Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:Rozzzzi jak u Ciebie wygląda rozkład wizyt przy monitoringu? 🤔 Bo dzisiaj dzwoniłam zapisać się do nowego gina i kazali mi przyjść dokładnie w 12 dc 🧐 a nie myslalas żeby iść do innego gina?
Sandra tulę. Dużo siły Kochana ❤️ pamiętaj, że jesteśmy tu zawsze gdybyś miała ochotę porozmawiać 😘 a nie myśleliście o tym, że coś z tym jajowodem może być nie tak - np z rzęskami?
Mart768 tak jak dziewczyny piszą - z każdej kłótni da się wyciągnąć wnioski na przyszłość - może rozmowa na spokojnie oczyści atmosferę? 🙂
Myślałam nad tym, ale niestety nie idzie tego stwierdzić można tylko domniemywać 🤷♀️ dlatego boje się próbować z lewym jajowodem i stąd nasza decyzja o in vitro 😊Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Dziękuję Wam bardzo wszystkim za wsparcie, jesteście najlepsze ❤️
Będę Wam dawać na bieżąco co i jak 😊kwiatek100, Lipcowa, Paucia, Ancalime, M94, WonderWoman, Beezi, Czarna_porzeczka lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Mam dzisiaj okropny dzień…. pokłóciłam się ze starym i stwierdziłam, że nie wiem czy w ogóle to wszystko ma sens.. jakiś czas temu dostałam od dobrej znajomej wiadomość i podzielę nią z wami:
„ Ogólnie tak jak słyszałam od mądrych ginekologów, żeby zajść w ciążę organizm powinien być w naturalnej równowadze, a żeby w takiej być to trzeba się po prostu kochać, nie tylko fizycznie ale też psychicznie, mieć zachowane poczucie bezpieczeństwa, dobrze jeść, dobrze spać, a wtedy odpowiednie hormony będą na odpowiednim poziomie 😊 nie odpowiem Ci na pytanie o konkretne wartości, bo nie pamiętam, na tej dziedzinie się nie znam, ale wiem, że kobiecy organizm potrzebuje poczucia bezpieczeństwa, żeby sobie pozwolić na taką ,,kilkumiesięczną niedyspozycję", więc nie zastanawiajcie się nad hormonami, dbajcie o siebie nawzajem, cieszcie się swoją bliskością i wszystko pięknie pójdzie jak nas natura stworzyła 🥰”
I tego chyba mojej głowie brakuje.. poczucia bezpieczeństwa 😞 -
Cześć dziewczyny w nowym wątku z piękną nazwą 😄 na marcowym mało się odzywałam, tutaj pewnie też będę mało aktywna, ale czytać staram się na bieżąco 😁 wpisuje się jako wolny strzelec, bo odpuściłam totalnie ten cykl, wiem tyle,że jestem w 20dc, prawdopodobnie było owu, ale niczym nie potwierdzone, bo nawet testów nie robiłam 🤣 mój mąż był dziś na badaniu nasienia, ale jeszcze nie dostał wyników 🤷
Trzymam mocno na nas kciuki,żeby kwiecień był tym szczęśliwym miesiącem i pierwsza strona zapełniła się brzuszkami 😘😘Beezi lubi tę wiadomość
👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.2024 - świeży transfer -> cb -
Rozzzzi wrote:Mi tez właśnie szkoda czasu, ale myśle ze moja gin to ma w dupie za przeproszeniem bo mam dopiero 22 lata a dokładnie w sierpniu. I ona pewnie twierdzi ze owu jeszcze przyjdzie..No właśnie a jak nie przyjdzie przez 3/4 miesiące to co.. takie czekanie i stresowanie się. Kupiłam sobie ziółka ojca sroki nr 3 zobaczymy. Ale chyba się umówię do innego gina na wizytę i powiem ze chce stymulację koniec kropka😂
Ciekawe czego jeszcze się dowiem od Endo.
Mi te zioła za bardzo nie pomogły, owulki i tak po nich nie miałam 🤷♀️ teraz próbuję z Inofemem i NAC, ale to i tak przy stymulacji. Gin mówiła, że mogą one wspomóc stymulację, a u mnie raz leki działały, raz nie, więc próbuję 🙂 endo obstawiam, że będzie mówił o diecie, bo niby ona jest kluczowa przy PCOS. Sprawdzałaś glukozę? Masz nadwagę chociaż? Bo ja mam niedowagę, więc powinnam żreć wszystko jak leci 🤣 -
malutka203 wrote:Mi te zioła za bardzo nie pomogły, owulki i tak po nich nie miałam 🤷♀️ teraz próbuję z Inofemem i NAC, ale to i tak przy stymulacji. Gin mówiła, że mogą one wspomóc stymulację, a u mnie raz leki działały, raz nie, więc próbuję 🙂 endo obstawiam, że będzie mówił o diecie, bo niby ona jest kluczowa przy PCOS. Sprawdzałaś glukozę? Masz nadwagę chociaż? Bo ja mam niedowagę, więc powinnam żreć wszystko jak leci 🤣
Nadwagi chybaaa nie mam Haha wazę 58kg przy wzroście 165cm mieszczę się w S/M. Ja biorę Ogestan 4000 jest tam inozytol, witaminaD, zielona herbata która tez podobno pomaga.🫢
Tez słyszałam ze dieta może zdziałać cuda, ja w styczniu strasznie zdrowo jadłam dużo sałatek przede wszystkim, i potem owulke miałam i się teraz zastanawiałam ze moze zdrowe odżywianie pomogło🧐 -
Rozzzzi wrote:Glukozę z krwi miałam robioną jakoś 2 tygodnie temu wynik to 85.
