Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
Odpowiedz

Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MP25 wrote:
    Dziękuje Wam za te słowa i faktycznie chce wierzyć, ze wszystko będzie dobrze! Oprócz CB w styczniu, miałam tylko jedna ciąże z córka gdzie nie było żadnych większych problemów i chyba nigdy nie badalam wtedy proga, tylko bete 😅 zastanowię się czy jeszcze raz nie powtórzę przed wizyta..

Wizytę mam wstępnie na 8.05 nie wiem czy potwierdzić czy przesunąć z pn na pt np? Według liczenia od okresu to 5+6 ale od owu to raczej 5+4. Serduszka może jeszcze nie być? Pytanie czy w czwartek/piątek by było? Później nie chce przekładać pierwszej wizyty bo mam wyjazd itd :)

Ja miałam ten sam dylemat w obecnej ciąży. Mogłam iść albo w 6+2 albo 7+2 . Oczywiście poszłam wczesniej- przecież nie wytrzymałam...
    Domyślasz się pewnie, jak wyłam całą drogę gdy w 6+2 nie było serduszka? (Wg owu było 5+4/5+5).
    Przez tydzień chodziłam struta, wkrecalam sobie puste jaja i oczywiście koniec końców poszłam 7+2 i serduszko było....

Musisz przemyśleć na co się nastawiasz i czy widok jedynie pęcherzyka ciążowego i pęcherzyka żółtkowego ci wystarczy? Bo jeśli przez tydzień masz płakać to lepiej pójść parę dni później...

Mi oczywiście też tak dziewczyny doradzały, ale ja jestem chodzącą niecierpliwą sraczką 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 21:20

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Sara30, powiem Ci, ze jak ja wysikałam te dwie kreski to zrobiło mi się trochę przykro.
    Ze względu na nasz wiek, więcej dzieci nie planujemy i wiem, ze już nigdy nie przeżyje tych emocji, kiedy teście pojawia się nagle druga kreska 😢

Nigdy nie mów nigdy 😁

Wiesz, plany zawsze mogą się zmienić (ja przed urodzeniem Emmy planowałam, że będzie jedynaczką 😅🤣).

Myślę, że wiek owszem, nie jest najmniejszy ALE do babci to Ci okropnie daleko a dojrzałe macierzyństwo ma swoje niezaprzeczalne zalety :)

Kto wie, może za 1,5 roku w brzuszku będzie rodzeństwo? 😎

alauda, Cotakoza lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerryCherry wrote:
    Ok dziewczynki. Mam wyniki.
    Ostatnia beta 29. 04- 315. Beta z dziś czyli po trzech dniach 1014. Chyba jest ok co?
    Kozak 💚💪!

MerryCherry lubi tę wiadomość

• Cotakoza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    ELka moja pierworodna jest 🌈 dzieckiem po 4 stratach. Pamiętam, że na początku nie było we mnie krzty entuzjazmu, bałam się wszystkiego. Byle ból w podbrzuszu budził we mnie histerię, nie umiałam sobie w ogóle wyobrazić jak wyglądam z dużym brzuszkiem, jak to będzie karmić takie maleństwo. Dla mnie to było takie nierealne.
    Ale leciał tydzień za tygodniem, maluszek się trzymał i ja z każdym kolejnym tygodniem zaczynałam co raz mocniej wierzyć, że tym razem będzie dobrze. Odetchnęłam po skończonym I trymestrze i dopiero tak naprawdę zaczęłam cieszyć się ciąża.

Później z kolejnymi dziećmi byłam już jakby "odblokowana" psychicznie, bo miałam świadomość że jestem w stanie donosić ciążę i urodzić dziecko. W ciąży z Emilem i z Tolą w ogóle nie swirowalam, nie zakładałam straty i praktycznie od razu cieszyłam się swoim stanem.

