Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
Odpowiedz

Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Przykro mi, u mnie również dziś biało :(

Sandra trzymaj się tam! Wszystkie tu myślami jesteśmy z Tobą

😢 Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził.. Niby jeszcze gdzieś tam liczę na to, że okres nie przyjdzie i po prostu stężenie hcg jest za niskie, ale to już takie szukanie na sile, bo 10 dp coś powinno wyjść. Chociaż cień cienia..

• san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    San bardzo dobrze Cię rozumiem, moje poczucie bezpieczeństwa w tym tygodniu po prostu padło całkiem. Nawet mam takie myśli, że może się nie udawało przez tyle czasu, bo wszechświat wiedział, że to się posypie. Zawsze mówiłam, ze czekam na odpowiednią osobę pod tym względem, a teraz się zastanawiam czy nie zdecydowaliśmy się na te starania ze względu na wiek. Bez sensu to wszystko.

Właśnie myślę w ten sam sposób i doskonale rozumiem o czym mówisz. My niby nie ze względu na wiek chociaż ja 28 on 30. Poczuliśmy, że to odpowiedni moment.. ale jego zachowanie wskazuje ostatnio na wszystko co złe.. Mówi jedno, robi drugie. Odpycha od siebie po czym przyciąga.. A mnie to kompletnie psychicznie rozbija..

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    😢 Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził.. Niby jeszcze gdzieś tam liczę na to, że okres nie przyjdzie i po prostu stężenie hcg jest za niskie, ale to już takie szukanie na sile, bo 10 dp coś powinno wyjść. Chociaż cień cienia..

Niekoniecznie 😉 Pamiętaj, do zapłodnienia może dojść na przestrzeni 6 - 12 dni.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Niekoniecznie 😉 Pamiętaj, do zapłodnienia może dojść na przestrzeni 6 - 12 dni.

Czyli niby szansa jeszcze jest.. Zobaczymy..

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Czyli niby szansa jeszcze jest.. Zobaczymy..

Oczywiście źle napisałam, bo chodziło mi o zagnieżdżenie.
    Tutaj masz informację ze strony PBKM
    "Zagnieżdżenia zarodka rozpoczyna między 6. a 7. dniem od zapłodnienia, czyli około tydzień po owulacji, ponieważ komórka jajowa żyje około 24 godziny. Sama implantacja zajmuje kilka dni, więc ostatecznie zagnieżdżenie zarodka następuje około 12 dnia po owulacji."

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Oczywiście źle napisałam, bo chodziło mi o zagnieżdżenie.
    Tutaj masz informację ze strony PBKM
    "Zagnieżdżenia zarodka rozpoczyna między 6. a 7. dniem od zapłodnienia, czyli około tydzień po owulacji, ponieważ komórka jajowa żyje około 24 godziny. Sama implantacja zajmuje kilka dni, więc ostatecznie zagnieżdżenie zarodka następuje około 12 dnia po owulacji."

Tak, tak. Domyśliłam się, że masz na myśli zagnieżdżenie. Zobaczymy, poczekam. Jak 🐒 nie przyjdzie to sikne raz jeszcze. Jak przyjdzie to zacznę nowy cykl i zmienię podejście.

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Jeśli jesteś pewna kiedy była owu (monitoring), to do 13 dpo na spokojnie jest czas na cień cienia. Bez stresu :)

M94, san95 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, myślami z Tobą ✊🍀

SandraH.97 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • M94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra.97 powodzenia i trzymaj sie! Obys trafiła na super opiekę w szpitalu 🍀

Saya, tule za małpę!

san95, Kasia111, u mnie tez dzis biało w 10 dpo. Temperatura za to ładnie odbiła na 37 po wczorajszym spadku… 🧐 nie traktuje tego testu jednoznacznie, nie lubię testować przed 12 dpo. Skusilam sie tylko ze względu na dzisiejsze 🥂🤪

Miłego dnia koleżanki! Juz piatek a od jutra lecimy oficjalnie z tym kwietniem 🌸💪🏼

Kasia111, SandraH.97, Beezi lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Jeśli jesteś pewna kiedy była owu (monitoring), to do 13 dpo na spokojnie jest czas na cień cienia. Bez stresu :)

Monitoringu nie robiłam niestety, bo mój gin nie miał miejsca 🥲 ale czułam tą owulacje pierwszy raz w życiu tak bardzo i 7dp zbadałam proga, który owulacje potwierdził.