Nadwagi chybaaa nie mam Haha wazę 58kg przy wzroście 165cm mieszczę się w S/M. Ja biorę Ogestan 4000 jest tam inozytol, witaminaD, zielona herbata która tez podobno pomaga.🫢
Tez słyszałam ze dieta może zdziałać cuda, ja w styczniu strasznie zdrowo jadłam dużo sałatek przede wszystkim, i potem owulke miałam i się teraz zastanawiałam ze moze zdrowe odżywianie pomogło🧐
-
SandraH.97 wrote:Myślałam nad tym, ale niestety nie idzie tego stwierdzić można tylko domniemywać 🤷♀️ dlatego boje się próbować z lewym jajowodem i stąd nasza decyzja o in vitro 😊
Przytulam 🤗! Oby w szpitalu dało się to załatwić na spokojnie i jak najszybciej 🙂 żebyście już mogli działać dalej 🤞!SandraH.97 lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Rozzzzi wrote:Edit: jak działa wogóle ta cała stymulacja?
Dostajesz leki, które powodują wzrost pęcherzyka, ale czasem zdarza się, że urosną 2-3. Często lekarze zaczynają od Clo, to tabletki, bierzesz je w określonych dniach cyklu i gdzieś od 9 dc chodzisz co 2-3 dni podejrzeć, czy rosną. Na mnie Clo nie działało prawie wcale, z reguły kończyło się na zastrzykach, ale każdy organizm jest inny 🙂 jak pęcherzyk ma odpowiednią wielkość, to dla pewności dostajesz zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, i z reguły po 24-36h od zastrzyku jest owulka. No i po zastrzyku trzeba obowiązkowo działać 🔥😁Rozzzzi lubi tę wiadomość
-
@Beezi @Niewidzialna tego się właśnie trzymam 😁 pod koniec kwietnia nie widzę innej opcji niż dwie tłuste krechy na teście ciążowym 😜.
Ale w związku z wcześniejszym przyjściem wrednej małpy, to proszę Beezi o przepisanie testowania na 22.04 🫣, skoro tak ma mi się wszystko przestawić w cyklu to w życiu nie wytrzymam z sikaniem na testy do 26go 😂.Niewidzialna, Beezi lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa, mam nadzieje, że z czasem będę się częściej odzywała. To mój 2 cykl starań. Proszę o zapisanie mnie na testowanie 16.04
Czekam na wiosnę i ⏸️ oby kwiecień był szczęśliwy 😊Miczka, Putka2022, Wioleta91, WonderWoman, Beezi, bialy_wilczek, ELka, kwiatek100, Martqa lubią tę wiadomość
-
A ja melduję 🐒, więc mam nadzieję, że zdążę z wami zatestować w kwietniu ❤️
Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
-
malutka203 wrote:A ja melduję 🐒, więc mam nadzieję, że zdążę z wami zatestować w kwietniu ❤️
A jakiej długości masz cykle? jesteś teraz w trakcie stymulacji? -
Wpadam przesłać parę wirusków ciążowych 🦠🦠🦠 ! Oby zajączek przyniósł Wam upragnione prezenty!
Sandra, dobrze że zadbają o Ciebie w szpitalu. Przykro, że musisz przez to przechodzić. Lekarz złoto.
Białek, M94, powodzenia w jutrzejszym ukradkiem testowaniu 🤞🏻😁.Karina, moonflower, Angi90 , Avelinee, WonderWoman, M94, Zosis, Aśka, rozalaa, gattina, MałaStokrotka, malutka203, Lilka1298, SandraH.97, MarzycielkaMadzik, Beezi, bialy_wilczek, Anett93, ELka, Niaha, Miczka, Emka06, Domi94, Putka2022 lubią tę wiadomość
-
Sandra przytulam mocno i zaciskam kciuki za spokojne rozwiązanie sytuacji, najważniejsze że będziesz pod opieką ❤️
Rozzzzi też poszłabym skonsultować to z innym lekarzem. Ta lekarka ma jakieś "lajtowe" podejście. Wierzę, że znajdziesz kogoś konkretnego. No i mam nadzieję, że Endo też jakoś Ci pomoże.