Jednak wydarzenia z przeszłości odciskają na Nas okropnie głębokie piętno i nie da się wymazać wewnętrznych leków. I tak w poprzednich ciążach wiedziałam, że mogę donosić i urodzić zdrowe dziecko, ani przez sekundę nie zakładałam nic złego, ani razu nie przeszło mi przez myśl, że coś pójdzie źle... :)

Oczywiście w tej ciąży od początku świruje i choć staram się sobie wmówić, że Lidka napewno będzie zdrowa a ja jestem pod opieką najlepszych perinatologow to średnio co kilka dni mam doła i wyobrażam sobie życie z 2 niepełnosprawnych dzieci 😒
    Słabe ruchy? Pewnie ma ZD. Albo może rozszczep kręgosłupa... Albo może zespół Retta bo nie da się sprawdzić w ciąży...
    Wkręcanie level master 😒

Mój lęk choć obecnie nieuzasadniony, bo wszystko jest wg lekarzy ok, jest naturalny biorąc pod uwagę doświadczenia. Tak samo naturalne jest to, że jedyne z czym Tobie kojarzy się ciąża to poronienie. Choć patrząc zupełnie obiektywnie to na ten moment nie masz ZADNYCH podstaw by je zakładać :) po prostu daj sobie czas. A ciąża i tak będzie rozwijała się bez względu na to, co teraz myślisz :) z czasem poczujesz się pewniej 😘
    Sara! Tyle ciotek trzyma kciuki, że nie ma opcji! ☘️☘️☘️☘️☘️
    Ja z mężem starałam się o dziecko 7cykli? Z każdym następnym mówiłam, że to na bank moja wina, bo powtarzałam sobie nigdy więcej. A jak się udało, to "napewno będzie chore" to kara...

Takie coś wykańcza bardzo, bardzo rozumiem 💜

33♀️33 ♂️
    27.08.2019 👫
    27.08.2020 💍
    27.08.2021 💒
    27.08.2023 termin 🍼
    _______
    2014 💗 M. 👧

20.12 ⏸️😲🙈
    21.12 beta 1242🩸
    21.12 - perzyk 3,8mm
    03.01 0,43mm🍤
    31.01 wizyta
    06.02 badania 🩸 Pappa
    15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
    21.02 8 cm 🍼 100g
    21.03 220g 🥚🥚
    12.04 411g 👕
    18.04 491 g 🐻
    16.05(25+2) 908 g 🐻
    06.06(28+2)1662 g 🐻
    20.06(30+2) 2080 g 🐻
    28.06 (31+3) 2138 g 🐻
    11.07 (33+3) 2760g 🐻
    31.07 (36+2) 3652g 🐻

21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.

age.png
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Dziewczyny powymiatałyście betami 😍

ELka sikasz dziś wieczorem? Powiedzenie staremu o ciąży "na robala" zrobiło mi dziś dzień 🤣
    Akcja bardzo w moim stylu 🤣

W piątek wpadnę do Was ze świeżą dostawą wirusów (i proszę o kciuki) bo tak jak na ostatniej wizycie okazało się, że Tymon nie ma siusiaka, tak boje się cholernie, ze w piątek dowiem się, że urósł Lidce 🤣🤣🤣

Hahaha ale jaja
    Jednak zdarzają się takie cuda heheh 😅🤣

Dziewczyny mega atrakcje piękne kreski ,świetne bety
    Dajecie nadzieje i radość w grupie
    Czymże powodzenia i samych radości 💚💪🍀
    Pięknie maj się zaczął oby tak dalej dziewczyny

A u mnie dalej cisza
    🦧brak ,krzyż już tak nie boli ,objawów na cieczke żadnych do testów już nawet nie podchodzę bo jak owulacja była bez uwolnienia jaja które nie pękło do końca to po co
    Plamienia jakieś lekko żółtawe (może infekcja-ale nic pod tym katem nie czuje a zawsze wiedziałam ze ją mam /jak miałam )
    Wkurzam się /przykro mi bo chciałabym mieć chociaż normalny cykl a tu dupa blada
    Jedyne co to jestem wciąż nienażarta i czuje ze z waga się pogniewamy :/

