Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Beezi wrote:Eniana 💔 Bardzo mi przykro 💔😥
Staraczka, tulę za 🐒 😥❤️
Cukruś, ja mam Aliness, dziewczyny polecały Miovelie, ale chyba każdy będzie działał podobnie.
Mimi, gratulacje! Piękne kreseczki ❤️
Białek, Zosia, działajcie! Ja też planuję w końcu regularnie ćwiczyć, od maja kupiłam Multisport 🔥
Amunicja, sikałaś? To tak w ramach sporządzania na ziemię 😂🤞
Nika, najlepiej ❤️ w dzień piku.
Mała stokrotka, piękny piczor 🔥✊
Magdalena, cześć, miło Cię poznać i to jeszcze w takich okolicznościach ❤️ Gratulacje, rośnijcie zdrowo ✊🍀 Coś zmieniłaś w tym cyklu, jakieś medyczne interwencje?
Meggi, bardzo mocne kreski jak na 10 dni po zastrzyku 😳
Lecę w takim razie kupić NAC widzę, że aliness mniejsza cena więc chyba na allegro zamówię.
Ale rozumiem, że brać codziennie przez cały cykl? Czy to również bierze się w jakiś danych dc?👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Eniana wrote:U mnie można wpisać💔 2 dni krwawienia, dziś juz tylko plamienie. Test kontrolny biel wizira wiec obstawiam że bhcg spadło i cykl wrócił do normy. Wizyta u gin przypadnie akurat na poczatek owulacji.
Tulę za każdą wredną @ i widzimy się w majowym wątku.
Przykro mi, tulę Cię mocno 💔...Eniana lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Muszę się jeszcze z Wami podzielić refleksjami z weekendu. Jestem mega wdzięczna za wszystkich ludzi, którzy mnie otaczają. Tyle osób życzy mi dobrze, strasznie mnie to wzruszyło, że te kilkadziesiąt osób przebyło czasami setki kilometrów, żeby ze mną świętować. No i mój mąż, który wpadł na taki pomysł i zajął się organizacją, żebym ja była szczęśliwa. ❤️ Te starania bardzo nas zbliżyły do siebie.
A po drugie, chyba wcale nie jestem takim złym człowiekiem. Okazało się, że jedna koleżanka jest we wczesnej ciąży i naprawdę się ucieszyłam, a zawsze po alko jestem bardziej szczera. I wiem, że nie starali się długo, mimo to chyba doszłam do etapu, że nikomu nie życzę problemów z zajściem w ciążę, więc cieszę się, że im się szybko udało.Paucia, Amunicja, Cukruś, SandraH.97, alauda, Angelika95, malutka203, Nataliii, Rica, Hope..., Angi90 , Magdaalena91, Emka06, Paula29, MałaStokrotka, Lipcowa, SzuumFal lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
justme wrote:Negatywny, mam dość. Ile jeszcze będę musiała znieść? Po co te zastrzyki, które nic nie dają?
Czy komuś udało się zajść w ciążę na clo, zastrzykach i progesteronie? Zaraz będzie czwarty raz jak będę próbować w ten sposób.
Mi się udało za trzecim razem, ale po każdym cyklu miałam torbiele, które się nie wchłaniały i musiałam robić cykl przerwy. Łącznie zajęło to dobre pół roku. I miałam też sytuację, że pomimo zastrzyku pęcherzyki mi nie pękły. Doskonale cię rozumiem. Teraz w czwartym cyklu stymulacji (walczymy o rodzeństwo) udało się u mnie pierwszy raz mieć owulację, więc czasami musimy trochę powalczyć. Grunt to się nie załamywać i nie poddawać, chociaż wiem z własnego doświadczenia, że nie jest to łatwe. Głowa do góry, kochana, wierzę, że niedługo zobaczysz te wymarzone kreseczki ❤️ wysyłam ci dużo siły i trzymam kciuki 😊 ile dpo jesteś?Beezi, Miczka, Angi90 , justme, SzuumFal lubią tę wiadomość
-
Beezi
Kusiło jak diabli, ale nie mam nad sobą większego kapo niż ja sama, więc przepisowo czekam do jutra 🫡
Za to przydałby mi się dzisiaj monitoring w 🩲, bo co chwile biegam sprawdzać czy @ przylazła 😆
No i edycja po Twoim najnowszym poście:
Oczywiście, że nie jesteś złym człowiekiem. Jesteś klawa, serdeczna babeczka i to się czuje przez monitor ☺️ Sam ten wpis mówi o Tobie bardzo dużo, nie dziwię się wcale, że masz tyle przychylnych sobie osób ❤️
Asia91
Gratuluję kreseczki, widać na obu. Czekamy na szczęśliwy rozwój wydarzeń.