Malutka, tulę za 🐒
Całe popołudnie kleiłam z córą jajo wielkanocne na konkurs w szkole 😅 Matko kochana nie wiem kiedy się wymyje z tego kleju 🙉 chyba po prostu przykleję się do M😜🤣malutka203, SandraH.97 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
san95 wrote:Mam dzisiaj okropny dzień…. pokłóciłam się ze starym i stwierdziłam, że nie wiem czy w ogóle to wszystko ma sens.. jakiś czas temu dostałam od dobrej znajomej wiadomość i podzielę nią z wami:
„ Ogólnie tak jak słyszałam od mądrych ginekologów, żeby zajść w ciążę organizm powinien być w naturalnej równowadze, a żeby w takiej być to trzeba się po prostu kochać, nie tylko fizycznie ale też psychicznie, mieć zachowane poczucie bezpieczeństwa, dobrze jeść, dobrze spać, a wtedy odpowiednie hormony będą na odpowiednim poziomie 😊 nie odpowiem Ci na pytanie o konkretne wartości, bo nie pamiętam, na tej dziedzinie się nie znam, ale wiem, że kobiecy organizm potrzebuje poczucia bezpieczeństwa, żeby sobie pozwolić na taką ,,kilkumiesięczną niedyspozycję", więc nie zastanawiajcie się nad hormonami, dbajcie o siebie nawzajem, cieszcie się swoją bliskością i wszystko pięknie pójdzie jak nas natura stworzyła 🥰”
I tego chyba mojej głowie brakuje.. poczucia bezpieczeństwa 😞
Podoba mi się jak ta znajoma to opisała. Może coś w tym jest ale jeśli tak to nie widzę u siebie nadziei na ciążę. W marcowym wątku ponarzekałam trochę na mój związek. My to się nawet nie staramy, bo mój facet nie chce. Wczoraj mieliśmy poważną rozmowę, z której wynika że może się jednak zaczniemy starać ale jakoś entuzjazmu brak. W każdym razie ja kwiecień odpuszczam również dlatego, że mam pod koniec miesiąca zaplanowany mały zabieg chirurgiczny w paszczy po którym pewnie będzie mnie trochę bolało więc wjedzie Ibuprofen. -
Rozzzzi wrote:Przytulam za 🐒
A jakiej długości masz cykle? jesteś teraz w trakcie stymulacji?
Powiem ci, że bez dupka to w ogóle nie mam co liczyć na okres. Swego czasu najdłużej chyba przez pół roku nie miałam okresu i musiałam wywoływać antykoncepcyjnymi 😕 może teraz z tymi suplami cykle byłyby bardziej unormowane, ale chyba nie chcę tracić czasu, żeby się przekonać. Byłam teraz po stymulacji, ale urosło mi aż 7 pęcherzyków, więc mieliśmy bana na starania, bo zbyt duże ryzyko ciąży mnogiej 🤷♀️ więc poniekąd czekałam na ten okres. Jutro idę do gina podejrzeć, czy wszystkie pęcherzyki się wchłonęły lub popękały, i jeśli tak, to ruszamy znowu ze stymulacją 🙂 -
malutka203 wrote:Powiem ci, że bez dupka to w ogóle nie mam co liczyć na okres. Swego czasu najdłużej chyba przez pół roku nie miałam okresu i musiałam wywoływać antykoncepcyjnymi 😕 może teraz z tymi suplami cykle byłyby bardziej unormowane, ale chyba nie chcę tracić czasu, żeby się przekonać. Byłam teraz po stymulacji, ale urosło mi aż 7 pęcherzyków, więc mieliśmy bana na starania, bo zbyt duże ryzyko ciąży mnogiej 🤷♀️ więc poniekąd czekałam na ten okres. Jutro idę do gina podejrzeć, czy wszystkie pęcherzyki się wchłonęły lub popękały, i jeśli tak, to ruszamy znowu ze stymulacją 🙂
-
Rozzzzi wrote:U mnie ostatnio to wypadało tak ze co drugi miesiąc dostawałam 🐒 przez lato to dostałam 🐒 jak w zegarku równiutko 29dni bez żadnych witamin itp. Aż dziwne, a teraz liczyłam ze jak dostałam w lutym to pewnie dostanę w kwietniu, ale wykupie ten duphaston wywołam 🐒 i zapisze się do nowego gina🫢
Mi gin mowila ze jak się nie pojawi do 40dc to brac, ale ja już jej nie słucham😂 chociaż dziś i tak 38dc -
Hejka. Możesz mnie wpisać na 20 kwietnia. W tym miesiącu stymuluje się lekami, ale niestety nie dostalam się na monitoring do mojej gin. Także zakupiłam testy owulacyjne, jutro przyjdą i będę pierwszy raz sumiennie sprawdzać, co pokażą
Jeśli będzie PIK to po 7 dniach powinnam zbadać progesteron ? Żeby sprawdzić czy owulacja była ? Czy to raczej bezsensu?Beezi lubi tę wiadomość