• ELka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja w nie wierzę ❤️ 😘

Jeśli beta cię uspokoi - rób
    Jak uspokoją Cię testy - sikaj nawet 30 razy dziennie. Tylko nie stresuj się bo to naprawdę nic nie da

Ej, wiesz czego mi najbardziej brakuje w ciąży? Sikania na patyka i wyszukiwania cieni 🤣🤣🤣
    Hahaha no to też jest/było moje hobby 😁🤪😂

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal, a jesteś pewna, ze nie pękło? Może pisałaś wcześniej, ze miałaś monitoring ale nie wyłapałam tego🫤

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam która z dziewczyn, ale mamy na forum agentkę, u której ciąża wyszła z cyklu, który wg monitoringów był bezowulacyjny 😅😅😅

Także mnie już chyba nic nie zdziwi

Cotakoza takie myślenie wykańcza 😒 ale to chyba poza kontrolą

SzuumFal, Cotakoza lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie Panie, podczytywalam Was cały dzień ale nie miałam odwagi się odezwać. U Was juz tak ślicznie, piękne kreseczki, bety, przyrosty.. ❤️ a ja tu mam dla Was cienia, pierwszy raz uchwytnego bez rozpakowywania testu. Czy się nakręcam? Możliwe. Ale powiem Wam, że jestem spokojna. Choć z drugiej strony... smutno jeśli to tylko kontrolna przebija..
    20230502-102325.jpg

Ale pewnie to nic.

Z "ciekawych" objawów. 😹 O 20 zrobiłam się znienacka tak zmęczona że aż szok bo bez takiego robienia się zmęczoną krok po kroku, tylko tak na raz. Któraś z Was mówiła o odcięciu prądu, tak się mniej więcej czułam. A w wannie wieczorem prawie zemdlałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2023, 22:42

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    SzuumFal, a jesteś pewna, ze nie pękło? Może pisałaś wcześniej, ze miałaś monitoring ale nie wyłapałam tego🫤

Na wizycie lekarz powiedział ze te bóle z lewej strony które miałam to właśnie była owu z lewego jaka właśnie (dwa dninwczesniej) i ze „pęcherzyk mały nie pekl do końca ,endo cienkie jeszcze” No i ze płynu nie wiele …ale byłam tak skupiona na tych cyckach ze nie dopytałam o więcej czy w tej sytuacji wgl ciąża jest możliwa
    nie wiem czy tego samego dnia po wizycie mógł jeszcze urosnąć i pęknąć bardziej -chyba nie 🤔

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Nie pamiętam która z dziewczyn, ale mamy na forum agentkę, u której ciąża wyszła z cyklu, który wg monitoringów był bezowulacyjny 😅😅😅

Także mnie już chyba nic nie zdziwi

Cotakoza takie myślenie wykańcza 😒 ale to chyba poza kontrolą

Dobre wieści ale chyba mi to info umknęło 😂😂

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Moje drogie Panie, podczytywalam Was cały dzień ale nie miałam odwagi się odezwać. U Was juz tak ślicznie, piękne kreseczki, bety, przyrosty.. ❤️ a ja tu mam dla Was cienia, pierwszy raz uchwytnego bez rozpakowywania testu. Czy się nakręcam? Możliwe. Ale powiem Wam, że jestem spokojna. Choć z drugiej strony... smutno jeśli to tylko kontrolna przebija..
    20230502-102325.jpg

Ale pewnie to nic.

Z "ciekawych" objawów. 😹 O 20 zrobiłam się znienacka tak zmęczona że aż szok bo bez takiego robienia się zmęczoną krok po kroku, tylko tak na raz. Któraś z Was mówiła o odcięciu prądu, tak się mniej więcej czułam. A w wannie wieczorem prawie zemdlałam..