Staraczkaa, Moonflower, Eniana, Aśka
Dziewczyny, niech ten cykl dla każdej z Was będzie tym wymarzonym szczęśliwym i niezapomnianym 🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 10:54
Angi90 , Eniana, Aśka lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Cukruś, zazwyczaj 3-7dc po 1200-1800mg. Niektóre dziewczyny biorą oporcz tego po 500-600mg przez cały cykl.
MP25, zaraz wpisuję, cały czas nadrabiam weekend, więc pewnie jeszcze nie doszłam. 😅 Kciuki 🤞31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie słowa otuchy 🥰 dopóki nie wytną mi wszystkiego i nie powiedzą że nie mogę mieć dzieci to się nie poddam, będziemy walczyć z mężem o nasze upragnione dziecko z całych sił mino tego,że mamy wiele obaw...ale damy radę, wierzę w to 🥰
Dzisiaj się już czuje lepiej, szwy mnie trochę ciągną jak chodzę ale nie ma tragedii, po południu będą wyciągać mi dren i tego się najbardziej cykam 😅 liczę na to że będzie tak jak piszecie i nic strasznego ale ostatnio wyciągali dren pani przy mnie i widziałam że mega ja to bolało także...stresik jest 😊
Tak co 2 godzinki chodzę siku i przy okazji robię przebieżkę po oddziale ^^Beezi, Paucia, Nataliii, Rica, Angi90 , Emka06, Niezapominajka95, MałaStokrotka, Lipcowa, agentka93 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Mam do was jeszcze jedno pytanie. W poprzedniej ciazy dostałam masywnej zakrzepicy (to był 8 miesiąc - do tej pory nie wiadomo czemu tak się stało, badania zrobiłam są ok). Początkowo miałam dawkę 2x0,9 neoparin później już tylko 0.9 A później jeszcze mniej. Brałam zastrzyki przez rok. Lekarz mówił mi kiedyś że przy następnej ciazy też będę musiała brać zastrzyki. Teoretycznie nie muszę od początku ale pamiętam jaki to był koszmarny bol i wolałbym brać od razu. Zastanawiam się tylko nad dawka bo mam w domu 0.8. Oczywiście zapytam lekarza ale może któraś z Was też ma zalecenia brania heparyny?🙎♀️32
🙎♂️34
👶 2020
Projekt rodzeństwo od 01.23
Cb 04.23 -
Beezi wrote:Cukruś, zazwyczaj 3-7dc po 1200-1800mg. Niektóre dziewczyny biorą oporcz tego po 500-600mg przez cały cykl.
MP25, zaraz wpisuję, cały czas nadrabiam weekend, więc pewnie jeszcze nie doszłam. 😅 Kciuki 🤞
Czyli jak 1 tabletka ma 600mg to od 3 do 7 dc 2 tabletki?
Pytam bo w opisie tabletek jest żeby nie przekraczać 1 tabletki dziennie👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Meggi110818 wrote:Ja dzisiaj 12 dzień po zastrzyku i chyba 11 po owu. Trudno określić mi owu, bo od laparoskopii nie czuje żadnych boli. Tak po śluzie i po monitoringu (wielkości pęcherzyka) obstawiam ten 11 dzień po.
Nie sikałam dzisiaj, więc moje badania zostały przerwane 🙈 znaczy z chęcią bym z rana siknela, ale córka mi przsz przypadek wrzuciła do miski z wodą test, wyciągać inna rzecz z półki.
Po pracy, jak się uda to kupię jakiś w aptece, ale nie będzie to już facelle 😔
Nie czuje nic na ten moment, dlatego chyba nic z tego nie będzie. Ani cyckow, jajnik już też nie ciągnie.
Brak objawów to też objaw 😊 oczywiście to może oznaczać wszystko i nic, ale nie łam się na zapas. Trzymam kciuki 🤞Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
ASiA91 wrote:
Jeśli to nie pierwszy sik i w dodatku pink, to to musi być ciąża ❤️ -
Sandra, daj znać po wyciąganiu, ale mam nadzieję, że pójdzie gładko, Ty już dość się wycierpiałaś. ❤️ Oczywiście, że się nie poddacie, wszystkie zawsze będziemy walczyć do końca. ✊🔥
Cukruś, ja brałam 3 tabletki dziennie 3-7dc.