• san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:
    Sandra.97 powodzenia i trzymaj sie! Obys trafiła na super opiekę w szpitalu 🍀

Saya, tule za małpę!

san95, Kasia111, u mnie tez dzis biało w 10 dpo. Temperatura za to ładnie odbiła na 37 po wczorajszym spadku… 🧐 nie traktuje tego testu jednoznacznie, nie lubię testować przed 12 dpo. Skusilam sie tylko ze względu na dzisiejsze 🥂🤪

Miłego dnia koleżanki! Juz piatek a od jutra lecimy oficjalnie z tym kwietniem 🌸💪🏼

Z tego samego powodu robiłam test, bo ma być świętowanie 🤭

M94 lubi tę wiadomość

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra dawaj Nam znać tutaj na bieżąco 🍀
    Trzymam kciuki 🍀

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, kciuki za dzisiaj. Trzymaj się tam, Kochana. I pamiętaj, że masz tutaj meeega wsparcie, jakbyś go potrzebowała

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra.H jesteśmy z Tobą ❤️

Tule za dzisiejsze biele. Może to kwestia marca, a w kwietniu ruszymy z kreskami - ja bym powtórzyła sika 😉

Byłam wczoraj na wizycie u 'mojego' ginekologa. Kurczę rozczarowana jestem. Nie zrobił mi wymazu 'bo nic wskazującego na infekcje nie widzi'. Ogólnie był obrażony chyba że badania nasienia zrobiliśmy w innym miejscu niż on polecał. Stwierdził, że po mojej stronie owulacje są, badania nasienia są 'tak na styk' i powinniśmy je powtórzyć u tego jego andrologia, a potem zrobimy test PCT jak wyjdzie OK to badanie drożności. Wiecie... Tyle to ja sama wiem na tym etapie 😉 Zabrakło mi takiego holistycznego podejścia. I trochę empatii. 😞

W poniedziałek idę jeszcze do innego lekarza, zobaczymy 🤔

SandraH.97, M94 lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Sandra.H jesteśmy z Tobą ❤️

Tule za dzisiejsze biele. Może to kwestia marca, a w kwietniu ruszymy z kreskami - ja bym powtórzyła sika 😉

Byłam wczoraj na wizycie u 'mojego' ginekologa. Kurczę rozczarowana jestem. Nie zrobił mi wymazu 'bo nic wskazującego na infekcje nie widzi'. Ogólnie był obrażony chyba że badania nasienia zrobiliśmy w innym miejscu niż on polecał. Stwierdził, że po mojej stronie owulacje są, badania nasienia są 'tak na styk' i powinniśmy je powtórzyć u tego jego andrologia, a potem zrobimy test PCT jak wyjdzie OK to badanie drożności. Wiecie... Tyle to ja sama wiem na tym etapie 😉 Zabrakło mi takiego holistycznego podejścia. I trochę empatii. 😞

W poniedziałek idę jeszcze do innego lekarza, zobaczymy 🤔

Mój ma takie samo podejście…. ilekroć byłam i mówiłam, że czuje jakiś dyskomfort, że chyba infekcja to on nic nie widzi i tyle. To samo ze zgłoszeniami bólu podczas stosunku „taka Pani uroda” słyszałam to od każdego ginekologa… 🙄
    Pewnie się obraził, bo znając życie ma profity z tego kiedy z jego polecenia ludzie idą to tej kliniki..
    Może faktycznie inny ginekolog lepiej podejdzie do sprawy.. i powie coś więcej.
    U mnie w mieście chyba nie ma już takich dobrych lekarzy. Myślałam, że u takiego byłam, a okazało się później, że kilka kobiet które u niego były wyładowały w szpitalu z zagrożeniem życia dziecka i swojego, bo nie wykrywał na usg nic … po prostu olewał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 09:52

• moonflower Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w piątek!! @WonderWoman ja cały wczorajszy dzień miałam poczucie jakby był już piątek 😂😂 a tu ani środa ani piątek :D

Sandra myślami jestem z Tobą 😘 trzymaj się dzielnie Mała tuuule!!