Zależy pod jakim katem się spojrzy ale coś się tam kroi 💚💪🍀

• Avelinee Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jednak dziś zatestowałam i kreska nadal podobna do tej z soboty :( więc chyba nie mam już co się łudzić :(

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    Dziewczynki jednak dziś zatestowałam i kreska nadal podobna do tej z soboty :( więc chyba nie mam już co się łudzić :(

Pokaż tego teściora.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • M94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aveline, pokaz test. A byłaś na becie? Dziewczyny zawsze powtarzają, ze testy są tylko od sprawdzania CZY jestes w ciąży a nie JAK BARDZO. Moze byc gorzej wybarwiajaca sie partia, rozcieńczony mocz itd. Trzymamy kciuki za walczącego kropka 🍀

Wlasnie, kiedy przestałyście sikać na testy? Ja dzis machnęłam trzeci teścik (jeden dziennie od poniedziałku). Juz miałam nie robić skoro fajna Beta wczoraj wyszła ale powiedziałam sobie kiedy jak nie teraz mam sikać na te wszystkie testy z szuflady 😅🤪🫣

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee, sprawdzaj jeszcze, mam nadzieję, że to jednorazowy bladzioch i zaraz ruszy ✊🍀

M94, ja nadal mam ostatni test do wysikania, może się skuszę dzisiaj. ;) U mnie 🐒 miała być jakieś 4-5 dni temu.

Elka, wiadomo, że dziewczyny po stracie, które czekają na tęczowe dziecko, mają dużo więcej obaw i niepewności. Ale pamiętaj, że kiedyś musi być dobrze i mam nadzieję, że z każdym kolejnym dniem i tygodniem będziesz się czuła bardziej w ciąży i w końcu pojawi się radość, chociaż obawy będą zawsze. Sara tutaj wszystko powiedziała. ❤️

MałaStokrotka, ile jesteś dpo? Jakiś cień tam przebija, ale na zdjęciu ciężko złapać czy różowy...

Szumfal, forum już nie takie historie widziało, ostatnia była chyba Erkow na lutowym? Marcowym?

Podczytywałam Was wczoraj na bieżąco, ale wróciłam z pracy wykończona, odpaliliśmy film i o 21 już spałam 😅

Lilka, dobrze, że pęcherzyk jest, dostałaś leki na zabezpieczenie i mam nadzieję, że te plamienia już nie wrócą. 🍀❤️

M94, SzuumFal lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:
    Aveline, pokaz test. A byłaś na becie? Dziewczyny zawsze powtarzają, ze testy są tylko od sprawdzania CZY jestes w ciąży a nie JAK BARDZO. Moze byc gorzej wybarwiajaca sie partia, rozcieńczony mocz itd. Trzymamy kciuki za walczącego kropka 🍀

Wlasnie, kiedy przestałyście sikać na testy? Ja dzis machnęłam trzeci teścik (jeden dziennie od poniedziałku). Juz miałam nie robić skoro fajna Beta wczoraj wyszła ale powiedziałam sobie kiedy jak nie teraz mam sikać na te wszystkie testy z szuflady 😅🤪🫣

Ja nawet wczoraj sobie siknęłam i to od razu na dwa testy 😂

MałaStokrotka, ja niestety nic na zdjęciu nie widzę 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 07:40

M94 lubi tę wiadomość

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Avelinee Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/af25ce1caeb87.jpg.html to już kilka dni od soboty więc raczej powinien być już choć trochę ciemniejszy.. :(

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee wrote:
    https://zapodaj.net/af25ce1caeb87.jpg.html to już kilka dni od soboty więc raczej powinien być już choć trochę ciemniejszy.. :(

A planujesz zrobić betę?

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avelinee, ja niezmiennie trzymam kciuki ✊ żeby jednak Kropek się rozgościł 🍀 Masz jeszcze testy w domu? Spróbuj zrobić z 2 sika... 🥺 Tulę Cię bardzo mocno ❤️

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