało 🤞 widzę 2 kreski ✊ czekam rano pod kibelkiem na powtórkę ☺️

Paula, bardzo ładny wynik👍🍀

Angelika95 , mam nadzieję, że u Ciebie te plamienia też już przejdą, i będziesz mogła w spokoju się cieszyć ❤️

WonderWoman, Paula29, Angelika95 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚

28/11 wizyta ⏳
    PTP 20.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Dara Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczka - mój mąż też unika supli jak ognia, ma takie samo zdanie jak Twoj lekarz. Szkoda, że ja jestem kulinarny antytalent. Za to karmię go orzechami brazylijskimi, a do jakiś sałatek dodaję czarnuszkę, może to coś pomoże ;)

San95 - dużo sił dla Ciebie, trzymam kciuki za Ciebie!

balbina28 - mi za pierwszym razem gin kazała się wstrzymać (musiałam czekać aż beta spadnie, a trwało to długo), a za drugim razem (tu był wcześniejszy etap, tak ok 6 tyg) już nie miałam żadnych przeciwwskazań.

WonderWoman - widać widać, też bym tak chciała.

Ja niby już spisałam cykl na straty (tak mówi rozum i pewnie finalnie tak się to skończy), ale jednak po tym przeziębieniu coś sie ruszyło, więc może jest nadzieja, że owu się przesunęła jakoś. Przekonam się za tydzień, bo wtedy odstawiam dupka.

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Kochana,ja też staram się krótko i nie myślałam,że będę miała jakiekolwiek problemy... a są. Też przepłakałam kilka nocy, dół ogromny ale mam ogromne wsparcie męża! Już do nas dotarło z czym przyszło nam się zmierzyć. Musimy być silne i walczyć, nie poddawać się! Wierzę,że będzie dobrze ❤️
    Jeszcze dodam,że lepiej wiedzieć o co chodzi na starcie, wtedy można działać w określonym kierunku!

Kochana ❤️
    Ja też mam bardzo duże wsparcie w mężu, z resztą jak ze wszystkim.
    Mogłam się spodziewać, że będą jakieś problemy z zajściem a nawet z tym, ze to moze byc pcos bo juz wczesniej na wizytach u gin espominala o pecherzykach na janikacj, ale jakoś nie dopuszczałam tego do siebie. Może też dlatego, że do jakiegoś czasu nikt z mojego otoczenia czh rodziny nie miał takich problemów.

My na razie jeszcze oswajamy się z myślą co nas może czekać a raczej bardziej ja oswajam bo mąż jest otwarty na wszystko. No mam nadzieje, ze to nie będzie dla mnie bardzo bolesne oswajanie.
    Na razie próbuje zacząć zdrowo się odżywiać, więcej warzyw i owoców, dużo spacerów.

Chce jeszcze zbadac się pod kątem insulinoopornosci mimo że moja ginekolog powiedziała żeby nie robić żadnych badan na razie. Ale chociaż z czystej ciekawości bo ostatnio wysyp jest insulinoopornosci wśród moich znajomych.

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie Stary właśnie rozłożył na łopatki 😂. Leżymy już sobie i odpoczywamy po ❤️, a Stary takim bardzo poważnym głosem, że on mnie bardzo prosi żebym już nie sikała na testy owulacyjne w tym miesiącu, bo on już nie da rady 😂, a jak chcę sikać to mam już go w nic nie angażować 😂.

Niezapominajka95, WonderWoman, Beezi, Lipcowa, Dara lubią tę wiadomość

👩32 &🧔38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
    16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
    23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
    3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞

Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄

preg.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