Asia, myślę, że heparyna do wprowadzenia po konsultacji, z tego co kojarzę tutaj większość dziewczyn bierze w celu zapobieganiu poronieniom, a nie zakrzepicy... trzymam za Was kciuki ✊
Amunicja, czekam jutro pod kibelkiem 🤞
Staraczka, mam nadzieję, że monitoring przyniesie dobre wiadomości 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 11:09
Staaraczkaaa, SandraH.97 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Niemampomyslunanick wrote:Ale jak to! Miały być dwie krechy 😭.👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
Cukruś wrote:Dziewczyny pytanko bo sie naczytalam o NAC, że super wpływa na komórki, ale od następnego cyklu jak tylko przyjdzie 🐵 od 5 dc do 10 dc będę brać CLO, ale tak się zastanawiam czy NAC i CLO mogą być stosowane razem?
Czy jakoś nac będzie przeszkadzał clo?
NAC tylko wspomoże stymulację Clo, także śmiało 😊Cukruś lubi tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Oooo dobrze wiedzieć a macie jakieś NAC do polecenia?
To od razu sobie zamowie
Ja łykam ten z Miovelli 3-7 dc 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 11:15
-
SandraH.97 wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie słowa otuchy 🥰 dopóki nie wytną mi wszystkiego i nie powiedzą że nie mogę mieć dzieci to się nie poddam, będziemy walczyć z mężem o nasze upragnione dziecko z całych sił mino tego,że mamy wiele obaw...ale damy radę, wierzę w to 🥰
Dzisiaj się już czuje lepiej, szwy mnie trochę ciągną jak chodzę ale nie ma tragedii, po południu będą wyciągać mi dren i tego się najbardziej cykam 😅 liczę na to że będzie tak jak piszecie i nic strasznego ale ostatnio wyciągali dren pani przy mnie i widziałam że mega ja to bolało także...stresik jest 😊
Tak co 2 godzinki chodzę siku i przy okazji robię przebieżkę po oddziale ^^
Sandrusia, najważniejsze, że już po laparo :* Za chwilę wyciągną Ci dren, także pamiętaj: pełen luz )
Wszystko będzie dobrze! To, co złe masz już Kochana za sobą Niedługo będziesz wspaniałą Mamą!
Główka do góry! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 11:14
SandraH.97 lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Angi90 wrote:Dziękuję ☺️
Wiesz co, największą utratę wagi (-25kg) miałam kiedyś z Ducanem - tam w ogóle same warzywa i nabiał. Niestety więcej to na mnie nie zadziałało 🤷
W tym momencie bazuję na deficycie kalorycznym, a jedzenie to głównie warzywa, mięso białe i czerwone, ryby, nabiał, jaja, węglowodany, także taki tryb zrównoważony. Węglowodany stosuję zamiennie- kasze, ryż, makaron pełnoziarnisty, ziemniaki - codziennie inny na obiad. Poza tym nie ma u mnie już białego, pszennego pieczywa - chleb, bułki - jest pieczywo chrupkie i chleb żytni pełnoziarnisty (też zamiennie) i tylko do śniadania. Mam problem z wprowadzeniem do diety ziaren dyni i orzechów (chociaż je kocham!), ale są kaloryczne i muszę to jakoś wkomponować 🤔 Zamieniłam słodycze na owoce - truskawki, borówki, maliny, banany, arbuzy, pomarańcze i oczywiście ananasy 😉 Zamieniłam kawę na kawę zbożową - miałam strasznie wysokie ciśnienie w pewnym momencie 🙄 A od piątku wykluczyłam biały cukier. Lubię smak kawy, potrafię tych zbożowych wypić ze 3 szt ,a do każdej były 2 łyżeczki cukru białego. Także tu też oczekuję efektów 😉
Ogólnie jestem z tych, którzy muszą się cały czas pilnować. Odpuściłam na zbyt długi czas i teraz muszę wręcz walczyć o siebie, ale dam radę ☺️Angi90 , SzuumFal lubią tę wiadomość
👩 28 lat 👦 31 lat
9cs - ten szczęśliwy 😍
12.04 (10dpo) ⏸️
14.04 beta 88, prog 20
15.04 beta 123,5
18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
25.09 - 1100g 🥰
13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)