Laski mój organizm robi mnie w chuja dosłownie, od dwóch dni szyjka wysoko miękka otwarta, do tego śluz przedwczoraj wyłapałam rozciągliwy, wczoraj cały dzień mnie zalewało!!! (wiem ostatnio pisałam że posucha więc też jestem w szoku!!) takim wodnistym całkiem, a temperatura nadal nisko, tzn coś tam się podniosła ale nic wiele, na pewno nie na tyle żeby z całą pewnością powiedzieć że tak jest!! jajo PENKŁO! będzie z tego mały bob!!

No powiem Wam jakie są moje obawy, otóż przed braniem tabletek ( a brałam je 3 lata) miałam mega nieregularne okresy, torbiele na jajniku z niepękniętych jaj, cykle po 45-60 dni itd itd...

Jak byłam na wizycie po odstawieniu tabsów gin powiedział mi że do 3 cykli organizm jakby pamięta, że to powinno być tak książkowo około 28-30 dni i tak faktycznie było, pierwszy cykl 30 dni, drugi 28, kolejny 27 piękne piczory wykresy jak z książeczki od pani z poradni małżeńskiej... a że po tych trzech cyklach powoli może zacząć wracać do "normalności" która w moim przypadku może nie okazać się zbyt normalna...

no i się boję, że teraz to już tylko będzie pod górkę

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po badaniu, w życiu nie spotkałam takiej miłej lekarki, mówiła do mnie z taką czułością, nazywała mnie dzieciatkiem i skarbem...😅 na razie dalej nic nie widać, mam zostać naczczo aż oznacza mi znowu betę, w razie jakiś niepokojących objawow mam od razu wszystko zgłaszać...
    W życiu nie spotkałam tak miłej Pani Doktor...jak jej powiedziałam że to 2 CP to patrzyła na mnie z takim smutkiem i była w szoku, ze to znowu...

kwiatek100, Putka2022 lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • WonderWoman Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Mój ma takie samo podejście…. ilekroć byłam i mówiłam, że czuje jakiś dyskomfort, że chyba infekcja to on nic nie widzi i tyle. To samo ze zgłoszeniami bólu podczas stosunku „taka Pani uroda” słyszałam to od każdego ginekologa… 🙄
    Pewnie się obraził, bo znając życie ma profity z tego kiedy z jego polecenia ludzie idą to tej kliniki..
    Może faktycznie inny ginekolog lepiej podejdzie do sprawy.. i powie coś więcej.
    U mnie w mieście chyba nie ma już takich dobrych lekarzy. Myślałam, że u takiego byłam, a okazało się później, że kilka kobiet które u niego były wyładowały w szpitalu z zagrożeniem życia dziecka i swojego, bo nie wykrywał na usg nic … po prostu olewał.

Odnośnie bólu podczas stosunku, czy myślałaś o wizycie u Fizjo uroginekologicznej?

👱‍♀️28
    👱‍♂️38

03.2022 7 tc. 💔

14.04 ⏸9dpo
    Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
    13.06 I prenatalne 👍
    16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
    8.09 (24+4) 607g
    29.09 (27+4) 1060g
    18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
    8.11 (33+2) 1914g
  • WonderWoman Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam w PIĄTEK😏

Moj organizm jest tak leniwy jak ja sama jeśli chodzi o robotę. 12dc a płodnego śluzu ani widu ani słychu. 🧐

Paucia, Niaha, Nataliii lubią tę wiadomość

👱‍♀️28
    👱‍♂️38

03.2022 7 tc. 💔

14.04 ⏸9dpo
    Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
    13.06 I prenatalne 👍
    16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
    8.09 (24+4) 607g
    29.09 (27+4) 1060g
    18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
    8.11 (33+2) 1914g
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, ja też jestem z Tobą myślami ❤️ Jesteś bardzo silna!

Bambi, łączę się w bólu jeśli chodzi o rozczarowanie wizytą. Do tej pory jak sobie przypomnę moją wizytę to mnie wzdryga. Przykro, że dla niektórych lekarzy profity są ważniejsze od postawienia właściwej diagnozy. Planujecie zapisać się do kliniki? Mój gin polecił mi Gyncentrum w Ostrawie, ale opinie wcale mnie nie przekonały, więc jakoś tracę do niego zaufanie, a tak się cieszyłam, że w końcu mam fajnego lekarza.

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